Canım ne kadar güzel anlatmışsın hem faydalı bilgiler olmuş bize deKızlar bugün vajinamın içinde belirli aralıklarla zonklama şeklinde sancılar oldu. Yarım günden fazla sürünce soluğu acilde aldım. Çok şükür ki bebekle ilgili herşey yolundaymış. Görüşme detaylarımı aşağıda bulabilirsiniz, benzer durumları yaşayan varsa bi ışık tutmuş oluruz :)
Rahim ağzı 3,66 cm çıktı. Doktor "ben ölçüm yaparken hipotenüsünü alıyorum, gerçekte bu değerden daha da uzun ağız kısmın" dedi. Rahim kanalını gösterdi, bebek kanalda değil yukarıda duruyor, rahim ağzına herhangi bir baskı da yok dedi. Bebişim 1 kilo 263 gram olmuş, son bir aydır gıdama pek bi özen göstermiştim işe yaramış sanırım :) 38 cm de boyumuz var :) Hep 3 gün kadar önden gidiyordu şimdi 8 gün kadar önden gidiyor. Tahmini Doğum tarihimi 4 Ocak hesapladı usg. Bu hızla giderse yeni yıla kadar içerde duramıycak diye korkuyorum.
Gelelim sancıların sebebine. İdrar tahlilimde Lökosit Esteraz sonucum Pozitif (1+) çıktı. Diğer tüm değerlerim normal. Hafif idrar yolu enfeksiyonum varmış meğerTek doz Monurol verdi, bebeğe hiçbir zararı olmayacak merak etme iç mutlaka dedi. Suyu da arttır dedi. Günde 3 litre su içiyorum ve düzenli tuvalete çıkıyorum deyince Mevsim geçişleri sebebiyle enfeksiyon olmuşsundur dedi. Bol su içmeye devam..
Gece uyurken ellerimin şişmesini de sordum, tuzu kes dedi. Kahvaltı da 10 zeytin, yağlı-tuzlu peynir yesen, turşu bile yesen bu senin için fazla tuz demek dedi. Yani tuzu sadece yemekleri pişirirken indirmeye yakın atıcam, sofrada tuz tüketmiycem, turşuları da yemiycem falan filan.
Son olarak yatış pozisyonumu sordum. Sola yatmak bebeğe giden damarlardaki kan akışı için önemli. Ama ben ne hikmetse sağıma yatınca rahat edebiliyorum. "Bebeğin sırtı ne tarafındaysa orana yat. Zaten hoşuna gitmeyen bi tarafa yatarsan bebek sürekli tekmeleyerek seni uyarır" dedi. Benim bebiş sürekli sağımda, sırtını dayadığında göbeğimin sağ kısmında tümsek oluşturuyor :) Sola yatınca başlıyor sol tarafımı tekmelemeye. Artık bebeğimin tepkilerine göre yatıcam. Bu arada burnu bana, dudakları babasına benziyor
Aynen canım sağa yatınca vicdan azabı çekiyordum resmen :) Gündüzleri istirahat halindeyken yine de mümkün mertebe sola yatarız ama gece olunca kaliteli uyku da önemli artık bebiş ne tarafı isterse o tarafa yatarız.Canım ne kadar güzel anlatmışsın hem faydalı bilgiler olmuş bize de
Ben de soluma yatmak istiyordum hep kan akışı önemli olduğu için. Ama hep sağımda uyanıyordum ve kötü hissediyordum neden soluma yatamıyorum diye ama benimki de hem sağımda genelde sağ kaburgamın oralarda hissediyorum çünkü. Demekki sağıma da yatsam olur üzmiyim kendimi :) doktoruma soracaktım gidince.
Enfeksiyon geçer hemen inşallah.bebegin çok güzel büyümüş darısı diğer haftalara :)
Ben korkuyorum doktora gitmeye nedense kötü bişey duyarmışım gibi geliyor bu aralar hiç iştahım yok ve moralim çok bozuk sebepsiz yere ağlamalar fln inşallah bebeğimin gelişimin etkilemiyordur.
Kizlar boyle olmus mu? Kurdeleyi hic yakistiramiyorum. Denefim farkli farkli hic hosuma gitmedi. Boyle olmussa boyle birakcam, cok bos diyosaniz da etiket yaptircam hosgeldin hakan diye.
Kurdeleli halinin bi fotoğrafını bize de göstersene canim bakalım, belki kötü durmuyordur. Bu haliyle boş kalmış sanki.Kizlar boyle olmus mu? Kurdeleyi hic yakistiramiyorum. Denefim farkli farkli hic hosuma gitmedi. Boyle olmussa boyle birakcam, cok bos diyosaniz da etiket yaptircam hosgeldin hakan diye.
İnşallah canım daha var bizim görmemize ama Allah tan çabuk geçiyor vakit bu aralar yoğunluktan.Aynen canım sağa yatınca vicdan azabı çekiyordum resmen :) Gündüzleri istirahat halindeyken yine de mümkün mertebe sola yatarız ama gece olunca kaliteli uyku da önemli artık bebiş ne tarafı isterse o tarafa yatarız.
Doktora gidene kadar bende çok negatiftim. Kontrol süresi 4 hafta olup bebeği göremedikçe insan ister istemez kuruntu yapıyor. Ama gidipte hayırlı haberleri alınca üzerinden resmen bi yük kalkıcak. Kötü birşey olsa zaten vücudun alarm verir illaki, gönlünü ferah tut canım.
Son bir haftadır sinir hali bende de vardı. Hiçbir sebep yok ama ben gergindim. Ya hormonlardan ya da bebeği göremedikçe bilinç altı stres yapıyor diye düşünüyorum. Şuan kuş kadar hafifledim valla sinir stresten eser yok :) İnşallah sen de kontrolden hayırlı haberlerle gelirsin cnm.
cok haklısın, tamam artık o zman aldıysan kararını üzülmeyi bırak. kac saattir bunu düşünüp kendine işkence ediyorsun. Artık bırak düşünmeyi, biliyorum söylemesi kolay. şimdi oğluşuna odaklan. Yazık sana da 4. serum diyorsun.
haydi bir sonraki mesajın iyiyim ben, iyi olacağız oğlumla olsun. şimdi kendini düşünme zamanı. moralini yükseltecek şeyler düşün. hızlı toparlanacaksınız inşallah.
sarra13 canım takma ya su akar yolunu bulur. Anlattıklarına göre annenin pek haklı tarafı yok. Sonuçta evlenmişsin ve çocuk bekliyorsun bu tepkiyi vermek için baya gecikmiş. Ayrıca sanki şimdi sen ayrılınca senin durumunun eşinden ne farkı olacak dul ve çocuklu olmayacak mısın sende onun gibi. Annenin psikolojisi normal görünmüyor. Benimde annem babam ayrıldı yaşadıklarının mı etkisidir nedir pek akılları başlarında olmuyor malesef. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
AYNEn canm ona yazık düşünsene sana ıhtıyaci var onun.. sen eşinle mutluysan takılma annende elbet vazgeçer ınadından ama sana tavsıyem ınatlasma sessiz kalStresyapmamaya çalışıyorum. 10 saattir açım.Ağrı açılma olursa diye izin vermiyorlar,bebeği alma durumu olursa diye . Düşündükçe takmıyorum çocuğa yazık
Kizimin yeni cicisleri türkiye den arkadasimin annesi ogrdu cok guzeller
Annem sildi zaten beni bu benim hayatım ne yapıyorsun yeter dediğim için. Kendi bilir.bende istemiyorum artık o kadar laftan sonra.
Önceliğim kardeşimin üzülmemesiydi onu da üzdü her zamanki giib herşeyi yansıtarak. Herkese her şeyi yansıtır melina beni sildi der bi de. Sırf çocuklu adamla evlendim diye utanç duyup silebiliyorsa yapacak bir şeyim yok ne yapabilirim ki ben?
Maşallah bebişine çok güzel kilo almış darısı bizlerinkine inş.Kızlar bugün vajinamın içinde belirli aralıklarla zonklama şeklinde sancılar oldu. Yarım günden fazla sürünce soluğu acilde aldım. Çok şükür ki bebekle ilgili herşey yolundaymış. Görüşme detaylarımı aşağıda bulabilirsiniz, benzer durumları yaşayan varsa bi ışık tutmuş oluruz :)
Rahim ağzı 3,66 cm çıktı. Doktor "ben ölçüm yaparken hipotenüsünü alıyorum, gerçekte bu değerden daha da uzun ağız kısmın" dedi. Rahim kanalını gösterdi, bebek kanalda değil yukarıda duruyor, rahim ağzına herhangi bir baskı da yok dedi. Bebişim 1 kilo 263 gram olmuş, son bir aydır gıdama pek bi özen göstermiştim işe yaramış sanırım :) 38 cm de boyumuz var :) Hep 3 gün kadar önden gidiyordu şimdi 8 gün kadar önden gidiyor. Tahmini Doğum tarihimi 4 Ocak hesapladı usg. Bu hızla giderse yeni yıla kadar içerde duramıycak diye korkuyorum.
Gelelim sancıların sebebine. İdrar tahlilimde Lökosit Esteraz sonucum Pozitif (1+) çıktı. Diğer tüm değerlerim normal. Hafif idrar yolu enfeksiyonum varmış meğerTek doz Monurol verdi, bebeğe hiçbir zararı olmayacak merak etme iç mutlaka dedi. Suyu da arttır dedi. Günde 3 litre su içiyorum ve düzenli tuvalete çıkıyorum deyince Mevsim geçişleri sebebiyle enfeksiyon olmuşsundur dedi. Bol su içmeye devam..
Gece uyurken ellerimin şişmesini de sordum, tuzu kes dedi. Kahvaltı da 10 zeytin, yağlı-tuzlu peynir yesen, turşu bile yesen bu senin için fazla tuz demek dedi. Yani tuzu sadece yemekleri pişirirken indirmeye yakın atıcam, sofrada tuz tüketmiycem, turşuları da yemiycem falan filan.
Son olarak yatış pozisyonumu sordum. Sola yatmak bebeğe giden damarlardaki kan akışı için önemli. Ama ben ne hikmetse sağıma yatınca rahat edebiliyorum. "Bebeğin sırtı ne tarafındaysa orana yat. Zaten hoşuna gitmeyen bi tarafa yatarsan bebek sürekli tekmeleyerek seni uyarır" dedi. Benim bebiş sürekli sağımda, sırtını dayadığında göbeğimin sağ kısmında tümsek oluşturuyor :) Sola yatınca başlıyor sol tarafımı tekmelemeye. Artık bebeğimin tepkilerine göre yatıcam. Bu arada burnu bana, dudakları babasına benziyor
Güle güle güzel günlerde giysin inş kuzucuğunKizimin yeni cicisleri türkiye den arkadasimin annesi ogrdu cok guzeller
AYNEn canm ona yazık düşünsene sana ıhtıyaci var onun.. sen eşinle mutluysan takılma annende elbet vazgeçer ınadından ama sana tavsıyem ınatlasma sessiz kal
İşte bu yaaa ne varsa eski insanlarda var :) en güzel bebiş giysisi hediye edilen el emeği göz nuru el örgüsüKizimin yeni cicisleri türkiye den arkadasimin annesi ogrdu cok guzeller
Aynen canım sağa yatınca vicdan azabı çekiyordum resmen :) Gündüzleri istirahat halindeyken yine de mümkün mertebe sola yatarız ama gece olunca kaliteli uyku da önemli artık bebiş ne tarafı isterse o tarafa yatarız.
Doktora gidene kadar bende çok negatiftim. Kontrol süresi 4 hafta olup bebeği göremedikçe insan ister istemez kuruntu yapıyor. Ama gidipte hayırlı haberleri alınca üzerinden resmen bi yük kalkıcak. Kötü birşey olsa zaten vücudun alarm verir illaki, gönlünü ferah tut canım.
Son bir haftadır sinir hali bende de vardı. Hiçbir sebep yok ama ben gergindim. Ya hormonlardan ya da bebeği göremedikçe bilinç altı stres yapıyor diye düşünüyorum. Şuan kuş kadar hafifledim valla sinir stresten eser yok :) İnşallah sen de kontrolden hayırlı haberlerle gelirsin cnm.
Canım bence sanki biraz boş kalmış bir şekilde süslemeyi dene kurdele olmadıysa başka fikirler bulmaya çalış etikette olabilir belki bir tane dene istersen.
Kurdeleli halinin bi fotoğrafını bize de göstersene canim bakalım, belki kötü durmuyordur. Bu haliyle boş kalmış sanki.
Cok sınırlenms oda bellı bence halledılir problemenız ben anne konusunda hassasım biraz bızde annemle col problem yasadık zamanında ama ne söyledıuse dogru cıktı annenınde senın ıcın endişelendıgı bısey var demekkı. Hassas olması gerıkop tabıki sana karşi suan hamılesin.. sen bı anne olarak bebegını düşün daha çok kuçük sen rahat olkı oda guzel buyusun içindeBen sonra konuşalım dedim.
Kendisi beni sildi.Anladım zaten bu benim annem değildi ben hastayken saldırmaya çalıştı resmen,üzüleceğine inşallah dedi ya artık benim annem yok böyle bakıyorum.
Umarım böyle yapmam çocuğuma onun hayatına karışıp mahvetmem
Kizimin yeni cicisleri türkiye den arkadasimin annesi ogrdu cok guzeller
Cok sınırlenms oda bellı bence halledılir problemenız ben anne konusunda hassasım biraz bızde annemle col problem yasadık zamanında ama ne söyledıuse dogru cıktı annenınde senın ıcın endişelendıgı bısey var demekkı. Hassas olması gerıkop tabıki sana karşi suan hamılesin.. sen bı anne olarak bebegını düşün daha çok kuçük sen rahat olkı oda guzel buyusun içinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?