2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Sağol canım bana da uygun geldi o kadar şey.
Daha almak gerek mi bilmiyorum yenidoğan çok almadık ama
İnan bende bılmıyorm aldm bısıler ama yeter bence ya daha hedıye falanda gelır bıde hemen buyuyo alırsn gıydıremezan dedıler vazgectm bısey almaktan bugun ates ölçerini aldım bıde halısını begendm

CANm. Cok gecmıs olan dıkkat wr kendıne strrs en buyuk dusmanımız uzak dur! Benm arkadasıma olmustu bu hagtalarda kan gelmstı doktorlara kalsa bebegı alcaklardı arkadasm dınlendı yattı uzun bı sürw gectı çok sukur

yawrum senin anan da bi degisikmis, kadincagizin psikolojisi biraz bozuk sinirleri yipranmis demekki..
annenle konusabilecek kimsen yok mu?
ne biliym, ananen, deden, dayin, teyzen fln..

Var.
Takmaz illa onun istediği olacak takıntılı bir yengeç burcu.
Sıkıldım valla ikiz kim olursa olsun gitmek istiyorum diyen gider.
Çocuğumu düşünmek zorundayım uğraşamam ya

sarra13
Sen evleneli kaç yıl oldu canım? Yeniyse hala atlatamamış annen diyeceğim de..
bi de üstüne hiç istemediği damattan çocuk yaptın diye ayrıca sinirleniyor demekki ama kurduğu cümle şu an psikolojisinin hiç düzgün olmadığını gösteriyor.
geçen de eşinle tartıştığında yanına gittin diye belki dönüp dolaşıp gelecek diyordur.
Toplumumuzda maalesef istenmeyen bir durum hiç evlenmemiş biriyle evlenip ayrılmış biri evlenemez evlenirse çok büyük hata yapar hele bi de çocukluysa bittin artık sen gibi düşünülüyor. boşanmışsa cüzzamlı değil ya.
Ama annen seni ezdigini neden düşünüyor kötü mü davranıyor kızı kaç yaşında ? Çocuksa belki kıskanıp öyle yapıyordur ama annen senin üzüldüğünü düşünüyordur. Çünkü anne babalar biz bi kere üzülsek onlar on kez üzülüyorlar eminim. Bu yüzden de çok abartılı tepki verebiliyorlar bizi üzenlere.
İnşallah biz çocuklarımızı yetiştirirken bu olumsuz yargıları unuttururuz.ebeveyn olduğumuzda çocuklarımızın sahipleri gibi davranmayız.

Stresyapmamaya çalışıyorum. 10 saattir açım.Ağrı açılma olursa diye izin vermiyorlar,bebeği alma durumu olursa diye . Düşündükçe takmıyorum çocuğa yazık

Canım kızı büyük ve tek bir sorun yaşamadım şimdiye.
Eziyor demesi kendi atması,yok düğün dernek yapmadık seviyorum dedim evlendim,düğün olmayınca dul kadın gibi evlenmiş oldum.

Yazık ettim kendime

Canım senın esının kızı senın hamılelıgınden sonra ortaya çıkmadı ya annen yenı bı konu gıbı tepkı verıyo
Sen eşinle mutlusun ya da degılsın suan konu bu degıl
Suan konu sen ve bebegın hersey her konu ıkıncı planda
Doguma kadar senın huzurunu bozan annen dahi olsa görüşme

İşte bu senin hayatın bir daha gelmeyeceğiz bu hayata sen istediğin gibi yaşıyorsun annen de istediği gibi yaşamaya çalışmış hala da öyle olsun istiyor bak
Sen şimdi oğlunu düşün onun minik ayaklarını ellerini düşün mutlu ol sana moral olacak şeyler yap

Geçmiş olsun melina.ama bebeğini çok gergin büyütüyorsun.bi besmele çek kendine gel. Kusura bakma ama eşinle anneni ayrı tutman gerekiyor.ve kendini.esinle annen evli değil. Senin hayatın. Olmuş bitmiş. Evlenmişsin. Üstelik hamilesin.anne ben evlendim üstelik bebeğimiz olacak diyebilmen gerekiyor.birde her tartışmada ailene anlatmissinki araya soğukluk girmiş. Ailenin sevgisi saygısı sana bağlı ne ekersen onu biçersin misali.derin bi nefes al.kararli ve güçlü ol.evlisin ve hamilesin.herkes evlenmiş boşanmış olabilir.bu bir kusur değildir. Bunu dert etmek için ise çok geç. Kendine ve bebeğine bak lutfen

Melina arada kalıyorsan eğer ınan ki bu senin suçun..

35 yaşında 17 senelik evliyim.yasanmisliklarim tecrübelerim belki daha fazla.gecmis için yazık ettim kendime diyorsan herkes yazık eder sana ona göre. O hayat çekilmez olur.kendin istemiş evlenmişsin. Belki şuan mutsuzsun. Yazık ettim deme asla.mutlu musun değil misin ona karar ver.herkeside karıştırma kararlarina

Son düzenleme:
Hastanedeyim canım.
Gözetim altında tutuyor doktor 4. Serumu yiyorum şuan.
Ağrım var açılma yok.
Doktor bırakmıyor
Çok geçmiş olsun canım, tez zamanda sağlıklı bi şekilde hastaneden çıkarsın inşallah. Ben sağlığına tekrar kavuşacağını düşünüyorum ama şuan için gözetim altında olman senin için en iyisi. Arkadaşların dediklerine katılıyorum, senden ve bebeğinden daha önemli hiçbir şey yok canım. Allah evladını size bağışlasın, yanında olmak isteyen de olur mutluluğunu paylaşır, istemeyen de uzakta durur el gibi seyreder durur. Tüm dualarım seninle, hakkında herşeyin en hayırlısı neyse o olur inşallah.

sarra13 canım sen sakin durmaya çalış şu saatte yapacağın tercih oğlun olacak annende er geç kabul edecek...

Benimde sancım vardı bugün dra gittik şükür bir sıkıntı yok nstye bağladılar hiç sancım çıkmadı. Belim çok kötü 2 gündür ondan muhtemelen dedi dr.

Görüşmeme kararı aldık

Çok yordu kendi bilir artık. Daha önce evlilik yapmış diye utanılacak bir adamla evlenmişim algı bu.kendin bilirsin dedim

Aileme çoğu şeyi anlatmam. Öylesine geldim derim ki eşimle 2 kere büyük kavga ettik birinde sadece anneme gittim. Ondada anlatmadıö.annem zaten sevmiyordu.hayatıma karışma mutluyum deyince ileride görücem ben seni moduna giriyor

Yazık ettim diye düşünmüyorum pişman değilim.
Yazık ettim deme nedenim annemin bakış açısı.
Yoksa çok mutsuz da olsam oğlum var diye sevinirdim.
Kararlarıma bulaştırmadığım için zaten ben haketmiyormuşum annemi

Teşekkür ederim canım.
Eşim anneme hiç kusur etmedi,kızıda.
Kardeşim için bile çok düşünür.
Annem ya o ya ben dedi.
Sonrada yanlış adamla evlendin senin ailen o ve kızı al bide oğlun oldu artık ne halin varsa gör dedi. Zaten oğlum için hadi inşallah düşer gibi konuşunca anne sevgim yokoldu.

Konuşmuyorum artık. Mühim olan oğlum.
Annem ne yaparsa yapsın. Öncelikle kardeşimi asla bırakmam. Oturur bakarımda çocuğuma bir şekilde. Kendi tercihi ne yapayım. Ben hayatımdan mutluyum insanlara ne

Annem sildi zaten beni bu benim hayatım ne yapıyorsun yeter dediğim için. Kendi bilir.bende istemiyorum artık o kadar laftan sonra.
Önceliğim kardeşimin üzülmemesiydi onu da üzdü her zamanki giib herşeyi yansıtarak. Herkese her şeyi yansıtır melina beni sildi der bi de. Sırf çocuklu adamla evlendim diye utanç duyup silebiliyorsa yapacak bir şeyim yok ne yapabilirim ki ben?

cok haklısın, tamam artık o zman aldıysan kararını üzülmeyi bırak. kac saattir bunu düşünüp kendine işkence ediyorsun. Artık bırak düşünmeyi, biliyorum söylemesi kolay. şimdi oğluşuna odaklan. Yazık sana da 4. serum diyorsun.

haydi bir sonraki mesajın iyiyim ben, iyi olacağız oğlumla olsun. şimdi kendini düşünme zamanı. moralini yükseltecek şeyler düşün. hızlı toparlanacaksınız inşallah.

Kızlar bugün vajinamın içinde belirli aralıklarla zonklama şeklinde sancılar oldu. Yarım günden fazla sürünce soluğu acilde aldım. Çok şükür ki bebekle ilgili herşey yolundaymış. Görüşme detaylarımı aşağıda bulabilirsiniz, benzer durumları yaşayan varsa bi ışık tutmuş oluruz :)

Rahim ağzı 3,66 cm çıktı. Doktor "ben ölçüm yaparken hipotenüsünü alıyorum, gerçekte bu değerden daha da uzun ağız kısmın" dedi. Rahim kanalını gösterdi, bebek kanalda değil yukarıda duruyor, rahim ağzına herhangi bir baskı da yok dedi. Bebişim 1 kilo 263 gram olmuş, son bir aydır gıdama pek bi özen göstermiştim işe yaramış sanırım :) 38 cm de boyumuz var :) Hep 3 gün kadar önden gidiyordu şimdi 8 gün kadar önden gidiyor. Tahmini Doğum tarihimi 4 Ocak hesapladı usg. Bu hızla giderse yeni yıla kadar içerde duramıycak diye korkuyorum.

Gelelim sancıların sebebine. İdrar tahlilimde Lökosit Esteraz sonucum Pozitif (1+) çıktı. Diğer tüm değerlerim normal. Hafif idrar yolu enfeksiyonum varmış meğer Tek doz Monurol verdi, bebeğe hiçbir zararı olmayacak merak etme iç mutlaka dedi. Suyu da arttır dedi. Günde 3 litre su içiyorum ve düzenli tuvalete çıkıyorum deyince Mevsim geçişleri sebebiyle enfeksiyon olmuşsundur dedi. Bol su içmeye devam..

Gece uyurken ellerimin şişmesini de sordum, tuzu kes dedi. Kahvaltı da 10 zeytin, yağlı-tuzlu peynir yesen, turşu bile yesen bu senin için fazla tuz demek dedi. Yani tuzu sadece yemekleri pişirirken indirmeye yakın atıcam, sofrada tuz tüketmiycem, turşuları da yemiycem falan filan.

Son olarak yatış pozisyonumu sordum. Sola yatmak bebeğe giden damarlardaki kan akışı için önemli. Ama ben ne hikmetse sağıma yatınca rahat edebiliyorum. "Bebeğin sırtı ne tarafındaysa orana yat. Zaten hoşuna gitmeyen bi tarafa yatarsan bebek sürekli tekmeleyerek seni uyarır" dedi. Benim bebiş sürekli sağımda, sırtını dayadığında göbeğimin sağ kısmında tümsek oluşturuyor :) Sola yatınca başlıyor sol tarafımı tekmelemeye. Artık bebeğimin tepkilerine göre yatıcam. Bu arada burnu bana, dudakları babasına benziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…