Oyy geçmiş olsun ben de çok çektim kim bilir kaç kere şişti de gititm. Şırınga ile boşalttılar hep. Kaç doktor gezdim çoğu almak istedi. Bir tanesi almayalım bu tekrarlar tekrarlar sonra geçer dedi ki de öyle oldu. Alırsak ve bir gün diğerine de geçerse çok çekersin demişti. Unuttum hakkaten o günleri. Umarım geri gelmez :)aaaaah aaaaah. 4 kez oldu son 3 ü 5 ay içinde oldu. en son hamile kaldığım aydan önce oldu. ondan sonra olmadı henüz. sorunum tek taraflı tekrarlarsa alınacak normal doğurmak istemiyorum kesip dikilerek sağlam tarafıda zedelersem al başıma bela uzun yıllar.
hepsi aynı cnm ya önemlı olan amaç tekrar masrafa gırme elındekını kullan
aynen bende öyle ya herseyı az öz alıyorum suan.hem boşa masraf hemde odası dolsun ıstemıyorm elımın altı ferah olsunevet canım , ilk önce elimdekini kullanacağım baktım olmuyo , çok ihtiyaçsa alırım .
zaten halen alacaklar bitmedi .
öncelik elzem ihtiyaçlar , her duydugumu alıp gereksiz masraf yapıp evi de ıvır zıvır doldurmak istemiyorum
bazı şeyleri doğumdan sonraya bırakacağım , ihtiyaca göre alacağım.
benim hiç ağrım felan olmamıştı canım..2. dozumu da bir hafta sonra vuruncam..Selam kızlar sağlık ocağına gittim b12 iğnemi yaptırmaya tetanozu yaptırmamıştım hemşire tetanoz da yapalım dedi yaptırdım şimdi yaparken hiç acımadı da inş ilerleyen saatlerde de acımaz diğer dozu da 19 kasımda yapalım dedi ben dedim 25. haftalarda yapılmıyor mu ilk dozu diye 24-25. haftalardan sonra ilk dozu yapılıyormuş bir ay sonra da ikinci doz oluyor dedi doğumdan önce 1 ay arayla 2 dozu vurulmak önemli dedi haftası 25 ten sonra olduktan sonra önemli değil dedi hangi haftalarda vurulduğun
24. hafta öncesi sonlanan gebelikler için şık yok?
Katılımınız için çok teşekkür ederim :)Yanıtladım soruları
Selam kızlar sağlık ocağına gittim b12 iğnemi yaptırmaya tetanozu yaptırmamıştım hemşire tetanoz da yapalım dedi yaptırdım şimdi yaparken hiç acımadı da inş ilerleyen saatlerde de acımaz diğer dozu da 19 kasımda yapalım dedi ben dedim 25. haftalarda yapılmıyor mu ilk dozu diye 24-25. haftalardan sonra ilk dozu yapılıyormuş bir ay sonra da ikinci doz oluyor dedi doğumdan önce 1 ay arayla 2 dozu vurulmak önemli dedi haftası 25 ten sonra olduktan sonra önemli değil dedi hangi haftalarda vurulduğun
teşekkürler sizede geri gelmemesini umuyorum bende. tekrarlarsa ne yaparım bilmiyorum enteresan bir fobi oluşmuştu bendeOyy geçmiş olsun ben de çok çektim kim bilir kaç kere şişti de gititm. Şırınga ile boşalttılar hep. Kaç doktor gezdim çoğu almak istedi. Bir tanesi almayalım bu tekrarlar tekrarlar sonra geçer dedi ki de öyle oldu. Alırsak ve bir gün diğerine de geçerse çok çekersin demişti. Unuttum hakkaten o günleri. Umarım geri gelmez :)
mrs_aysel ay sen öyle deyince kendi sezeryanım geldi aklıma :) ben biraz artisimdir. Millet odada işte sakin ol hemen bitecek falan diyor bende artistlik yapıyorum ya amma abarttınız ilk doğuran ben miyim sezeryan kolay bişey falan. Neyse geldi doktor hemşireler beni aldılar asansöre bindik. Ailedeki herkes gitti ya ben başladım korkudan titremeye Zaten daha yaşım 22 düşünün :) dedim doktora ben vazgeçtim beni komple bayıltın :) doktorun öyle tatlı bi bayandı ki "lütfen panik yapma yarım uyuşturalım eğer ameliyatta tansiyonda bi sıkıntı çıkarsa ben seni hemen genel anesteziye alırım ama bebeğinin doğumunu görmeni istiyorum çöl ağrılı bi hamilelik geçirdin" dedi. Neyse ben daha mırın kırın girdik ameliyathaneye. Anestezi uzmanı geldi yanıma tanıştık iğneyi yaptı 2-3 dakika bekledi. Sonra eline bi toplu iğne aldı. Top kısmını batırdı koluma dedi ki bu his,iğneyi batırdı buda acı dedi. Şimdi bacağına batırıcam sorucam his mi acı mı söyleyeceksin dedi his olacak ama acı olamayacak dedi. Neyse başladı batırmaya 1-2-3-4--5 ben hepsine çok acıdı diyorum ama kadın devam ediyor 6-7-8-9 derken herkes gülmeye başladı. Dedim niye gülüyorsunuz :) uzman dedi ki ya son 4 seferdir batırmadan soruyorum acıyor diyorsun dedi :) sonra oldu bir sezeryan :)
teşekkür ederim canım..çok az doğum iznimiz ya..tam olarak 4 ay bile değil..
Belime de yapıyordu ya artık yaptırmıyım madem zaten en çok sırt bölgem ağrıyorBizimkinde de yok göbek. Ben de tanker gibi olacağım bu gidişle.O senden hafif daha alçakta kalınca tam doluyor o kavis bir şekilde. Valla yastıkların yetmediği yerde çok güzel bir çözüm.
Mongan yönteminde de eş destekli vajinal doğumda aynı biçimde baba sancılarda annenin beline vücuduyla baskı uygulayarak gevşemeyi kolaylaştırabiliyor.
Şimdiden alışsın diye yastık olarak bizimkini kullanıyorum.
Üst sırt kısmına yaptır masajı. Bel hizasına inme fazla gevşetici etkisi olabiliyormuş bu haftalarda.
Olurrrrrr değişiriz :)))saol canim, e dogru ama simdi, erkek adamin puseti siyah olur :))
bi sonrakini de ayni zamanda yaparsak, seninki kiz olursa, bizimki erkek olursa degisiriz pusetleri :))
esime diyorum 2puseti de pembe aldik bi sonraki erkek olursa napcaz, nonoş gibi pembe pusetle mi gezdircez diye..
ayy nasi hosuna gitti, gercek mi diyosun? yapar miyiz bi daha? saka mi gercek mi?
laann dedim, bi sakin ol sunlari bi cikaralim bakariz :)))
Sen sor ben de diğer hafta gittiğimde sorayım benimkine bakalım ne dicek :)))yok ya nerdeeee=))) bende hep heves edıyorum o ıse doktoruma sölesem o ne dıcek bana=))dur da cuma gunu randevum var bıraz dalgasını gecım doktorla=))
benim işe gidip gelmem sıkıntı biraz uzak bir yerde okulum onun için olabildiğince erken izne ayrılcam malesef..sonrasında bebekle ancak 4 hafta iznim olcak..yıllık izinde yok bizde yaza kadar artık bişeyler ayarlamayı düşünüyorum...bide 2 yıl değil mi ücretsiz izin süresi 6 ay olduğunu duyunca üzüldüm bak şimdi.ben de bir aksilik olmazsa 35 e kadar çalışır alacagım gidebildiğim kadar giderim sonra yıllık izinlerimden yazacağım , izinlerin çoğu doğum sonrasına kalsın . gerçi 6 ay ücretsiz iznimiz de olacak ama 6 ay sonra bile
bebişi nasıl bırakacağım , nasıl bir psikolojide olacağım bilemiyorum .
şimdiden kafama takılıyor. hem çalışmak istiyorum , hem de bebeğimin her şeyiyle ben ilgilenmek istiyorum .
K.kulubunde çalışan anneler diye bir topic vardı , tüm sayfaları okudum .
kimisi 3 aylık bırakmış sorun değil diyor. kimisi ilerleyen zamanlarda pişmanlık yaşamış .
bebekle vakit geçirmek daha değerliydi bebğimle anılarım çok az oldu gibi şeyler yazılmış(
zaten bebeğimi 2 yaşına kadar odamızda yatıracağım , 6 aylık odasını ayıran arkadaşlarım da oldu ama ileride travmalara sebep oluyormuş . ağlatarak uyutma metodunu da sağlıklı bulmuyorum onu da deneyen arkadaşlarım oldu . ruh sağlıgı açısından güven duygusu gelişimi açısından doğru değilmiş.
@ikizcan2016 eşine şöyle pebble'lara ekstra kılıf alınabiliyor farklı renkte. Erkek olursa sonradan doğan görünümlü şahin gibi kullanırsınız kılıfla.
Ay Allah'im iki tane ablayla o çocuğun karısına acıdım ben daha o doğmadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?