- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Karıştırmak istemiyorum diye birşey yok konus emin ol yardımcı olacak sonuçta işin zor kısmı bizde onlarda elini taşın altına koyacak artık ben konuştum şimdiden yapacak valla. ben 1 aydır ne ayaklarımı ne şeyimi göremiyorum zaten aynayla bende yapamam haklısın :)Sabirsiz61 ve @masmaviyim, ben dün sabırsız dedikten sonra perine masajının detaylaırna baktım da, onu desteksiz yapmak mümkün değil sanki ya. benim göbeğimde zaten futbol topu var gibi, sağdan soldan hiç genişlemem olmadı ama ayak parmaklaırmı göremeyecek duruma geldim resmen. bu durumda bana eşim yardım etmezse ben yapamam gibime geliyor. deneyeceğim ama yok esnet filan diyor, aynaya nereye kadar. gerçi eşimi bu işe bu kadar da karıştırmak istemiyorum ama yapcak bir şey yok gibi.
normal doğum sırasında vajinada oluşabilecek yırtılma ve hasarı aza indirmek hatta yok etmek ve doğumda kesi atılmasını engelleyebilmek için yapılıyor. 35. hafta itibariyle vajina girişinden anüse doğru yağ ile esnetme amaçlı masaj yapılıyor internetten izleyebilirsin :)O neymis ya ayipli hareketler mi var
Hic duymadim, ne ise yariyor nasil yapılıyormus?
yaptırmayacak olan izlemesin bence :) pek ketifli değil :) normal masaj gibi düşünme :)normal doğum sırasında vajinada oluşabilecek yırtılma ve hasarı aza indirmek hatta yok etmek ve doğumda kesi atılmasını engelleyebilmek için yapılıyor. 35. hafta itibariyle vajina girişinden anüse doğru yağ ile esnetme amaçlı masaj yapılıyor internetten izleyebilirsin :)
Şöyle düşün doğumda doktora huzursuzlanmayacaksan eşine hiç huzursuzlanmaman lazım :) evet istatistikler çok iyi bende umutluyum :)yaptırmayacak olan izlemesin bence :) pek ketifli değil :) normal masaj gibi düşünme :)
ya ben eşime söylediğimde her türlü yapar da ay ben huzursuzlanırım diye düşünüyorum. çok feci ya! ben zaten kişisel bakım olayını nasıl çözeceğimi düşünüyordum bir de masaj çıktı :) neyse evlar sahibi olmak o kadar kolay değil. yalnız çok umutluyum bu masajdan. istatistikler filan çok iyi.
Ayy yok ben almayayim benim zaten sezeryan, izleyemem onunormal doğum sırasında vajinada oluşabilecek yırtılma ve hasarı aza indirmek hatta yok etmek ve doğumda kesi atılmasını engelleyebilmek için yapılıyor. 35. hafta itibariyle vajina girişinden anüse doğru yağ ile esnetme amaçlı masaj yapılıyor internetten izleyebilirsin :)
ben apaçık videosunu görmedim cansız mankenle vardı :) sezeryan olacağın için tuzun kuru tabi seninAyy yok ben almayayim benim zaten sezeryan, izleyemem onu
Oyle apacik videosu mu varmis bir de
Eşe yaptirma konusunu bilemedim, fantezi grubuna girebilecek bir seyse olabilir de diger turlusu tuhaf geldi dusununce.
Ben birazcik mesafeden yanayim esler arasi da olsa, öyle bir tipimdir yani.
Oyle kil tuy islerine de hic bulastirmadim simdiye kadar bundan sonra da ihtiyac olmaz insallah. Biyiklarimi bile almam esimin yaninda
Garip gelebilir de tabi yapi meselesi, ben esim beni hep temiz pak gorsun isterim. Yani tabiki killi tuylu goruyor da en azindan nasil temizlendigimden haberi olmasin isterim.
Aman ne uzattim ya anlatamadim derdimi bir türlü
Cansiz manken fikri daha iyiymisben apaçık videosunu görmedim cansız mankenle vardı :) sezeryan olacağın için tuzun kuru tabi seninbiz bunları aştık biraz mesafe kalmadı valla görsün ne görecekse bana faydası olsunda :)
Öyle tabi Rabbim doğumunda hayırlısını, kolayını versin benimde normal doğum garantim yok umudum o yönde bakalım durumlar neyi gösterecek :)Cansiz manken fikri daha iyiymis
Benim asmadigim seyler var da tamamen benim hirtligimdan canim yoksa esim rahat insandir.
Nasil fayda goreceksen oyle dene tabiki esinden de yardim al gerekiyorsa
Sezeryan da hic zevkli bir sey degil bu arada
Ben dokuyorum ara ara.
Hamileligimi kum dokerek ogrendim zaten 5.haftada, birkac kere daha tekrarladi. Cok agriyordu bobreklerim. Su sira biraz daha rahatladim cok şükür.
Amin ,hayirlisi olsun insallah.Öyle tabi Rabbim doğumunda hayırlısını, kolayını versin benimde normal doğum garantim yok umudum o yönde bakalım durumlar neyi gösterecek :)
Ben de cok iciyorum ama oluyor ara ara. Enfeksiyon da her tahlilde cikiyor nerdeyse.Kum dökme hamilelikle alakalı olabilir mi
2.5 3 lt su içiyorum günde heralde içmesem deniz kumu gibi şeyler düşecek bi yerlerden :)))
demekki neymiş fazla kasmaya gerek yokmuş olacağına varıyormuş :) Hayırlısı artık sağlıkla güzelce gelsinlerde gerisi hikaye.Amin ,hayirlisi olsun insallah.
Ben ilkinde cok istedim normal dogum olmadi.
Burda da ssvd yapilmiyor. Yapilsa dusunebilirdim.
Ankara cok yakin aslinda ama ssvd icin haftalik eğitimler vs oluyormus. Is bir yandan ev bir yandan zor yetisiyorum zsten, bir de her hafta hastane stresini kim cekecek.
Bıraktım sezeryanin kollarina kendimi :)
Cnm bunu dogum sirasinda da ebeye yaptirin turkiyede parayla falan yaparlar burda gorucmemin dogumunda ilk kez gordum gerçekten cok guzel bi dogumu oldu bebe yagi ile yaptilar onlarnormal doğum sırasında vajinada oluşabilecek yırtılma ve hasarı aza indirmek hatta yok etmek ve doğumda kesi atılmasını engelleyebilmek için yapılıyor. 35. hafta itibariyle vajina girişinden anüse doğru yağ ile esnetme amaçlı masaj yapılıyor internetten izleyebilirsin :)
facede ssvd diye bir grup var yaklaşık 700 kişi normal doğum yaptı. hepsi eğitim almadı bakmanızı tavsiye ederim.benimde ilkim sezeryanAmin ,hayirlisi olsun insallah.
Ben ilkinde cok istedim normal dogum olmadi.
Burda da ssvd yapilmiyor. Yapilsa dusunebilirdim.
Ankara cok yakin aslinda ama ssvd icin haftalik eğitimler vs oluyormus. Is bir yandan ev bir yandan zor yetisiyorum zsten, bir de her hafta hastane stresini kim cekecek.
Bıraktım sezeryanin kollarina kendimi :)
Biliyorum o grubu cok sıkı takip ettim bir ara.facede ssvd diye bir grup var yaklaşık 700 kişi normal doğum yaptı. hepsi eğitim almadı bakmanızı tavsiye ederim.benimde ilkim sezeryan
Geçen gebe eğitiminde sünnet konusu da konuşuldu. Doktor eğer ilk 40 gün içinde yapılırsa anestezi verilmediğini sadece bir krem sürülerek o bölgeyi uyuşturup yaptıklarını söyledi. Bir de ne kadar doğru bilmiyorum ama bu ilk zamanlarda acı hissetmiyorlarmış. Zaman olarak da 20 ile 40 gün arasında yapılması ideal dedi. İlk 20 gün sarılık durumu olabileceğinden.erkek anneleri birde sünnet sıkıntımız var..fiyatlara baktım da var baya..benim doğumum 5000 tl olcak zaten 1500 tlden fazla da sünnet fiyatları galiba..40ı çıkmadan yaptırmayı düşünüyordum..böyle olursa zorlancaz gibi..zaten baya massaf yaptık şimdiye kadar..ama daha ileri bir zamanda yaptırmak da istemiyorum kafam karışıkk
Tesekkür ederim canım, güzelmiş bu. Ben de bu tarz bişey istiyorum bakalım.ben aldım canım lınkını yolluyorum e-bebekten 300 tlye aldım benım cok hosuma gıttı oturma odasında yanımda kalır ılk zamanlar dıye dusundımhttp://urun.n11.com/ev-tipi-ana-kucagi/sunny-baby-ty-001-flora-ana-kucagi-kirmizi-P136047553?cid=604001&gclid=CIWfw_qtoNACFQUW0wod3AoEiA&gclsrc=aw.ds
evet canım bende öyle duydum onun için erken yaptırmaktan yanayım..bakalım artık..bir daha hastaneye gittiğimde çocuk cerrahıyla da görüşcem..Geçen gebe eğitiminde sünnet konusu da konuşuldu. Doktor eğer ilk 40 gün içinde yapılırsa anestezi verilmediğini sadece bir krem sürülerek o bölgeyi uyuşturup yaptıklarını söyledi. Bir de ne kadar doğru bilmiyorum ama bu ilk zamanlarda acı hissetmiyorlarmış. Zaman olarak da 20 ile 40 gün arasında yapılması ideal dedi. İlk 20 gün sarılık durumu olabileceğinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?