2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benim de 75 gr şeker yüklemesinde 2. saat tokluk yüksek çıkmıştı. Sonra endokrin ordan beslenme onlar 2000 kalorilik diyet verdiler ki ben normalde bundan daha az yiyen biriydim o açıdan diyetin beni zorlayan yanı olmadı yani. Bir de günde 3 öğün açlık ve yemeklerden 1 saat sonra tokluk şekeri ölçüyorum normal değerlerde seyrediyor şimdilik çok şükür. Bu arada yürüyüş çok iyi geliyor onu fark ettim yemek yiyip uzandığımda daha yüksek değerler ölçüyorum yani. Zaten endokrin uzmanı da diyetime dikkat edip yürüyüş yaparsam sorun olmayacağını düşündüğünü söylemişti. Haftaya kontrole gideceğim. Ben de listemi paylaşayım Vasfiyeteyzeniz Endişelenme B bugza başta ben de panik oldum ne olacak şimdi nasıl takip edecem bu nerden çıktı gibi (çünkü beslenmeme zaten dikkat ediyordum) ama takip ediyor olmak daha sağlıklı beslenmeyi de sağlıyor. İnşallah sende de normal gider her şey

Eklentiler

• IMG_6333.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 70
Tamam cnm bunu bi arastircam :) saol

Töpfer keci sutu bunun mamasi ni mi yapmışlar listeye aldim :)

Evet mama kuzum. Gerçi mama en son ihtimal olduğu için benim için o konuda sağlam bir içerik araştırması yapmadım. Tam kapsamlı bir araştırdığım zaman yine yazarım.

Evet mama kuzum. Gerçi mama en son ihtimal olduğu için benim için o konuda sağlam bir içerik araştırması yapmadım. Tam kapsamlı bir araştırdığım zaman yine yazarım.

En son ihtimal ama o asamada mama arastirmakta zor olur cnm adini koyalım da ihtiyacimiz olmaz insallah:)

benim parasini odedigim kok hucremi benim onayim olmadan baskasina veremezler..
orda bi yanlis anlasilma vardir canim :)
Onkim kök hücre eğitime gelmişti Sabancı destekli bi kurtuluş bahsettiğim sey 2. Paragrafda yazıyor

Eklentiler

• image.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 52
En son ihtimal ama o asamada mama arastirmakta zor olur cnm adini koyalım da ihtiyacimiz olmaz insallah:)

Kesinlikle. Son aşama derken doğuma yakın zamana bıraktım. Şimdilik içeriği munis olan bu gibi geldi zira ben de inek sütü ve onunla yapılmış ürünlerde hâlen feci biçimde kolik oluyorum.

Aptamil, bebelac falan onlara hiç bakmadım bile. Aslında bir anne kapsamlı bir araştırma yapmıştı mama dosyası gibi şöyle bir göz gezdirdim ama unuttum sonra. Bulursam tekrar atarım.

İlk etapta sütü arttırmaya çalışalım. Oldu ki mama vermek zorunda kaldık, doktorun yönlendirmesi ve biraz araştırmayla bunu da hallederiz gibime geliyor.

Onkim kök hücre eğitime gelmişti Sabancı destekli bi kurtuluş bahsettiğim sey 2. Paragrafda yazıyor

"saklanmaya devam etmek istenmezse " diyor canim.. 5 sene degil, 12 sene..
devam etmek istemezsek imha ediyor bu benim konustugum firma, baskasina vermiyor. bunlari net konusmadan zaten anlasmamak lazim..
hic soru isareti olmamali. 12 sene sonra zaten bi ise yaricak mi kok hucre tedavisi nerelere gelecek az cok belli olur..

Sezeryan li olunca daha zor oluyor emzirmek benim ucu yok extra uc cikartici aldim yeter ki emzireyim kizimi emziremedim ama 5 ay fln sagdim verdim plastik uclarida kabul etmedi alerji yapti birde bemim dogumdan 2 gun once sakir sakir sutlerim akti emen ceken olmayinca da azaldi kismeyede birseu demedim o sutler cok yatarliymis tabi bunda daha bilincliyim enzirmek icin :)

Herhangi bir gerekçe göstermeksizin saklanması talebinde bulunulmazsa demiş madde. Daha önceki mesajında beş yıl demiştin bu süre için yanılmıyorsam orada 12 yıl yazıyor. 12 yıl olmasının sebebine gelince kordon kanının sonradan oluşabilecek kanser vb. hastalıklardaki şimdiye kadar en yüksek başarılarının maksimum 40 kg yani yaklaşık 12 yaş persentiline uygun olması. 40 kg'ın üzerinde hücre sayısı yetersiz geldiği için başarı oranı düşüyor ve sadece tedavi amaçlı kullanılıyor. Bu yüzden 12 yıl sonrası opsiyonel yani. :) Ondan sonraki saklama süreci de bağımsız bir laboratuvar ortamında ise yıllık ücreti ödenerek saklanmaya devam edebiliyor ya da ailede, çocuğun kardeşlerinde, çocuğun kordon kanında bulunmayan bir genetik rahatsızlık ya da kanser söz konusu ile nakil veya tedavi amaçlı kullanılabiliyor.

Tr'deki yasalarda son dönemde bir düzenleme olmadıysa şayet çocuk reşit olana kadar tedavi/oluşabilecek tedaviyi planlama hakkı annededir. Yani sadece annesi istediği ve ücretini ödediği sürece sakladığı firma batsa dahi farklı bir kuruluşa nakil ederek istediği kadar saklayabilir kordon kanını. :)

Canım oradaki imkanlar buradan daha iyi.
Sağma makinelerinde de memeye göre uçları var. Çıkmasına yardımcı olabilir ya da doğrudan bir yöntem tavsiye edebilirler emzirmek için. Kalkan memede latex alerjisi yapmış olabilir belki. Kimi insanların buna alerjisi olabilir. Bebek içinde geçerli.

Sütün zaten %70'i psikoloji. Inanır mısın sırf bu işin psikolojik kısmı için doğurup bir hafta sonrasına kadar kimseye haber vermemeyi düşünüyordum zaten herkesten uzağız. Bebek de dünyaya biraz daha adapte olmuş olur o sürede diye. Bdv'de lohusalıkla ilgili bir konu okudum az önce daha çok ikna oldum. Çünkü ben çocuğu koruyacağım. O öpecek, bu kucaklayacak, öteki akıl verecek diye sinir krizleri geçirirken olan sütüm de gider kesin.

En iyisi bebekle olabildiğince başbaşa kalıp elinden geleni yaparak kalan kısmı da bebeğe bırakmak. Öteki türlü anneyi haşat edip çıkıyorlar. Olan bebeğe oluyor o kakofoninin içinde.

Bende haber vemreyi dusunmuyorum kimseye birde eşleri ile geliyorlar sinir oluyorum lohusa kadının yanina disarda bekle dimi hemsireler yardimci olur gerci ama dedigin gibi skain ve sabirli olmak lazim disardan gelen sesleri dusundikce cildiriyorum basta annem mama mama diye tutturur ay doymuyo ay ac sutun aci sutun yetmiyo ben cok kalkp kirarim bu donem eminin

Ah bak işte. En başta annenin söylediği bile yeter. 1 hafta önce falan eşimin kuzeninin nişanlısının ablası doğum yaptı. Didisinin didisi gibi oldu ama. :) Bebek emmeyi reddetmiş. Dr'u da kilosunu takip edelim, ciddi bir kayıp olmadığı sürece 2-3 gün mama vermeyin kesinlikle, emzirmeye çalışmaya devam et demiş. Kuzenin nişanlısı da beni aradı. Emzirme destekleyici sistemden, kaşık uçlu biberona kadar aklına ne gelirse söyledim anne sütü verebilmesi için. Aldığım cevap "Annesi bunları hayatta yapmaz! Üşenir. " oldu. Aynı günün akşamı doktora falan danışmadan kafalarına göre çocuğa mama veriyorlar. Mama genzine sıçrıyor çocuğun, boğulma tehlikesi geçiriyor. Bebek şimdi kuvözde hâlen.

Yanisi sonradan sen üzüleceğine, psikolojin bozulacağına kır gitsin baştan onlar üzülsün. Bebeğinin sana ihtiyacı var onlara değil. Ben de böyle yaptığım için bana küsecek bir ordu insan var. Çocuğuma müdahale edeceklerine küssünler valla hiç umurumda değil. Yenidoğan bebek zaten kilo kaybeder, ödem atar. Yeri gelir çene kasları kuvvetlenmediği için doymaz. Hiç takma onları.

ulen sabahtan akşama kadar bilgisayarın başındayım, kimseden ses yok, ben gidince hemen başlıyonuz konuşmaya.

Endokrine yonlendirdi beni. Orda troidime bakicaklar sanirim. Troidde sorun yoksa -ki yok hep duzgun cikiyor sonuclarim- diet ve egzersiz vericekler oleyse. Di mi?

muhtemelen tatlım. korkulacak birsey değil diyet.

Cumada benim var şeker yüklemem. Çok korkuyorum acayip tatlı ve ekmeğe düştüm

aynen bende sürekli ekmek yiyorum, makarnayı da pek severim. korkma ama ben şeker yüklemesi yapılacağını bilmeden gitim doktora. en fazla 1:30 - 2 saat önce dana gibi nutellalı ekmek yedim. dedim doktora yapmayalım kesin yüksek çıkıcak. o da alakası yok. 50'likte aç tok fark etmiyor. yatkınlık varsa çıkar dedi. 120lerde bir sey cıktı benimki. accayip şaşırdıydım.

İkizcan kullanıyorum valla yoksa yeşilliği kullanamıyorum. Heryeri pis böcek gibi geliyo valla

yawf ben de takıntılıyım bu konuda. elimi arada yıkarım az çamaşır suyuyla da sen aşmışsın yawf. :) salatayı çok severim ama sırf bu yüzden yiyemez oldum. sirkeli suya bekletip , sonra saatlerce yaprak yaprak yıkarım. inceler yerim. sirkeli suya bekletirken de böcek gördüysem komple çöpe atarım. midem almaz ne kadar yıkarsam yıkayayım.

bi de zaten psikolojik deli olduğumdan o çamaşır suyundan bi damla döküp, sonra iyice yıkayıp yesem bile sanırım en fazla 1 saat sonra hastaneye koşar zehirlendim ben diyebilirim. :)

Hayrolsun canim.
Ben de cok goruyorum son zamanlarda.
Hic akla gelmeyecek seyler ruyama giriyor.
Ay valla canım hayır olsun gerçekten Ama fenaydı yani. Gittim koridorun ışığını açtım korkudan düşün. Eşim uyandı bi yarım saat sonra. Işığı niye açtın aşkım dedi. Kötü rüya gördüm korktum uyuyamıyorum dedim. Oda ben yanındayım korkma aşkım hadi sen uyuyana kadar ben uyanık bekleyim dedi. 30 sn sonra horlamaya başladı :))))) ama niyeti iyiydi napayım :)

Seninki de mi hemen uyuyabilen cinstten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…