2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ben cıtcıtlı zıbını bol tuttum yenıdoganın yeter bence. ben kıyafet eksık kalırsa dogumdan sonra tamamlamayı düşünüyorum artık eskısı gıbı degıl ınternetten bıle verıyorsun kaoına kadar getırıyırlar heryer malesef alısverıs merkezı oldu.hiç mi dışarıya cıkıp hava almayalım bebegın ıhtıyaclarını bahane edıp ıkı ınsan yuzu göruruz . 0 3 ay çok alırım elımde kalır dıye korkuyorum kac kılo dogacakalrı bellı degıl. bıde benım kurutma makınem var acıkcası bırazda ona guvenıyorum

kurutma makinası bende de var ama bebek kıyafetlerini atmaya korktum ben yawf, küçülür mü acaba diye, dünyanın parasını veriyoz sonuçta bi kere yıkayınca küçülmesin :/

bu arada kızlar benim bi kaç gündür göğüslerim başladı ağrımaya. anlamadım ilk 3 ay zaten çok ağrı oluyordu ve şişlik vardı. Son 2 aydır falan ağrı geçmişti. Yine başladı anlamadım noluyor, sütyen mi acıtıyor acaba

Kızlar yenidogan bi kaç tane yeter diye düşünüyorum. Diğerlerini 3 aydan itibaren aldım. O bi kaçtane idare eder yine arada diğerlerinden giyer az büyük olsun nolcak sanki ayakta mi duracak hemen küçük geliyor çünkü iç zibini bile 3-6 ay alın derim.yenidogan zibini 2 3 olsa yeter

acaba kurutma makinesi mi alsam

valla accayip memnunum kurutma makinamdan. kendi giysilerilerimde hiç küçülme olmadı. asma derdi yok, hava soğuk mu sıcak mı farketmeden 1 saatte kuruyor hepsi. Hızlı çıkartırsan makina bitince neredeyse ütülü gibi çıkıyor. Sesi çok çıkıyor çalışırken. Bi bunu sevmiyorum. Süpürge sesi gibi bitmiyor. Hiç de sesmem bu tarz sesleri. İkinci olumsuz yanı ise kiradaysanız taşınırken ona göre ev bakıyorsunuz. Her evin maalesef büyük değil. şimdiki evimde üst üste duruyor. tasınma ihtimalimiz var, arada bakıyorum ev , tuvaletler minicik. çamasır makinasına bile yer yok., bazıları da gömme dolap falan yaptırmış falan filan.

Ben daha alışverişe başlamadım ve ne alacağımıda bilmiyorum. Kızımda ayaklı 0-3 ayları resmen giydirmemiştim. 52 cm doğmuştu ve çabuk uzamıştı hep küçük oldu. Bende genelde 3-6 ay alacam

kızlar bebişler kışın ortasında doğucak maalesef kıyafet ne tarz bişeyler aldınız? ben polar kadife türü alayım diyorum malum ankarada nisanda bile kar yağabiliyo
Benim evim kisin hamam gibi oluyor atletle duruyorum o yuzden polar tarzi hicbirsey almadim evin soguk oluyorsa bile benim onerim cok kalin alip tek kat giydirecegine ince al 2 kat giydirirsin gerekirse hatta hirka yelek falanda giydirecegimizi hesap edersek cokta kalin seylere gerek olmaz dusuncesindeyim.

Sana katılıyorum 2li temiz cikti ben 3 lu yaptirmayacaktim sasirtiyor diye dr um sonuc kotude ciksa benim kanaatim onemli usgde bir sorun yoksa zaten ilkini baz alirim endisen olmasin dedi sadece kafamiz rahatlasin yaptirmani tavsiye ederim dedi. Bu testlerin ne olumlusu ne olumsuzu tek basina birsey ifade etmiyor sonucta yanilma payida var.

Bebegin gelisimi, boyu ve kilosu cok onemli komsum 15 gun once dogum yapti 2450, 47 cm dogdu oglu ve yeni doganlar cuval gibi oluyor cocuk icinde kayboldu resmen. O yuzden elinin altinda yeni doganda bulunmasi iyi olur sahsen. Acikcasi onu gorene kadar seninle ayni kafadaydim 3~6 ay aliyordum dr um tombis olacak dedigi icin onuda belirteyim :)

Nasil iciyorsunuz 2~3 litre sulari. Ben normalde gunde 1 bardak bile icmedigim oluyordu hamile iken hic 2 litre icemedim saf su anlaminda 1.5 litreyi gecemiyorum ne yaparsam yapayim :)
750ml lik cam şişe aldım en az 3 kere dolduruyorum ilaç biyetine içiyorum valla... bazen çok zorluyor ama mecburen içiyorum azalttığım anda enfeksiyon tavan yapıyor

Yeterli bence daha ne olsun. Zaten giydigi kirlettigi ne olur ben hergun yikanmalarindan yanayim bebeklerin ama yaz bebesi icin guzelde kis bebesi hergun hasta edermiyiz acaba. Camasirini elinde bile yikasan petek uzerinde kurur zaten. Cabuk toparliyor buyuyorlar daha fazlasinida alsan kac kere giydirebileceksinki küçükleri: )

Son düzenleme:
Masallah valla darisi basima :) bende iste 1 bardak sut bir bardak sodayla yukseltebildigim kadar yukseltme cabasindayim hayatimda hic bu kadar su icmedim :)
750ml lik cam şişe aldım en az 3 kere dolduruyorum ilaç biyetine içiyorum valla... bazen çok zorluyor ama mecburen içiyorum azalttığım anda enfeksiyon tavan yapıyor

Bu arada 1. Ve 2.den daha cok olmasi en mantiklisi kanimca :) bende o sekilde aldim kisa kol uzerine gecir uzun kolluyu bir yelek yada hirka tamamdir cokta icin rahat etmezse battaniyesine sararsin.

Son düzenleme:

Benimde ayni cnm geriden okuyarak yaziyorum belki yazan olmustur sut sagma makinesi almayi dusunuyorsan emmeden once onunla sag ucu cikinca emzir cocik emdikce ucu cikiyor birde aparatlar var ben onlardan da almayi dusunuyorum

Canım siyasi konulara girmek istemiyorum bence sen de girme zamanında banlanan arkadaşlar oldu bu yüzden gruptan...diyebileceğim tek şey Allah herşeyi herkesi görüyor ve biliyor hakkımı bu dünyada alamazsam ahirette misliyle alacağım zaten...alnım açık içim rahat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…