2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Selam anneler,özellikle kız annelerine bir sorum olacak. Kukusunun arasında biriken beyazlıkları temizliyomusunuz siz. Ben bir zarar veririm diye dokunmak istememiştim. Doktora da sordum. Orayı elleme banyodan banyoya yıkarsın demişti. Siz nasıl temizliyosunuz

bir tane bike gece uyutmuyor bugun 14.30 dan once yuzumu bike yikamak icin ayrilamadim. Aklimda ise ikizi olanlar.. bizim mutlulugumuz carpi 2 , bizim yorgunlugumuz carpi 2 durumu var sizde :) bu arada kedilerle nasil aralari :) ben de hamilelikte annemdeydim ve bol tuylu bir pisigimiz var. Dun ilk kez karsilastilar kokladi kokladi agladikca saskinca bakti sonra uyudu cok yaklasmadi. Tuyleri cozebilirsek super olacak

Ben temizliyorum ama zorlamadan hafif hareketlerle

Benimki yarın herşey normalse 1 hafta daha bekleyip öyle suni deneme taraftarı. Bu gidişle Şubat annesi olacağım heralde

Bnm tam 1 hafta oldu inşallah 1 haftaya kdr bnmde düşmüş olur dikişlerim
Vala benımde suanda 12 gunluk arkasın dedı gıbı batıxonlu su ve renzol yanı sarı su versı ben hata sırıngaya sarı su cekıp sıkıp yıkyorum sonra batıconla yıkyorum aynı en son gazlı bezle batıconla pansuman yapıp cıkyorum wcden batıcon kuru tutmayı saglıo 2 tane dıkısım kaldı onlarda renk demıs curmye yuz tutmus benum pansumanımı esım yapıo suanda cunku son 2 dıkıs makatıma yakın eglemıyorum esım soledı aynayalada goremyorum cunku cok rahat otryorum kalkıyorum bı rahatsslm yok ala sukurcumrtesı de dıkıs kontrolune gıdıcem ama bısy sorcam arldaslar devlete dogum yapan varmı devlete pek onemsemyolrmıs sanrım ben ozelde dogum uaptım doktrum cok ılgılendı saolsun ben 3 gunmde cok rahat kaltım geztım ıs yaptım okdr yanı suanda gauate norml hayata gıbı evımın butun ıslerını yapyorum batıcon al sarı su al bence sen yoksa dıksılerın zor duser

gülün siz gülün :)))
yine uyumadan sabahi ettik :)
saglikla gelsin insallah yawrun, hepsi hallolur.. bugunleri gulerek hatirlicaz..
Vala guluncek sey deıl bende dun sabahladım hergece sabahlıoz ama benımkı gunduz uyor desık bır cocuk sabah ezannıa kadr aglıo sabah ezanı okunyo gun ısılıo oglan uyor :))

Ayva cekıredegını kayataın sonra suya koyun cay bardagı olabılr 1 gun fln dolapta tutun jel oluor o cok ıyı gelıyor krem bahane meme ucu yarası ıcın denedım tavsıye ederım gercı benım oglan mememı tutamıo kotşruyucu la tutyor ama oda yata edıo

Benimki yarın herşey normalse 1 hafta daha bekleyip öyle suni deneme taraftarı. Bu gidişle Şubat annesi olacağım heralde
Bende diyorum şubatı mi bekliyor acaba diye yada durup durup 31 ocakta mı doğacak nedir bizim doktorda 42. Haftaya kalsın pek istemiyor sadece risk ama göze almak istemiyor ihtimalleri değerlendiriyor. Normal istediğim için suni sancıyla başlatmayı deneriz gelmezse sezeryan yaparız mecbur diyor. Kendimde olsam aynısını yaparım diyor kendinin de bir oğlu var ufak. Bizim kız kanala da inmedi bi türlü yukarıdaymış hala bakalım yarın bi değişiklik olacak mı..

Hadi bakalım yarın guzel haberlerini bekliyorum.

Benm de hastaneden ciktiktan sonra 3 gun kilo almadi dr fircaladi . 2 saatte 1ver dedi sadece 1 meme 20 dk +mama p10 ogun beslenecek dedi . 2 gun sonra kontrole gittik 155 gr almış.sarilik 11 den 7 ye dustu Ama mamain da etkisi var kilo aliminda moralim bozuluyo. Bu hafta sonu yine kontrolumuZ var . Mamayi bu hafta biraz azaltiyorym . 5 6 OGUN vericem . Sutum bana gore oldukca fazla . Birinden emerken digerinden akiyor ustumu islatiyor . Emdikten sonra 30 cc sagiyorum onu da iciyo 60 cc mama yapiyom onu da iciyo . Doymadan susmuyor . Biberonla veriyorum lansinoh ve avent var .mamayi aradan cikarip doyduğunu nasıl anlarim

napicagiz bu `cocuk doymuyor, mama verin` lobisini ? ya en kotu ihtimal sutunu artir, iyi beslen filan deyin ya hu.. direkt gomuyorlar.. heryerde bas bas bagriyorlar artik ane sutunun onemini, ben halihazirda emzirirken neden azaltmak icin ugrasiyosunuz? doktoru dinleme, internete bakma diyorlar birde.. pespese gelince artik espiriyle gecistiremeyecegim bakalim kimde patliycam :)

Sagiyormusun hic bilhassa geceleri cunku sut uretimi en cok gece oluyor. Sagdikcada daha fazla uretim oluyor. Birde kuzucuk biberona alismis olabilirmi onunla kolay geldigi icin memeye sinirleniyordur. Ben sadece emziriyorum. Her emzirme sonrasi iki gogsumude sagiyorum ve buzluga atiyorum sagdigimi vermiyorum. Uyandiginda yada meme ustediginde yine gogsume takiyorum. Sinirlendiginde gogsumu sikiyorum sut geliyorsa siniri buna degil diyorum omzuma alip 2 tur attiriyorum odada sirtini sivazlayarak yine veriyorum memeyi bu sefer aliyor. Bizimkinin sikintisi genelde gaz oluyor kendi cikartiyor ama cikartirken huysuzluk ediyor. 1.5-2 saatte bir 15-20dk emisiyoruz. Mamayi kesmelisin. Bir sure bezlerini takip et cisli kakali bez durumu sana ac olup olmadığını gosterecektir. Birde ben aksam uzeri dus almani gogsunu sicak suyla ovmani tavsiye ederim madem huysuzlugu aksam oluyor uyumuyor sut uretimi bu sekildede artiyor. Mama verdigin surece sutunu arttiramazsin malesef biraz zorlu surec evet ama aglansada sizlansada sen zorlayacaksin onu sabirla.

Ben sormadım doktora hic ama kanimca o verniks kalintisi ellemiyorum hic bende yıkarken elimle su gezdiriyorum uzerinde kizlar bu yonden hassas ve sıkıntılı oldugu icin en iyisi hic mudahale etmemek.

Tamamen kesmeyi denesen madem sut var neden mamayi kesmek yerine az emzirerek sutunu azaltiyorsun. Ilk zaman zordu evet sutte inmemisti tamamen ama firsat ver artsin sutun iyice bebek emdikce daha cok sutun olacak. Korkma ac kalmaz ilk dogduklarinda kilo kaybi normal zaten almamis degil sisini ödemini atmistir o. Simdi sorun mama ama yarin oburgun meme reddi baslayacak göğsünude almayacak biberon rahat geldigi icin gec kalmadan onune gec bunun doyup doymadigini bezlerini takip ederek görürsün.

Asm de ebemiz kendi basina doymadigina karar veremezsiniz mama biberon vermeyin kilo aliminda problem gorursek biraz daha zaman verip oyle mama diyebiliriz surekli aranmalari açlıktan degil demisti ne dogru demis. Bazilariniz belli taraftar degil ama emzik veriyorum huysuzlanirsa oda gunde yarim saatten fazla olmuyor zaten ve o mutlu ben mutlu ac olsa zaten onuda almaz aglar huysuzlanir sadece memede kalmak orada uyumak istiyor mumkun mertebe firsatim varsa mememde birakiyorum zaten kendime zaman ayirabilmek adina emzik kurtaricim oluyor. Hemen bir kosu su kaynatip bir bardak humana cay bir bardak rezene kimyon demliyorum. bir bardakta boza dolduruyorum. Bir kaseye ceviz badem sari leblebi ve 3 tane hurma koyuyorum, bir dilim tahin helvasi aliyorum hepsini yuklenip yanina gidiyorum tekrardan kaldigimiz yerden devam eee sut yapma calismalarina ara vermemek lazim dimi :) dedigin gibi once anne sutu. azsa cogaltmanin yoluna gidilmeli evet mama verince susuyor ama sindirimi zor oldugu icin gec acikiyor ve gec uyaniyor faydali oldugundan degil.

Son düzenleme:
Bu arada mama ile besleyen anneler keyfi yapmiyor bunu biliyorum kimse sutu yerine mama vermek istemez evladina sutum var yada doktor mama ver dedi daha 3.gunden diyenler icin mamadan uzak durun lafim yanlis anlasilmak istemem.

Ben devlette normal doğum yaptım cnm... benim doğumuma doktor girmedi ama ebelerim çok iyi ve tecrübe lilerdi. . Doğumdan sonra almam gereken ilaçları nasıl kullanmam gerektiği bebegimi ne sıklıkla emzirmem gerektiğine kadar anlattılar

mecbur kalinacak sebepler olursa elbette mama verilecek. bizim sozumuz bilip bilmeden zorla isine karisanlara, moral bozanlara.. ben de bahsettiklerini yiyor ve iciyorum ceviz ve badem haric onlari bilmiyordum. bazen hazirlamak yemek icmk icin firsat olmuyor gerci.. bir anormallik olsaydi doktor soylerdi diyorum. kakamiz ve cisimiz yeterince oluyor cok sukur. doyuyor diye dusunuyorum. demoralize edenleri bi daha misafr etmiycem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…