2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bunu okumak rahatlattı :) uygulama şekli mi iğnenin kalınlığı mı bünye mi artık ne etkiliyorsa farklılıklar olabiliyor demek ki. İnşallah herkesin en rahat şekilde geçer doğumu.
Kesinlikle bünye ile alakalı ben hiç bir zorluk çekmedim hemen ayağa kalkıp banyo mi yaptım kişiden kişiye değişiyor galiba birşey olmaz allahın izni ile

Nst de benm de sancm 80 çıkıyor çoktandır ki bebeğim hep aşağıda işten izne çıkarken 35 haftada anladı millet hamile olduğumu hem göbeğim. Yok hem aşağıda ama senin olay demek benden daha zor ki bebek kanala yerleşti ise acı acı vurur ayyy normal doğum. Nasip olsun haber ver bize

Telefona uygulama indirdim buraya doğum. Sonrası da yazmak istiyorum

2 tane yeterde bunun kusmugu var pisligi var yedekde alin bence
Bunu düşünmedim işte ilk bebek Mayıs bebesi idi 2 tane almıştım

Peki bir soru daha sorayım bebeklere 2 kat mı giydirmek lazm arkadaşm kesinlikle hastahane 2 kat gitdirmedi dışarı da kar vardı ama oda çok sıcaktı diyor hırka felan almamış yanına hırka alsam mı bebek için

Bide lohusa geceligim sabahlık pijama takımım hem beyaz hem ince acaba polar tarzı sabahlık mi alsam

Benim oglum dogdugindan beri cok kustugu icin tecrubeliyim bu konuda o yuzden hep yedek koydum cantaya :)

2 kat derken ben doguma giderken verilxek kiyafetlerin icine uzun kollu zibin uzun kollu ust iki tane pijama koydum bide corap bu kadar yeterli bence. Ne fazla nede az bide battaniyeye sariyolar zaten. Hirka ben koydum bitane ne olur ne olmaz diye.

Pijama icinse sunu diyebilirim
Beyaz bence hastne icin riskli. Bende ilk dogumda beyaz almistm sonra leke olur hemen belli olmasim diye kirmizi takim aldim onu gpturdum. Eve gelince dus alip beyazi giymistm. Normal dogumu bilmem ama eger sezeryan olcaksan ince gelebilir ben uyaninca cok usumustm ayaklarim donmusti resmen 3 cift corap giymistm isinmak icin. Kalin bi sabahlik alsan isini gorur bence

inşallah canım benim de görümcem gelcek haftaya .kızıma o gelene kadar yerinde uslu dur ondan sonra ne zaman istersen buyur gel diyorum

Ayyy sondan başlıyorm 3 çift çorap mi ben 1 tane koydum kendime koyayım öyleyse yanıma siya hamile esorfman da koyayım öyleyse beyaz evet risk

Ben hastahane çantasını çok güzel yaptım ilk oğlumda şeffaf ikea kilitli posetledim etiket yazmıştım ne nerede diye düzenli idi şimdi de öyle yaptım aksi bir durum olursa kolay bulsunlar herşeyi diye

O zaman ben o paketin içine 1 alt 1 üst koyayım doğunca 2 kat giymiş olur hırka da koyayım ne olur ne olmaz diye

Teşekkürler bu arada

Bende doguma giderken bebek icin vericekleri seffaf fermuarli cantaya koydum gerisinide bohca seklinde yaptim karismaz bnmkilerle diye.

Rica ederim :)

Haber veririm tabi canım,benim ilkinde normal oldu bunuda normal istiyorum,acı yokta basınç hissediyorum ayağa kalkınca,birde bana haftaya gel nst te bakalım dedi adam,bakalım hayırlısıyla vakitlice gelsin bebişler inşallah

Bunu okumak rahatlattı :) uygulama şekli mi iğnenin kalınlığı mı bünye mi artık ne etkiliyorsa farklılıklar olabiliyor demek ki. İnşallah herkesin en rahat şekilde geçer doğumu.

Anestezi uzmanı arkadasima sordum ne tavsiye edersin diye. "Ben spinal yapiyorum, ignesi daha ince epidurale gerek yok bence. Dr un epidural derse o da olur tabi ki. Yalniz spinalde cok bas agrisi duyarsin ama bu da bünyeden bunyeye değişir. Bazi antibiyotikler bazi kisilere alerji yapar ya onun gibi. Bas agrisi olmamasi icin bol sivi tüketilmeli ve kafein alınmalı." dedi.
Insallah bizim bünyelerde bas agrisi yapmaz ki ayni kisinin iki spinali bile farkli sonuç veriyor

Bu mide yanması reflüüsüne çözüm bulan var mı acaba rennie duo içiyordum ama artık o da kar etmiyor

Bende çok korkuyorum aslında, hani nasıl sakin kalırım bilmiyorum? Birde belden o iğneyi vurdururken ki sakinlik var ben çok panik bir insanım çünkü ama yine de tamamen uyuyup her şey olup bittiğinde uyanmaktansa göreyim istiyorum bakalım hayırlısı olsun artık

Merhaba herkese. Benim de tüm hazizliklarim bitti cantamiz hazir fakat evim temizlenecek. Annemi bekliyorum 5 ocakta gelecek yanima 6 sinda temizlik var. Umarim her sey biter de benim oglum öyle gelir. Erken gelmesinden cok korkuyorum

Canim saat kaçta ameliyat in .sağlıkla kucakla inşallah kendini iyi hissettiğinde yaz bizede mis kokuluyu kucaklayacaksin saatler kaldı hayirlisiyla

İyi geceler anneler :)
Artık buraya girmeye fırsatım olmuyor malesef ama girdiğimde baya ilerlemiş görüyorum sayfaları yetişemiyorum hızınıza :)
Dogum yapan varsa hayırlı olsun diyorum
Biz de durumlar iyi gidiyor ogluşla çok şükür
Emzirmeye alışmak zor ama emzirdiğimde benden mutlusu yok. Gaz sancısı olunca o ağlıyor ben ağlıyorum çok üzücü bi şeymiş okuduklarımız gibi degil hiç en derinden hissetmek çok farklı.

Ben Doğum hikayemi yazmadım size hala :)
Çarşamba sabah erkenden düştük yola buralarda hiç olmadığı kadar çok kar yağıyordu zor vardık hastaneye tabi planlanan saatin 2 saat sonrası oldu Doğuma girmek
Önce önlük giydirdiler nst tansiyon serum vs oldu
Sonra ameliyathaneye gitme safhası. Malesef bizim hastane eşimin doguma girmesine izin vermedi tam adam ikna olmuştu halbuki :)
İnsan sedyeyle gitmeye orda beklemeye biraz tedirgin oluyor bide ben girmeden bi yerde beklettiler bi süre o bende stres yaptı haliyle ama hemşireler çok tatlıydı neyse girdik buz gibi oda titremeye başladım :) sonra ortada duran masaya aldılar beni tam filmlerdeki gibi her şey :) anestezi uzmanı geldi çok tatlı bi adamdı o da sağolsun çok ilgilendi ben spinal oldum bu arada hiç baş ağrısı boyun omuz ağrısı çekmedim çok şükür sanırım usta eller yapılan iğnenin inceliği de etkiliyor. spinal iğnesini yapmadan önce beni bi adam omzumdan başımdan tuttu kıpraşmayayım diye iğne acıtmıyor hiç sadece azıcık yakma hissi oluyor o da saniyelik.
Sonra yatırdılar zaten bi sıcaklık bacaklarda parmak ucuna kadar yavaş yavaş uyuşma oluyor kısa sürede parmaklarınızı oynatamaz hale geliyorsunuz.Korktum aslında ya hissedersem diye çünkü bacaklara karnına bi şeyler sürüyorlar hazırlarken o sürme hissini duydum. yanımdakine de acır mı diye sordum doktorum ohoo ben başladım bile birazdan bebişini göreceksin ddi :))
Belki bi kaç dakika sürmüştür ama bana saat gibi geldi ben görmüyorum tabi ama doktor ayy minik geldi işte fln diyor meraktan çatlıyorum yanımdaki hemşire ayy çok tatlı diyor neyse sonunda bana da gösterdiler hemen o ses o ilk bakış kızlar şok haliyle karışık eritiyor sizi artık ameliyat umurunuzda degil gözler onda yanıma getirdiler ben ağlıyorum tabi
Neyse bebişimi malesef bende çok tutmadılar götürdüler o çıktıktan sonra daha sabırsız oluyor insan bi an önce bitsin gideyim istiyor
Bu arada bebek çıkarken bi bastırma hissediyorsunuz acı kesinlikle hiç bi kısmında yok korkmayın genel olmayın ilk siz görün dünyalara bedel o sesi hafızalarınıza kazıyın :)
Bi de en son dikerken çekiştirme hissi oluyor korkulacak bi şey Yok
spinalin uyuşukluk etkisi çabuk geçti bacaklarımı çabuk hissettim 12de odaya geldim 3 gibi sıvı gıda alabilirsin demişlerdi Zaten içim yandı bi sürü su içtim kayısı kompostosu çok acıkmıştım ama sabaha kadar katı gıdaya izin vermesi benim doktor.
Ha sondayı uyuşturunca orda taktılar çıkartırken acı olmuyor onda da. Ayağa kaldırmadan hemen önce çektiler.
Çok su içtim kızlar o yüzden mi bilmiyorum dikiş ağrımdan başka ağrım olmadı çok şükür. İlk ayağa kalkmak yürümek zorluyor kesinlikle ama alışılıyor bugün 3. Günümdü daha rahattım bebeğimi kendim tutabiliyorum emzirirken
Sezeryanın en kötü yanı Bebeğiniz ağlıyor ama başkası size veriyor bu anneye çok kötü hissettiriyor emzirirken de tutmak için yardım Lazım ilk günler
Az ağrı çekersiniz ama şimdiden unuttum onları diyebilirim.
Bebek sağlıklı gelsin yanınızda huzurla uyusun acılar ağrılar gidiyor hep ona konsantre oluyorsunuz bu kez de başka endişeler oluyor ama yanınızda ya sarılınca dünya yansa sizene :)
İnşallah hepiniz çok güzel dogum anılarına sahip olursunuz çok uzun oldu ama sabah sabah çenem düştü galiba :)

Ne güzel anlatmışssın :) sağlıcakla büyüt canımmm

Canım bişey soracam doğumdan önce en son usg ye girdiğinde kilosuna kaç demişti doktor yani son ultrason kilosuyla doğduğundaki kilosu arasında kaç gram fark oldu acaba
En son dogumdan 9 gün önce 3 kilo demişti Doğumda 3.200 oldu canım öyle tahmin etmişti doktor zaten tam tahmini tuttu

Canım ben de pijamayla rahat olur diyordum ama wc ye gidince dependi komple indirmek zorunda değilsin ki çıkarırken de çek yanlardan kopuyor. pijamanın paçaları yerlerde sürünür gecelik daha temiz iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…