Aynen öyle oluyor canım biran önce 10a ulaşsın diye bi baksın diyorsun. Özelde olunca tek 1 eve ilgileniyor allahtan gelen geçen parmaklamıyorValla Nur ne yalan söyleyeyim, serviksi uygun açıklıkta yakalayıp hastaneme yetişebileyim de beni sabah akşam parmaklasınlar umurumda değil modundayım bu ara.
Dün gece biraz ağrım vardı, bugün yine gidecektim açıklık muayenesi için gönüllü olarak ama geçince pazartesiye kaldı. Canı gönülden, hevesle gidiyorum resmen.
Doğumdaki sancıların, bebeğinin çıkışının yanında vız gelir tırıs gider açıklık muayenesi diye düşünüyorum açıkçası. Bir an önce doğsun diye gelip bakmalarını kendimiz isteriz hattâ gibime geliyor.
ben çok kilo almasını istemiyorum kızımda çatı darlığı vardı çıkmayacak diye korkuyorum. O yüzden takıldım biraz galibaİyide canım doktorlar hep diyor bu boy kilo net ölçüm değil diye bunda güven sarsacak birşey yokki.
Benim normalde de reklam var hamilelikte çok arttı ama malesef bir çaresi yok. Bende rennie dua içiyorum ama kesin çözüm değil bir süre rahatlatıyor sadece.
Kesinlikle doğumdan başka çaresi yok bencede.
Biraz yapıyla alakası var diyorum canım ya kızımda çok dikkat ettim sürekli kremlemdim son ay kremlenirken yine çatladım. Annem 4 doğum yapmış 1 tane çatlağı yok ben harita gibiyim maşallahİlk gebeliğimde öyle olmuştu benimde.
Bana hep karnının altı çok çatlıyor oraya sür demişlerdi bende öyle yaptım. Orda hiç çatlak yok ama karnımın yanlarında var. Oraya sürmemiştim niyeyse
Bu hamilelikte başkamadım daha çatlamaya ama zaten son iki haftada çatladım ilkinde de
Valla Nur ne yalan söyleyeyim, serviksi uygun açıklıkta yakalayıp hastaneme yetişebileyim de beni sabah akşam parmaklasınlar umurumda değil modundayım bu ara.
Dün gece biraz ağrım vardı, bugün yine gidecektim açıklık muayenesi için gönüllü olarak ama geçince pazartesiye kaldı. Canı gönülden, hevesle gidiyorum resmen.
Doğumdaki sancıların, bebeğinin çıkışının yanında vız gelir tırıs gider açıklık muayenesi diye düşünüyorum açıkçası. Bir an önce doğsun diye gelip bakmalarını kendimiz isteriz hattâ gibime geliyor.
canım kan ilacı içtiğinde süt ve süt ürünleri tüketmemeye çalış 2 saat..onlarda emilimini azaltıyor..bide bu şişlik olayını doktoruna söyle istersen..kış hamilelerinde ödem az oluyor ama sonlara yaklaştığımız için artmıştır belki şişlik..benimde ayaklarım biraz şiş..ama ayakkabılarımı yine giyebiliyorum..artarsa gidince sorcam bende..Kızlar merhaba ben tahlil yaptırdım ve demir diger vitaminler falan acayip düşük çıktı. Doktora daha göstermedim ama demir ilaci alıyordum neden fayda etmedi falan derken farkettim ki ilaç aç karnına alinmaliymis Ben tok içiyordum bi zararı olurmu ki : (
Ayrıca ayakları elleri şişen var mı ben birden şiştim yüzükler ayakkabılar olmuyo
Maşallah size canım ne güzel doğmuşsunuz öyle ,dimi ama eskiden insanlar ne yapıyordu, bana bir perinatolog söylemişti insan hayatı o kadar basit değil herşey dengeli ve uyumlu yaratılmış,aksi halde dünya nüfusu artmaz azalırdı giderek,ha nedir çok sancıya dayanamazsan epidural istersin öyle beklersin doğumu,benim ilkinde dayanamayınca epidural istemiştim son 1 saat öyle geçmişti sonra zaten 3 ıkınmada çıktı çocuk,ve o direk kucağa alma duygusu tarif edilemez herkes yaşasın isterim;
Bu arada geçmiş olsun canım ,kış annesi olucaz dikkat etmek lazım
Burada çok konuşuldu ikizcan hep söylüyordu aç toktan ziyade kalsiyum ve demir bir arada kullanılınca demir emilimi azalıyor diye yatarken için demiri demişti yani yemekte peynir süt gibi kalsiyumlu gıdalar alıp ardından demir içilirse bir işe yapamıyor en iyisi yatarken içmekmiş.Kızlar merhaba ben tahlil yaptırdım ve demir diger vitaminler falan acayip düşük çıktı. Doktora daha göstermedim ama demir ilaci alıyordum neden fayda etmedi falan derken farkettim ki ilaç aç karnına alinmaliymis Ben tok içiyordum bi zararı olurmu ki : (
Ayrıca ayakları elleri şişen var mı ben birden şiştim yüzükler ayakkabılar olmuyo
Çok çok grçmiş olsun canım ya inş. Biran önce kesilirKızlar diş ağrısından ölüyorum. Disinol surdum banamisin demedi .Minoset de kesmiyor dış dolgusu hava aliyor galiba ama disim resmen dokunamiyorum elleyince sallanıyor .şimdi ağız ve diş sağlığı aciline gittim zorla Dr a rovamycine adlı antibiyotik yazdırdım pazartesi Polikliniğe gel diyor sanki bilmiyorum pazartesiye kadar doğururum bu agriyla ilaç yaz bari dedim yazdı inşallah kesilir kızlar bu ağrı sezaryen neki inanın dis çok kötü yaaa offf başka ne yapsam acaba sıcak su torbası sarmısak yaptım yok Ağlıyorum artık ya acidan
Gün ışığına yani beyaz ışığa tut canım işe yarar diye biliyorumSlm kızlar hepinize çok teşekkür ederim tek tek alıntı yapamadım iyi olduk çok şükür darısı başınıza sarılık var biraz Doğum yapan anneler artmaması için ne yapmak lazım 11 12 çıktı ama arttı sanki bol bol emziriyorum ama yine de artıyor gibi pzts kontrol var yine ama çok korkuyorum artacak diye I ikizcan2016mrs_aysel sizlerde var mı
Offf hala geçmedi şimdi son çare dayanamayıp Disinol surdum inşallah zararı olmaz bebeğim e çok korkuyorum .Dış ellenmiyo nasıl müdahale edecekler anlamadım yaa böyle bekle derlerse doğuma kadar allahım kendim çekesim var bu disiÇok çok grçmiş olsun canım ya inş. Biran önce kesilir
Karanfil çiğne bir de. Sürekli sakız gibi ağzında olsun ama dişinin yanında tutmaya çalış. Yakıyor çünkü. Naçizane bi fikir. Allah yardımcın olsun diş ağrısı zorKızlar diş ağrısından ölüyorum. Disinol surdum banamisin demedi .Minoset de kesmiyor dış dolgusu hava aliyor galiba ama disim resmen dokunamiyorum elleyince sallanıyor .şimdi ağız ve diş sağlığı aciline gittim zorla Dr a rovamycine adlı antibiyotik yazdırdım pazartesi Polikliniğe gel diyor sanki bilmiyorum pazartesiye kadar doğururum bu agriyla ilaç yaz bari dedim yazdı inşallah kesilir kızlar bu ağrı sezaryen neki inanın dis çok kötü yaaa offf başka ne yapsam acaba sıcak su torbası sarmısak yaptım yok Ağlıyorum artık ya acidan
Canım yokmuş öyle bir şey. Ben de aynı şeyi sormuştum her ayağa kalktığımda biraz sıvı geliyordu farkında olmadan idrar kaçırıyorsundur dedi doktor. O su ya foş diye gelirmiş ya da durdurulamaz şekilde sızıntı halinde gelirmiş. Endişelenme yaniKızlar bu su gelmesi nasıl bişey acaba ya 37+5im iki gündür çamaşırım da ıslaklık var ama ter gibi sanki bilemedim acaba azar azar su mu geliyor ki öyle
Hadi hayırlısı olsunn.. daha benım dogum şeklım carsamba bellı olcak2 ocak
@Rzgrece @Facelessman E ecrinnymasmaviyim sağolun kızlar. Süt Ürünleri tüketmemeye dikkat ettim zaten onda sorun yok ama yine de bi faydası olmamış işte düşük çıktı demirim. Nette yazan ilaçtan sonra portakal mandalina falan yemek emilimi arttiriyormus birde bunu denicem bakalım. Çözüm bulmam lazım
Şişlikte çok fenayım doktora gidince soylucem inşallah sadece ödemdir.
Kızlar merhaba,iyi pazarlar herkese. Bugün bir pazar durgunluğu olur fazla bişey yazılmaz takip edilcek pek birşey olmaz gibiben iki fikir danışayım belki cevap yazan olur <3 bebeğin odasına tül & fon mu tercih etsem zebra perdemi sizce,tül temizlik açısından daha iyi olur sanki diye duşunuyorum ama kararsızım. Sizler ne tercih ettiniz. Bide puset,oto koltuğu,ana kucağı ne derseniz artık. Onun yüzünü ilk yıkamadan önce çıkarıp yıkasammı acaba yoksa hastaneden gelincemi yıkasam bilemedim. Ya da yıkamadan mı kullansam bilemedim. Siz ne yaptınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?