2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bayanlar merhaba.
Doğuran arkadaşlara hayırlı olsun darısı bizlerin başına. 34teyim ben de. Hazırlıklar nerdeyse tamam. Pazartesi kontrolümüz var. Korkuyorum ama Bir haftadır baya ağırlaştım ben. Sağ kasığımda resmen bebenin kafasını çevirdiğini hissediyorum. Karnım hep kaskatı, bebeğin oynamadığı bir saniye yok. Gece uykusu zaten kalmadı. Malum bölgedeki kaslarım, üst bacak kaslarım hepsi acıyor. Aman bi şey olmasın diye dua eder oldum. Daha hiçbişryimiz yıkanmadı, hazırlanmadı. Her şey zamanında güzel. Yavrularımız zamanında gelsin.
Bir diğer gündemim de göğüs yaraları var şu ara. Emzirirken memeler yara olmasın diye neler yapabilirim diye tecrübeli anneşer soruyorum sürekli. Göğüs kalkanını çok öneriyorlar. İlk emzirmeden itibaren sür lanolini tak kalkanı diyorlar. Karbonatlı su ile de temizliğini yapın diyorlar. Şimdiden de e vitamini sür demekteler :) Denemek de fayda var derim.
Sevgiler hepinize. Öpücükler :)

Kızlarr bugün bende dr,daydm. Çatı muaynesi olduk zaten benim varis filan sıkıntıydı çatı da darmış.
26 aralıkta sezeryan olcam Allah kısmet ederse çok heyecanlandım Yaf ama dr epudrale gerek yok hem iğnesi daha kalın üzerinde hortum filan spinal yeter dedi kafam karıştı nese anestezi için nasılsa isticek dedi tahlil verdi daha gelmene gerek yok haftaya anesteziyle görüşcksn dedi bakalm

Cevremde yakin tarihli 6 hamileden 5 i 37. Hafta civarı dogurdu, istemedigin kadar panik var bende :)
Doğumlar baslayinca eksik battaniyeme sarıldim hemen bitmeliiii diye
Sen de guzel guzel seyler isliyodun, var mi fotoları

ben kasımın ortasında beri göğüs ucu kremini kullanmaya basladım. umarım faydalı olur. simdiden baslamayan varsa bence baslayın mutlaka, doğumu beklemeyin. okudugum ve duydugum kadarıyla en cok yaralar ıslak kaldığında oluyormus. mutlaka kuruduguna emin olduktan sonra kapatmak gerekiyor memeyi. Göğüs kalkanlarından da aldım. delikli olan özellikle kuruması için işimizi kolaylastıracağını düşünüyorum. bir de emziren arkadaslarımın ortak şikayeti göğüs özellik ilk baslarda accayip hassa oluyormus. direk pamuga ya da sityene değdiğinde canları acıyabiliyormus. ondan kalkanı kullanmak mantıklı geliyor.

bunların haricinde her göğüs için en fazla 10'ar dakika memede tutun diger memeye gecin diye okuyorum her yerde. emzirme tekniği de var tabiki herkes biliyordur diye düşünüyorum ama yazmısken bunu da yazayım, göğüs tek ucundan değil kahverangi kısmı ile bebeğe verilmesi gerekiyor. sadece ucunu verirsek yara oluyor genelde.

tabi bunların hepsi benim için teoride. umarım yarasız emzirmelerimiz olur hepimizin. daha öncede konusup bildiklerimizi paylaşmışlardı kızlar. cordeliac I ikizcan2016 @derinn83 unutugum bir seyler varsa ekleyen olur ille ki :)

bana küçük gelmedi ama doktorun diosa doğrudur canım. Sağlıcakla doğsun inşallah

Aslı cığım gözün aydın canım hayırlı uğurlu sağlıklı ömürlü olsun inşallah kuzucuk darısı başımıza inşallah...

Oy oyy kaç parça oldu o oyle

Ay çok çok tatlı yazmışsın maşallah işin var yaramazla bol bol.yürü.acısada iki güne bişeyin kalmaz inşallah

maşallah oglusun a Gozunaydin allah anali babalı buyutsun .canım geçmiş olsun bol bol sütün olsun inşallah .
kızlar yeni yazabiliyorum oğluşum doğdu çok şükür herşey yolunda.3 kilo 150 gram doğdu.çok mutluyum Allah hepinize nasip etsin kucağınıza almayı.herkesten Allah razı olsun yazarım yine

canim ben ilk dogumumda oncesinde hic krem surmedim zaten erken geldigi icin cantam bile hazir degildi :)) ama memeyi islak birakmamak gerekiyo birde emzirmeden once ucunu biraz islatirsan fazla acimaz gogsun. Yara olursa da tahinin ustundeki yag cok iyi geliyomus duymustim bunu bugunde aralik topiginde okudum. Insallah gerek kalmaz. Benim oglumun disleri ciktiginda yara olmustu oy oy cok fena aciyo cani gidiyo insanin insallah hicbirimiz o aciyi cekmeyiz.

Bide gogsun ustune yatmamak gerekiyo sikistirmamak gerekiyo sut dugumlenmesi oluyo ki cok fena bisey bana iki defa oldu.

asli2434 Ayy çok güzel ne güzel bebisini kucağına aldın Allah ona mutlu huzurlu sağlıklı bereketli uzun ömürler versin, darısı başımıza

asli2434 canımm Allahım analı babalı büyütsün çok sevindim maşallah kilosu çok iyiymiş :) hayırlı olsun canım benim yerime bebişini güzel güzel kokla olurmu :)

@aslı2434 canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün darısı bizlerin başına . inş. Bahtı açık bir bebiş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…