2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Çok teşekkür ederim cnm .. bebeğim 3300 dogdu .. sarılık olacak korkusu sardı beni .. sütümde sarı sarı gelio normal herhalde
2 saatte bir emzir sen canım, sık sık çiş ve kaka yaparak atıcak inş sarılığı.
Tüm yenidoğanlar sarılık olur, olmayanı yoktur. Ama işte derecesi önemli. İnş yükselmeden atlatır. İlk 3 gün gelen kolostrum sütü sarı yoğun kıvamda. 3 günden sonra normal süt gelmeye başlar, rengi kırık beyaz gibi olacak. Şu an için seninkinin sarı olması normal.

Gözün aydın canım, Allah analı babalı büyütsün inşallah. Ne güzel bebiş geleceği zamanı kendi belirlemiş, anne bebek dostu sezaryan olmuş :) Sağlıkla mutlulukla büyüsün inş.

Kızlar bebeğim 3 günlük ne sıklıkla emzirmeliyim bi yardım edin
Gozunu her actiginda sut olsun olmasin tik memeyi agzina. Olduda 2 saatten uzun sure acmadi gozunu o zamanda uyandirmak icin ne gerekiyorsa yap uyandir yine tik memeyi agzina :) ilk 15 gun cok onemli yenidogan sariligi icin ve ilacida bol bol emzirmek.

Hadi hayırlı olsun. Kendi istediğinde gelmiş güzel olmuş. Maşallah bebişede.

Gozunaydin. Allah anali babali buyutmek nasip etsin bahti omru guzel olsun yavrunun.

Hayatimin en stresli 15 dksini yasadim desem yeridir. Dogumda bile boyle olmadim. Kicimdan ter damladi resmen minicik ellerin tirnaklarini keserken :)) canini yakacagim etini kesecegim endisesi ogrettiki daha yolun cok cok basindayiz kim bilir neler yasayacagiz bu yolculukta.

canim bir arkadasim bana burda ilk aylarda tirnak kesmek cok zor oldugu icin koparmayi tavsiye etti. ona da ebe soylemis. gerci gec kaldim sana ve benim basima allahin izniyle geldiginde nolcak bilmiyorum ama soyliyim dedim

canim bir arkadasim bana burda ilk aylarda tirnak kesmek cok zor oldugu icin koparmayi tavsiye etti. ona da ebe soylemis. gerci gec kaldim sana ve benim basima allahin izniyle geldiginde nolcak bilmiyorum ama soyliyim dedim
Koparmak riskli olmaz mı zaten incecik tırnakları fazla kaçarsa çok canı acır. Tırnagim sık kırılır kesmeden koparmaya çalışırsam genelde fazla kaçar o yüzden ama tecrübeliler daha iyi bilir tabi.

Ben nerdeyse 40 i cikana kadar kesmemistim oglumun tirnaklarini zaten incecik bi bakiyodum kirilmis tirnaklari :) ilk tecruben hayirli olsun daha yemek yemege baslarken bogazinda kalir mi korkusu var. Eline yiyecek bisey verdiginde cok fazla isirirmi korkusu var
Emeklemeye basladi mi biyere takilip dusermi korkusu var
Yururken zararli biseyleri eline alirmi korkusu var.
Var da var :))

Açıklık muayenesi niye yaptılar canım bu arada. Kontrol olsun diye mi bakıolar son haftalarda
Canım benim erken haftalarda sancım olmuştu, miladı dolunca bakıcam demişti çünkü vajinal varis oluşmuştu bebek erken kanala girince baskı yaptığından

Kızlar çok şükür oğlumu kucağıma aldım,epidural normal oldu,doğum yaklaşınca epidural kestiler rahat ıkınayım diye,toplam 20 dakika sürdü son sancıları hissetmem ve ıkınıp doğurmam,Dr çok güzel yönlendirdi ,darısı bekleyenlerin başına,şimdilik sütüm yok emmeye çalışıyor ,olmazsa mama vericem sarılık olmasın diye,hepinize teşekkür ederim,sizinle bitirdim bu süreci resmen

Benimde epidural normal olacak bizim kız dahada kilo almazsa inşallah. Doğum nasıl başladı sancıyla mi su yada nişan mi geldi? Ve toplam kaç saat sürdü acaba? İnşallah tez zamanda sütünde gelir.

Benimde epidural normal olacak bizim kız dahada kilo almazsa inşallah. Doğum nasıl başladı sancıyla mi su yada nişan mi geldi? Ve toplam kaç saat sürdü acaba? İnşallah tez zamanda sütünde gelir.
Canım erken haftalarda sancım oluyordu magnezyum kullandım düne kadar erken doğmasın diye, bugünde kontrole geldim milad dolunca baktı alttan 5 cm açıklık, sonra epidural ve suni sancı,sabah 10 yatış diyeyim,12 de Dr suyu patlattı, açılma hızlı ilerledi doğrusu,son doğum yaklaşınca epidural kesildi toplasan 20 dk ıkınma sancı ,13:20 de doğdu bebek 4 kg ,benim ikinci belkide bu yüzden kilolu rahat doğurdum konuda söylim,ama epidural gerçekten büyük rahatlık,birde Dr çok önemli ,çok iyi yönlendirdi beni,darısı başına kolay doğumun olur inşallah canım

Kızlar bebeğim 3 günlük ne sıklıkla emzirmeliyim bi yardım edin
Cok yorucu ama normal surecte her agladiginda emzirmek gerekiyor.
Sutun yeterliyse ya da mama takviye ediyorsan sarilik olmamasi, kan sekerinin dusmemesi icinse 2 saati asmaman gerekiyor. 2 saati tam tokluk icin kabul ediyorlar yani o da ancak olculu verirsen mümkün.
Bana hastanede sutum yokken 2 saatte bir 30 cc icmeli demislerdi.

Geçmiş olsun canim Allah anali babali büyütsün.

Adım adim ilerlicez bunda acemiligi atip 2 de ustalik yapariz artik

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Bizimkide ultrasonda çok bir yanılma olmazsa 4 civarı doğacak gibi tam 38. Haftaydı geçen çarşamba 3700 gr dedi doktor. 4ü geçerse sezeryana dönebilir dedi ama ısrar edeceğim normal için sanırım zaten epiduralli olacak e keside atıyorlar zaten öylede böylede. Bakalım nasip. Benim ilk bebek tecrübe yok tabi. Ama sağolsun buradaki arkadaşlar sayesinde bilmediğimiz kalmadı.

masallah sana!!!! gozun aydin, darisi bekleyenlere allaaaahimm!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…