- 10 Mayıs 2016
- 1.215
- 1.129
- 133
Canim bebegin kilosu dogum seklini etkileyebilir ama doğum zamanini etkilemez.
Mantiken düşünürsek kimi bebek 2500 doguyor kimi 4000.
2500 ve hatta daha alti dogan bebekleri geriden geliyor diye kabul edersek her birinin 41. Haftadan sonra dogmasi gerekir.
Yani kilonin dogum zamanini etkilemesi hoc mantikli gelmiyor bana.
Kuzuna da masallah bu arada.
Canım hurma için şunu söyleyebilirim ki bilim adamlarının da yaptığı çalışma sonucunda hurmayı tek sayı şeklinde yersen ( 1-3-5) şekeri karbonhidrata çeviriyor ve enerji veriyor. Fakat çift sayı şeklinde yersen şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor. Ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Tabi karar senin. Hayırlı hamileliklerBizde geldik kontrolden. 2500olmuş kızımnst de iki tane kasılma cıktı önemli diil onlar dedii. perina masajını ve hurmayı sordum. Perinayı oyle herkes yapamaz dedi. Doğumun başlamasını saflar ve su anda istemiyoruz başlaasını dedi. Tek spor önerim yürüyüş dedi. Hurmadada şeker var önermiyorum. İstersen son iki üç hafta göğsüne nemlendirici sürebilirsin dedi
Kızlar bir konuda yardım istiyorum. Benim de son kontrolde bebeğim ters pozisyondaydı.bebeği dönen arkadaşlar hareketlerinde bi farklılık hissetti mi? Bebek yukarı tarafa mı daha çok vuruyor? Yoksa hareketler aşağı tarafta mı yoğunlaşıyor? Buna bilgilere göre bebeğin pozisyonu hakkında bir yorum yapabilirmiyim
Kızlar bir konuda yardım istiyorum. Benim de son kontrolde bebeğim ters pozisyondaydı.bebeği dönen arkadaşlar hareketlerinde bi farklılık hissetti mi? Bebek yukarı tarafa mı daha çok vuruyor? Yoksa hareketler aşağı tarafta mı yoğunlaşıyor? Buna bilgilere göre bebeğin pozisyonu hakkında bir yorum yapabilirmiyim
BEn ilkinde çok çektim o baş ağrısını. Hatta hep derim dikiş ağrısı falan boş asıl mesela baş boyun ağrısı diye. 1. Hafta sonunda baya hafiflemişti benim dayan bakalım az kaldıhepsini yapıyorum Can'ım ya bana mısın demiyor
bazen geçmeyecek gibime geliyor.çok zormuş bu ağrı boynumdan giriyor başımı sarıyor yatınca birşey yok otururken ve ayaktayken çok fena oluyor.4 gündür hayat burnumdan geldi çocuğumu bile sevemiyorum.geçer diyorsun yani bir kaç güne inşallah
Yok canım Doğum one alınmıyor .bnm bebiste 2 hafta önde maşallah ama Dr sordum bu ölçüm dedi zamanı beklenecek tabiki dedi 4 kiloyu geçse bileKızlar hayırlı akşamlar dün doktora gittik 35+2 3.250. Çıktı kilosu doktor 3 hafta önce gidiyor dedi... Kilolu bir bebek dedi 4 kg yu gecerse normal doğumu bekleme dedi beni korkuttu. Decavit i 15 gündür içmiyorum dedim zaten içme 3 hafta önden gidiyor dedi. Ve 2 hafta sonra çatı kontrolü için çağırdı. 3 hafta önce gitmesi doğumunda erken olması anlamına gelir mi ?
Çünkü doktor bu konu hakkında hiçbirşey demedi siz ne diyorsunuz kızlar
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün sağlıklı ve hayırlı ömürler nasip etsin . Böyle güzel haberleri almak bile öyle mutlu ediyo ki darısı bizlere inşallahkızlar :))
bu gece 00.20 sularinda deniz ve ada hanimlar dunyaya geldiler..
kuvoze girmediler cok sukur
simdilik durumlari iyi :))
Gözün aydın canım çok sevindim normal mi oldular kaç kilo fıstıklarkızlar :))
Aralık anneleri hep epidral oldu hiç baş ağrısıyla şikayet eden olmadı ilk bir iki gün hariçYaaa daha önce bunu yaşamama rağmen bebekle cesaret edemiyorum şuan resmen. Ne yapsam epidural mı istesem? Epidural de ağrı olmuyor mu acaba hiç?
Benim bebeğim de 35+1 de 3 kiloydu vitamin decavit hiç bişey kullanmadığım halde. Doktor 2 hafta önde dedi. Benim Zaten sezeryab olacak. Doktor 2 hafta önde çıkıyor ama ama 38 dolmadan doğumu yapmayız dedi. Burda kilosu gazla çıksada ciğer gelişimi organ gelişimi için 38 in dolmasını bekleyeceğiz dedi. Burda önde çıkması sadece karın çapıyla alakalı organlarla değil dediKızlar hayırlı akşamlar dün doktora gittik 35+2 3.250. Çıktı kilosu doktor 3 hafta önce gidiyor dedi... Kilolu bir bebek dedi 4 kg yu gecerse normal doğumu bekleme dedi beni korkuttu. Decavit i 15 gündür içmiyorum dedim zaten içme 3 hafta önden gidiyor dedi. Ve 2 hafta sonra çatı kontrolü için çağırdı. 3 hafta önce gitmesi doğumunda erken olması anlamına gelir mi ?
Hastaneler çok sıcak oluyor canım çok kalın koymana gerek Yok çıkarken için kalın seyler aşDogum yapan arkadaşlar acaba bebege tek kat mi giydiriliyor dogumda iki kat mi ki?
Canta hazirladim sayilir ama bu konu kafami karistiriyor ona gore koyacagim eşyaları.
Aslinda soyle bakiyorum alt hadi tamam da uste cift kat ne giydirilir ki? Hepsi citcitli düğmeli seyler.
Ayyy inanmıyorum hayırlı olsun canımmm gözün aydın çok sevindim sen nasılsın peki Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin bebişlerine kuzum...kızlar :))
Doğru soyluyorsun canim. Çıkarken de battaniyeye sarilir yeterli olur herhalde.Hastaneler çok sıcak oluyor canım çok kalın koymana gerek Yok çıkarken için kalın seyler aş
Aaa ciddi misin, gözün aydin cok gecmis olsun. Masallah kuzulara cok sevindim.kızlar :))
benim bebeğimde 10 gün ilerden gidiyor bu yüzden ultrosonsa ki tahmini doğum tarihi 30 ocak yerine 20 ocajk görünüyor, hangisinin doğru olduğunu doktora sordum o da bana adet tarihine göre olanKızlar hayırlı akşamlar dün doktora gittik 35+2 3.250. Çıktı kilosu doktor 3 hafta önce gidiyor dedi... Kilolu bir bebek dedi 4 kg yu gecerse normal doğumu bekleme dedi beni korkuttu. Decavit i 15 gündür içmiyorum dedim zaten içme 3 hafta önden gidiyor dedi. Ve 2 hafta sonra çatı kontrolü için çağırdı. 3 hafta önce gitmesi doğumunda erken olması anlamına gelir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?