2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Cok gecmis olsun canim yaa,cidden malum olmus bana kac gundur aklimdaydin.

Benim iyi cok sukur su ara. O siddetli agrilar ugramiyor bir suredir.son tahlilde de az bir enfeksiyon cikti, hatta gebelik basindan beri en az enfeksiyon diyebilirim.
Az kaldi insallah sag salim aliriz kuzulari kucagimiza da unuturuz bunlari.

Banada antibiyotikten oldu gibi geldi kaşıntı. Başta yoktu çünkü. Yarın antibiyotik bitecek doktora gidip tekrar idrar vereceğim bakalım.
Bu aldığım deterjanlar zaten şimdi tüm giysiler yıkayınca biter bence bende yine alırım. E bebeğinki de guzelmiş onu da denerim kesin.

Senin yorumunu gözden kaçırmışım arada. Geçmiş olsun. Hamileyken hastalık iki kat çekilmez oluyormuş onu farkettim. Ayy çok az kalmış senin bende heyecanlandım şimdi. Ben bu ara çok bisi almadım giysi olarak artık her aldığım gereksiz oluyor zaten. Moms Green den deterjan aldım en son az öncede o geldi. Yıkama ütüleme işine girişmek var sırada. Beşikte aldık beşiğe bi yatak alalım diyorum sırada o var sanırım beşiğin kendi süngeri içime sinmedi pek dandik eşimde beğenmedi. Yatsan bed line yataş bi gezinip bakmak lazım senin aldığın aklımda başka bulamazsam ona bakarım ama bulursam az biraz uygun bişey bakarım. Malum bütçe baya esnedi bu ara birde çantaya koymaya hasta bezi tarzı şeyler alacağım.Anam bitmiyor eksikler valla. Bebeğin odası henüz yok ortada o muamma şuan nasılsa acelesi yok desemde aklımda oda.

Birde benim aklıma birşey takıldı soracağım doktora gidinceye hep unutuyorum size sorayım. Hastanenin anlaşmalı fotoğrafçısı oluyorya o hastanenin bize verdiği fiyata dahil mi değil mi emin olamadım. Oraya bir örnek albüm koymuşlar baktım fiyat sorduğumda sormayı unuttum. Ama sanırım o ayrı değil mi? Bilenler beni bi aydınlatın

Hayır canım dahil değil. Hastanenin sana verdiği fiyat sadece doğum içindir. Diğer tüm hizmetleri için ayrı ayrı ücretleri var.

Kan sekeri takibi yapan ya da konu hakkinda bilgisi olan birileri bana yardim edebilir mi?
Seker yuklemesinde sekerim biraz yuksek cikmisti arkadaslar. Bir hayli dikkat ederek kontrol altinda tutuyorum sekeri sorun yok şükür.
Ama son gunlerde ciddi dalgalanmalar oluyor.
Bugun mesela.
Kahvaltimi guzelce ve doya doya yaptim. Sonra haftasonu is guc malum. Ayakta kaldim bir hayli. Birden bir fenalik hissi geldi. Biraz uzandim baktim icim gidiyor pek hayra alamet degil, uyumak uzereyim.
Kalkip sekeri ölçtüm 70 çıktı. Kahvaltinin 3 saat falan sonrası asagi yukari.
Bu kadar nasil dusebilir? Sizlerde de oluyor mu?
Gecen haftalarda da yasadim. 65e falan düşüyor. Sonra hemen bir şeyler yedim bu sefer de 180e çıkmış.
Simdi de can havliyle aklima ilk gelen bir bardak sut, bir küçük muz ve bir dilim kek yedim. Bilmiyorum bu da uçuracak mi simdi sekeri?
Herkesin derdi yukselmesiyken benimki feci düşüyor. Tokluk sekeri 70 cikar mi ya?

Ben ölçüyorum ama buna benzer bir durum yaşamadım. Bi doktoruna sorsan iyi olur bence.

Kızlar size bir sorum daha var şimdi bebeğin giysilerini yıkamaya karar verdim. Sizler nasıl yıkadınız beyazları filan ayırdınız mı ve kaç derecede yıkayınız? Birde bu kadife olanlarda ütülenecek mi kötü olmaz mı?

Ben ölçüyorum ama buna benzer bir durum yaşamadım. Bi doktoruna sorsan iyi olur bence.
Sagol canim bir dahaki dr kontrolune soracagim Insallah.
Saglik ocağında olculdugunde de cok dusuk cikmisti,ordaki dr hipoglisemiye giriyorsun cebinde falan surekli atistiracak bir seyler tasi dedi.
Ama o olcum sirasinda ben kendimi gayet iyi hissediyordum yanlis olculdugunu dusundum.
Yalniz evde denk gelen birkac seferde bayilacak gibi oldum malesef.

Ben beyazlar, renkliler, koyu renkliler ve battaniyeler olarak ayirdim.
Yeni olanlari 30 derecede yikadim.
Kizimdan kalanlari ise on yikamali 40 derecede yikadim. Hepsine de cift durulama yaptirdim.
8-9 makine oldu nerdeyse bu sekilde gruplayinca:)
Kadife bir seyimiz yok o yüzden ona yorum yapamayacagim.

Kahvaltıdan 3 saat sonrası tokluk şekeri olmuyor yalnız tokluk şekeri ölçmek için gebelerde yemeğin ilk lokmasından 1 saat sonra ölçmelisin dedi bana endokrin eğitim hemşiresi. Yemeklerden önce 2 saat aç kalıp yemeğe başlamadan ölçtüğünse açlık şekeri. Bu arada 3 saat aç kalman da doğru değil şeker takibi yaparken ara öğün olarak meyve yoğurt/süt tüketebilirsin. Muz ve özellikle kekin şekeri aniden yükseltme ihtimali de var.

Tesekkur ederim. Bana yemege basladigin ilk andan 2 saat sonra olceceksin dendi. Endokrin bolumunde. Herkesin yorumu farkli demek ki.
Ben aslinda ara ogunlerime dikkat ediyorum da gerçekten cok yemisim hic acikmadigim icin de fark etmemisim gecen zamani. Kek, muz vs normalde zaten tuketmiyorum da seker cok dusuk olunca ozellikle yedim. Ona ragmen 100e kadar cikarmis, ben daha cok cikar saniyordum.
Bir tuhaflik var anlayamadim.

Hastane icin pijama aldim nasil sizce degistirsem mi diye dusunuyorum en sade bu geldi gozume ama bidee sizin fikrinizi aliym dedim
Gule gule kullan pek suslu bir seymis cok hos.
Ben ozel bir sey almadim sadece yakadan dugmeli normal pijama.
Logusa pijamasi diye birkac ornek baktim ama hic hosuma gitmedi onlar.
Bu arada istemsiz bir sekilde pijamadan cok haliya takildi gozum. Ne kadar beyaz bir hali :) bakalim bebekten sonra da sabredebilecek misin bu beyazliga:))

Hastane icin pijama aldim nasil sizce degistirsem mi diye dusunuyorum en sade bu geldi gozume ama bidee sizin fikrinizi aliym dedim
Aynısından ben, nmine , cordeliac da aldı canım hepimiz bir örnek doğururuz artık Hatta cordi de Gül kurusunu aldı, ben geceliğinin ekrusunu sipariş ettim. Henüz gelmedi bakalım nasıl birşey gelicek. Bu arada beden olarak ne aldın? Ben M beden sipariş ettim ama küçük mü gelir acaba?

Anladım evet bu dalgalanmalar tuhaf doktorunla paylaşırsın zaten. Önemli bir şey değildir umarım

Kızlar ben birseyi merak ediyorum...
Su çatı muayenesi , gereklimi sizce, kaç tane arkadaşım çatı muayenesine girdi normal doğuma el verisli vs denildi nedense hep son dakikada sezaryen e alındılar yok sancı yok yok suyu bitti vs. O muayeneyi olduğu ile kaldı... Usg ile bakildiiginda kemik yapısindan vs anlaşılmıyor mu bu çatı darlığı normaligi vs... Zaten normal doğum başladığında 50 kere bakıyorlar açılmaya vs vs önceden gerek varmı baktirmaya zaten çocuk tersse sezaryene yönlendiriyorlar, ben pek baktirma taraftarı değilim ama yinede sizlerin düşüncesini merak ettim

Benim doktorum yapmamışti. Hoş, ben sezeryan oldum zaten ama son ana kadar normal dogumu beklemistik.
Hatta sormustum yapmayacak misiniz diye , gerek yok kemik yapisindan anlayabiliyoruz zaten dedi. Kendim oldukça zayiftim,bebegi de 4kg bekliyorduk,ona ragmen bebegin kafa capina bakarak normal dogum olur dedi ama kismet olmadi o ayri.

Demekki kemik yapısından vs anlaşılıyor,
Çatı muayenesi erken doğumu da tetikleyebiliyormus zaten, içim rahatladı biraz çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…