2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Herkes isine baksin diyeceksin onlara :) ceviz sutu yaglandiriyor bademde kalsiyum destegi icin :)

Benim 8 günlükken hala kilo almamıştı. Benimde akıyor göğsümden süt üzerime ama kızıma yeterli gelmiyor demekki. Israrla emzirmeye devam. Sarılığı yoktu. 1 hafta daha bekleyelim dedi mama için. Ben 5 gün içinde toplamda 3 sefer az mama verdim ama çok ağlayıp arandığında. Onda bile vicdanen rahatsız hissettim kendimi. Bakalım sonuç ne olacak. Mama vermeyi hiç istemiyorum. Çişi kakasıda iyi ama kilo alımı hiç yok 8 günde. Ama yetmezse sütüm beslemezse mecbur

Son düzenleme:
Ben ozelde yaptım ama devlet ıcın korkutmuslatdı benı gercı ıykı ozelde tapmısım benle devlete bukadr ılgılenmezlerdı sancımı fln kendı odadamda celtım yoksa ben hastneyı ayaa kaldrdım :) kendı odamda cektım halde cocun kafası gorununce aldılr benı amlıyatenye 10 cm lık acılmm vardı ama rahö cagım datmıs oyuzden gene kesı atmak zorunda kalmıs doktrum ole.drdı bebeyımde zayıftı erken dogsuk 15 gun 2500 kıloyuz doktrum 3 kılodogrsan sezeryanlıktın srn normal olmazdı dedı

Ben sormadım doktora hic ama kanimca o verniks kalintisi ellemiyorum hic bende yıkarken elimle su gezdiriyorum uzerinde kizlar bu yonden hassas ve sıkıntılı oldugu icin en iyisi hic mudahale etmemek.
Bende senin gibi düşünüyorum canım ama yinede bir sorayım dedim kız annelerine. Her ne kadar doktora sorsamda hassas oldukları için yine soru işaretleri kalıyor insanın aklında.

Ememeyormu cocuxun memenı almyormu benımde erken dogdu suanda 12 gunluk 2500 dogdu mememı almyordu ben meme koruyucu ucu taltım onla alyor vede emyor sugun azsa malt ıcecehı var bak oda sut yapyor ve ayrı zamnda ıncır kompostusu ıc sut yapar yada uzum fln ye kuru sıyah sarı benımde sutum.azdı bunlr baya ıyı getrdı sutumu

Meme alıyor onda bir sıkıntı yok çok şükür. Hatta yarım saatten aşağıda emmiyor pek ama henüz kilo almadı. Bekliyoruz bakalım. Her tavsiyesi deniyorum. Bunları da denerim canım teşekkür ederim

Bu arada bugün beni sağlık ocağından aradılar. Tekrar topuk kanı alınacakmış. Biotidinaz eksikliği çıkmış biraz. Tekrar bakılacakmış. Buyuk ihtimal normaldir tedbir amaçlı dediler ama içim hiç rahat değil. Dua edin inşallah bişey yoktur. Varmı daha önce bu tarz birşey yaşayan yada duyan. İnternetten okudum ağlama krizine girdim. Sonra tekrar sağlık ocağıyla konuşunca biraz sakinledim ama hala endişeliyim. Yarında doktorumuza gidicez bakalım

8 gunluk almaz hata verr cunku zaten cocuk dogdunda sıs dogar oyle tartılr sısı 2 3 gune ıner buyuzden gerı kılo alr 40 cıkınca anlatsın korkma cok norml

Topuk kanı 2 kez alınyor benım bıldım sen kac kes aldrdın bıde benım hastamrde aldrım ben ıkı topuk kanında bı sıkıntı cıkrsa senı saglık bakalnlı arr kork a dedıler tedbır amclıdr kork a sagluk oca deıl saglık bakanlı aryomus korkulck bıst olsa ole dendı cocuk dogdukdan so ra 1 hafta sonra bıda.alnyor topuk kanı
Brn 2 kez verdım 15 gunluk olumcads saglıl ocandan dvıtamıne baslcaksın bedava verıo saglık oca

Hastanede almışlardı. 5 günlükken de sağlık ocağında aldılar. Bişey olursa arıyorlar işte bizde biotidinaz eksikliği çıkmış yarın tekrar çağırdılar.

Hım anladım onu bılmyorum ben ıkısınde hastanese aldrsım 15 gunlukkende gıdıcez ıstme testı fln vat biotidinaz eksıklı erken tanı olmus sonucta korkulcak bısy yok sen gotr bı yarın belkı tedavıye baslarrlr korkma canım benım bebyımsede bobrwk buyklu var cuma nakcaklar ıate bobreklerıne belkj bobrek yetmezlınolr dıyolr ıns olmaz sende korkma dua et

Sağol canim uzun uzun anlatmissin.
En buyuk sorunumuz su, oğlum pek cok zaman memede uyuyakaliyor, gun icinde 1-2 kez 20 dk kadar emiyor onlar da iste sonu mamayla biten emmeler oluyor.
Genelde5-6 dk emip uyuyakaliyor. Oyle olunca ben sut sagamiyorum cunku en fazla 15 dk sonra tekrar emmek istiyor. Eger sagarsam o an emzirecek sut bulamiyorum.
Bir ara denedim bu sefer de sagdiklarimi biberonla vermek zorundz kalinca baktim iyice biberona donuyoruz, birakmak zorundz kaldim.
Bir de tebrik ediyorum sebi2her seferinde sagabilmen cok iyi. Ben isittigim yemegi yiyemiyorum pek cok zaman. Bir de kızım var evde onunla da ilgilenmem gerekiyor ki onlar da hayati ihtiyaclar yani, yemek vs. Cocukla adam akilli ilgilenmeyeli cok zaman oldu.
Su an kendimi meme yaralarina sartlandirdim. Bu konu psikolojimi bozdu resmen emme zamani aglama hisleriyle doluyorum. Belki bunlar da etkiliyor sutumun azalmasini. Su yaralarim bir geçseydi de her dk emzirebilseydim keşke.
Tarif etmek imkansiz ama oyle bir aciyor ki sirtimdan ayak parmaklarima kadar titriyorum anlatirken bile sizladi goguslerim.
Bugun doktora gorundum yeni ilaclar verdi insallah fayda eder de ben de kurtulurum artik

Hay Allah davul etmesin beni destan gibi yazmisim sayfada baska kimseye yer kalmamis

Kiyamam insallah tez zamanda duzelirde emzirmenin keyfine varirsin. Senin isin daha zor benim ilk cocuk yanimda kimse yok yalnizim ama en azindan baska isim gucum yok ona odaklanabiliyorum. Gozlemledigim su kendimden iki gogsumde sagsam 1 saat sonra sut yenileniyor. Sen yinede vakit buldukca sag gogsunu eger daha erken emmek isterse ve sut gelmezse sutunu kasikla ver biberonla verme iylede guzel iciyorlar denedim sahsen :)

Hay Allah davul etmesin beni destan gibi yazmisim sayfada baska kimseye yer kalmamis
Iyi yapmissin sayfami yok baska bizde oralara yazariz :)) tekrar soyluyorum cidden tahinin yagini denemediysen dene ben cozumu onda buldum her emzirme sonrasi surdum uclarina.

Kaynattigimiz suda mi kalcak yoksa soguk suyami koycaz. Ayva aldim senden cevap bekliyorum :)

Iyi yapmissin sayfami yok baska bizde oralara yazariz :)) tekrar soyluyorum cidden tahinin yagini denemediysen dene ben cozumu onda buldum her emzirme sonrasi surdum uclarina.
Denedim canim yok malesef etki etmedi.
Bitkisel icerik vs hicbiri işime yaramadi .
Insallah bu ilaclar fayda eder de ben de artik Allahim yine emzirme zamani diye korkmaktan kurtulurum.
Cok tesekkur ederim onerilerin icin.

Kizlar yardiminiz a ihtiyacım var bebeğim 2 gündür kaka yapamadı geceleri bizi de uyutmuyor kendi de uyuyamiyor doğru düzgün sürekli ağliyor ne yapabilirim başına gelen var mı hic
casamaa benimki de yapmamıştı. İlk siyah kaka denen şey, yapışık ve yapması zor bir şeymiş. Hastanede hemşireden öğrendiğim yöntemi anlatayım. Koltukaltı derecesi varya, onun metal ucuyla, kaka yaptığı deliğe hafifçe dokunuyorsun. Sokma, dürtme falan değil, aman dikkat. Ufacık bir uyarma hissi. Hemen başlıyor yapmaya. Ama bu işlem, her dakika yapılacak bişey de değil. Zor anlarda sadece.

Benim 3300 dogdu bebisim anca odasında bi bayan daha vardı laflaya laflaya çektik sancıyı doğum sonrasına tek kişilik odada kaldım. . Gerçi her devlet hast. Aynı değil şansıma memnun kaldım herşeyden. .

Tahin yağı rahatlatıyor gerçektende. Bende sürüyorum arada. Peki emzirmeden önce temizliyomusun yoksa direk emziriyomusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…