2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Canım o kesik için bende olmamalı diyordum ama dün gece de baya okudum,o kesiğin olması hele ki ilk doğumlarda tavsiye ediliyor,ıkınmayla birlikte yırtık oluşması çok daha fazla zarar verir geliyor.

Düne kadar olmaz umarım diyordum ama gerekli olduğunu düşünüyorum artık tabi bunda annenin,açıklığın ve doğumun gidişatının da önemi var. Kesiksik,yırtıksız olacaksa doğsun ama olacak mı o var.Düşününce yırtılmasından iyidir diyorum artık:KK66:
Ben de instagramda doğummeleği ni takip ediyorum doula diye bir meslek var şimdilerde yaygınlaşıyor dogum koçu yani orda baya faydalı bilgiler paylaşılıyor.orda okumuştum diyor ki bir kumaşı kesersek mi daha kolay dikilir ve uzun ömürlü olur yoksa kendiliğinden yıprandığı yeri dikersek mi daha kolay olur ? Tabiki kendi yıpranmış bir kumaş daha kolay dikilir ve dikiş tutar daha sonrası için daha zor sökülür. Onun gibi aynen

Ben takip ettiklerimin hepsini yukluyorum. Ilgini cekenlere bakarsin, besikten, kiyafete mama sandalyesinden, dogum hediyeliklerine her turden var asagi yukari.
Birinci tavsiye ettim tabii ki @liliitown

Sonrasi
@soothie_emzik
@harmanli (istege gore zibin yapiyor. Hamile sweatleri de. )
@cartersbebek
@organicera
@denizliconcept (15 tlye kocaman %100 bambu muslin aldim. Nevresimleri de harika )
@milkandblack (siyah beyaz seviyorsan cok guzel nevresim ve battaniyeleri var. )

@kardesfikirler (her arabaya gore organizer, cantalar falan super seyler yapiyorlar)

@bebemodausa (babystrends ile usamarkabebe'yi en az yuzelli kere soylemisimdir ama bu hesabin sahibi Amerika'da yasiyor ve bizzat oradan gonderiyor. Baska hesaplarda Aliexpress'ten alinmis Carter's kiyafet fotograflarini, aliexpress'te de orijinalinden farksiz replikalari gorunce kaygilandim. Fiyatlari da iyi ustelik. )

@cutiefingers dogum hediyeliklerini kesinlikle buradan yaptiracagim, cok tatlilar. :)

@hamileannelerden en temiz ikinci eller burada.

@nenaandco cok guzel etnik tasarimli bebek cantalari yapiyorlar. Tr'ye gonderimleri var.

Geri kalan da fotograflarda.

Ha bi'de Asos maternity kolleksiyonuna bak websitelerinden. Elbise yapiyorlar ama koleksiyonlari cok genis. Fiyatlari azicik tuzlu ama cok guzeller. Tr'ye gonderimleri var. Mevsim donsun bir iki parca alacagim ben de. :)

Yine döktürmüşsün :D hemen takip ettim hepsini öyle yazıyorum. Lilitowndan daha önce fiyat sormuştum dün de sipariş verdim. çok ilgili gerçekten cordi, yine teşekkür ederim. :) Doğduktan sonra fotoğraf çekicem amatör olarak uğraşıyorum tabiki. Yeni doğan fotoraflarına hastayim. bu takımı aldım. baksana şunlara <3

WhatsApp Image 2016-09-04 at 20.55.38.webp 14215560_10153705531780443_1022323655_o.webp 14233692_10153705531820443_1844621946_o.webp

Bu arada I ikizcan2016 , şeker ölçme cihazım da şimdi geldi, sana da tekrar teşekkrüler :)

Sabirsiz61 Sabirsiz61 derinn83 derinn83 ben de sizin gibi düşünüyorum ikinci.el.almak.hele ki tanidiklarimdan almak bana.zor.gelmez,insan.her seye heves ediyor.ama cocuk.neyi sevecek sevmeyecek.bilmiyoruz,benim şansıma teyzemin,gorumcemin kızı var,tum arkadaslarimizin 1yaşında bebekleri var onlar da bazi.esyalari veririz dediler o yuzden 6 9 ay falan.aliyorum,bir de buradaki arkadaslar genelde buyuk markalardan aliyorlar,ben baya civil lcw dan falan alirim.diyodum simdi.okudukça cocugun sagligina.uygun degil mi acaba lcw falan diye huylandim ama carters falan da pahali geliyo :(

Bende korkuyorum ama annem ben bakarım diyor ben işteyken o bakacak o yönden içim rahat. 2 yaş arayla bir kardeş daha yapıp kenara çekilirim. :KK14:

birde çok yaş farkı istemiyorum aralarında arkadaş gibi olsunlar.bizde 5-10 yıl ara veren yakınlarım var 10 yıldan sonra tekrar doğuramam ben.Birden beraber büyüsünler diye düşünüyorum :dua:
Aslında şöyle 4-5 çocuk güzel kalabalık aile ama ne o kadar doğururum ne de bakabiliriz şu şartlarda eğitimi vs masraf çok.:63:
Bunu bi atlatalım da zaten tekrar Bebek sevmek isteriz kesin arayı çok açmamak bakan güvendiğin biri olduktan sonra çok güzel olur tabi
Aynen onu düşünüyorum hep 4 çocuk diyordum ama hamile kalınca her ayrıntıyı düşünmekten 2 ye indirdim :KK70:

Normal dogum herkes.gibi benim de hayalim afyon devlet hastanesinde ucretsiz dogal dogum nefes egitimleri oluyor onlara başladım, insallah faydasi olur hepimiz.hayalimizdeki gibi dogum yasariz.hepimiz

Ben de instagramda doğummeleği ni takip ediyorum doula diye bir meslek var şimdilerde yaygınlaşıyor dogum koçu yani orda baya faydalı bilgiler paylaşılıyor.orda okumuştum diyor ki bir kumaşı kesersek mi daha kolay dikilir ve uzun ömürlü olur yoksa kendiliğinden yıprandığı yeri dikersek mi daha kolay olur ? Tabiki kendi yıpranmış bir kumaş daha kolay dikilir ve dikiş tutar daha sonrası için daha zor sökülür. Onun gibi aynen

Ne kesik ne yırtık istiyorum :KK42:

Yine döktürmüşsün :KK70: hemen takip ettim hepsini öyle yazıyorum. Lilitowndan daha önce fiyat sormuştum dün de sipariş verdim. çok ilgili gerçekten cordi, yine teşekkür ederim. :) Doğduktan sonra fotoğraf çekicem amatör olarak uğraşıyorum tabiki. Yeni doğan fotoraflarına hastayim. bu takımı aldım. baksana şunlara <3

Eki Görüntüle 1881483 Eki Görüntüle 1881484 Eki Görüntüle 1881485

Bu arada I ikizcan2016 , şeker ölçme cihazım da şimdi geldi, sana da tekrar teşekkrüler :)

Lilii birtanedir yaa. Altacma minderi etiketinden model ararken bulmustum onu. Iyi ki de bulmusum. Hem muadillerinden cok uygun hem de cok iyi bir insan. Bi'gun reklamini yapmaktan banlacagim ya hayirlisi. :KK70:

O tavsan kulakli sapkanin aynisini baska bir tuluma kombinleyerek ben de yaptirdim. :KK70:Ben de kendim cekecegim fotograflarimi. Bu gosterdigin tarzlari seviyorum. Boyle minicik bebegin ellerinin uzerine basini falan yasliyorlar ya dirseklerini kirip. Onlari gorunce sevimlilikten cok korku hissediyorum ben nedense. :skandal:

Sabirsiz61 Sabirsiz61 derinn83 derinn83 ben de sizin gibi düşünüyorum ikinci.el.almak.hele ki tanidiklarimdan almak bana.zor.gelmez,insan.her seye heves ediyor.ama cocuk.neyi sevecek sevmeyecek.bilmiyoruz,benim şansıma teyzemin,gorumcemin kızı var,tum arkadaslarimizin 1yaşında bebekleri var onlar da bazi.esyalari veririz dediler o yuzden 6 9 ay falan.aliyorum,bir de buradaki arkadaslar genelde buyuk markalardan aliyorlar,ben baya civil lcw dan falan alirim.diyodum simdi.okudukça cocugun sagligina.uygun degil mi acaba lcw falan diye huylandim ama carters falan da pahali geliyo :KK43:

Burada sadece tavsiye ediliyor.herkes bütçesinin doğrultusunda hareket edecek,bunları çok fazla takma.dediğin mağazadan alan bir çok insan var gayet normal. Daha da dikkat edersek pahalı ama o giysileri de giyse çocuk olmaz bir şey.

Yarın en büyük sorunu oyuncaklar yaşatacak asıl sağlıksız olan onlar.bunları düşünme çok canım

Kızlar sırtüstü düz yatmanın çocuk için zararı var mı?

Bazı kaynaklar sağ tarafa yatmanın karaciğeri,sırtüstü yatmanında rahme baskı yapacağını anneyi rahatsız edeceğini söylemiş. Bebek için dememiş emin olmadım

Sabirsiz61 Sabirsiz61 derinn83 derinn83 ben de sizin gibi düşünüyorum ikinci.el.almak.hele ki tanidiklarimdan almak bana.zor.gelmez,insan.her seye heves ediyor.ama cocuk.neyi sevecek sevmeyecek.bilmiyoruz,benim şansıma teyzemin,gorumcemin kızı var,tum arkadaslarimizin 1yaşında bebekleri var onlar da bazi.esyalari veririz dediler o yuzden 6 9 ay falan.aliyorum,bir de buradaki arkadaslar genelde buyuk markalardan aliyorlar,ben baya civil lcw dan falan alirim.diyodum simdi.okudukça cocugun sagligina.uygun degil mi acaba lcw falan diye huylandim ama carters falan da pahali geliyo :KK43:
Canım benim de yakınım olsa ben de alırdım her şeyini de kullanırdım ama ilk torun olacak benimkini yakınlarım kullanır artık
Sağlıksız diye bir şey yok pazardan bile giydirilir nolcak saglıklı Mutlu olsunlar huzurla büyütelim mühim olan bu hem ne diyor büyükler çocuğun yediği helal giydiği haram :eek:
Herkes bütçesine göre magazalardan alır giydirir

Kızlar sırtüstü düz yatmanın çocuk için zararı var mı?

Bazı kaynaklar sağ tarafa yatmanın karaciğeri,sırtüstü yatmanında rahme baskı yapacağını anneyi rahatsız edeceğini söylemiş. Bebek için dememiş emin olmadım
Evet ben sırt üstü yatmanın bebeğe de zararlı olduğunu okumuştum zaten beni çok rahatsız ediyor yatamıyorum ama Bebek için de kordondan kan akışı azalıyormuş sanırım

gevezek gevezek hiç sikinti etme kendine. Butcen neye yetiyorsa, ne hosuna gidiyorsa o. %100 pamuk olmasi ve baskilarinin cozunur boya olmamasi kistas olsun sadece. 5 liraya da yuzde yuz pamuk var, 50 liraya da. 50 liraya da muslin bez satan var, gidip kumascidan metresi 3 liraya mermersahi kumas alip kendin de muslin yapabiliyorsun. Arastirip bilmek onemli olan. Ben de lcw'den aliyorum. Hatta bi' model begendim bulamadim deli oldum. Su eklediklerim de en son Kotondan aldiklarim. Ayakkabi 10 tl. Sari olan ikili aslında 15 tl. Diğerleri de en fazla 15'er tl hep. Gayet de kaliteli ve güzeller. Belli bir miktarda alışverişe bir sonraki alışveriş için hediye çeki de veriyorlardı Koton'da. Lcw'da da her şey 9.90 etiketli ürünlerde manyak güzel şeyler vardı. Carters, Gap gibi markalar da kendi ülkelerinin Lcw, Koton baby'si zaten. Bakma bizim ülkede pahalı. Yine dayanamayıp alıyoruz. :)

Eklentiler

• IMAG0001_1.webp
    IMAG0001_1.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 70
Evet ben sırt üstü yatmanın bebeğe de zararlı olduğunu okumuştum zaten beni çok rahatsız ediyor yatamıyorum ama Bebek için de kordondan kan akışı azalıyormuş sanırım

Bir çok internet sitesinde farklı şeyler denildiği için kafam karıştı. Beni henüz rahatsız etmediği için arada farketmeden uzanıyorum öyle,o yüzden merak ediyorum

Vallahi next'çim şu gozunun onune gelir, iliskiden sogur mevzusuna oyle gicik oluyorum ki... Her seyi erkegin otokontrolune birakan insanlara ifrit oluyorum. Sakin beni yanlis anlama sana degil lafim. Ask cok farkli bir sey hele ki es olmak. Ben acaip tiksintili bir insanim, birinin koltukaltinda ter izi gorsem, sofrada biri agzindan zeytin cekirdegi cikarsa gider kusarim. Bunun gibi irrite oldugum onlarca sey soyleyebilirim ama soz konusu esim oldugu zaman dunya degisiyor. Gidip kussa agzini ben temizlerim, tiksinmek aklimdan bile gecmez ki o benden daha fazla anlayislidir bu konularda.

Hayatimizin sadece bu yarisi yok. Yaslanacagiz, elimiz kolumuz tutmayacak. Porsuyecegiz. Altimiza yapacagiz belki. Eger o zamanlari da tamamlayamiyorsak, birbirimizin hayatina sahitlik ve sahiplik edemiyorsak niye evleniyoruz ki? Herzaman onlarin gozunde Afrodit gibi kusursuz olan neden biz olmak zorundayiz. Benim zor zamanimda yanimda olmayacak ustelik onunla seviserek olmus cocugunun kafasi benim vajinamdan cikti diye tiksinecekse oyle adami bosarim yani ben. Net. Gozunun yasina bakmam. Hic kendimde bir eksiklik, kusur da hissetmem vallahi. Asil o insanlari varolusunun icindeki her degisimle kabul edemedigi icin eksiklik hissetsin bence. Dunyaya benden sonra da yasayacak, bizim izlerimizi tasiyacak bir canli getirecegim ve elbetteki onun izleri de benim bedenimde olacak. Daha ne isterim be.

Eşinle alakalı bu duyguların daim olsun inşallah. Sevgi ve saygınız eksilmesin. Aşkı bilmiyorum ben maalesef.esim benim bircokseyime gıcık olur bende onunkine. Böyle 17 sene geçti darısı diğer senelere :KK57:

Eşinle alakalı bu duyguların daim olsun inşallah. Sevgi ve saygınız eksilmesin. Aşkı bilmiyorum ben maalesef.esim benim bircokseyime gıcık olur bende onunkine. Böyle 17 sene geçti darısı diğer senelere :KK57:

17 sene az değil kuzum. Sen 17 yazınca benim de gözler aynen böyle oldu. :KK57:
Bi' de gıcık olarak.

Umarım yaşlandığı zaman yola izana gelir de o zaman rahat edersin.

Ay darısı deme ya belki daha güzel seneler gelir önünüze her şey değişir belki..
iki insanın bir arada yaşaması zaten çok zor erkekler 40ından sonra düzelir derler bi de seninki kaç yaşında :)

Back
X