Cok minnoslar. Guzel gunlerde giysin insallah..
Güle güle güzel günlerde giysin inş kuzucuğun
İşte bu yaaa ne varsa eski insanlarda var :) en güzel bebiş giysisi hediye edilen el emeği göz nuru el örgüsübenimde sağolsun babannem ve halam üç beş tane hırka örmüşlerdi, yıllardır baza altındaydılar çok şükür ki artık kızım giyebilecek :)
Cok guzeller guzel gunlerde kullansin :)
Buda bizim orgumuz teyzeme ordurdumKizimin yeni cicisleri türkiye den arkadasimin annesi ogrdu cok guzeller
cok tatli da bunu nas giycek ilk kez görüyorumBuda bizim orgumuz teyzeme ordurdum
Canım eğer senin yada eşinin kardeşine ulaşma şansı varsa bi telefon bi hat alın verin kardeşine annene göstermesin o telefonu. ANnen sana ulaşmasına engel olursa o telden ulaşırsarra13
Ayy çok tatlııı tam fotoğraf çekimlik takım olmuş :) güle güle giysin minnoşBuda bizim orgumuz teyzeme ordurdum
Çok ayakta kalınca sırtım ağrıyor aZcık sırt üstü yatayım sırtım dinlensin diyorum iki dakika sonra rahatsızlık hissediyorum sonra yan döneyim diyorum bu kez de kopacak sanki yerinden öyle bi acı oluyor dediğin gibi iki saatte zor dönüyorumay aynen ben de , bi de sıpam karnımda enlemese şekilde yatıyor. kaç gündür aklımda, diyorum yan yatıyorum ama tüm kan kafasına gidip de rahatsız ediyo mudur acaba, ne taraftadı vs. dönüp duruyorum ki dönmem de zorlaştı bayaa, bi saatte dönüyorum. doktora gittiğimde serum 1 saat sürdü, sırt üstü yattım serumu beklerken, o zamandan beri belimin ağrısından duramıyorum ben de.
her türlü yan yatmak gerek de işte,mrs_aysel 'in dediğini dinleyeyim ben de. :) teşekkürler şekerim.
Şimdi sinirle konuşuyorsun canım o da anne olarak hiç beklemediği şeyler yaşamış hayat onun için de kolay olmamış zorluklarla büyütmüş ve eminim seni nasıl büyüttüyse senin geleceğinle ilgili de öyle hayal kurmuştur. Tabiki baskıyla zorlamayla olmaz bi şeyler ama bi anne kızını evlendirirken değişik bi psikolojiye giriyor benim annemde düğüne yakın tuhaf bi kıskançlık oluşmuştu mesela sonra geçti. Annen de seni düğün dernekli evlendirmek istemiş olmamış fln bi sürü şey yaşamışsınız geçenki tartışmanızda sen de diyordun ben ailemi karşıma aldım çok fedakarlık yaptım diye bak senin bile aklına geliyor bunlar o anne olarak hiç unutamıyordur belki. şimdi annenle tartıştın diye büyük konuşma annen sonuçta. anneler de hata yapar. Bizde inşallah anne olacağız annemizin karnında attığımız tek bir tekmenin bile hakkını veremiyoruz.biz bebeklerimiz için neler hissediyoruz degil mi annen de öyle hissetti zamanında bunları düşün. inşallah düzelir aranız en kısa zamanda sen sakin kal bebeğine odaklan olumlu düşün güzel düşün güzel olsun.Kardeşimin kendi hattı vardı ama şimdiden kapattırmış.
Hayatımda annemden nefret ettiğim duruma geleceğimi düşünmemiştim.
Gerekirse dediğini yapıcam kardeşim için gerekirse mahkemelik dahi oluruz ama engel olamaz
Şimdi sinirle konuşuyorsun canım o da anne olarak hiç beklemediği şeyler yaşamış hayat onun için de kolay olmamış zorluklarla büyütmüş ve eminim seni nasıl büyüttüyse senin geleceğinle ilgili de öyle hayal kurmuştur. Tabiki baskıyla zorlamayla olmaz bi şeyler ama bi anne kızını evlendirirken değişik bi psikolojiye giriyor benim annemde düğüne yakın tuhaf bi kıskançlık oluşmuştu mesela sonra geçti. Annen de seni düğün dernekli evlendirmek istemiş olmamış fln bi sürü şey yaşamışsınız geçenki tartışmanızda sen de diyordun ben ailemi karşıma aldım çok fedakarlık yaptım diye bak senin bile aklına geliyor bunlar o anne olarak hiç unutamıyordur belki. şimdi annenle tartıştın diye büyük konuşma annen sonuçta. anneler de hata yapar. Bizde inşallah anne olacağız annemizin karnında attığımız tek bir tekmenin bile hakkını veremiyoruz.biz bebeklerimiz için neler hissediyoruz degil mi annen de öyle hissetti zamanında bunları düşün. inşallah düzelir aranız en kısa zamanda sen sakin kal bebeğine odaklan olumlu düşün güzel düşün güzel olsun.
Canımcım gecmış olsun bu aralar bende de tuhaf ağrılar oldu hatta yarına randevu aldım Dr aKızlar bugün vajinamın içinde belirli aralıklarla zonklama şeklinde sancılar oldu. Yarım günden fazla sürünce soluğu acilde aldım. Çok şükür ki bebekle ilgili herşey yolundaymış. Görüşme detaylarımı aşağıda bulabilirsiniz, benzer durumları yaşayan varsa bi ışık tutmuş oluruz :)
Rahim ağzı 3,66 cm çıktı. Doktor "ben ölçüm yaparken hipotenüsünü alıyorum, gerçekte bu değerden daha da uzun ağız kısmın" dedi. Rahim kanalını gösterdi, bebek kanalda değil yukarıda duruyor, rahim ağzına herhangi bir baskı da yok dedi. Bebişim 1 kilo 263 gram olmuş, son bir aydır gıdama pek bi özen göstermiştim işe yaramış sanırım :) 38 cm de boyumuz var :) Hep 3 gün kadar önden gidiyordu şimdi 8 gün kadar önden gidiyor. Tahmini Doğum tarihimi 4 Ocak hesapladı usg. Bu hızla giderse yeni yıla kadar içerde duramıycak diye korkuyorum.
Gelelim sancıların sebebine. İdrar tahlilimde Lökosit Esteraz sonucum Pozitif (1+) çıktı. Diğer tüm değerlerim normal. Hafif idrar yolu enfeksiyonum varmış meğerTek doz Monurol verdi, bebeğe hiçbir zararı olmayacak merak etme iç mutlaka dedi. Suyu da arttır dedi. Günde 3 litre su içiyorum ve düzenli tuvalete çıkıyorum deyince Mevsim geçişleri sebebiyle enfeksiyon olmuşsundur dedi. Bol su içmeye devam..
Gece uyurken ellerimin şişmesini de sordum, tuzu kes dedi. Kahvaltı da 10 zeytin, yağlı-tuzlu peynir yesen, turşu bile yesen bu senin için fazla tuz demek dedi. Yani tuzu sadece yemekleri pişirirken indirmeye yakın atıcam, sofrada tuz tüketmiycem, turşuları da yemiycem falan filan.
Son olarak yatış pozisyonumu sordum. Sola yatmak bebeğe giden damarlardaki kan akışı için önemli. Ama ben ne hikmetse sağıma yatınca rahat edebiliyorum. "Bebeğin sırtı ne tarafındaysa orana yat. Zaten hoşuna gitmeyen bi tarafa yatarsan bebek sürekli tekmeleyerek seni uyarır" dedi. Benim bebiş sürekli sağımda, sırtını dayadığında göbeğimin sağ kısmında tümsek oluşturuyor :) Sola yatınca başlıyor sol tarafımı tekmelemeye. Artık bebeğimin tepkilerine göre yatıcam. Bu arada burnu bana, dudakları babasına benziyor
Ikı haftayı gecınce kaygıyla bırlıkte psıkolojık olarak kendımızı de olumsuz etkılıyoruz sanırımAynen canım sağa yatınca vicdan azabı çekiyordum resmen :) Gündüzleri istirahat halindeyken yine de mümkün mertebe sola yatarız ama gece olunca kaliteli uyku da önemli artık bebiş ne tarafı isterse o tarafa yatarız.
Doktora gidene kadar bende çok negatiftim. Kontrol süresi 4 hafta olup bebeği göremedikçe insan ister istemez kuruntu yapıyor. Ama gidipte hayırlı haberleri alınca üzerinden resmen bi yük kalkıcak. Kötü birşey olsa zaten vücudun alarm verir illaki, gönlünü ferah tut canım.
Son bir haftadır sinir hali bende de vardı. Hiçbir sebep yok ama ben gergindim. Ya hormonlardan ya da bebeği göremedikçe bilinç altı stres yapıyor diye düşünüyorum. Şuan kuş kadar hafifledim valla sinir stresten eser yok :) İnşallah sen de kontrolden hayırlı haberlerle gelirsin cnm.
Annen kendı yaşadıklarını sende yasama dıye kaygılanıyo ama bu kaygısı öyle bı hal almış ki sana zarar verdıgının farkında bıle degıl sanırımUmursamıyor ayrılsam ancak konuşur
Annen kendı yaşadıklarını sende yasama dıye kaygılanıyo ama bu kaygısı öyle bı hal almış ki sana zarar verdıgının farkında bıle degıl sanırım
Teşekkür ederim canım, inşallah sen de yarın hayırlı haberler alırsın. Evham yapmayalım hamileyiz sonuçta illa ki ağrı sızı olucak diyoruz ama bazen de alt tarafı bi zonklama dediğin şeyin altından enfeksiyon çıkıyor.. Normalde doktor kontrolüm haftaya ama sancı kesilmeyince nöbetçi doktora gidelim dedik, iyiki de gitmişiz. 1 hafta daha beklesem belki enfeksiyon çoğalacaktı. Gitsen bi dert gitmesen bi dert :) Hele şu yalancı Doğum sancılarını hiç yaşamadım henüz, bi yaşasam korkudan bayılırım herhalde :))Canımcım gecmış olsun bu aralar bende de tuhaf ağrılar oldu hatta yarına randevu aldım Dr a
Yakın zamanda dogum yapan ıkı arkadaşla konuştum sebepsız ağrılar Yüzünden hastanelık oldukları olmuş bu aylarda
Bı kasık ağrım oluyo o bıtıyo bıkını bölgem baslıyo o bıtıyo vajınamın içinde tıtresım gıbı bışey oluyo dun 4 kere komple Butun karnım taş gibi oldu
Bu arada bu yalancı sancılarla ılgılı bı yazı okudum
Faydaları varmış bebeğe kan akışı artıp beslenmesıne ıyı gelıyomuş
Ben yasıyomuyum yasamıyomuyum onu da anlamadım henüz karnım komple tas gıbı oluyoTeşekkür ederim canım, inşallah sen de yarın hayırlı haberler alırsın. Evham yapmayalım hamileyiz sonuçta illa ki ağrı sızı olucak diyoruz ama bazen de alt tarafı bi zonklama dediğin şeyin altından enfeksiyon çıkıyor.. Normalde doktor kontrolüm haftaya ama sancı kesilmeyince nöbetçi doktora gidelim dedik, iyiki de gitmişiz. 1 hafta daha beklesem belki enfeksiyon çoğalacaktı. Gitsen bi dert gitmesen bi dert :) Hele şu yalancı Doğum sancılarını hiç yaşamadım henüz, bi yaşasam korkudan bayılırım herhalde :))
Çok tatlılar değil mi. İnsan bi an önce doğsa da giydirsek diye bakıyo. Ben de serdim bugün eve gelince. Canım sıkıldıkça da gidip bakıyorum poşetlerinden çıkarıpBizde bu akşam bi hava alayım diye çıktık yine dayanamadım lcw ya girdim aslında artık giysi almasam iyi olacak ama duramadım bir türlü. Bunları aldık bizde.
Hepsi çok güzel güzel günlerde giysin benim ki kız olsa hele her kıyafeti toplamıştım sanırım allahtan erkeğe çok bişey Yok da mecbur kısıtlıyoruz kendimizi :)Bizde bu akşam bi hava alayım diye çıktık yine dayanamadım lcw ya girdim aslında artık giysi almasam iyi olacak ama duramadım bir türlü. Bunları aldık bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?