- 28 Ocak 2008
- 2.109
- 735
- 323
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #40.541
Bende 22 kilo aldım 12 si duruyor hala. Ben de rehim yapmıyorum. En azından yürüyüş yapmak lazım ama üşeniyorum :)
Aşıları mutlaka ve mutlaka yaptırmak lazım ve zorunlu zaten. Eğer yaptırmazsan ilerde aşısı olmadığı için kreşe bile veremezsin. 1 hafta geç yapılmasından bir şey olmaz sanırım çğnkü bizim hemşiremizde 6 gün geç çağırmıştı
Kızlar ya benim dertlesmeye ihtiyacım var geçen eşimin iş arkadaslari ve eşleriyle dışarı iftara gittik tam o saatler oğlumun gaz sancısı saatleri ve anca emerek sakinlesiyor biz gelmeyelim dedim olmaz çocuk aglayacak diye bir yere gitmeyelimmi dedi tamam dedim gittik etrafa baktı iyiydi sonra uyudu tam ezan okundu eşim orucunu açtı başladı çiğirmaya ama nasıl ağlıyor susturamadik .ben gitmeyelim demedimmi diye cikistim biraz eşim sen bebekten sonra çok degistin dedi bana .içinde ne biriktiyse artık 2 aydır degistin deyip duruyor.lohusalikta sinirliydim biraz ..zaten hala kanka gibi yaşıyoruz istek yok gözüm oglumdan başka birşey görmüyor .aynı şeyleri yaşayan varmı daha düzene giremedik nedense
Günaydın kızlar bebeklerinizin altını değiştirirken pamuk ve ılık su kullanmaya devam ediyormusunuz yoksa ıslak mendile geçiş yaptınız mı ben hala pamuk ılık su kullanıyorum acaba ıslak mendile geçiş yapsam mı diyorum
İçersi kalabalıkya ben şey duymuştum doğumdan hemen sonra karına masaj yaptırıp toparlanmasını sağlayanlar varmış doğrumu bilmem ama varsa herkese yapmalılar
Evet damla şeklindeymiş neyseki. Acı çekmeyecekler bu sefer :)28 29 yada 30 haziranda yaptıralım diyoruz temmuza sarkmadan. Sağlık ocağındaki hemşire ablamız alın gelin yaparız dedi ağızdanmış zaten.
Kanguruyu 4. Aydan itibaren öneriyolar. Ben slingle çok mutluyum aslında ama onu hazırlayıp çocuğu yerleştirip çıkmak kangurudan daha uzun sürüyo. 24 ünde 3. Ayımız bitiyor temmuzda kanguru alırım ben. Yalnız yaz sıcağında nasıl gezcez öyle ya :)Kızlar normal kanguru kullanmaya başladınız mı
Banada hemşire yaptı bir kaç kez hastanedeyken nasıl rahatlamış yım hatta gülmüştü hoşuna giden bir sensin genelde canları yanıyor diyeBenim Dr bebek çıkar çıkmaz karnıma masaj yapmaya başladı. Neden dedim. İçin temizlensin ve karnin çabuk toparlansin diye dedi. Bende yapayım mı diye sormuştum hayır demişti :)
Dördüncü ay diyorlar ama geçen bir makale okudum ABD de bebekler doğar doğmaz destekli oturtup kanguruya koyuyorlarmış bir Türkiye'de var bebeği oturtmak kanguruya koymamak diye yazmış bir prof uzun yıllar ABD kalmış falan değişik geldi yazdıklarıEvet damla şeklindeymiş neyseki. Acı çekmeyecekler bu sefer :)
Kanguruyu 4. Aydan itibaren öneriyolar. Ben slingle çok mutluyum aslında ama onu hazırlayıp çocuğu yerleştirip çıkmak kangurudan daha uzun sürüyo. 24 ünde 3. Ayımız bitiyor temmuzda kanguru alırım ben. Yalnız yaz sıcağında nasıl gezcez öyle ya :)
Aslında bebekler anne karnında iki büklüm yani ama işte kemikleri narin diye insan kıyamıyorDördüncü ay diyorlar ama geçen bir makale okudum ABD de bebekler doğar doğmaz destekli oturtup kanguruya koyuyorlarmış bir Türkiye'de var bebeği oturtmak kanguruya koymamak diye yazmış bir prof uzun yıllar ABD kalmış falan değişik geldi yazdıkları
Biz türk anneleri hiçbir konuda kıyamıyoruz ki bebeklerimize :) geçen mecburiyetten koyup markete gittim içim gitti bir daha koymam gibi geliyorAslında bebekler anne karnında iki büklüm yani ama işte kemikleri narin diye insan kıyamıyor
Bir ay sonra felan biraz daha toparlanırlar o zman daha iyi olur. Ben bayramdan sonra felan denerimBiz türk anneleri hiçbir konuda kıyamıyoruz ki bebeklerimize :) geçen mecburiyetten koyup markete gittim içim gitti bir daha koymam gibi geliyor
Ancak o zaman konur gibi geliyor banada doktorunuzdan geçen ay kontrolde daha erken demiştiBir ay sonra felan biraz daha toparlanırlar o zman daha iyi olur. Ben bayramdan sonra felan denerim
Allah kolaylık versin cnm eylülde başlayacakmısın işeİznim bitti .okula gidiyorum seminere saat 10-13 arası.elimde iki çocuk.anasınıfında emziriyorum sıranın üstünde alt değiştiriyorum:)kızum şimdiden okullu oldu.
Peki karnın nasıl şimdiBenim Dr bebek çıkar çıkmaz karnıma masaj yapmaya başladı. Neden dedim. İçin temizlensin ve karnin çabuk toparlansin diye dedi. Bende yapayım mı diye sormuştum hayır demişti :)
Haberlere bakıyorum da dışarı çıkmasalar daha iyi çocuklarımızı sarıp sarmalayıp kucağımızdan indirmesek ancakMecbur alışacak bizde alışacağız bir süre sonra o şarı eve sokamayacağız bence
Normalde sakın biriyimdir ama 40 gün kv yanımda kalınca sinirlerim bozuldu herşeye alınıyordu oğlumu emzirip uyutuyordum kucağımdan indurmiyorsun sevdirmiyorsun çocuğu diye diye sinirkerimi hoplatti .gaz olayimiz bitse eve girmicem zaten gaz sancısı gelince kucağimda gezerek emziriyorum anca böyle sakinlesiyor belim çatliyor ağrıdan .yorgunluk uykusuzluk herşeye değer ama anne olmak kolay değilmiş annemin kıymetini birkez daha anladımCanım insana batıyor tabi bazı şeyler. Yorgunluk ve sorumluluk birikiyor. Bazen bende sert çıkıyorum. Eşim susuyor utanıyorum. Ama 40 çıktı daha sakinim. Sende kendini dizginle. O mesele benim de gözümde büyüyor. Annem hala bende. Gideyim ben artık biraz başbasa kalın diyor. El mecbur. Zaten bu gerginlikler cinsel uzaklıktan oluyor bence. Sende bir ha gayret de bence.
Maalesef öyle bir zamana denk geldikHaberlere bakıyorum da dışarı çıkmasalar daha iyi çocuklarımızı sarıp sarmalayıp kucağımızdan indirmesek ancak
Fotoğraftaki senin oglusun mu canım?Normalde sakın biriyimdir ama 40 gün kv yanımda kalınca sinirlerim bozuldu herşeye alınıyordu oğlumu emzirip uyutuyordum kucağımdan indurmiyorsun sevdirmiyorsun çocuğu diye diye sinirkerimi hoplatti .gaz olayimiz bitse eve girmicem zaten gaz sancısı gelince kucağimda gezerek emziriyorum anca böyle sakinlesiyor belim çatliyor ağrıdan .yorgunluk uykusuzluk herşeye değer ama anne olmak kolay değilmiş annemin kıymetini birkez daha anladım
Buradakilerde destekli satılıyor. Boba marka en iyi kanguruda 350 tl ve üstü sanırım fiyAtı. Ben onlarla görüştüm adam bana ilk 3 ay için sling alın kanguruyu pek tavsiye etmiyoruz aparatı olsanda dedi. İstese över satardı malını bişey olmaz yenidoğan aparatı var diye. İsteyenler alsın diye yenidoğana uydurmuşlar kanguruyu. Zaten az kaldı 3. aylarımızın dolmasına sabır biraz daha :)Dördüncü ay diyorlar ama geçen bir makale okudum ABD de bebekler doğar doğmaz destekli oturtup kanguruya koyuyorlarmış bir Türkiye'de var bebeği oturtmak kanguruya koymamak diye yazmış bir prof uzun yıllar ABD kalmış falan değişik geldi yazdıkları
İznim bitti .okula gidiyorum seminere saat 10-13 arası.elimde iki çocuk.anasınıfında emziriyorum sıranın üstünde alt değiştiriyorum:)kızum şimdiden okullu oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?