Ah bak işte. En başta annenin söylediği bile yeter. 1 hafta önce falan eşimin kuzeninin nişanlısının ablası doğum yaptı. Didisinin didisi gibi oldu ama. :) Bebek emmeyi reddetmiş. Dr'u da kilosunu takip edelim, ciddi bir kayıp olmadığı sürece 2-3 gün mama vermeyin kesinlikle, emzirmeye çalışmaya devam et demiş. Kuzenin nişanlısı da beni aradı. Emzirme destekleyici sistemden, kaşık uçlu biberona kadar aklına ne gelirse söyledim anne sütü verebilmesi için. Aldığım cevap "Annesi bunları hayatta yapmaz! Üşenir. " oldu. Aynı günün akşamı doktora falan danışmadan kafalarına göre çocuğa mama veriyorlar. Mama genzine sıçrıyor çocuğun, boğulma tehlikesi geçiriyor. Bebek şimdi kuvözde hâlen.
Yanisi sonradan sen üzüleceğine, psikolojin bozulacağına kır gitsin baştan onlar üzülsün. Bebeğinin sana ihtiyacı var onlara değil. Ben de böyle yaptığım için bana küsecek bir ordu insan var. Çocuğuma müdahale edeceklerine küssünler valla hiç umurumda değil. Yenidoğan bebek zaten kilo kaybeder, ödem atar. Yeri gelir çene kasları kuvvetlenmediği için doymaz. Hiç takma onları.