2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Özellere güvenilmiyor haklısın önce çok güzel ilgileniyorlar bağlıyorlar bizi kendilerine şimdi benim doktor ne dese güvenecek moddayım :))
Benim arkadaşı 4kilonun üzeri sen normal yapamazsın çok zorlanırsın dediler sezeryana ikna ettiler Bebek 2.800 doğdu
Ay bazen benim de aklıma geliyor sancıyı hissetmeyenler varmış açılması çok olup hastane kontrolünde anlaşılanlar oluyormuş düşünsene bir saatin içinde daha sancı mı degil mi anlamadan pıt diye

Sözde sezeryan oranı azalsın diye çalışılıyordu bi ara şimdi o da kalmadı hala herkesi sezeryana alıyorlar hele özel hastaneler hiç uğraşmıyor hatta bazı doktorlar sezeryana daha fazla ücret alıyor halbuki kendi müsait olduğunda beş dakika hallediyor. Hele hele ilk sezeryansa ikincide hiç başka şansın Yok diyorlar halbuki sezeryandan sonra normal Doğum yapılabiliyor uygun süre geçtiyse üstünden

Forumlari okuyorum cnm turkyede doktorlar neden kilolari fazla soyluyor anlamiyorum 3500 3800 falan cikan cocuk 2600 2800 sezeryan icin mi acaba

Tabi ki cnm sezeryandan sonra 3 sene gecmis ise normal dogum oluyor iki tane normal doguma girdim teki cok iyiydi iki saate dogurdu ama ebeler cok iyiydi birde doguma psikolog girmisti izin istedi gorumcedem de izin verdi ebeler bebe yagi ile vajinaya masaj yaptilar hep yirtilma olmasin diye kolay dogum oldu ilki sezeryan ile doğurmuştu gorumcem 2.5 sene vardi arada bence hersey ebede bitiyor

Forumlari okuyorum cnm turkyede doktorlar neden kilolari fazla soyluyor anlamiyorum 3500 3800 falan cikan cocuk 2600 2800 sezeryan icin mi acaba
Tabi direk sezeryana ikna etmek için öyle söyleniyor yoksa bu kadar çok kişide bu kadar uçurum farklar olamaz bence
İnsanlar zaten korkuyor normalden bide kafası büyük çok kilolu bebek diyip iyice korkutuyorlar

Aynen Canım benim kızımın kafası göğüs kafesime sıkışmıştı zaten normal doğma şansı yoktu. Sen Doğum sekli değil deyince ondan yazdım bende kızıma böbrek taşı muamelesi yaptın

Ne kadar güzel ya biz kendi kendimize halletmeye çalışıyoruz şimdi doula lar çıktı onlar yardımcı oluyor ama imkanı olan için tabiki özel ayarlıyorsun.
Ben de arkadaştan duydum son 10 gün zeytinyağı sürmek çok faydalı oluyormuş yumuşatıyormuş yırtıklar olmasın diye

Valla canım bilmiyorum ki ben hiç sancı çekmedim ne yalan söyleyim. Bende merak ediyorım sezeryan tarihi ne verecek sonuna kadar bekleyelim diyecek mi

Ay kusura bakma valla öyle demek istemedim senin kız pırlanta tek taş :)))
gerçekten lazımsa -ki seninki gibi durumlarda iyi ki var sezeryan diyoruz ama ben keyfi yapılacak bi dogum şekli olarak görülmesinin yanlış olduğunu söyledim maalesef bizim zihnimize öyle yerleştirdiler demek istedim :))

galiba masaja 3 4 hafta once baslamak gerekiyormus. esimin kiz kardesi (ben karistiriyorum gorumcem mi eltim mi diye de :) ) bana ozel bir yag hediye etti bunun icin. burada (avusturya) kesi de atmiyorlamis. hastanede iki kere sordurdum, yirtilirsa dikiyorlarmis.

ben normal cok istiyorum ama son anda birsey cikacak olmayacak gibi hissediyorum.

Evet oda iyi fikir bebe yag ilede masaj yaptirin acilmasi ztn onemli olan sonra firt diye geliyo

Valla canım bilmiyorum ki ben hiç sancı çekmedim ne yalan söyleyim. Bende merak ediyorım sezeryan tarihi ne verecek sonuna kadar bekleyelim diyecek mi

Ya bende hic cekmedim bilmiyorim benim kizin gunu gecmisti nts başladıkları zaman dogum yerinde o makineler sanciya kalbine bakiyorlar ya orda da ben görmememem gereken seyler gordum :) korktum zaten sonra bana suni snaci verdiler bi hafta boyunca ve islemedi alttan ustten koldan sanciyi vucut geri istiyormus 1 hafta verdiler artik 42 haftada sezeryana aldilar doktorla konuşcam ama erken istemiyorum sonuçta bebegin bir riski yok riskli olsa tamam iki hafta bi hafta once alsinlar

Geçici gebelik fıtığı da olabiliyor kuzum baskı yüzünden. Doğumdan sonra normale dönüyor. Sırtını besleyerek yat devamlı. Sırtüstü uzandığın zaman bebek omura daha fazla baskı yapar dediğin gibi.

Bizim derinn83 'ün tabiriyle yanımsı yüzüstü yat, arkana da bir yastık koy omurganı besleyecek.

Ben eşim evdeyken göbeğimi onun sırt çukuruna yaslayıp sırtımı besleyerek yatabiliyorum ancak ya da o göbeğiyle benim sırtımı destekliyor öyle uyuyorum. Zavallı adam bütün gece benim yüzümden aynı pozisyonda uyuyor. Dene bence.

hee dogru diyosun canim, biliyorum bunlari tabiki..
benim icin normal dogum bi secenek degil, hiç olmadi :) lisede de boyleydi, universitede eczacilik degil muhendislik okusamda ayni olurdu, hatta kadin dogum uzmani fln bile olsaydim yine de bisey degismezdi :)

nedenini bilimsel olarak aciklayamam, hani normal insanlar normal mi yapsak, sezeryan mi derler ya..
benim hic boyle bi soru isaretim olmadi :)

aldigim bilgi ve egitimlerle degisecek bisey degil bendeki fobi..
hatta suanki bilgi donanimimla benim gibi birini normal doguma almanin nerdeyse cinayet oldugunu soyleyebilirim..
kendimi oyle bi kasarim ki, muhakkak bi terslik olur..
bebek icin de anne icin de hatta 7 ceddin icin de normal dogum yapman hayirli deseler, yine de fikrim degismez..
herkes kendine gore en uygun buldugu yontemle bebisini saglikla kucagina alsin insallah :)

Aysel başta ben de kızıyordum gereksiz sezaryenle müdahalelere ama herkes bu forumda bizim gibi araştırıp okuyan, süreci karşılamaya çalışan insanlar gibi değil. Dışarıda durum çok çok daha farklı. Gebelik yaşamın doğal sürecinin bir parçası gibi değil de hastalık gibi görülüyor. Benim izlenimim bu yani. Bunu gördükten sonra kendimi doktorun yerine koymaya başladım.

Benim arkadaşım 20'ye vurmuş tansiyonla vajinal doğum yaptı. Bir başkası 3 cm'den sonra suni sancıya dayanamadığı için sezaryen oldu. Herkesin bünyesi bir değil, risk kaldıracak durumu da.

Farzı misal 14 yüksek tansiyonla takibe gidiyor gebe. Vajinal doğuma engel hiçbir durum yok ama doktor gebenin psikolojik durumunu izleyince doğumda oluşabilecek %1'lik riski bile göz ardı edemiyor. Farz et o risk oluştu, sonrasında olabilecekleri göze almadığı için yapıyor sezaryeni geçiyor. Özelde de yasayla teşviğin olduğu devletin hastanesinde de durum böyle. E biraz kim uğraşacak şimdi bunu vajinal doğuma ikna etmekle diye savsaklıyorlar da karşıdaki insanı kestiremediği için.

Ben dr'ların yerinde olsam ben de sezaryen yaparım böyle durumlarda hiç riske etmem kendimi şahsen.

cidden boyle olmus mu?
4 kilo deyip 2800 mu dogmus?
yaziklar olsun o hastaneye de, o doktora da...

oyle olursa normal doguruveririz napalim :))
bu arada ben ne icin buyuk konustuysam, neden korktuysam su hayatta, hepsi basima geldi..

yani hepiniz sezeryan yaparsaniz ve ben normal dogurursam hic sasirmam :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…