2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kizlar bebeklerde sarilik riski ne zaman sona eriyo. Yani 2 saatte 1 emzirmeye zamana kadar devam edicez. Ne zaman kendi aciktifinda meme vercez. Kafamda deli sorular

Kızlar oğlumun çok gazı var ne yapabilirim bide siz gün içerisinde altını açık birakiyo musunuz ? Ben rahat edemiyorum 7\24 bezde durmasına gönlüm razı olmuyo gün içinde aciyom
Her gün degil ama iki üç günde bir altını değiştirirken bakıyorum çok rahatlamışsa biraz bezsiz bırakıyorum çok uzun süre öyle tutmuyorum ama
Gaz için de zinco diye bi damla vermişti doktor işe yaradı bizde

Kizlar bebeklerde sarilik riski ne zaman sona eriyo. Yani 2 saatte 1 emzirmeye zamana kadar devam edicez. Ne zaman kendi aciktifinda meme vercez. Kafamda deli sorular
Ne zaman bitiyor bilmiyorum ama artık ben çok takılmıyorum saatlere
gece ve gündüz kendisi ne zaman isterse veriyorum benimki 35 günlük oldu artık

Uyuduğu zamanda uyandıramıyorum. Zorla uyandırdım yine verdim memeyi 5 10 dakika yavaş yavaş ya çekti ya çekmedi uyudu yine. 1 saat daha bekleyin tekrar uyandırayım bari ne yapım. Karnı doyduğundan emin olsam uyuyup uyanması hiç sıkıntı değil cnm

kızlar bu 40 olayını ben pek bilmiyorum ama annem yalnız kalmaman lazım diyor..bende evde kendi düzeni oturtmak istiyorum artık..sizler tek kalıyor musunuz bebeğinizle?
Annem 11.gun gitti ve esimde çalışıyor yalnizim tum gun kizimla. Eskidendi onlar ne yapacagim kimsem yok burada yoldan gecen birinemi gel diyecegim en guzeli hem yalniz olmak evet biraz yoruyor ama karisan eden herseye yorum yapan olmayinca insan daha rahat ediyor. Sadece eskiye ait seylerden gece bezini attirmiyorum cope birde odada gece lambası yakiyoruz yatak basinda karanlikta bırakmıyoruz ne derece dogrudur bilmem ama :) he bu arada annemle bile uyusamadik bu surecte kayinvalideyi aratmadi bana yada lohusalik dedikleri seyden ben huysuzdum bilemiyorum soylenen yapilan hersey batti resmen :)

25 gunluk olduk bugun 1 haftadir cikartiyoruz yoksa kızarıyor cok ikiniyor oncesinde kendi cikartiyordu yine cikartiyor ama cok zorlaniyor. Ben gazi cikinca uyandiginda tekrar gogsumu veriyorum hemen daliyor memedr pek emmedigi icin gaz cikartmaya tekrar gerek kalmiyor.

Amin canım senin günün bendende yakınmış

Canim caban cok guzel gerek olmadikca verme zaten mama. Butun gun emdi durdu diyorsun 30cc cikmasi normal benim sukur sorunum yok dunde benimki aksama kadar uyumadi memedeydi sagiyorum az az geliyor sut goguslerde sut birikmesine musade etmedikki sut gelsin :) birde sagimla gelen sutle emmeyle gelen cok farkediyor sagdigin sutu baz alma hicbir zaman emerken bıraktığında gogsunu sık bakalim sut geliyormu gelmiyormu. Ayrica ilk haftalar kilo her bebek almiyorki misal benim kizim hastene sonrasi kilo kaybi yasamadi yani odemli bir bebek degildi doktorumuzda soyledi boyle olunca kilo almaya basladi hemen ama 3 kilo dogan bebek 300gr kadar kaybediyor e bunuda anca bir hafta 10 gunde geri alacak 10 gun sonra 3 kilo cikmasi zayiflamis anlamina gelmez. 1 ayi baz al bu konuda.

Evet ne yapsak yaranamayacagiz bu maratonda orasi kesin :)))

aynen canım..bizde anlaşamıoruz şuan..suratı asık bir şekilde geziyor evde..bende yalnız olayım ama kafam rahat olsun moralim yerinde olsun diyorum..galiba kendim idare etmeye çalışcamm..

Ilk 15 gun cok onemli sonraki surecte ben gece ona birakiyorum zaten en gec 3 saatte uyaniyor. Gunduzde her mizildandiginda tikiyorum memeyi agzina ne cekerse kardir diyorum :)

aynen canım..bizde anlaşamıoruz şuan..suratı asık bir şekilde geziyor evde..bende yalnız olayım ama kafam rahat olsun moralim yerinde olsun diyorum..galiba kendim idare etmeye çalışcamm..
Biz hastane cikisi sutum hemen gelmedi diye mama almistik sadece evdeki ilk gece bir kez yaptim verdim mama dolaptaydi annem ben uyurken dinleneyim diye 2 kez yapmis sabaha kadar bende getirecek emzirecegim diye bekliyorum biraksam mamayla cocugu kendi bakacakti birde 27 28 derecelik evde kizi hem kundakladi hem cift kat giydirdi hemde uzerine penye battaniye ile orttu usurmus kizim ayaklarina kadar isilik oldu diyorum ya kaynana yapsa topa tutariz ama kaynanalikla alakali degilmis gordum yani

Çok Doğru söylüyorsun canım doktorada sordum öncelik anne sütü ama doymuyorsa mama verin dediler.
Doyduğu için uyuyor dedi . bende o düşüncedeyim anne sütü ile beslenecek diye aç uyutamam. Mamadan sonra öyle güzel uyuduki yavrum bir daha annesutu diye asla zorlamam

Doğru diyorsun canım. Tüm gün memedeydi belki ondandır. İlk kez sağdım sütümü 10 dakikada 30 CC anca çıkınca hayal kırıklığı yaşadım biraz. Evet normalmiş kilo almaması ilk hafta ama uyuyunca utanmıyor bide bazen böyle saatlerce huysuzlanıp memeden inmediğinde de çocuğum açmı acaba diye endişeleniyor um. Emdikten sonra memeyi sıkınca süt geliyor ama emerken ilk birkaç dakika yutkunuyor Luk Luk sonra emzik gibi çekiyor oyusden anlayamıyorum doyuyormu doymuyormu. Kilosu bi artmaya başlasaydıda bi rahata erseydim doyurabiliyorum yavrumu diyee

Doğru diyorsun canım. Tüm gün memedeydi belki ondandır. İlk kez sağdım sütümü 10 dakikada 30 CC anca çıkınca hayal kırıklığı yaşadım biraz. Evet normalmiş kilo almaması ilk hafta ama uyuyunca utanmıyor bide bazen böyle saatlerce huysuzlanıp memeden inmediğinde de çocuğum açmı acaba diye endişeleniyor um. Emdikten sonra memeyi sıkınca süt geliyor ama emerken ilk birkaç dakika yutkunuyor Luk Luk sonra emzik gibi çekiyor oyusden anlayamıyorum doyuyormu doymuyormu. Kilosu bi artmaya başlasaydıda bi rahata erseydim doyurabiliyorum yavrumu diyee

Endise etme bak sen soyluyorsun sut geliyor demekki ihtiyaci o kadar memeyi birakinca sirtini sivazla odada bir tutla tekrar vermeye calis yoruluyordur emme refleksi zayifsa ondanda olabilir stres yapma evrene olumlu msj gonder sutun var ve kuzucugun doyuyor. Gogsunu de ara ara sag 30 40 ne cikarsa gogusleri ne kadar bosaltirsan o kadar sut uretimi olacak.

Bu aaüda sutum azqlıdı bana
bugün 10 günlük olduk..25. güne kadar kalcak zaten..sonrasını hallederim gibi düşünüyorum..gündüz senin dediğin gibi yaparım gecede eşim olcak zaten..Allahın izniyle bir şey olmaz..
Vala ben ole yapyorum csnım benomde 15 gunluk olyor yarın nen 3 4 gununde berı gunduz tekım 6 kadr fln kayınvademde calsyor cunku ısden gelınce yanımda ılk baslatda uyuma fln dıyorlardı korkuyordum ama gwcen uyudum zaten sıkıntı gece dıyolr gecedenısga gelmezlermıs zayen esın olsa bıle ısım yak zaten cocuk ısıksız uymyor gercı ben yatrkennde led var odda onlafı yakyorum dua etcen bol bol hıde uwvsen takıorum ben yarfı okr bence bıde besmelssız asla bısy yapma en azından hep besmwle cek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…