Haaah. Dur dur sen ortayı sen ortayı açmışken ben geçireyim şimdi şu ikiz anasına.
Dar dikilme olayı benim bir kaç arkadaşımın başına geldi. Hattâ biri sonradan bu yüzden operasyon geçirdi tekrar.
I ikizcan2016 gel şimdi senin hafızandaki o kötü izleri silelim canım benim. Şimdi sen de sağlıkçısın en az benim kadar iyi bilirsin ki, kadında da erkekte de cinsel birleşme esnasında zevk almayı sağlayan yer o açılacak, pörsüyecek perine/vajen değil vajen girişinin sıkılığıdır. Yoksa perine denen yer kafanı soksan girecek bir yumuşaklığa sahiptir kadının üreme tabiatı gereği. Salgılanan sıvılarda da bu yumuşaklık artar ya da azalır.
Şimdi canım benim, birtanem... Dokuz ay bağırsakların, mesanenin dolayısıyla perinenin üzerinde gitgide ağırlığı artan
dolayısıyla oraya baskı yapıp hormonların da etkisiyle doğuma hazırlayan bir canlı ve onun gebelik materyallerini taşırken vajen içi gevşeyip, pörsümüyor da
maksimum 5 dakika içinde oradan o canlının 30 cm'lik kafa çeperi -ki bıngıldak açıklığı denen olay da bu geçiş için var. O esnada iç içe geçtiğini düşünürsek daha azalıyor bu çap.- geçtiği için mi pörsüyüp, gevşeceyek?
Altımıza işeyip, sıçıyoruz yahu zamanı gelince o baskıdan!
Çatı darlığı ile bu durumu karıştıranlar var aynı şey değil baştan belirteyim. Bahsettiğim şeyi bir kadının yaşamaması için hormonların alınmış ya da hiç hamile olmamış olması gerekiyor.
Epizyo da zaten vajen ağzına makata çapraz biçimde atılan çok minik bir kesi. Yani kimse kimseyi motorlu testereyle boydan boya kesmiyor. Kaldı ki şimdiki teknoloji ile izi bile kalmayacak şekilde estetik müdahale yapılabiliyor kadını psikolojik olarak çok etkilerse. Sil at o pis safsataları kafandan..
Aynı şekilde ben de bırakalım da dünyaya geliş şekline bebeğin/annenin sağlık durumu karar versin kafasındayım. Her yöntemin kendi içinde komplikasyonları var.
Kadının kadına "kadınlığı" üzerinden yaptığı kötülüğün yarattığı psikolojik yıkımı ne sezaryen ne de vajinal doğum yapmıyor maalesef.
Annem de çok kolay Doğum yapmış her zaman der ki şimdi herkes her şeyi çok araştırıyor ve kafasına takıyor acaba şöyle mi olcak bu mu olcak bu kadar düşünmeyin doğal akışına bırakın fln ama biz çok biliyoruz ya her şeyi bak kaç ay önceden hatta hamile bile kalmadan Doğum araştırıyoruz Doğum maceralarını düşünüp duruyoruzKesinlikle katılıyorum canım biraz oluruna bırakmak lazım...Ben o kadar rahat bir doğum yapmıştım ki kızımda inş yine aynı olurum. Gece 4 te suyum geldi saat 6 da sancım başladı hatta yetersiz diye suni sancı aldım. 6-7 saat sancı çektim öğlen 1 de kızım kucağımdaydı. Doğumdan 1 saat sınrada ayaktaydım. Bunda tek sıkıntım bel fıtığım var eğer çok ilerlerse normal doğumda zorlanırız diyor.
Dikişi düşününce zor olur gibi evet ama tamamen psikolojik sanırım onu da atlatırız inşEvet canım bayanda hissizlik oluşuyormuş. Tabi doğumdan sonraki ilk ilişki ilk gece gibi olmuştu benim
Hatta doğuma eşimde girdi normal doğumda almazlarmış aslında ama drumuz eşimi kapıda görünce alıp gelmiş. Diyor ki tvdeki kadınlar hep bağırıyordu sen niye hiç bağırmadınAnnem de çok kolay Doğum yapmış her zaman der ki şimdi herkes her şeyi çok araştırıyor ve kafasına takıyor acaba şöyle mi olcak bu mu olcak bu kadar düşünmeyin doğal akışına bırakın fln ama biz çok biliyoruz ya her şeyi bak kaç ay önceden hatta hamile bile kalmadan Doğum araştırıyoruz Doğum maceralarını düşünüp duruyoruz
Canım zaten baticonunı kendin uyguluyorsun hiç sorun olmuyor olanda 3 dikişDikişi düşününce zor olur gibi evet ama tamamen psikolojik sanırım onu da atlatırız inş
Hatta doğuma eşimde girdi normal doğumda almazlarmış aslında ama drumuz eşimi kapıda görünce alıp gelmiş. Diyor ki tvdeki kadınlar hep bağırıyordu sen niye hiç bağırmadın
Kesinlikle katılıyorum canım biraz oluruna bırakmak lazım...Ben o kadar rahat bir doğum yapmıştım ki kızımda inş yine aynı olurum. Gece 4 te suyum geldi saat 6 da sancım başladı hatta yetersiz diye suni sancı aldım. 6-7 saat sancı çektim öğlen 1 de kızım kucağımdaydı. Doğumdan 1 saat sınrada ayaktaydım. Bunda tek sıkıntım bel fıtığım var eğer çok ilerlerse normal doğumda zorlanırız diyor.
Yok kız sana atarlanmadımkız bana neden atarlandın sen bende korkuyombana görede doğum şekli anneye bırakılmalı herkes nasıl rahat doğuracaksa öyle yapsın birde bende bartolin kisti belası var alttan kesiden iki kere korkuyorum.
Oramız eskisi gibi olmayacak ama o kesin :))
Kesi ve Dikiş diyince ben de tırsıyorum ama kesmesinlerrr oy bence ben zaten sezeryan olcam hissediyorum :) demedi demeyin :) o kadar savundum normal doğumu bi de :)))
"
Anne ve baba adaylarının gebelik boyunca en çok düşünüp karar vermekte zorlandığı konu doğum şeklidir.Çoğunlukla çiftler yakın çevrelerinin etkisi altına girmekte yada yanlış bilgilere ulaşabilmektedirler.
Normal doğum (NSD) ve sezaryen (SCA) birer doğum şekli olup hiçbiri diğerinden üstün değildir. Her iki doğum şeklinin kendine ait avantaj ve dezavantajları vardır.Doğum şekline karar verirken bunlar göz önüne alınmalı ve doktorun çiftler ile karşılıklı görüşmesiyle karar verilmelidir ve herhangi bir doğum şeklinde ısrarcı olunmamalıdır.
Gebelik takibini yapan doktorun doğum şekli hakkında bir değerlendirme yapabilmesi gebeliğin 36-37 haftasından önce mümkün olmamaktadır. 37. haftada bebek baş gelişi ile geliyorsa ,tahmini doğum ağırlığı 4000 gr’ın altındaysa ,plasenta yukarı çıkmışsa (aşağı yerleşimli değilse ),vaginal muayene ile çatı darlığı olmadığı saptanmışsa ,anne adayı normal doğum yapmayı istiyorsa ve ruh hali buna izin veriyorsa normal doğum planlanabilir.Bu durumda beklemeye geçilir.Çünkü gebelik 40. haftaya (miada )dek sürebilir ve hatta 10 gün miad aşımı olabilir.
Eğer sezaryen planlı bir şekilde uygulanacaksa genellikle beklenen doğum tarihinden (40. hafta) 10-14 gün önce gebelik sonlandırılır.Bunun ana nedeni son 10 gün içinde doğum eyleminin başlama riskinin artmasıdır." Yazının devamı var aslında ikisinin de avantaj vE dezavantajları hakkımda da çok uzundu :)
Allah kimseyi düşürmesin diyorum o büyük dogumevlerine çok yakınım hiç istemeden doğumunu Ankara'da Zekai tahirde yaptı riskli Doğum olmasına ragmen iyi davranmamışlar çok fenaymış ya insan gibi davranmıyorlarmış onlar alışık yüzlerce Doğum yaptırıyorlar ama sen bi kere yapıyorsun.ben alışmışım sanırım özel muamele görmeye çok kötü geliyor. suratına bile bakmıyorlar oralarda.
candicim ilk kez duyuyorum desem. o nedir canım? ben hiçbirşeye başvurmadım henüz. şirkete ne zaman doğum yapacağımı gösteren bir kağıt verdim sadece. daha karenz ile ilgili bir form bile vermedim.
Valla canım sancım fazlaydı ama açılmam hızlı oldu suni sancıylaDoğuma bizimki de girecek.
Normal olursa normal yoksa epidural olacak bişeyler.
Yalnız benimde çığlık atıp bağırmam imkansız geliyor. Ne bileyim ben canım çok acısa da çığıramıyorum sesim içime kaçıyor resmen.
Sadece sorunum suni sancı.Çoğu suni sancı istemiyor senin nasıldı?
Canım sen hissetmesende sancın varsa açılmanı sağlar zaten sen ağrı hissetmesende nstdr çıkar. Benim drum çok rahattı belkide ondan çok rahattım. Zaten 2 ıkınmada gelmişti kızım.Ya ben de inanılmaz rahatım Nur. Neden bilmiyorum, korkuları, endişeleri duydukça kendimi anormal hissediyorum.
Benim dr'uma kalsa kendi sağlık problemlerimden ötürü sezaryen... Ben de vajinal deneyelim, planlı olmasın. Olmazsa sezaryene döneriz dedim. Okeyledi.
Ben bilmemenin mutluluk getirdiğinden ziyade bilmenin getirdiğini düşünüyorum. Başıma ne geleceğini hele ki böyle bir durumda kesin bilmem lazım. Bilmediğimiz durumun önüne geçemiyoruz çünkü. O yüzden açık açık konuştum en başından. Ekip işi istiyorum, ıkın, sola dön, yürü, açıl komutlarından ibaret değil benim için. Yapılacak her müdahalenin ne için yapıldığını bilmem lazım benim dedim. Buna da tamam dediler. Belki bu yüzden rahatım. Benim en büyük korkum ağrı eşiğimin gerçekten çok yüksek olması ve o durumda sancıyı düzgün karşılayamamak ağrı hissetmediğim için.
Bel fıtığı ya da seni zorlayacak bir durum varsa tabiî ki riske edilmemeli. Sonuçta vücudun taşıyor o çocuğu, taşımaya devam etmesi için de sağlam olması gerekiyor.
Sen daha şanslısın sanki bu konuda Türkiye'de doktorlar da korkutuyor bizi biraz onların ağzından çıkan en ufak cümle gözümüzde büyüyüp aman riske atmayayım diyebiliyoruz belki normal bi şey söylüyor ama biz bilmediğimizden merakımızdan heyecanımızdan her yönlendirmeye açık oluyoruz
Orada bağırınca azar işitiyorsun yaparken iyiydi şimdi mi zor geliyor diyormuş hastabskıcı hemşirelerAllah kimseyi düşürmesin diyorum o büyük dogumevlerine çok yakınım hiç istemeden doğumunu Ankara'da Zekai tahirde yaptı riskli Doğum olmasına ragmen iyi davranmamışlar çok fenaymış ya insan gibi davranmıyorlarmış onlar alışık yüzlerce Doğum yaptırıyorlar ama sen bi kere yapıyorsun.ben alışmışım sanırım özel muamele görmeye çok kötü geliyor. suratına bile bakmıyorlar oralarda.
Az kaldı bakalım görcez kim nasıl Doğum yapacak neler yaşayacağız merak ediyorum :))Canım zaten baticonunı kendin uyguluyorsun hiç sorun olmuyor olanda 3 dikiş
Ya yine mi :-(Evet canım bayanda hissizlik oluşuyormuş. Tabi doğumdan sonraki ilk ilişki ilk gece gibi olmuştu benim
Bende fıtık Yok ama sırtım o kadar ağrıyor ki bazen yan tarafa dönemiyorum çok acıyor sırt üstü biraz uzansam hemen ağrı yapıyor o yüzden gözüm korkuyor normal Doğumda da baskı olursa daha kötü olursa diyeYa ben de inanılmaz rahatım Nur. Neden bilmiyorum, korkuları, endişeleri duydukça kendimi anormal hissediyorum.
Benim dr'uma kalsa kendi sağlık problemlerimden ötürü sezaryen... Ben de vajinal deneyelim, planlı olmasın. Olmazsa sezaryene döneriz dedim. Okeyledi.
Ben bilmemenin mutluluk getirdiğinden ziyade bilmenin getirdiğini düşünüyorum. Başıma ne geleceğini hele ki böyle bir durumda kesin bilmem lazım. Bilmediğimiz durumun önüne geçemiyoruz çünkü. O yüzden açık açık konuştum en başından. Ekip işi istiyorum, ıkın, sola dön, yürü, açıl komutlarından ibaret değil benim için. Yapılacak her müdahalenin ne için yapıldığını bilmem lazım benim dedim. Buna da tamam dediler. Belki bu yüzden rahatım. Benim en büyük korkum ağrı eşiğimin gerçekten çok yüksek olması ve o durumda sancıyı düzgün karşılayamamak ağrı hissetmediğim için.
Bel fıtığı ya da seni zorlayacak bir durum varsa tabiî ki riske edilmemeli. Sonuçta vücudun taşıyor o çocuğu, taşımaya devam etmesi için de sağlam olması gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?