Özellere güvenilmiyor haklısın önce çok güzel ilgileniyorlar bağlıyorlar bizi kendilerine şimdi benim doktor ne dese güvenecek moddayım :))kiz yok ben hayatta gitmem zaten biz alismisiz el bebek gul bebek..
oyledir eminim paso azarliyolardir
ama riskli gebelik degilse, normal dogum yapicaksam giderdim. dedigin gibi yuzlerce dogum yaptiriyorlar.
onlardaki tecrube kimsede yok..
tanidik fln bulur ayarlardim bi sekilde..
özele guvenmem ben, normal dersin, sanciyi agriyi cekersin, yok olmuo der sezeryana alirlar..
hos ben direkt sezeryana giricem icin, sikinti yok :)
anam bi de cat diye su gelip acilip evde normal doguruyomusum :))))
Sözde sezeryan oranı azalsın diye çalışılıyordu bi ara şimdi o da kalmadı hala herkesi sezeryana alıyorlar hele özel hastaneler hiç uğraşmıyor hatta bazı doktorlar sezeryana daha fazla ücret alıyor halbuki kendi müsait olduğunda beş dakika hallediyor. Hele hele ilk sezeryansa ikincide hiç başka şansın Yok diyorlar halbuki sezeryandan sonra normal Doğum yapılabiliyor uygun süre geçtiyse üstündenBunun sebebi sadece para canim
Siz sezeryana doguma vs para oduyorsunuz burda oyle birsey yok herseyi devlet karsiliyor hatta sezeyan olanlara extra para veriyorlar acı parasi gibi birsey hastaneler denetim altinda oluyor neden ameliyat ettiniz ne riski vardi diye kafasina gore kimse ameliyat yapamiyor boyle bi hakkin yok ama ilk çocuğunu sezeryan ile yaptin ikincisinde sana hak taniyorlar nasil istersin diye snaa birakiyorlar
Forumlari okuyorum cnm turkyede doktorlar neden kilolari fazla soyluyor anlamiyorum 3500 3800 falan cikan cocuk 2600 2800 sezeryan icin mi acabaÖzellere güvenilmiyor haklısın önce çok güzel ilgileniyorlar bağlıyorlar bizi kendilerine şimdi benim doktor ne dese güvenecek moddayım :))
Benim arkadaşı 4kilonun üzeri sen normal yapamazsın çok zorlanırsın dediler sezeryana ikna ettiler Bebek 2.800 doğdu
Ay bazen benim de aklıma geliyor sancıyı hissetmeyenler varmış açılması çok olup hastane kontrolünde anlaşılanlar oluyormuş düşünsene bir saatin içinde daha sancı mı degil mi anlamadan pıt diye
Çok saygısızca resmen kadın kendi acısına mı baksın bi de üstüne hakaret ediyor resmen sanki işi o degilOrada bağırınca azar işitiyorsun yaparken iyiydi şimdi mi zor geliyor diyormuş hastabskıcı hemşireler
Sözde sezeryan oranı azalsın diye çalışılıyordu bi ara şimdi o da kalmadı hala herkesi sezeryana alıyorlar hele özel hastaneler hiç uğraşmıyor hatta bazı doktorlar sezeryana daha fazla ücret alıyor halbuki kendi müsait olduğunda beş dakika hallediyor. Hele hele ilk sezeryansa ikincide hiç başka şansın Yok diyorlar halbuki sezeryandan sonra normal Doğum yapılabiliyor uygun süre geçtiyse üstünden
Tabi direk sezeryana ikna etmek için öyle söyleniyor yoksa bu kadar çok kişide bu kadar uçurum farklar olamaz benceForumlari okuyorum cnm turkyede doktorlar neden kilolari fazla soyluyor anlamiyorum 3500 3800 falan cikan cocuk 2600 2800 sezeryan icin mi acaba
Aynen Canım benim kızımın kafası göğüs kafesime sıkışmıştı zaten normal doğma şansı yoktu. Sen Doğum sekli değil deyince ondan yazdım bende kızıma böbrek taşı muamelesi yaptınBen de çok yazı okudum bunlarla ilgili ve duyduğum hikayelerden de anladığım kadarıyla o an için elimizde olan bi şey Yok ikisinden biriyle de olsa sağlıkla kavuşalım da gerisi hallolur gibi geliyor :) doktorum derse ki senin çatın çok dar yapamazsın yada son haftalarda kaka yapabilir ters dönebilir ben de mecbur sezeryan olacağım yine de istiyorum ki erkenden almasınlar aman sağlıklı gelsin de yeter ki ne desek boş şimdi
Ne kadar güzel ya biz kendi kendimize halletmeye çalışıyoruz şimdi doula lar çıktı onlar yardımcı oluyor ama imkanı olan için tabiki özel ayarlıyorsun.Tabi ki cnm sezeryandan sonra 3 sene gecmis ise normal dogum oluyor iki tane normal doguma girdim teki cok iyiydi iki saate dogurdu ama ebeler cok iyiydi birde doguma psikolog girmisti izin istedi gorumcedem de izin verdi ebeler bebe yagi ile vajinaya masaj yaptilar hep yirtilma olmasin diye kolay dogum oldu ilki sezeryan ile doğurmuştu gorumcem 2.5 sene vardi arada bence hersey ebede bitiyor
Valla canım bilmiyorum ki ben hiç sancı çekmedim ne yalan söyleyim. Bende merak ediyorım sezeryan tarihi ne verecek sonuna kadar bekleyelim diyecek miCnm bende sezeryan olucam dogum tarihi 1.1 hemsireler bi hafta once alabiliriz dedi yılbaşı oldigu icin kendo doktorum tatilde olabilir daaha konuşmadim ama 1.1 beklemek istiyorum 3 gun omce falan sancim gelirse sezeryana alinamiyormuyum bu tehlikeli mi :)
Aynen Canım benim kızımın kafası göğüs kafesime sıkışmıştı zaten normal doğma şansı yoktu. Sen Doğum sekli değil deyince ondan yazdım bende kızıma böbrek taşı muamelesi yaptın
Evet genelde öyle oluyor canım 40. BeklenmiyorSezaryen de 38.haftada mı tarih veriyorlar genelde
Evet genelde öyle oluyor canım 40. Beklenmiyor
Ne kadar güzel ya biz kendi kendimize halletmeye çalışıyoruz şimdi doula lar çıktı onlar yardımcı oluyor ama imkanı olan için tabiki özel ayarlıyorsun.
Ben de arkadaştan duydum son 10 gün zeytinyağı sürmek çok faydalı oluyormuş yumuşatıyormuş yırtıklar olmasın diye
Ne kadar güzel ya biz kendi kendimize halletmeye çalışıyoruz şimdi doula lar çıktı onlar yardımcı oluyor ama imkanı olan için tabiki özel ayarlıyorsun.
Ben de arkadaştan duydum son 10 gün zeytinyağı sürmek çok faydalı oluyormuş yumuşatıyormuş yırtıklar olmasın diye
Valla canım bilmiyorum ki ben hiç sancı çekmedim ne yalan söyleyim. Bende merak ediyorım sezeryan tarihi ne verecek sonuna kadar bekleyelim diyecek mi
Bende fıtık Yok ama sırtım o kadar ağrıyor ki bazen yan tarafa dönemiyorum çok acıyor sırt üstü biraz uzansam hemen ağrı yapıyor o yüzden gözüm korkuyor normal Doğumda da baskı olursa daha kötü olursa diye
Haaah. Dur dur sen ortayı sen ortayı açmışken ben geçireyim şimdi şu ikiz anasına.
Dar dikilme olayı benim bir kaç arkadaşımın başına geldi. Hattâ biri sonradan bu yüzden operasyon geçirdi tekrar.
I ikizcan2016 gel şimdi senin hafızandaki o kötü izleri silelim canım benim. Şimdi sen de sağlıkçısın en az benim kadar iyi bilirsin ki, kadında da erkekte de cinsel birleşme esnasında zevk almayı sağlayan yer o açılacak, pörsüyecek perine/vajen değil vajen girişinin sıkılığıdır. Yoksa perine denen yer kafanı soksan girecek bir yumuşaklığa sahiptir kadının üreme tabiatı gereği. Salgılanan sıvılarda da bu yumuşaklık artar ya da azalır.
Şimdi canım benim, birtanem... Dokuz ay bağırsakların, mesanenin dolayısıyla perinenin üzerinde gitgide ağırlığı artan
dolayısıyla oraya baskı yapıp hormonların da etkisiyle doğuma hazırlayan bir canlı ve onun gebelik materyallerini taşırken vajen içi gevşeyip, pörsümüyor da
maksimum 5 dakika içinde oradan o canlının 30 cm'lik kafa çeperi -ki bıngıldak açıklığı denen olay da bu geçiş için var. O esnada iç içe geçtiğini düşünürsek daha azalıyor bu çap.- geçtiği için mi pörsüyüp, gevşeceyek?
Altımıza işeyip, sıçıyoruz yahu zamanı gelince o baskıdan!
Çatı darlığı ile bu durumu karıştıranlar var aynı şey değil baştan belirteyim. Bahsettiğim şeyi bir kadının yaşamaması için hormonların alınmış ya da hiç hamile olmamış olması gerekiyor.
Epizyo da zaten vajen ağzına makata çapraz biçimde atılan çok minik bir kesi. Yani kimse kimseyi motorlu testereyle boydan boya kesmiyor. Kaldı ki şimdiki teknoloji ile izi bile kalmayacak şekilde estetik müdahale yapılabiliyor kadını psikolojik olarak çok etkilerse. Sil at o pis safsataları kafandan..
Aynı şekilde ben de bırakalım da dünyaya geliş şekline bebeğin/annenin sağlık durumu karar versin kafasındayım. Her yöntemin kendi içinde komplikasyonları var.
Kadının kadına "kadınlığı" üzerinden yaptığı kötülüğün yarattığı psikolojik yıkımı ne sezaryen ne de vajinal doğum yapmıyor maalesef.
Sözde sezeryan oranı azalsın diye çalışılıyordu bi ara şimdi o da kalmadı hala herkesi sezeryana alıyorlar hele özel hastaneler hiç uğraşmıyor hatta bazı doktorlar sezeryana daha fazla ücret alıyor halbuki kendi müsait olduğunda beş dakika hallediyor. Hele hele ilk sezeryansa ikincide hiç başka şansın Yok diyorlar halbuki sezeryandan sonra normal Doğum yapılabiliyor uygun süre geçtiyse üstünden
Özellere güvenilmiyor haklısın önce çok güzel ilgileniyorlar bağlıyorlar bizi kendilerine şimdi benim doktor ne dese güvenecek moddayım :))
Benim arkadaşı 4kilonun üzeri sen normal yapamazsın çok zorlanırsın dediler sezeryana ikna ettiler Bebek 2.800 doğdu
Ay bazen benim de aklıma geliyor sancıyı hissetmeyenler varmış açılması çok olup hastane kontrolünde anlaşılanlar oluyormuş düşünsene bir saatin içinde daha sancı mı degil mi anlamadan pıt diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?