2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
oyle düşünmeyin bende bir sürü isim soyledim eşime oda hepsine kulp taktı. yok dalga geçerler yok böyle değiştirirler. eşimin de babasının adını koymak gibi bir niyeti yoktu benden daha karşı hatta. erkeklerin düşünce yapısı daha değişik oluyor.

Oğlumun ismini ben seçtim ve Tuna olacak. Tuna nehri gibi gittiği her yere hayat taşır inşallah
Tuna cok guzel bir isim biz de yogunlastik bir ara ama vazgectik sonra.
Esim cok diretti babasinin adi icin, tartistik bile bu konu yüzünden.
Simdi sesini cikarmiyor ama benim seçtiklerime de bir yorum yapmiyor.
O yuzden tedirgin oluyorum biraz , doguma kadar bu belirsizligi surdurup dogumda benim boslugumdan falan faydalanir mi ki diye.
Ay ne fesat seyler geliyor aklima:)) iyi ki erkekler bizim kadar kompleks bir yapida degiller :)
Ama benim kuzenimin basina geldi boyle bir olay. Esi annesinin adini koymak istedi. O da dinen caiz kabul edilmeyen, eski ve anlami kotu bir isim. Kuzenim de kabul etmedi oyle kaldi. Sonra dogum falan geçtikten sonra kuzenim cekmecede tesadufen kimligini buldu kizinin, esi o ismi koymus.
Sonra da duzen tutmadilar bosandilar zaten ( tek sebep bu degildi tabiki)

Benim eşimde ne işim buluyordu nede karışıyorsun. Benim dediğim tüm isimlere güzel diyordu ama sonunda bir orta yol bulduk ikimizinde içine sindi şükür. İnşallah sizde orta yolu bulursunuz.

eşler isim konusunda anlaşamayabilirler ama bir çok eş böyle bir şey yapmaz korkma. ama ben tam bir hafta isim listeleri okudum en sonunda seçtik. tabi bu konuda karadeniz keçi inadımında etkisi olabilir belki

eşler isim konusunda anlaşamayabilirler ama bir çok eş böyle bir şey yapmaz korkma. ama ben tam bir hafta isim listeleri okudum en sonunda seçtik. tabi bu konuda karadeniz keçi inadımında etkisi olabilir belki
Ben de su an bastiriyorum açtım konuyu dur bakalim secebilecek miyiz :)

cordeliac I ikizcan2016 kızlar nerelerdesiniz? Hadi biz hastayız sesimiz az çıkıyor. Siz nasılsınız? Neler aldınız bakalım bu aralar.

Evi bebeğe hazırlamaca çalışmaları kuzum malum. Zaman azaldıkça tutuştuk herhalde yetişemeyeceğiz diye. Bebeğe pek bir şey almıyorum bu aralar. Bitti gibi zaten. Kendime çalışıyorum bu ara hastane çantası için.
Daha hiçbir şeyi yıkayıp, ütülemedim de. Çok üşeniyorum. Birkaç ay daha orada dursa ya modundayım bu ara. Doğum olayından epey uzaklaştım. Sanki hiç oradan çıkmayacak gibi geliyor bazen.

Canim bobreklerin nasil?
Aklima geliyor kac gundur.
Agrilarin azaldi mi?

Aynı durumdayız desene bende yıkama ütüleme işine başlayamadım bir türlü fena üşeniyorum zaman yaklaştıkça diyorum beklese biraz içerde ama bu ara hamilelikte zorluyor. Bizde geçen hafta yatak odasını değiştirdik beşiğe yer açtık nihayet ama daha yatak odası ve çocuk odası badana olacak çocuk odası için hiçbirşey yapmadık daha. Kuşların orada oluşuda etkili onları nereye koyacağımı bilemiyorum. Birde bebişlerimiz oldu minnoş 3 tane yavru mubişimiz var. Off offf ne yardan oluyorum ne serden yani.

Canim bobreklerin nasil?
Aklima geliyor kac gundur.
Agrilarin azaldi mi?

Esra malum olmuş kuzum resmen ya sana. Dün mesanemde batma, zorlanma olunca bu sabah da ilk idrarımın rengini görünce haah dedim, bi' taş daha geliyor yolda herhalde dedim. Varolanlar dursun diye uğraşıyorduk ama nafile galiba. Bebek baş aşağı döndüğü zamandan beri öyle çok çok ağrı yoktu baskı azaldığı için, arada pembelik geliyordu idrardan böbrek artığı yüzünden onun dışında pek bir sıkıntısı yoktu bana. Geçenlerde gittim, bebek yine makat pozisyonuna dönmüş. 2-3 gündür de baskıdan mı ne sol tarafım başladı yine zonklayıp, ağrımaya. Enfeksiyon falan yok en azından. Doğurana kadar çekeceğiz artık. Tanrıdan ağrı eşiğim çok yüksek. Burada bir arkadaşım var o da taş düşürüyormuş tesadüfen hastaneye geldiği zaman öğrendim. Hamile falan da değil, kadın 10 kereden fazla acillik olmuş ağrısından bir ayda neredeyse. Onu görünce ben çok iyiyim demedim değil yani.

Senin kum dökme olayı ne oldu devam ediyor mu? Gittin mi urologa falan renal usg çekildi mi hiç?

Oooy. Senden önce yavruladılar desene.
Oda işini biz de halledemedik daha doğrusu bizim beyle uzlaşamıyoruz. Burada bir tek adam akıllı Çilek Mobilya var. O oradan alalım çıkalım gelip hepsini kursunlar kafasında. Ikea'yı beğenmiyor. Kim kuracak, kim uğraşacak onlarla. Gelen sıkıntılı olsa uğraş dur falan diyor. Ben Çilek'i beğenmiyorum. 3 kere falan gittik mağazaya belki fikrim değişir, gözüme güzel gözükür diye. I ıh. Çok kocaman geliyorlar gözüme. Onun dışında her şey bitti zaten. Birimizden diğeri pes edecek herhalde sonunda, bizimki gidip kafasına göre alıp çıkmazsa şayet. Ne bileyim, yatacak yeri var nasıl olsa kafasıyla acele de etmiyorum ben de.

Heyecanlı olmamız falan mı gerekiyor normalde? Aynı durumda olduğumuza göre gebeliğin bu kısmında normal demek. Bi' ara kuvvet gelirse yaparız herhalde. :/

Ay canım Allahtan enfeksiyonun yok bu enfeksiyonda fenaymış benimde ilk kez oldu antibiyotik verdi doktor iki gündürde kaşıntı başladı mahvoldum.

cordeliac I ikizcan2016 kızlar nerelerdesiniz? Hadi biz hastayız sesimiz az çıkıyor. Siz nasılsınız? Neler aldınız bakalım bu aralar.

burdayim canim :)
hasta oldum ben de gecen hafta, bi de belim iyice kotulesti.. gun sayiyorum artik, 49 gun kaldi :))
alisveris bitti gibi.. bi dogsunlar illa bi eksik cikicak, dogumdan sonra aliriz artik :)
hastane secimi, fotografci, hediyelikler, cikolata fln kaldi.. sen ne durumdasin, bitti mi alisveris?

Moms Green den deterjan sipariş etmiştim şimdi geldi artık yıkamak farz oldu bebişin giysilerini cordeliac

Oooo. İşte itici kuvvet. E-bebek'te de kampanya vardı dün. Usda biobased sertifikalı Friendly'lerin 52 yıkamalığı 27 küsür civarındaydı. Ikincisi de %30 indirimliydi kozmetik bakım ürünlerinin, ben ondan da aldım hazır indirim var. Akmaz, kokmaz dursun kenarda diye.
Daha 1 yıl deterjan almam herhalde.

Ay canım Allahtan enfeksiyonun yok bu enfeksiyonda fenaymış benimde ilk kez oldu antibiyotik verdi doktor iki gündürde kaşıntı başladı mahvoldum.

Aynen enfeksiyon daha riskli. Idrar tahlilinde lokosit, bakteri falan çıkmıştı benim de ama doktorum önemli değil, bol su iç demişti. Hiç antibiyotik kullanmadım.
Son dönemlerde artıyor herhalde enfeksiyon problemi çok sık duyuyorum. Hormonlardan vajinal akıntımız da artıyor, e haliyle enfeksiyon kaçınılmaz gibi bir şey oluyor. Kaşıntıyı ihmal etme. Bir ihtimal antibiyotik kullanımı da yapmış olabilir onu.

Valla yavruladilarda başıma iş açtılar anne dün en küçük bebeği dövmüş yeniden yumurtlayan herhalde kafasını kapatmış aldım yuvadan onları öldürmesin diye ama açlar şimdi besleme işi bana kaldı oda çok zahmetli ve işkenceli oluyor.

Bende montessori filan diyorum ama bakalım geçen bi sitede hoş bi takım gördüm dolabı hoşuma gitti ama çok büyük görünüyor yeri sitelerde onlar siparişle yapar sanırım belki ebatları küçültülür bi sitelere gitmek gerekte hafta içi bizim beyi yakalamak mesele.
Birde dediğin gibi nasılsa beşik aldık odasının acelesi yok ama benim tek derdim giysiler yıkanıp ütulenecek ya nereye koyulacak en azından bi yatak bi dolap şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…