ben cıtcıtlı zıbını bol tuttum yenıdoganın yeter bence. ben kıyafet eksık kalırsa dogumdan sonra tamamlamayı düşünüyorum artık eskısı gıbı degıl ınternetten bıle verıyorsun kaoına kadar getırıyırlar heryer malesef alısverıs merkezı oldu.hiç mi dışarıya cıkıp hava almayalım bebegın ıhtıyaclarını bahane edıp ıkı ınsan yuzu göruruz . 0 3 ay çok alırım elımde kalır dıye korkuyorum kac kılo dogacakalrı bellı degıl. bıde benım kurutma makınem var acıkcası bırazda ona guvenıyorumbu konuda benim de kafam karışık , ben iç zıbın olarak alttan çıtcıtlı kısa kollu yada kolsuz atletler aldım
ama bazı arkadaslarda farklı iç zıbınlar gördüm onü acık uzun kollu hangisinden daha fazla almalıyız ekte resim ekledim bir de bebeği her gun yıkayıp 2 kat giydireceksek en az 12 - 15 takım tulumu mu olması gerekiyor .
yeni dogan 3 - adet takımım var , 5-8 tane de 0-3 ay var , yeterli mi yetersiz mi bilemiyorun
ben cıtcıtlı zıbını bol tuttum yenıdoganın yeter bence. ben kıyafet eksık kalırsa dogumdan sonra tamamlamayı düşünüyorum artık eskısı gıbı degıl ınternetten bıle verıyorsun kaoına kadar getırıyırlar heryer malesef alısverıs merkezı oldu.hiç mi dışarıya cıkıp hava almayalım bebegın ıhtıyaclarını bahane edıp ıkı ınsan yuzu göruruz . 0 3 ay çok alırım elımde kalır dıye korkuyorum kac kılo dogacakalrı bellı degıl. bıde benım kurutma makınem var acıkcası bırazda ona guvenıyorum
kurutma makinası bende de var ama bebek kıyafetlerini atmaya korktum ben yawf, küçülür mü acaba diye, dünyanın parasını veriyoz sonuçta bi kere yıkayınca küçülmesin :/
acaba kurutma makinesi mi alsam
Aynen geçen gün dr diyor ki çok su iç napayım damacanaya mı bağlayayım kendimi dedim. Gülüyor resmen eve bağlıyım tuvalet yüzünden çünkü dışarda tuvalete girince enfeksiyon oluyor.damacana olduk resmen
Ben daha alışverişe başlamadım ve ne alacağımıda bilmiyorum. Kızımda ayaklı 0-3 ayları resmen giydirmemiştim. 52 cm doğmuştu ve çabuk uzamıştı hep küçük oldu. Bende genelde 3-6 ay alacamben cıtcıtlı zıbını bol tuttum yenıdoganın yeter bence. ben kıyafet eksık kalırsa dogumdan sonra tamamlamayı düşünüyorum artık eskısı gıbı degıl ınternetten bıle verıyorsun kaoına kadar getırıyırlar heryer malesef alısverıs merkezı oldu.hiç mi dışarıya cıkıp hava almayalım bebegın ıhtıyaclarını bahane edıp ıkı ınsan yuzu göruruz . 0 3 ay çok alırım elımde kalır dıye korkuyorum kac kılo dogacakalrı bellı degıl. bıde benım kurutma makınem var acıkcası bırazda ona guvenıyorum
Kurutma makinesi cankurtaran valla kesinlikle tavsiye ediyorum narin ayarı var . Hem kırıştırmıyor hem yıpratmıyor.acaba kurutma makinesi mi alsam
Benim evim kisin hamam gibi oluyor atletle duruyorum o yuzden polar tarzi hicbirsey almadim evin soguk oluyorsa bile benim onerim cok kalin alip tek kat giydirecegine ince al 2 kat giydirirsin gerekirse hatta hirka yelek falanda giydirecegimizi hesap edersek cokta kalin seylere gerek olmaz dusuncesindeyim.kızlar bebişler kışın ortasında doğucak maalesef kıyafet ne tarz bişeyler aldınız? ben polar kadife türü alayım diyorum malum ankarada nisanda bile kar yağabiliyo
Sana katılıyorum 2li temiz cikti ben 3 lu yaptirmayacaktim sasirtiyor diye dr um sonuc kotude ciksa benim kanaatim onemli usgde bir sorun yoksa zaten ilkini baz alirim endisen olmasin dedi sadece kafamiz rahatlasin yaptirmani tavsiye ederim dedi. Bu testlerin ne olumlusu ne olumsuzu tek basina birsey ifade etmiyor sonucta yanilma payida var.6yıl ıkılı, uclu ve dortlu tarama testlerını calısmıs bırı olarak soyleyebılırım kı bu testler sadece rısk degerı verır bebegın down sendromlu yada nöral tüp defektı oldugunu yuzde yuz vermez yalancı pozıtıflık ve yalancı negatıflık durumları vardır en kesın sonucu amnıyosentez verır tabı onunda kendıne has rısk durumları vardır ne hastalar bılıyorum down sendru rıskı yuksek cıktıgı halde saglıklı bebek dunyaya getıren ama tam tersı durumlarda olabılıyırdu saglıklı rıskı dusuk ama bebk down sendromlu doğuyor burada önemlı faktor doktor olmalı sadec tarama testlerının sonuclarına guvenmeyıp hep bır acaba seklınde yaklasması gerekır.
Bebegin gelisimi, boyu ve kilosu cok onemli komsum 15 gun once dogum yapti 2450, 47 cm dogdu oglu ve yeni doganlar cuval gibi oluyor cocuk icinde kayboldu resmen. O yuzden elinin altinda yeni doganda bulunmasi iyi olur sahsen. Acikcasi onu gorene kadar seninle ayni kafadaydim 3~6 ay aliyordum dr um tombis olacak dedigi icin onuda belirteyim :)Ben de beden olayına takılıyorum açıkçası. Genelde 3 ay almamı söylediler bana. Yenidoğanların hemen küçüldüğünü yazmışlardı. Ama şimdi bakıyorum da ben hiç yenidoğan almamışım ve elimdeki 3 aylıklar kocaman gözüküyor gözüme :s
Nasil iciyorsunuz 2~3 litre sulari. Ben normalde gunde 1 bardak bile icmedigim oluyordu hamile iken hic 2 litre icemedim saf su anlaminda 1.5 litreyi gecemiyorum ne yaparsam yapayim :)damacana olduk resmen
750ml lik cam şişe aldım en az 3 kere dolduruyorum ilaç biyetine içiyorum valla... bazen çok zorluyor ama mecburen içiyorum azalttığım anda enfeksiyon tavan yapıyorNasil iciyorsunuz 2~3 litre sulari. Ben normalde gunde 1 bardak bile icmedigim oluyordu hamile iken hic 2 litre icemedim saf su anlaminda 1.5 litreyi gecemiyorum ne yaparsam yapayim :)
Yeterli bence daha ne olsun. Zaten giydigi kirlettigi ne olur ben hergun yikanmalarindan yanayim bebeklerin ama yaz bebesi icin guzelde kis bebesi hergun hasta edermiyiz acaba. Camasirini elinde bile yikasan petek uzerinde kurur zaten. Cabuk toparliyor buyuyorlar daha fazlasinida alsan kac kere giydirebileceksinki küçükleri: )bu konuda benim de kafam karışık , ben iç zıbın olarak alttan çıtcıtlı kısa kollu yada kolsuz atletler aldım
ama bazı arkadaslarda farklı iç zıbınlar gördüm onü acık uzun kollu hangisinden daha fazla almalıyız ekte resim ekledim bir de bebeği her gun yıkayıp 2 kat giydireceksek en az 12 - 15 takım tulumu mu olması gerekiyor .
yeni dogan 3 - adet takımım var , 5-8 tane de 0-3 ay var , yeterli mi yetersiz mi bilemiyorun
750ml lik cam şişe aldım en az 3 kere dolduruyorum ilaç biyetine içiyorum valla... bazen çok zorluyor ama mecburen içiyorum azalttığım anda enfeksiyon tavan yapıyor
Bu arada 1. Ve 2.den daha cok olmasi en mantiklisi kanimca :) bende o sekilde aldim kisa kol uzerine gecir uzun kolluyu bir yelek yada hirka tamamdir cokta icin rahat etmezse battaniyesine sararsin.bu konuda benim de kafam karışık , ben iç zıbın olarak alttan çıtcıtlı kısa kollu yada kolsuz atletler aldım
Kahkaha attimacaba kurutma makinesi mi alsam
Kızlar benim göğüs ucum sadece üşüdüğümde huylandığımda falan çıkıyor. Aşırı bi düzlük ya da içe dönüklük yok ama yine de bebiş ilk emeceği zaman zorluk çekebiliriz yara falan olursa diye e-bebek ten "standart boy" Philips Aventin kelebek göğüs ucu silikonunda sipariş ettim. Ürün bi geldi göğüs ucu kısmı kafam kadar :) Yenidoğan bi bebeğin ağzına sığması pek mümkün değil. Bunların birde küçük boyları oluyor. Akşam gidip mağazasından küçük boyu ile değiştiricem. Yalnız değişim için hijyenik ürünler statüsünde olduğundan koruma bandını falan kesinlikle açmamış olmanız gerekiyor. Cahilliğin gözü kör olsun, benim gibi bilmeyen ama almayı düşünenler için bilgi veriyim dedim :))
Canım siyasi konulara girmek istemiyorum bence sen de girme zamanında banlanan arkadaşlar oldu bu yüzden gruptan...diyebileceğim tek şey Allah herşeyi herkesi görüyor ve biliyor hakkımı bu dünyada alamazsam ahirette misliyle alacağım zaten...alnım açık içim rahat...xkardelenx klasik olacak ama öyle,her gecenin bir sabahı var.etrafimda da seninle aynı durumda ve daha kötüsü o kadar çok insan vardı. Tayyip amca bu vekaleti nasıl ödeyecek bakalım. Bekliyorum ve sabırsızlanıyorum..askeri mi darbe yaptı al! Neyse uzatmayayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?