2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Gecmis olsun canim. Benim de memelerim cok kotu oldu. Canim tatli degildir. Sezaryan da ah demedim ayaga kalkarken ama emzirirken agliyordum sen dusub. Ayva cekirdegi falan da fayda etmedi bana. Herkesin bunyesi farkli tabi. Kuruyup kabuk bagliyordu yaralar her emmede ciglik atoyordum. Benim icin cozum gogus kalkani + lansinoh krem oldu. Her emzirmeden sonra kremi surup kalkani takiyordum. Memenin ucunun kurumasina da engel oluyordu. 2 gunde gecti. Bilmem faydasi olur mu. Opuyorum

Bende mama veriyorum ilk haftadan beri once emziriyorum 20 dk sonra mama veriyorum 15 gundur emmeyi birakmadi hala once emzir emzir emzir sonra mama ver zorla emmesi icin

Aynen canim dogumdan daha zor geldi bu yaralar bana.
Dediklerini yapiyorum ama yeterli olmadi.
Dr garmastan onerdi cok etkili dedi o da olmadi.
Simdi ilac icerikli iki merhem verdi dönüşümlu kullaniyorum kalkanla birlikte.
Insallah onlar care olur cok zormus emzirmekten korkuyorum resmen.

Slm kızlar
Ben de sadece anne sütü verenlerdenim. Bazı günler bebeğim emiyor tam yatırırken tekrar ağlıyor ve meme istiyordu yada yarım saat sonra tekrar uyanıp emmek istiyordu ve çevremde de sürekli sütün yetmiyordur ondan böyle yapıyor diyenler oldu başta kendi annem :) ilk zamanlar biraz onları dinleyip tek öğün mama verdim ama hiç içime sinmedi sonra yılmadım yıkılmadım bebegim istedikçe meme verdim süt artırıcı şeyler yiyip içtim herkesin bildiği duyduğu şeyler.
Özellikle ısırgan otu çayının faydasını gördüm inşaallah bi daha mama vermek zorunda kalmam.
Siz de kendi iç sesinizi dinleyin uykusuz kalınıyor yada çok yorucu oluyor evet memeler ağrıyor ama napalım anne olmak kolay demedi kimse :)
Bi de sütüm çok olsa akardı diyenler var öyle bi şey Yok memenin kas yapısıyla alakalı bi şey sütün akıp akmaması.

Ay bende de boyle soyleyen cok var. Ne meraklilar insanlar bunlari soylemeye. Benim bebegim 1 ayda 1 kg aldi ona ragmen aksamlari aglayinca annem bu bebek doymuyor diyor. Doktora bile gittik sorf bu yuzden. Bi de demez mi mama verelim ne olacak diye. Insajin kendi annesi boyleyse baskalarinda suc bulmamak lazim

Bi de benim bebiş dün gece de kustu bu sabah da.. ya acaba üşüdü mü neden kusuyor o kusunca moralim çok bozuluyor sanki acı çekiyor da derdini söyleyemiyor gibi geliyor ateşi yok ağlamıyor ama bu kadar çıkarmazdı hiç sütleri.

Ben fazla bastirmadan sadece kenarda birikenleri aldiriyorum. O da gunde 1 defa falan. Iceriye kaka vs girmesin diye kontrol ediyorum o kadar.

Kızlar merhaba bizde 1 haftalik olduk bugün. Hala memeyi almiyo sağıp veriyorum nasıl alışacak bilmiyorum genelde geceleri mama veriyorum doymuyo agliyo çok fena.

Ayrıca ruh halim çok berbat önceden de antidepresan kullanıyordum birden birakinca ve lohusaliktan depresyona girdim hergün ağlıyordum. Mecbur doktorum ilaca başlattı.

Sütten geçer dedi gece ilacı iç bebege mama ver sabah ilk sütünü sağ dök sonra gündüz verebilirsin süt bebeğine birşey olmaz dedi ama yine de korkuyorum ben. Lütfen bizim için dua edin. Ben duzeliyim bebeğimin bana ihtiyacı var. Memeyi de alsa benden mutlusu olmayacak.

Eskiden onlar bize hep mama vermiş çünkü o yüzden nolcakki diyorlar annem de hem sen dinlenirsin sütün birikir diyor halbuki süt öyle artmıyor işte bi şey söyleyince de siz çok biliyorsunuz :)

Benimki de bazen yapiyor. Normal diyorlar ama bilemeyecegim

Eskiden onlar bize hep mama vermiş çünkü o yüzden nolcakki diyorlar annem de hem sen dinlenirsin sütün birikir diyor halbuki süt öyle artmıyor işte bi şey söyleyince de siz çok biliyorsunuz :)
Sorma ya ne kavgalar bizde ne kavgalar. Bi de internete bakinca cok kiziyorlar. Hep onlarin dedikleri dogru hep onlarin dedikleri yapilacak. Doktor sut yeterli ki bu kadar kilo almis deyince ausuyo ancak

Allah yardımcın olsun canım benim sen de mecburiyetten kullanıyorsun sonuçta üzme kendini inş çok iyi olursunuz ikiniz de.
Gece sürekli biberon alınca sabah memeden çekmek zor geliyor olabilir. Biberon hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama. Yavaş akışlı olan anne memesine benzer üretilenler var onlardan denesen. Bide acıktıgında kendi kendine uyanıp ağlayorsa biraz daha acıkmasını bekleyip meme versen alır mı acaba

Sorma ya ne kavgalar bizde ne kavgalar. Bi de internete bakinca cok kiziyorlar. Hep onlarin dedikleri dogru hep onlarin dedikleri yapilacak. Doktor sut yeterli ki bu kadar kilo almis deyince ausuyo ancak
Evet siz internete güvenin bize güvenmeyin diyorlar :)
Annem de benimkinin kilo alımını duyunca demek yarıyormuş sütün ben de o kadar laf ettim ama dedi :) kabullendi artık benimki

Canim gecmis olsun. Hassasiyetini anliyorum, hepimiz bebeklerimiz icin en iyisini istiyoruz ama once biz iyi olmaliyiz ki onlar da iyi olsun.
Bak benim ikinci bebegim ama en cok akil danisanlardan biri benim burda.
Kizim 6 yasinda,ve kirki ciktiktan sonra sadece 1,5 ay emdi, onu da kavga kiyamet.
Geri kalan günler hep sagip verdim ustelik ne biberon ne kasik kabul etti.
Sadece uyurken verirsem aliyordu yoksa mumkun degil saatlerce ac kaliyordu. Acliktan kan sekerinin dusup ateslendigi gunler bile oldu benim sutum sakir sakir aliyordu o gunlerde. Psikolojimi tahmin edersin. Cok agladim zirladim, dunyayi kendime dar ettim.
Ama ne oldu,gecti işte. Kizimin masallahi var , 8-9 yas kiyafeti giydiriyorum, yasitlarindan 3 yas buyuk duruyor boyuyla.
Simdi kendimi hirpaladigim o gunlere yaniyorum.
Evet oglum icin de panikliyorum zaman zaman ama hep yasadiklarimi kendime hatirlatiyorum. Burda arkadaslarin da desteğiyle geçip gidiyor pek cok sey.
Emse harika olur ama emmezse de dunyanin sonu degil yasadim o yuzden söylüyorum,kendini hirpalama.

Canim nasil yapiyorsun isirgan çayını?
Gunde kac bardak tuketiyorsun?
Ben zehirlenmekten korkuyorum da biraz,ne duysam atliyorum uzerine cunku :)

Evet siz internete güvenin bize güvenmeyin diyorlar :)
Annem de benimkinin kilo alımını duyunca demek yarıyormuş sütün ben de o kadar laf ettim ama dedi :) kabullendi artık benimki
Benim de ilk kızımda kayinvalidem burnumdan getirmisti.
Kizim emmedi sagarak verdim diye.
Oyle olur mu bebek dedigin emer vs vs.
Sonra benim kiza bir cos geldi masallah cok guzel büyüdü,ondan sonra benden iyisi olmadi sulalede:)
Once elestiren kadin sonradan Esra hic yilmadi,bikmadan sut sagdi vs vs.
Bazen cok komik oluyorlar gercekten :)

Benim de o saatler de doymama olayi. Var. Aslinda doymama degil bir asabiyet yapip huzuru memede bulma durumu. Ben mama vermiyorum. Aglasa da sizlasa da oyalamanin bir yolunu bulmaya calisiyorum. Normalden farkli ve sakin bir odada emziriyorum. Arabasina bindirip evin icinde gezdiriyorum bi sekilde oyaliyorum. Ne kadar oyalayabilirsem. Bi saat yarim saat sonra meme isterse yine veriyorum vs. Bi sekilde atlatiyorum canim

Canim nasil yapiyorsun isirgan çayını?
Gunde kac bardak tuketiyorsun?
Ben zehirlenmekten korkuyorum da biraz,ne duysam atliyorum uzerine cunku :)
Kurutulmuş ısırganları kaynamış suda 10 dakika bekletiyorum demini almış oluyor süzüp içiyorum canım suda kaynatmayacaksın yani
Zaten saman gibi tadı fln yok
Sabah akşam 2 kez canım
Humana da içiyordum aslında ama ondan daha etkili geldi bana onu da keyfi içiyorum şimdi :)

Durumumuz ayni cnm
Benim kizda 2 saate bir kalkip emiyor uyuyor
Her arandigi acligindan degil gaxi oldugi zamanda memede rahatliyor zaten tok olunca devamli cekmiyor ama dursun rahatlasin
Bendechep emzirmeden sonra hurma incir ceviz fındık tahlin helva atistiriyorum ama bunlar su icittiriyor 4 lt yakin tuketiyorum su hatts daha fazla ..
Benimde annelere tavsiyem bol su yemenize dikkat edin ben gece yatmadan önce yiyorum gece gogusler dolu oluyor ac yatarsam bos gibi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…