Gecmis olsun canim. Benim de memelerim cok kotu oldu. Canim tatli degildir. Sezaryan da ah demedim ayaga kalkarken ama emzirirken agliyordum sen dusub. Ayva cekirdegi falan da fayda etmedi bana. Herkesin bunyesi farkli tabi. Kuruyup kabuk bagliyordu yaralar her emmede ciglik atoyordum. Benim icin cozum gogus kalkani + lansinoh krem oldu. Her emzirmeden sonra kremi surup kalkani takiyordum. Memenin ucunun kurumasina da engel oluyordu. 2 gunde gecti. Bilmem faydasi olur mu. OpuyorumSağol canim uzun uzun anlatmissin.
En buyuk sorunumuz su, oğlum pek cok zaman memede uyuyakaliyor, gun icinde 1-2 kez 20 dk kadar emiyor onlar da iste sonu mamayla biten emmeler oluyor.
Genelde5-6 dk emip uyuyakaliyor. Oyle olunca ben sut sagamiyorum cunku en fazla 15 dk sonra tekrar emmek istiyor. Eger sagarsam o an emzirecek sut bulamiyorum.
Bir ara denedim bu sefer de sagdiklarimi biberonla vermek zorundz kalinca baktim iyice biberona donuyoruz, birakmak zorundz kaldim.
Bir de tebrik ediyorum sebi2her seferinde sagabilmen cok iyi. Ben isittigim yemegi yiyemiyorum pek cok zaman. Bir de kızım var evde onunla da ilgilenmem gerekiyor ki onlar da hayati ihtiyaclar yani, yemek vs. Cocukla adam akilli ilgilenmeyeli cok zaman oldu.
Su an kendimi meme yaralarina sartlandirdim. Bu konu psikolojimi bozdu resmen emme zamani aglama hisleriyle doluyorum. Belki bunlar da etkiliyor sutumun azalmasini. Su yaralarim bir geçseydi de her dk emzirebilseydim keşke.
Tarif etmek imkansiz ama oyle bir aciyor ki sirtimdan ayak parmaklarima kadar titriyorum anlatirken bile sizladi goguslerim.
Bugun doktora gorundum yeni ilaclar verdi insallah fayda eder de ben de kurtulurum artik
Bende mama veriyorum ilk haftadan beri once emziriyorum 20 dk sonra mama veriyorum 15 gundur emmeyi birakmadi hala once emzir emzir emzir sonra mama ver zorla emmesi icinKızlarrr biz 14 günlük olduk anne olmak coooook zormuş gerçekten :) bebişim 4 gün önce krize girer gibi ağlamaya başladı susturamadık doktora gittiğimizde aç olduğunu kilo artışı yeterince olamadığını demek ki sütümün yetmediğini mama takviyesi yapmam gerektiğini söyledi cok moralim bozuldu çocuk cidden mama verince rahatlıyor uyuyor ama ben vicdan azabından öleceğimartık memeyi de kabul etmiyor cok ağlıyor almıyor sağıp veriyorum onu da çok zor bir durum psikolojik olarakta öyle böyle birşey yaşayan varmı :/
Aynen canim dogumdan daha zor geldi bu yaralar bana.Gecmis olsun canim. Benim de memelerim cok kotu oldu. Canim tatli degildir. Sezaryan da ah demedim ayaga kalkarken ama emzirirken agliyordum sen dusub. Ayva cekirdegi falan da fayda etmedi bana. Herkesin bunyesi farkli tabi. Kuruyup kabuk bagliyordu yaralar her emmede ciglik atoyordum. Benim icin cozum gogus kalkani + lansinoh krem oldu. Her emzirmeden sonra kremi surup kalkani takiyordum. Memenin ucunun kurumasina da engel oluyordu. 2 gunde gecti. Bilmem faydasi olur mu. Opuyorum
Ay bende de boyle soyleyen cok var. Ne meraklilar insanlar bunlari soylemeye. Benim bebegim 1 ayda 1 kg aldi ona ragmen aksamlari aglayinca annem bu bebek doymuyor diyor. Doktora bile gittik sorf bu yuzden. Bi de demez mi mama verelim ne olacak diye. Insajin kendi annesi boyleyse baskalarinda suc bulmamak lazimnapicagiz bu `cocuk doymuyor, mama verin` lobisini ? ya en kotu ihtimal sutunu artir, iyi beslen filan deyin ya hu.. direkt gomuyorlar.. heryerde bas bas bagriyorlar artik ane sutunun onemini, ben halihazirda emzirirken neden azaltmak icin ugrasiyosunuz? doktoru dinleme, internete bakma diyorlar birde.. pespese gelince artik espiriyle gecistiremeyecegim bakalim kimde patliycam :)
Ben fazla bastirmadan sadece kenarda birikenleri aldiriyorum. O da gunde 1 defa falan. Iceriye kaka vs girmesin diye kontrol ediyorum o kadar.Selam anneler,özellikle kız annelerine bir sorum olacak. Kukusunun arasında biriken beyazlıkları temizliyomusunuz siz. Ben bir zarar veririm diye dokunmak istememiştim. Doktora da sordum. Orayı elleme banyodan banyoya yıkarsın demişti. Siz nasıl temizliyosunuz
Eskiden onlar bize hep mama vermiş çünkü o yüzden nolcakki diyorlar annem de hem sen dinlenirsin sütün birikir diyor halbuki süt öyle artmıyor işte bi şey söyleyince de siz çok biliyorsunuz :)Ay bende de boyle soyleyen cok var. Ne meraklilar insanlar bunlari soylemeye. Benim bebegim 1 ayda 1 kg aldi ona ragmen aksamlari aglayinca annem bu bebek doymuyor diyor. Doktora bile gittik sorf bu yuzden. Bi de demez mi mama verelim ne olacak diye. Insajin kendi annesi boyleyse baskalarinda suc bulmamak lazim
Benimki de bazen yapiyor. Normal diyorlar ama bilemeyecegimBi de benim bebiş dün gece de kustu bu sabah da.. ya acaba üşüdü mü neden kusuyor o kusunca moralim çok bozuluyor sanki acı çekiyor da derdini söyleyemiyor gibi geliyor ateşi yok ağlamıyor ama bu kadar çıkarmazdı hiç sütleri.
Sorma ya ne kavgalar bizde ne kavgalar. Bi de internete bakinca cok kiziyorlar. Hep onlarin dedikleri dogru hep onlarin dedikleri yapilacak. Doktor sut yeterli ki bu kadar kilo almis deyince ausuyo ancakEskiden onlar bize hep mama vermiş çünkü o yüzden nolcakki diyorlar annem de hem sen dinlenirsin sütün birikir diyor halbuki süt öyle artmıyor işte bi şey söyleyince de siz çok biliyorsunuz :)
Allah yardımcın olsun canım benim sen de mecburiyetten kullanıyorsun sonuçta üzme kendini inş çok iyi olursunuz ikiniz de.Kızlar merhaba bizde 1 haftalik olduk bugün. Hala memeyi almiyo sağıp veriyorum nasıl alışacak bilmiyorum genelde geceleri mama veriyorum doymuyo agliyo çok fena.
Ayrıca ruh halim çok berbat önceden de antidepresan kullanıyordum birden birakinca ve lohusaliktan depresyona girdim hergün ağlıyordum. Mecbur doktorum ilaca başlattı.
Sütten geçer dedi gece ilacı iç bebege mama ver sabah ilk sütünü sağ dök sonra gündüz verebilirsin süt bebeğine birşey olmaz dedi ama yine de korkuyorum ben. Lütfen bizim için dua edin. Ben duzeliyim bebeğimin bana ihtiyacı var. Memeyi de alsa benden mutlusu olmayacak.
Evet siz internete güvenin bize güvenmeyin diyorlar :)Sorma ya ne kavgalar bizde ne kavgalar. Bi de internete bakinca cok kiziyorlar. Hep onlarin dedikleri dogru hep onlarin dedikleri yapilacak. Doktor sut yeterli ki bu kadar kilo almis deyince ausuyo ancak
Benimki de arada yapıyordu ama dün ve bugün fazla kustu biraz da kokuyordu ekşi gibi o yüzden hasta mı oldu diye içim içimi yiyorBenimki de bazen yapiyor. Normal diyorlar ama bilemeyecegim
Canim gecmis olsun. Hassasiyetini anliyorum, hepimiz bebeklerimiz icin en iyisini istiyoruz ama once biz iyi olmaliyiz ki onlar da iyi olsun.Kızlar merhaba bizde 1 haftalik olduk bugün. Hala memeyi almiyo sağıp veriyorum nasıl alışacak bilmiyorum genelde geceleri mama veriyorum doymuyo agliyo çok fena.
Ayrıca ruh halim çok berbat önceden de antidepresan kullanıyordum birden birakinca ve lohusaliktan depresyona girdim hergün ağlıyordum. Mecbur doktorum ilaca başlattı.
Sütten geçer dedi gece ilacı iç bebege mama ver sabah ilk sütünü sağ dök sonra gündüz verebilirsin süt bebeğine birşey olmaz dedi ama yine de korkuyorum ben. Lütfen bizim için dua edin. Ben duzeliyim bebeğimin bana ihtiyacı var. Memeyi de alsa benden mutlusu olmayacak.
Canim nasil yapiyorsun isirgan çayını?Slm kızlar
Ben de sadece anne sütü verenlerdenim. Bazı günler bebeğim emiyor tam yatırırken tekrar ağlıyor ve meme istiyordu yada yarım saat sonra tekrar uyanıp emmek istiyordu ve çevremde de sürekli sütün yetmiyordur ondan böyle yapıyor diyenler oldu başta kendi annem :) ilk zamanlar biraz onları dinleyip tek öğün mama verdim ama hiç içime sinmedi sonra yılmadım yıkılmadım bebegim istedikçe meme verdim süt artırıcı şeyler yiyip içtim herkesin bildiği duyduğu şeyler.
Özellikle ısırgan otu çayının faydasını gördüm inşaallah bi daha mama vermek zorunda kalmam.
Siz de kendi iç sesinizi dinleyin uykusuz kalınıyor yada çok yorucu oluyor evet memeler ağrıyor ama napalım anne olmak kolay demedi kimse :)
Bi de sütüm çok olsa akardı diyenler var öyle bi şey Yok memenin kas yapısıyla alakalı bi şey sütün akıp akmaması.
Benim de ilk kızımda kayinvalidem burnumdan getirmisti.Evet siz internete güvenin bize güvenmeyin diyorlar :)
Annem de benimkinin kilo alımını duyunca demek yarıyormuş sütün ben de o kadar laf ettim ama dedi :) kabullendi artık benimki
Benim de o saatler de doymama olayi. Var. Aslinda doymama degil bir asabiyet yapip huzuru memede bulma durumu. Ben mama vermiyorum. Aglasa da sizlasa da oyalamanin bir yolunu bulmaya calisiyorum. Normalden farkli ve sakin bir odada emziriyorum. Arabasina bindirip evin icinde gezdiriyorum bi sekilde oyaliyorum. Ne kadar oyalayabilirsem. Bi saat yarim saat sonra meme isterse yine veriyorum vs. Bi sekilde atlatiyorum canimBebeklerini sadece anne sutuyle besleyen arkadaslar bir yol gosterin bana da.
Nasil basariyorsunuz??
Sutum var, ozellikle gunun belli saatlerinde cok da guzel oluyor ama oglum inatla gunun yine belli saatlerinde doymuyor.
Mesela gece 11 civari.
Emziriyorum,zaten hicbir zaman doyup birakmiyor uyuyakaliyor sadece. Yatiracagim sırada uyaniyor tekrar araniyor,tekrar emziriyorum ama aglamaya sinirlenmeye basliyor. Zaten yutma sesinden anliyorum. Ilk baslarda 2 cekip 1 yutarken bu sinirlendigi anlarda 5-6 defa cekiyor ve cok zayif bir yutma sesi geliyor.
Hani her annenin sutu bebegine yeterdi niye böyle oluyor...aglamasi artiyor memeyi birakiyor ve mama veriyorum,ondan sonra sakinlesip uyuyor mesela.
Gun icinde 2-3 kez böyle oldugu oluyor bazen.
Ne yapmak lazim bu durumu asmak icin?
Sadece anne sutuyle besleyebilmek istiyorum ben de.
Kurutulmuş ısırganları kaynamış suda 10 dakika bekletiyorum demini almış oluyor süzüp içiyorum canım suda kaynatmayacaksın yaniCanim nasil yapiyorsun isirgan çayını?
Gunde kac bardak tuketiyorsun?
Ben zehirlenmekten korkuyorum da biraz,ne duysam atliyorum uzerine cunku :)
Durumumuz ayni cnmAsm de ebemiz kendi basina doymadigina karar veremezsiniz mama biberon vermeyin kilo aliminda problem gorursek biraz daha zaman verip oyle mama diyebiliriz surekli aranmalari açlıktan degil demisti ne dogru demis. Bazilariniz belli taraftar degil ama emzik veriyorum huysuzlanirsa oda gunde yarim saatten fazla olmuyor zaten ve o mutlu ben mutlu ac olsa zaten onuda almaz aglar huysuzlanir sadece memede kalmak orada uyumak istiyor mumkun mertebe firsatim varsa mememde birakiyorum zaten kendime zaman ayirabilmek adina emzik kurtaricim oluyor. Hemen bir kosu su kaynatip bir bardak humana cay bir bardak rezene kimyon demliyorum. bir bardakta boza dolduruyorum. Bir kaseye ceviz badem sari leblebi ve 3 tane hurma koyuyorum, bir dilim tahin helvasi aliyorum hepsini yuklenip yanina gidiyorum tekrardan kaldigimiz yerden devam eee sut yapma calismalarina ara vermemek lazim dimi :) dedigin gibi once anne sutu. azsa cogaltmanin yoluna gidilmeli evet mama verince susuyor ama sindirimi zor oldugu icin gec acikiyor ve gec
uyaniyor faydali oldugundan degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?