- 27 Mayıs 2016
- 521
- 628
- 23
- 35
canım stres yapma dicem ama insanın elinde değil..biraz da hamilelik psikolojisi ile benzer düşünceler hepimizde var..Allahın izniyle Rabbim sağlıkla nasip eder inşallah bebişlerimizi..hamile kaldığımda ilk gittiğim doktorun söylediği bir lafla hamileliğimin başından beri stres yaşıyorum bende..aman dışarda pek et salata yeme şöyle şöyle bir hastalık var sen geçirmemişsin geçirirsen böyle böyle olur..diğer gittiğim hiçbir doktor böyle bişey demedi..ama o benim beynime yerleşti ya hamileliğim boyunca dışarda yemek yiyemedim evde et pişiremedim..yeşillik hiç yemedim sayılır..belki de bebeğim bundan zayıf doğru düzgün istediğimi yiyemedim.canım neler istedi ama korktuğumdan yemedim..6 ay boyunca sürekli toksoplazma testi yaptırdım..ama son 3 aydır yaptırmadım Rabbime sığındım Allahım sağlıkla nasip etsin inşallah..paronayak gibi ortalıkta dolanmaktan yoruldum..Rabbimin dediği olcak sonuçta biz naparsak boş..sana yapılan ikili tarama da risk gösteren bir test sonuçta canım teşhis koymuyor..sağlıklıdır inşallah yavrunn..Kızlar merhaba herkes iyidir inşallah 37 bitti bizim bugün ama bebişin hareketleri azaldı ve yavaşladı gibi artık sona yaklaştıkça normaldir heralde diye düşünüyorum sabahları benim de ellerim şiş oluyor avuç içlerim kızarık ve kaşınıp yanıyor gibi hissediyorum ben de çok sıkıldım doğsun istiyorum artık bir an önce bir de depresyona girdim sanki çok mutsuzum kötü kötü rüyalar görüyorum çocuk hep sakat psikolojim çöktü artık resmen bir taradtan ev işleri bir taraftan oğlanın okulu ödevleri yürüyecek hâl kalmıyor çarşambaya randevum ocağın ilk haftasına gün verse bari en son 9-14 arası demişti Allah ım hayırlısıyla sağlıkla bi doğursaydım stresten ölücem bebek sağlıklı mı doğum nasıl olacak diye düşünmekten(
Canim benimde teksoplasma bagisikligim yok :) 33 yasindayim dr um dedi ki 33 senedir bagisiklik kazanmamissin bundan sonra sence karsilasma ihtimalin nedir :) bu tahlilleri devlet dr u yaptırdı bana. Kendi dr um ben hastalarimdan istemiyorum bile dedi eti oturup cig yemiyorsan hic buna kafani takmayacaksin diye bide imada bulundu :)canım stres yapma dicem ama insanın elinde değil..biraz da hamilelik psikolojisi ile benzer düşünceler hepimizde var..Allahın izniyle Rabbim sağlıkla nasip eder inşallah bebişlerimizi..hamile kaldığımda ilk gittiğim doktorun söylediği bir lafla hamileliğimin başından beri stres yaşıyorum bende..aman dışarda pek et salata yeme şöyle şöyle bir hastalık var sen geçirmemişsin geçirirsen böyle böyle olur..diğer gittiğim hiçbir doktor böyle bişey demedi..ama o benim beynime yerleşti ya hamileliğim boyunca dışarda yemek yiyemedim evde et pişiremedim..yeşillik hiç yemedim sayılır..belki de bebeğim bundan zayıf doğru düzgün istediğimi yiyemedim.canım neler istedi ama korktuğumdan yemedim..6 ay boyunca sürekli toksoplazma testi yaptırdım..ama son 3 aydır yaptırmadım Rabbime sığındım Allahım sağlıkla nasip etsin inşallah..paronayak gibi ortalıkta dolanmaktan yoruldum..Rabbimin dediği olcak sonuçta biz naparsak boş..sana yapılan ikili tarama da risk gösteren bir test sonuçta canım teşhis koymuyor..sağlıklıdır inşallah yavrunn..
Canim yapıyor Dr 1 ay sonra dus u yor dolgu bu diş yüzünden 2 kez acilde yattım su bile icemedigimden beslenemedigimden ama Dr yine yaptı emanetce kanal yapmam dedi röntgen lazım dogumdan sonraya dedi ve bo y le her hava aldiginda düştüğünde rezil ölüyorum, kasigima sancı giriyor bugün hiç bu kadar agrimamisti napcam çaresizim inan sastim kaldim. Keşke çekseler razıyım inan o da yok diyor Dr
diyorum ya diğer gittiğim hiçbir doktor böyle bişey demedi..özellikle sorduğum halde aynen senin doktor gibi dediler stres yapma çok zor bu saatten sonra geçirmen dediler..ama arkadaşımın okuldan bir arkadaşı malesef hamileğinde yaşamış bu hastalığı..onu da duyunca korkum ve endişem artmıştı demek ki oluyormuş diye..kurban bayramında kayınvalidemlerde mutfağa dahi girmedim..millete dert anlatması da zor bizim zamanımızda yoktu hiç böyle şeyler diyorr:) Rabbimin koruduğuna kimse bir şey yapamaz ona sığındım bende..kızdığım zaten ilk gittiğim doktor..hamilelğim onun yüzünden stres içinde geçti hep..nedense bazı doktorlar bu hastalığı çok önemserken bazısı dikkat bile etmiyor..bana da öylesi denk gelmişti:) hepimiz inşallah sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımızaCanim benimde teksoplasma bagisikligim yok :) 33 yasindayim dr um dedi ki 33 senedir bagisiklik kazanmamissin bundan sonra sence karsilasma ihtimalin nedir :) bu tahlilleri devlet dr u yaptırdı bana. Kendi dr um ben hastalarimdan istemiyorum bile dedi eti oturup cig yemiyorsan hic buna kafani takmayacaksin diye bide imada bulundu :)
Nasip neyse biz ne yaparsak yapalim hersey vesile. Zaten yuzup kuyruguna geldik hayırlısıyla ama iste doktor cok onemli 2 lafiyla rahatlatip motive edenide var hamileligi zehir edenide bunada şükür artik :)diyorum ya diğer gittiğim hiçbir doktor böyle bişey demedi..özellikle sorduğum halde aynen senin doktor gibi dediler stres yapma çok zor bu saatten sonra geçirmen dediler..ama arkadaşımın okuldan bir arkadaşı malesef hamileğinde yaşamış bu hastalığı..onu da duyunca korkum ve endişem artmıştı demek ki oluyormuş diye..kurban bayramında kayınvalidemlerde mutfağa dahi girmedim..millete dert anlatması da zor bizim zamanımızda yoktu hiç böyle şeyler diyorr:) Rabbimin koruduğuna kimse bir şey yapamaz ona sığındım bende..kızdığım zaten ilk gittiğim doktor..hamilelğim onun yüzünden stres içinde geçti hep..nedense bazı doktorlar bu hastalığı çok önemserken bazısı dikkat bile etmiyor..bana da öylesi denk gelmişti:) hepimiz inşallah sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımıza
Seninle günümüz aynıymış canım benim ilk bebeğim olacak kasık ağrılarım 5.aydan beri var şimdi bi de her hareketinde karnıma kasıklarıma kalçaya filan ağrı giriyo bir belim ağrımıyodu bir haftadır o da dayanılmaz oldu 38 de bitsin de hemen dogsun istiyorum hem onu öpüp koklamak istiyorum artık hem de ağrılardan, şu kocaman göbekten kurtulmak istiyorum. Hayırlısıyla sağ salim doğarlar inşallah.Kızlar merhaba herkes iyidir inşallah 37 bitti bizim bugün ama bebişin hareketleri azaldı ve yavaşladı gibi artık sona yaklaştıkça normaldir heralde diye düşünüyorum sabahları benim de ellerim şiş oluyor avuç içlerim kızarık ve kaşınıp yanıyor gibi hissediyorum ben de çok sıkıldım doğsun istiyorum artık bir an önce bir de depresyona girdim sanki çok mutsuzum kötü kötü rüyalar görüyorum çocuk hep sakat psikolojim çöktü artık resmen bir taradtan ev işleri bir taraftan oğlanın okulu ödevleri yürüyecek hâl kalmıyor çarşambaya randevum ocağın ilk haftasına gün verse bari en son 9-14 arası demişti Allah ım hayırlısıyla sağlıkla bi doğursaydım stresten ölücem bebek sağlıklı mı doğum nasıl olacak diye düşünmekten(
Önceden böyle değildim ben yaş ilerledikçe paranoyak pimpirikli olup çıktım ya...inşallah hepimiz sağlıcakla hayırlısıyla alırız bebeklerimizi kucağımıza...sen de stres yapma toksoplazma öyle hemen bulaşan oluveren bir hastalık değil bildiğim kadarıyla sen benden de çok evham yapmışsın hem protein çok önemli bebeğin gelişimi için iyice pişirip yiyebilirdin...neyse az bir zamanımız kaldı artık sabredelim inşallah...bir de bugün rüyamda doğurmuşum bebişi görmedim 3.800 gr diyorlar nasıl olur 2 küsürdü en son diyorum bir seviniyorum bir seviniyorum ki...:)canım stres yapma dicem ama insanın elinde değil..biraz da hamilelik psikolojisi ile benzer düşünceler hepimizde var..Allahın izniyle Rabbim sağlıkla nasip eder inşallah bebişlerimizi..hamile kaldığımda ilk gittiğim doktorun söylediği bir lafla hamileliğimin başından beri stres yaşıyorum bende..aman dışarda pek et salata yeme şöyle şöyle bir hastalık var sen geçirmemişsin geçirirsen böyle böyle olur..diğer gittiğim hiçbir doktor böyle bişey demedi..ama o benim beynime yerleşti ya hamileliğim boyunca dışarda yemek yiyemedim evde et pişiremedim..yeşillik hiç yemedim sayılır..belki de bebeğim bundan zayıf doğru düzgün istediğimi yiyemedim.canım neler istedi ama korktuğumdan yemedim..6 ay boyunca sürekli toksoplazma testi yaptırdım..ama son 3 aydır yaptırmadım Rabbime sığındım Allahım sağlıkla nasip etsin inşallah..paronayak gibi ortalıkta dolanmaktan yoruldum..Rabbimin dediği olcak sonuçta biz naparsak boş..sana yapılan ikili tarama da risk gösteren bir test sonuçta canım teşhis koymuyor..sağlıklıdır inşallah yavrunn..
Evet canım ilk doğumun mu senin benim 2. ve sezeryan olacak 40. Haftanın içinde dedi doğumu ben 37 yi 38 i geçirsem yeter diyordum kadın 39 u da tamamlatacak bana valla :)Seninle günümüz aynıymış canım benim ilk bebeğim olacak kasık ağrılarım 5.aydan beri var şimdi bi de her hareketinde karnıma kasıklarıma kalçaya filan ağrı giriyo bir belim ağrımıyodu bir haftadır o da dayanılmaz oldu 38 de bitsin de hemen dogsun istiyorum hem onu öpüp koklamak istiyorum artık hem de ağrılardan, şu kocaman göbekten kurtulmak istiyorum. Hayırlısıyla sağ salim doğarlar inşallah.
Canım emzirdikten sonra mama ile takviye et doymuyordur,evde sarı güneş Işığı olan lambalarda kullanın gece gündüz açık olsun,benim ilkinde 25 olmuştu sarılık doyuyor sanıyordum hep aç kalmıştı yavrum,sonra tedavi gördü ve hem anne sütü hem mama ile devam edip 2 aylık olunca sadece anne sütüne geçtim,güneş Işığı en iyi tedavisi ama kış çocukları maalesef yinede camın önünde öğlene kollarını bacaklarını aç ışığa tut o bile fayda eder ,geçmiş olsun korkma ama biz 25 i atlattıysak 11 -12 çabuk düşer, bakalım ikincide daha tecrübeli olucam artık,bana ders olmuştu bebeği doyurdum sanıp aç kalmasından sarılık olmasıSlm kızlar hepinize çok teşekkür ederim tek tek alıntı yapamadım iyi olduk çok şükür darısı başınıza sarılık var biraz Doğum yapan anneler artmaması için ne yapmak lazım 11 12 çıktı ama arttı sanki bol bol emziriyorum ama yine de artıyor gibi pzts kontrol var yine ama çok korkuyorum artacak diye @ikizcan2016 @mrs_aysel sizlerde var mı
Geçmiş olsun canım,ben 30. Haftada dolgun düştü gidip yaptırdım sorun olmadı, sende yaptır ,doğum doktoruna da sormuştum sorun olmaz demişti,üstüne başka bir dişimede daha dolgu yaptırmıştım 2 gün arayla hatta ,ama ilk dolgu düşene iğne yaptırdım ikincisi küçük çürüktü iğnesiz temizleyip yapmıştı dolguyuKızlar diş ağrısından ölüyorum. Disinol surdum banamisin demedi .Minoset de kesmiyor dış dolgusu hava aliyor galiba ama disim resmen dokunamiyorum elleyince sallanıyor .şimdi ağız ve diş sağlığı aciline gittim zorla Dr a rovamycine adlı antibiyotik yazdırdım pazartesi Polikliniğe gel diyor sanki bilmiyorum pazartesiye kadar doğururum bu agriyla ilaç yaz bari dedim yazdı inşallah kesilir kızlar bu ağrı sezaryen neki inanın dis çok kötü yaaa offf başka ne yapsam acaba sıcak su torbası sarmısak yaptım yok Ağlıyorum artık ya acidan
Canım kaşıma kaşıdıkça deri çatlıyorKızlar bu bebek büyüdükçe aşağı çekiyor karnımı göğsümün altından deriöi çektiriyor. Alttan destek gerek yürürken falan. Zaten şu ara bi tek ayakta rahatım. Bu akşam meyve yerken kaşınma tuttu bir de. Öncesinde zeytin yağı sürmüştüm. Narlı ellerimle kaşıyınca buz gibi başta iyi gelmişti ama sonradan farkettim ki ikisinin asidi birleşince alerji gibi olmuş karnım. Çok kaşınıyor. Sabaha geçer inşallah. Yurtılmasın diye uğraşırken kaşıya kaşıya kendim yırtacam diye korkuyorum
Canım idrardır o,su gelmesi lıkır lkır aniden kesik kesik akıyor hissediyorsun ama tutamıyorsun,sanki musluğu açıp kapatır gibi istemsizce akıyorKızlar bu su gelmesi nasıl bişey acaba ya 37+5im iki gündür çamaşırım da ıslaklık var ama ter gibi sanki bilemedim acaba azar azar su mu geliyor ki öyle
Geçmiş olsun canımKuru oksuruge her sey fayda ediyor ama bu geniz akintisini malesef hicbir sey gecirmiyor ilactan baska.
Boynu tutulacak yavrumun dimdik yatmaktan.
Gecen yil anaokuluna baslayinca musallat oldu bu is basimiza, bu sene de boyle surecek herhalde.
Antibiyotik verince geciyor ama en hafif nezlede bile yine tekrar ediyor.
Yarin kbb ye goturecegik tekrar.
Ben de dayanamiyorum artik surda iki uc gunum kaldi doguma,dinlenmek istiyorum biraz ama yok...sabahi sabah ediyoruz.
Allah beterinden saklasin gececek insallah.
Sağol canim ilgin icin.
Çok geçmiş olsun canım insallah hemen iyileşirde dinlenirsinKuru oksuruge her sey fayda ediyor ama bu geniz akintisini malesef hicbir sey gecirmiyor ilactan baska.
Boynu tutulacak yavrumun dimdik yatmaktan.
Gecen yil anaokuluna baslayinca musallat oldu bu is basimiza, bu sene de boyle surecek herhalde.
Antibiyotik verince geciyor ama en hafif nezlede bile yine tekrar ediyor.
Yarin kbb ye goturecegik tekrar.
Ben de dayanamiyorum artik surda iki uc gunum kaldi doguma,dinlenmek istiyorum biraz ama yok...sabahi sabah ediyoruz.
Allah beterinden saklasin gececek insallah.
Sağol canim ilgin icin.
Çok gecmiş olsun diş ağrısı başka bişeye benzemio gerçekten.Ya 5 dk uyucak kadar geçse razıyım inşallah akşam antibiyotik icince geçer geceye hala aralık vermeden dis ağrısı çekiyorum akşam 8 den beri ağlamaktam halimde yok. yaklaşık 19 gün sonra sezeryan olacam. inşallah biran önce geçer doğumdan sonraya kadar gelmez baş ağrısı yaptı bende.normalde 2 saat gece agrir geçerdi napacam bilmiyorum yaa
Canım biraz rahatlat kendini arkadaşlarınla aileyle falan görüş bence. Çok yalnız kalma bebeğin sağlıklı olucak inşallah. Kendi kendine kaldıkça baya stres yapmışsın. Çok sağlıklı olucak inşallah die düşünmeye çalışKızlar merhaba herkes iyidir inşallah 37 bitti bizim bugün ama bebişin hareketleri azaldı ve yavaşladı gibi artık sona yaklaştıkça normaldir heralde diye düşünüyorum sabahları benim de ellerim şiş oluyor avuç içlerim kızarık ve kaşınıp yanıyor gibi hissediyorum ben de çok sıkıldım doğsun istiyorum artık bir an önce bir de depresyona girdim sanki çok mutsuzum kötü kötü rüyalar görüyorum çocuk hep sakat psikolojim çöktü artık resmen bir taradtan ev işleri bir taraftan oğlanın okulu ödevleri yürüyecek hâl kalmıyor çarşambaya randevum ocağın ilk haftasına gün verse bari en son 9-14 arası demişti Allah ım hayırlısıyla sağlıkla bi doğursaydım stresten ölücem bebek sağlıklı mı doğum nasıl olacak diye düşünmekten(
Az pişmiş etten ve salam sucuk gibi ürünlerden kaçınmak lazım canım. Ama bu hiç yeme demek değil ki. Çiğ et ellediysn güzelce yıka. Eti yumurtayı iyice pişirip yersen hiç bişiycik olmaz inşallah. Proteine cok ihtiyacı var bebeğin kesme bence evham yapacakcanım stres yapma dicem ama insanın elinde değil..biraz da hamilelik psikolojisi ile benzer düşünceler hepimizde var..Allahın izniyle Rabbim sağlıkla nasip eder inşallah bebişlerimizi..hamile kaldığımda ilk gittiğim doktorun söylediği bir lafla hamileliğimin başından beri stres yaşıyorum bende..aman dışarda pek et salata yeme şöyle şöyle bir hastalık var sen geçirmemişsin geçirirsen böyle böyle olur..diğer gittiğim hiçbir doktor böyle bişey demedi..ama o benim beynime yerleşti ya hamileliğim boyunca dışarda yemek yiyemedim evde et pişiremedim..yeşillik hiç yemedim sayılır..belki de bebeğim bundan zayıf doğru düzgün istediğimi yiyemedim.canım neler istedi ama korktuğumdan yemedim..6 ay boyunca sürekli toksoplazma testi yaptırdım..ama son 3 aydır yaptırmadım Rabbime sığındım Allahım sağlıkla nasip etsin inşallah..paronayak gibi ortalıkta dolanmaktan yoruldum..Rabbimin dediği olcak sonuçta biz naparsak boş..sana yapılan ikili tarama da risk gösteren bir test sonuçta canım teşhis koymuyor..sağlıklıdır inşallah yavrunn..
evet canım benim ilk şu an normal doğum gibi gözüküyo herşey yolunda şükür. bi çatıdan korkuyodum minyon biri olduğum için dr.um da ben çatı muayenesi yapmıyorum dedi bişi olmazsa normal olur dedi sevindim :) sezeryan da b yandan iyi ne zaman doğacağını az çok kestirebiliyosun. benim bi de ilk olunca kasılma ağrı oldu mu hemen bi korku salıyo. görümce gelseydi rahatlardım vallaEvet canım ilk doğumun mu senin benim 2. ve sezeryan olacak 40. Haftanın içinde dedi doğumu ben 37 yi 38 i geçirsem yeter diyordum kadın 39 u da tamamlatacak bana valla :)
Ay inşallah canım benim...Allah tan tek dileğim bu çocuğumun sağlıklı olması başka hiçbişey istemiyorum ya...Canım biraz rahatlat kendini arkadaşlarınla aileyle falan görüş bence. Çok yalnız kalma bebeğin sağlıklı olucak inşallah. Kendi kendine kaldıkça baya stres yapmışsın. Çok sağlıklı olucak inşallah die düşünmeye çalış
Allah gönlüne göre versin hayırlısıyla sağlıcakla inşallah canım...evet canım benim ilk şu an normal doğum gibi gözüküyo herşey yolunda şükür. bi çatıdan korkuyodum minyon biri olduğum için dr.um da ben çatı muayenesi yapmıyorum dedi bişi olmazsa normal olur dedi sevindim :) sezeryan da b yandan iyi ne zaman doğacağını az çok kestirebiliyosun. benim bi de ilk olunca kasılma ağrı oldu mu hemen bi korku salıyo. görümce gelseydi rahatlardım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?