Okadar küçük ve 90 a mı aldın
Bu krem bızı batırıcak
öyle de çok fazla duyuyorum etrafımda, herkes uyarıyor göğüslerin yara olcak, canın acıyacak vs. diye. bu kremle ilgili hep güzle şeyler okudum, kullanan herkes çok memnun. temizliğine de dikkat etmek gerekiyor. bir de bitkisel olduğu için emzirirken de sorun yaratmıyor diye okuduydum.
Canim arkadaslar gerekli aciklamayi yapmis. O usg'nin bebegin tam olcumunu alamadigi icin yazilimsal olarak hesapladigi sapma payi.
Olculer icin ayri bir cikti veriyorsa doktorun o ciktinin en alt kisminda 2d calculations diye bir kisim olur.
Altinda mesela FL/AC 31% yaninda da referans deger araligi (30-34%) ve
FL/BPD 72%(GA: OOR) -gestastional age ouf of range demek- yazar. Ilk deger haftasina gore Fl/Ac uyumu, ikinci deger fl/bpd'ye bagli gebelik yasina uyum. Yani makineye elle girilen gebelik yasina, makinenin olcum yaptigi gebelik yasinin uyumu gibi bir sey. %72 o haftaya uyumlu demek olarak algilayabilirsin. (Yuzdeleri salladim.)
Tabii bunlar yazilimla saptanan degerler, icinden cikan cocugun olculeri farkli olur illaki. Konusmayan doktorun oldugu durumlarda kendini teselli edebilirsin bunlarla. :)
Kirmak icin soylemiyorum kesinlikle, su doktorlara soru sormaya cekinmeyin. Icinize sinene kadar sorun. Ben benimkinin beynini yiyorum. En azindan hepimiz doktorumuzdan ufacik bi' bilgi alsak burada birbirimize aktarip faydali oluruz gerekli durumlarda.
imom bitsin efaya başlıycam.kanıma bakmadı taaa hamileliğin başında bakmıştı.bende sağlık ocağında verdim sonuçları çıksın doktoruma göndercem.şanssızlık yakamı bırakmadı.cuma günü kan verdim lab.da sorun olmuş diye dün gittim tekrar verdim şimdi de bilgi işlemde sorun olmuş sonuçları göremiyorum bakalım artık hayırlısı.sağlık ocağında hemşirem çok ilgili sağolsun haber vericem dedi haber bekliyorumdecavitle imomu birlikte de alabilirsin canim, farketmez..
magnezyumla ecopirin de alinir..
demirle kalsiyum alinmicak..
tiroid ilaci sikintili bir de..
euthyrox, levotiron vs..
bunlar disindakileri birlikte alabilirsin.
ama imomun icindekiler zaten decavitte var..
omega3 yok bitek, imomu kesip omega3u ayri alsan daha mantikli olmaz mi? bi sor doktoruna..
kan ilacini vermemesi de ilginc, ferritin ve hemoglobin degerlerin yuksek mi?
yakinda baktirdin mi?
yok canım özel sigortam, yüksele mi gidiyorsun yoksa? allahın avusturyasında yoklukla hayatımıza devam edeceğiz :) bu türkiyedekiler zırt pırt hastaneye doktora gidince kıskanıyorum ben ya. acaba çocuğa birşey oldu da ben mi çok rahatım diye düşünüyorum. burada kimse hastaneye gitmiyormuş gibi bir algım var o nedenle gidecek olsam da değil 2 kere 50 kere düşünürüm.
hastane randevumu 36. haftaya verdiler ama sonrası için birşey demediler bana. zaten semmelweissta kaydımı yapan teyze bayağı aksi filan biriydi. ingilizce bilmemesine birşey diyemem tabi ama biraz anlaşmak için çaba sarfeder insan ya. ben özel ebe tutayım dedim, kendimi rahat hissederim diye, semmelweissin kabul ettiği 6 ebenin 5i tatilde (malum xmas ve sonrasın 6 ocağa kadar olan tatil) diğeri ingilizce bilmiyor. hastane turunda ordaki ebeye sordum, dedi ki genelde 3 ebemiz hazır oluyor, hatırlatın size ingilizce bilen verelim dedi. biraz kelime öğrenicem almanca ittir, dur, nefes al filan :)
Ben sipariş verirsem o sayfa da kapanır kesinTrendyolda sürekli oluyor Buurt's Bees. %98 oranında doğal bebek şampuanı var gözüme fena kestirdim. İnternette biraz daha aratıp daha ucuza bulabilir miyim diye almadım henüz. İkinci marka olarak bende kesinlikle Burt's Bees düşünüyorum.
Sağol canım hepimize maşallahMaşallah
Bende de olmuştu canım bir de 2 li test kötü çıkınca 1 gün önceden uyuyamamıştım ama Allah a şükür herşeyi normaldi inşallah senin de güzel çıkacak sonucun bizi de haberdar et...Yarın ayrıntılı ultrasona gidicez dua edin lütfen oğlumda bir sıkıntı çıkmasın.
Bir korku sardı valla beni
Bu konuda tek dr a bagimli kalirsan drlarin isine geldigi icin sezeryan kurbani oluyorsun :) bahane o gibi. Cogu dr gece, haftasonu doguma gelmem, normal doguma girmem pazarligi yapiyor zaten. Kimiside bu tarz bahanelerle mesai saati icinde gelip iki kesip olayi cozdugu icin sezeryan yanlısı ve bu tarz seyleri one suruyorlar.
Sende tam cinse denk gelmişsin. Öyle suratsız olunca insan soramıyorum birşey sen yine iyi sormuşsunKadına gittim burda mı devam edeceksin dedi,hayır gittiğim yer var zaten çok sancım var buraya attım kendimi deyince görürsün sen mi dedi anlamadım. :)
Önce üstten baktı,sonra dedim ben doğuruyorum galiba her tarafım kasılıyor.alttan baktı yok ağız kapalı su mu az içiyorsun dedi birkaç gündür evet önceden 2-3 litreydi dedim.
3ten az içme al bu da magnezyum dedi.
Ha birden açılma olursa bilemem şuan sorun yok popo aşağıda dedi.
Hazır gelmişim çocuk ne kadar olmuş dedim bakarız moduna girdi.
Kan tahlili ver istersen iltihap varsa o ağrı yapmıştır dedi cıks istemez dedim çıktım.
Ultrason çok kalitesizdi valla verdiği kağıtta oğlan belli değil,ilk haftalarda daha çok insana benziyordu yavrum bunda bir şey yok.Ekrandan bak ağzını açtı bebek diyor bakıyorum bebeğin kafası nerdeki ben göremedim dedim.
Karıncalı ekran bildiğin.
Valla gözünü seveyim gittiğim hastanenin.
Keske buradada oyle olsa :)Canim burda o isler oyle yurumuyor son dakikaya kadar yalvarsan da yakarsanda sezeryana almiyorlar cunku kanunlar cok sert sezeryan parasini dogum parasi hastane ile iglili herseyi devlet karsiliyor incelemiyor ve neden sezeryan yaptiklari birde ayretteb sezeryan olunca devlet para veriyor aci parasi gibi birsey
Sende tam cinse denk gelmişsin. Öyle suratsız olunca insan soramıyorum birşey sen yine iyi sormuşsunnormalde nereye gidiyordun sen ?
Türkiye'de zaten almış başını gidiyor sezaryen öyle olsa düşünemedim halimizi..Keske buradada oyle olsa :)
Bende ilk önce koruya gidiyordum faika hanıma. Orada hem uzak hem muayene ücreti diğerlerinden yüksek. Hüseyin beyde pek yoğun.Koru hastanesine gidiyorum Hüseyin beye.
Ondan önce ilk haftalarda özel kliniğe gidiyordum.
Bir bu kadın suratsız denk geldi bana.
Valla ağrım olmasa oturup kavga edicektim zorla koymuşlar sanki onu oraya.
Bende ilk önce koruya gidiyordum faika hanıma. Orada hem uzak hem muayene ücreti diğerlerinden yüksek. Hüseyin beyde pek yoğun.
Ikiz şekerım levotıron dıyınce atladım hemen ben kullanıyorum sabahları da ne sıkıntılı anlamadımdecavitle imomu birlikte de alabilirsin canim, farketmez..
magnezyumla ecopirin de alinir..
demirle kalsiyum alinmicak..
tiroid ilaci sikintili bir de..
euthyrox, levotiron vs..
bunlar disindakileri birlikte alabilirsin.
ama imomun icindekiler zaten decavitte var..
omega3 yok bitek, imomu kesip omega3u ayri alsan daha mantikli olmaz mi? bi sor doktoruna..
kan ilacini vermemesi de ilginc, ferritin ve hemoglobin degerlerin yuksek mi?
yakinda baktirdin mi?
. Tesekkur ederiz.
Töbe yarebbim, gobegin asagida mi diyolaaar? Valla masallahin var.
Kiz I ikizcan2016 sen almiyon mu yeni bisilerbi kac gundur alisveris paylasmadin bisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?