2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
@moryastik çok geçmiş olsun

Tüy alerjisi berbat bir şey kuzum. Temas etmesen dâhi etkiliyor. Istediği kadar yıkama ve antimikrobiyal işlemden geçsin. Ben şahsen ilk bir sene en azından kullanmayı düşünmüyorum. Annemin evindeki her şey kaz tüyü. Ben de onun dışında bir şeyde yatamam herhalde derdim ama eşim hiç sevmiyor. Resmen işkilli tüy dolgulara. Buradaki eve annemin export tekstil satan bir arkadaşından Altınbaşak'ın yurtdışına ihraç ettiği bir seriyi almıştık yastıklara yorganlara. Inanılmaz memnunum ben de. Sıfır bozulma. Yorganlarım incecik, en düşük derecede aldık biz ona rağmen ısı stabil kalıyor. Bebeğe de ondan alacaktım ama yokmuş maalesef. Zaten yorganı kafanı örtecek biçimde çektiğin zaman altında nefes alabiliyor olman ve varolan normal vücut sıcaklığını sürdürmesi gerekiyor esasında. Bunları yapısından ötürü en iyi kuş tüyü sağlıyor ama bebek için biraz bekleyeceğim. Isınalım, içinde yanalım durumu değil yani. Babyjem'in var nano gold serisi bir yorganı.

Ben grip aşısını 5 senedir mecburen düzenli vuruluyorum. Grip düşkünü bir insan olmama rağmen tık yok 5 senedir her kış. Tek dozlarda civa yok, evet. Geçen tv'de ise yaramıyor falan demişler. Ona göre benim grip olmamam psikolojik herhalde. :)
Bu sene daha da önemli. Bebek doğduktan sonra onu da 6 ay koruyormus annenin yaptırdığı aşı. E 6 ay sonra yaz gelecek, kışın kendilerine de yaptırırız artık. :) Ekimin başında her sene benimki kuzum.

Özel sigortam yok canım maalesef keske olsaydi ne yapalim artik yarin saat 1e recep has beye gidiyorum..Hadi beyi çok seviyorum başka doktora asla gidemem 1.gebelikte 4 doktor gezdim 4.ayda hadi bey ile tanıştım o zman Acıbadem de değildi şimdi 7 yılı aşkın bi sorunum olsa veya arkadaş ,eş dost hemen hadi beye yonlendiriyorum her zaman saat kaç olursa olsun hemen cevap verir ilk dogumumda nobetten o sabah çıkmasına rağmen gece gelip benle sabahladi ertesi gün oglene kadar gitmedi o yüzden ilgisi ,bilgisi ile benim için vazgeçilmez aile dostu gibi oldu canım .şimdi nasipse2.dogumumda hadi bey yaptıracak

İnşallah canım önemli bişey yoktur uzulme doktorun bakınca net bilgi verir

Vasfiyeteyzeniz kuzucuğum sana ne kadar teşekkür etsem az. Bugün gecikmeli olarak sonunda geldi ütüm. Sen Philips demesen aklımın ucundan geçmezdi ona bakmak. Yarım saatte bi' ütü dağını bitirdi resmen. Önceki ütüm de kazanlıydı ama ütü değilmiş o işkenceymiş resmen. Evdeki her şeyi döküp yeniden ütüleyesim var yeminle. :)

Çok geçmiş olsun

cordeliac canım senin ağrıların nasıl oldu?

Böbrek tarafları pert durumda. Hani biri elleriyle tutmuş sıkıyor gibi feci bir ağrı ve basınç ataklari geliyor ara ara. Zaten doktor demişti artacak diye. Magnezyum + b vitamin kompleksiyle ekarte edebiliyorum çok az. Idrar yolundaki taşı gilaburu suyu+peynir suyu+bol su sayesinde bu sabah düşürdüm nihayet. O kadar büyük bir şeyin orada nasıl durduğuna hayret ettim. Hemen gittim yine enfeksiyon için tahlil verdim yine. Taştan sonra kanama da azaldı ama alt taraftaki ağrılar stabil hâlen. :/

Şöyle diyeyim benim öncesinde daha az hissettiğim ağrıların yarattığı kasılma çocuğun pozisyonunu baş gelişten makat gelişe çevirmişti. Onun için iyi bir şey gerçi bu da. Devamlı olması kötüymüş. Bebeği manipule etmesin diye takip ediyoruz şimdilik.

Senin enfeksiyon ne durumda? Gittin mi urolojiye? Aman kuzum ihmal etme onu.

Çok çok geçmiş olsun canım... İdrar kültürü yapılacak ama şu anda antibiyotik kullandığım için ilacın bitsin öyle yapalım dedi. Şu gilaburu suyunu deneyeceğim bakalım. Böbreklerde sıkıntı çıkmadı ama benim bildiğin böbreklerim ağrıyor.

Bunu duymak iyi geldi çok teşekkür ederim. Maşallah bebiğe de umarım sağlıkla kavuşursunuz.

Kuzum geçen bizimkiler işyerindeki dolapların rengini değiştirmiş. Dyo su bazlı panel kapı boyasıyla. Hiç zımpara falan vurmadan mdf dolapların rengi muazzam olmuş. Aklında bulunsun. Hiç zımpara işine girme boyarsan. Bizim evdeki kapılar da panel rengini değiştirmeyi düşünüyordum bebek gelmeden. Haftaya burayı da boyayacak ustalar.

Ben bebeğin yatağı konusunda çok tereddütlüyüm. Safi latex vücut şeklini alan hafızalı yatak mı yoksa dolgu yatak mı alsam diyorum. Evde iki tane öyle latex ortopedik yastık var. Hiç memnun değilim. O yüzden tereddüt ediyorum. İlk zamanlar reflü yastığı kullanırız. Sonrasını sonradan düşünürüz artık. Kayinvalidenin yaptığı yorganı da çift kılıflayıp oyun minderi gibi kullanırsın. Heves etmiş kırılmasın. Çocuk için ağır olur o. Benim kayinvalidenin evindeki her şey yün aynı şekilde. Bana insan olarak ağır geliyor onlar. Evden vakumlayıp kendimizinkileri götürüyorum her seferinde.

Babyjem'in nano yorganı internette 77,90 TL ye kadar var, Penelope Kaz tüyü ise 255 TL aralarında uçurum var nerdeyse niye bu kadar fark vardır sence? Sağlık ve kullanım açısından kaz tüyünün çok bi farkı yoksa Baby Jem'in nanosunu almak daha karlı olacak sanki.

Sabah ütü yaparken aklıma geldin sorayım dedim inanır mısın :) memnun kalmana çok sevindim ki bende bugün bir dağ ütüyü kırk dakika olmadan bitirdim :)

Bunu duymak iyi geldi çok teşekkür ederim. Maşallah bebiğe de umarım sağlıkla kavuşursunuz.
Amin canım hepimiz inş.
Ben kızımda o kadar rahat bir hamilelik geçirdim ki bunda ağrılı sızılı olmak çok zorladı beni...
Bazen kaldıramıyorum diyorum hergün her an ağrım var.

Kuzum kaz yani. Kendisini yemeğe kalksan restorantta bir butunu 150 tl'ye servis ediyorlar. :) O da sadece kış mevsiminde. Biri ne kadar pamuk da olsa sentetik, öteki bir canlıdan belli koşullar altında sınırlı toplanabiliyor sadece. Ucuz bile o yorgan. %100 gıdı tüyü yastıklar ondan daha pahalı.

Buranın kazı inanılmaz meşhurdur. Mevsimi de yeni başlıyor. Şu an gidip canlısını almaya kalksam kimse o yorgan parasına vermez sana.

Enfeksiyona da iyiymiş o kuzum. Benim kardeşimin doğuştan bobreginden mesaneye gelen kanalı kısa, mesanesi de 10 yaşındaki bir çocuğun kapasitesine sahip. 1 bardaktan az su tutuyor sadece öyle düşün. Bunu anlayana kadar bile ne doktorlar, hastaneler gezdik. En son Gata teşhis koyabildi. Ameliyatı çok riskli o yüzden göze alamıyoruz. O yüzden enfeksiyona çok açık zamanında ona Kayseri'den ev yapımı göndermişlerdi. O gün bugündür içer tık enfeksiyonu yok. Bobreklerini ihmal etme o yüzden. Uroloji renal usg çeker. Daha net sonuçlar veriyor.

Keşke kültüre antibiyotikten önce baksalarmis. Ona göre antibiyotik kullanırdın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…