2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Çok geçmiş olsun canım. Gazdan yapıyordur.
Umuyorum ondandır canım.
Geçmiş olsun. Belki biliyorsundur ılık soğan suyu damlatmak antibiyotikten iyi geliyormuş kulak iltihabına ama tabi bizimkiler çok küçük daha. Uygulanabilir mi bilmiyorum. Biz çok ağır dozda 16 gün antibiyotik aldık damardan. o zaman daha 9 günlüktü. Şimdi nasıl alıyor antibiyotiği? Allah şifa versin.
Bende okudum ibrahim saraçoğlunun falan bitkisel tariflerini ama bunlar çok küçük daha.kaş yapayım derken göz çıkarmayayım diye yapmadım.antibiyotiği ağızdan alıyor şırınga ile veriyorum.ilk kullandığı antibiyotiğin tadını beğenmişti ağzından çekince ağlıyordu:)o işe yaramayınca antibiyotiği ve dozunu değiştirdiler.onu sevmedi tükürüyor geri kaşıkla çenesinden toplayıp veriyorum ağzına.siz neden antibiyotik kullandınız canım hem de o kadar küçükken.

Ben mama vermiyorum canım da verip vermemekte kararsızim ilk ay 800gr. 2. Ay 900gr. Aldı bakalım bu ay kaç alcak, sutüm bol iyi de emiyo ama kaka ve çiş çok yapıyo ondan alamıyo heralde
900 gr çok iyi bence .ayda 600 gram ve üzerini yeterli buluyor doktorlar.ilerleyen aylarda kilo alımı dahada yavaşlayacak.her ay 1 kilo 1 kilo şeklinde gitse yaşında 15-16 kilo olur ki bu 3-4 yaş çocuğu kilosu nerdeyse.

Ben mama vermiyorum canım da verip vermemekte kararsızim ilk ay 800gr. 2. Ay 900gr. Aldı bakalım bu ay kaç alcak, sutüm bol iyi de emiyo ama kaka ve çiş çok yapıyo ondan alamıyo heralde

Bence de mama verme kilo alımı çok iyi maşallah. Benim hem sütüm az hem de iki ayda toplam bir kilo aldı mecburdum mama vermeye. Bir de kızım çok ağlıyordu meğerse açmış.

900 gr çok iyi bence .ayda 600 gram ve üzerini yeterli buluyor doktorlar.ilerleyen aylarda kilo alımı dahada yavaşlayacak.her ay 1 kilo 1 kilo şeklinde gitse yaşında 15-16 kilo olur ki bu 3-4 yaş çocuğu kilosu nerdeyse.
Canım bebeklerin hangi ay kaç kg alması gerektiğini biliyor msn?

Bence de mama verme kilo alımı çok iyi maşallah. Benim hem sütüm az hem de iki ayda toplam bir kilo aldı mecburdum mama vermeye. Bir de kızım çok ağlıyordu meğerse açmış.
Benimki ağlamiyor gayet huzurlu bir bebek dr umuz da kilosu normal ama istersen günde 1 kez de mama verebilirsin dedi, arada mama vermek istiyorum ama biberonu diliyle itiyor . çok şükür benim göğsüme hiç Hayır demiyor

Mutlaka bir sıkıntısı vardır, aç olmadığından eminsen gazından da eminsen ağzında pamukçuk var mı diye bak, pişik de aklında olsun. Ya aslında büyüme atağı denilen dönemde de öyle oluyormuş. Sürekli susmadan ağlamıyor değil mi? huzursuzluk şeklindeyse benimki de öyle 2 gündür. Yalnız ben alerjiden şüphelendiğimden süt ürünleri huzursuz ediyor diye düşünüyorum. Allah şifa versin bebişlerimize.
Amin canım yok aç değildi çünkü emmek istemiyordu az birsey süt içip başını çekiyor bugün bütün gün uyudu arada aglıyo ama eminim bir yeri acıyo biraz pişik olmuş ama o her zaman vardı zeytinyağı çok iyi geliyor 5 temmuzda iki aylık aşısı var o zaman doktora da göstericem çok üzülüyorum oğlum iyi olsun da ben herşeye katlanırım

Benimki ağlamiyor gayet huzurlu bir bebek dr umuz da kilosu normal ama istersen günde 1 kez de mama verebilirsin dedi, arada mama vermek istiyorum ama biberonu diliyle itiyor . çok şükür benim göğsüme hiç Hayır demiyor

Gayet huzurluysa kesinlikle doyuyordur. Dr günde bir kez mama verebilirsin dediyse, gece uykusuna geçmeden önce verebilirsin. Böylelikle çok daha uzun uyur. Yine de karar senin tabii.

Umuyorum ondandır canım.

Bende okudum ibrahim saraçoğlunun falan bitkisel tariflerini ama bunlar çok küçük daha.kaş yapayım derken göz çıkarmayayım diye yapmadım.antibiyotiği ağızdan alıyor şırınga ile veriyorum.ilk kullandığı antibiyotiğin tadını beğenmişti ağzından çekince ağlıyordu:)o işe yaramayınca antibiyotiği ve dozunu değiştirdiler.onu sevmedi tükürüyor geri kaşıkla çenesinden toplayıp veriyorum ağzına.siz neden antibiyotik kullandınız canım hem de o kadar küçükken.
Enfeksiyon varmış menenjite kadar ilerlemiş olabileceğini düşündüler maalesef. Facebook'ta ebeveynlerin sorun ve çözümleri 2 diye bir grup var doğal önerilerde bulunuyorlar. Facebook hesabın varsa göz atabilirsin ;) geçmiş olsun tekrar kuzuya

Enfeksiyon varmış menenjite kadar ilerlemiş olabileceğini düşündüler maalesef. Facebook'ta ebeveynlerin sorun ve çözümleri 2 diye bir grup var doğal önerilerde bulunuyorlar. Facebook hesabın varsa göz atabilirsin :KK66: geçmiş olsun tekrar kuzuya
Teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun.umarım şimdi iyidir yavrun.

Gunaydin anneler.oglumun bezinde dunden beri neredeyse cis yok denecek kadar az ve cok terleyen bir bebek bu etkili mi acaba.birde su veren var mi acaba.ciside az olunca susuz kalmistir vucudu dusunceleri geliyor aklima
uconn uconn geçmiş olsun canım.acil sifalar yavruna

Gunaydin anneler.oglumun bezinde dunden beri neredeyse cis yok denecek kadar az ve cok terleyen bir bebek bu etkili mi acaba.birde su veren var mi acaba.ciside az olunca susuz kalmistir vucudu dusunceleri geliyor aklima
uconn uconn geçmiş olsun canım.acil sifalar yavruna

Günaydın
Ben mama verdiğim için su da veriyorum. Çay kaşığı ile veriyordum. Dün sağlık ocağındaki hemşire biberona koy öyle ver dedi.

Gece ben hiç uyandırmıyorum. Doktor da uyandırma ki gece uyku düzeni olsun dedi. Uyku düzenleri bu aylarda başlıyormuş. Besin kadar uyku da önemli. Şimdi iki saatte bir emzirmeye kalkarsan bu alışkanlık haline dönüşecek. İleride acıksa da acıkmasa da hep memeye kalkacak. Uykusu oturmayacak. Tabii bu benim fikrim. Sen annesisin en iyi sen bilirsin, en iyi sen tanırsın yavrunu :)
Can'ım öncelikle geçmiş olsun benim oğlanda da akıntı var gibi ne şekildeydi acaba bizimki normal kulak pisliği gibi ama daha fazla Bi de el sürünce kıpırdamadan duruyor acaba Ağrı'sı mi oluyor

Bu alerji şüphesi bende de var, kakasında mukus kulak arkası kabuklanma da var. Ne alerji yapıyor anlamaya çalışıyorum süt mü yoksa domates yumurta falan mı. Reflü için ilaç kullanıyoruz aslında ama alerjiyle reflü çok karıştırılıyormuş. Anne olmak gerçekten zormuş. Allah şifa versin yavrularımıza. Bir de 2. Ay aşısına birkaç gün kaldı ve ben stresten bir hal oldum. 3 tane birden yapılacak ya nasıl dayanacağım :KK43: birde aşıya gitmeden önce mi calpol verdini siz ?
Bana sağlık ocağındaki hemşire sakin ateşi çıkmadan verme dedi çıkmaz zaten çok büyük ihtimalle dedi gerçekten de çıkmadı vermedim bende
Ben sağlık ocagından eve döndüğümde verdim. Ama öncesinde de verebilirsin. Alerji şüphesi bizdede var. Kalada mukus (hatt arada sırf mukus) kulak arkası kabuklanma var. Kilo alımı şimdilik iyi oldugu için fazla bi mudahale olmadı. Beb süt ürünleri diyeti yapıyorum 11 gündür ama düzelme yok. 15.günde doktorla konusup başka şeyler eklenicek diyetime. Çarşamba şehir dısına çıkıyorum 15 gün olmucam burda dönünce tekrar kontrole giderim artık. Böyle giderse çoklu alerjiden şüphelenip çocuk alerji bölümüne göndericem dedi. Bekliyoruz sabırla.
alerjiyi Nasıl anlıyorsunuz ve nelere neden oluyor bizde de bazen mukuslu kaka oluyor ama kilo alımımız çok iyi maşallah ben kontrole gidemiyorum da

Amin canım yok aç değildi çünkü emmek istemiyordu az birsey süt içip başını çekiyor bugün bütün gün uyudu arada aglıyo ama eminim bir yeri acıyo biraz pişik olmuş ama o her zaman vardı zeytinyağı çok iyi geliyor 5 temmuzda iki aylık aşısı var o zaman doktora da göstericem çok üzülüyorum oğlum iyi olsun da ben herşeye katlanırım

Benimde 4ünde 2. Ay aşısı bakalım nasıl karşılayacağız aşıları, ateş falan olmaz inşallah. Bende 5inde götürmeyi düşünüyorum doktora hem aşıdan dolayı kontrol gibi de olur. Ay bize yapsalar aşıları sütten onlara geçse keşke:KK51:

Yok canim ben hic yogurt yemedim genetik bence:) ay bizimkininde üst yan disinde bi beyaz nokta var ama ben hep sütten falan diyordum bi uyansin bakayim bende o dismi oda dogdundn beri dikkatimi cekiyor :) seninki kac günlük canim? Biz 85 günlüküz insallah cabuk cikarda kurtulur yavrum sürekli eli agzinda salyami bol artik resmen akiyor önlük takiyorum üstü islanmasin diye bugünde ishal olduk ama sükür ates yok
Benimki 75 günlük ama herkes çok erken size öyle geliyordur dış çıkarmaz şimdi diyor ben 8 aylıkken cikarmisim babasını bilmiyorum .tam gaz olayimiz bitti derken diş başlayacak inşallah kolay atlatiriz canim

Bana sağlık ocağındaki hemşire sakin ateşi çıkmadan verme dedi çıkmaz zaten çok büyük ihtimalle dedi gerçekten de çıkmadı vermedim bende
alerjiyi Nasıl anlıyorsunuz ve nelere neden oluyor bizde de bazen mukuslu kaka oluyor ama kilo alımımız çok iyi maşallah ben kontrole gidemiyorum da

Öyle mi vermeyeyim ozaman teşekkür ederim canım. Alerjiden şüpheleniyorum ben kesin tanı koyamam tabi de bebekleri alerji olan annelerin belirtileriyle karşılaştırdım bende de var birkaç tanesi ancak doktora sormadım henüz. Test falan yapılyormuş da bebekler küçük olduğundan testlerde de çıkmayabilirmiş. Ben alerji diyetleri var süt yumurta ve domates gibi onları kesip neyin dokunduğunu anlamaya çalışıyorum şimdilik. Bir de çok sık kaka yapmak da alerji belirtisiymiş ki benim oğlum çok sık yapıyordu ve mukuslu. Şimdi dikkat ettiğimden beri kaka sayısı azaldı.

Öyle mi vermeyeyim ozaman teşekkür ederim canım. Alerjiden şüpheleniyorum ben kesin tanı koyamam tabi de bebekleri alerji olan annelerin belirtileriyle karşılaştırdım bende de var birkaç tanesi ancak doktora sormadım henüz. Test falan yapılyormuş da bebekler küçük olduğundan testlerde de çıkmayabilirmiş. Ben alerji diyetleri var süt yumurta ve domates gibi onları kesip neyin dokunduğunu anlamaya çalışıyorum şimdilik. Bir de çok sık kaka yapmak da alerji belirtisiymiş ki benim oğlum çok sık yapıyordu ve mukuslu. Şimdi dikkat ettiğimden beri kaka sayısı azaldı.
Benimki de çok kaka yapıyor ama mukuslu sadece bazı günler bir iki bezinde oluyor o kadar bende şüphelendim şimdi yaa o_O

Back
X