Her gün degil ama iki üç günde bir altını değiştirirken bakıyorum çok rahatlamışsa biraz bezsiz bırakıyorum çok uzun süre öyle tutmuyorum amaKızlar oğlumun çok gazı var ne yapabilirimbide siz gün içerisinde altını açık birakiyo musunuz ? Ben rahat edemiyorum 7\24 bezde durmasına gönlüm razı olmuyo gün içinde aciyom
Ne zaman bitiyor bilmiyorum ama artık ben çok takılmıyorum saatlereKizlar bebeklerde sarilik riski ne zaman sona eriyo. Yani 2 saatte 1 emzirmeye zamana kadar devam edicez. Ne zaman kendi aciktifinda meme vercez. Kafamda deli sorular
Uyuduğu zamanda uyandıramıyorum. Zorla uyandırdım yine verdim memeyi 5 10 dakika yavaş yavaş ya çekti ya çekmedi uyudu yine. 1 saat daha bekleyin tekrar uyandırayım bari ne yapım. Karnı doyduğundan emin olsam uyuyup uyanması hiç sıkıntı değil cnmCanım benim bebeğim de seninki kadarken böyle günleri olmuştu açıkcası ben de çok endişelenmiştim bu çocuk neden uyumadı diye sabah 5buçukta kalkıp akşam 4 te uyumuştu bi ara ve gözler fıldır fıldır bakıyordu. Aç olmasıyla alakası Yok yani daha çok minikler bi günleri digerini tutmuyor bazen uykuyla bazen uykusuz bi süre sonra düzene girer merak etme. Kaka ve çiş yapıyormuş zaten
Annem 11.gun gitti ve esimde çalışıyor yalnizim tum gun kizimla. Eskidendi onlar ne yapacagim kimsem yok burada yoldan gecen birinemi gel diyecegim en guzeli hem yalniz olmak evet biraz yoruyor ama karisan eden herseye yorum yapan olmayinca insan daha rahat ediyor. Sadece eskiye ait seylerden gece bezini attirmiyorum cope birde odada gece lambası yakiyoruz yatak basinda karanlikta bırakmıyoruz ne derece dogrudur bilmem ama :) he bu arada annemle bile uyusamadik bu surecte kayinvalideyi aratmadi bana yada lohusalik dedikleri seyden ben huysuzdum bilemiyorum soylenen yapilan hersey batti resmen :)kızlar bu 40 olayını ben pek bilmiyorum ama annem yalnız kalmaman lazım diyor..bende evde kendi düzeni oturtmak istiyorum artık..sizler tek kalıyor musunuz bebeğinizle?
25 gunluk olduk bugun 1 haftadir cikartiyoruz yoksa kızarıyor cok ikiniyor oncesinde kendi cikartiyordu yine cikartiyor ama cok zorlaniyor. Ben gazi cikinca uyandiginda tekrar gogsumu veriyorum hemen daliyor memedr pek emmedigi icin gaz cikartmaya tekrar gerek kalmiyor.Kizlar merhaba. Siz her emzirmeden sonra gazini cikarmaya calisiyor musunuz? Dune kadar cikarmak icin ugrasiyordum fakat dün genel kontrol icin oglumu dr a götürdüm 15 güne kadar gaz olmaz dedigi icin artik uzerinde durmuyorum. Emziriyorum uyuyor gaz cikarim derken yine uyaniyordu ve hersey tekrar başa dönuyordu
Amin canım senin günün bendende yakınmışOlmaz mı. Bir iki kişi daha vardı. İnsaAllah biz de sağlıkla bir avazda ağrısız acısız doğumla kucagimiza alalım.
Herkesin mesajını okudukça öyle imreniyorum ki.Allah herkesin yavrusunu bağışlasın inşaAllah.
Canim caban cok guzel gerek olmadikca verme zaten mama. Butun gun emdi durdu diyorsun 30cc cikmasi normal benim sukur sorunum yok dunde benimki aksama kadar uyumadi memedeydi sagiyorum az az geliyor sut goguslerde sut birikmesine musade etmedikki sut gelsin :) birde sagimla gelen sutle emmeyle gelen cok farkediyor sagdigin sutu baz alma hicbir zaman emerken bıraktığında gogsunu sık bakalim sut geliyormu gelmiyormu. Ayrica ilk haftalar kilo her bebek almiyorki misal benim kizim hastene sonrasi kilo kaybi yasamadi yani odemli bir bebek degildi doktorumuzda soyledi boyle olunca kilo almaya basladi hemen ama 3 kilo dogan bebek 300gr kadar kaybediyor e bunuda anca bir hafta 10 gunde geri alacak 10 gun sonra 3 kilo cikmasi zayiflamis anlamina gelmez. 1 ayi baz al bu konuda.Kızlar bende bebeğimi emziriyorum. Birkaç kez mama verdim sadece. Ama sütüm yetiyormu bilemiyorum. Hala kiloda artıya geçemedik. 15 günlüguz. Salı kontrole gidip tartılcaz bakalım. Bebeğimde sarılık yok. Emince hemen uyuyor. 2 2,5 saatte bir ben uyandırıyorum. Kendiliğinden nadiren kalkıyor. Sabaha karşı uyandığında memeden inmiyor saatlerce uyumuyor. Bugün mesela sabah 7.30 da kalktı akşam 17.30da uyudu. Hep meme istedi inmedi memeden. 30 CC de mama verdim yine uyumadı. Uyuduktan sonra sağdım ilk defa bugün 2 memeden 30 CC anca çıktı. Günde 3 4 kez kakada yapıyor. Her bezi çişlide ama ben çıkamadım bu işin içinden çocuğum açmı doyuyormu anlayamıyorum Doktor mama verme dediği içinde vermiyorum. Çocuğum anne sütüyle
doysun büyüsünde çok istiyorum.
Evet ne yapsak yaranamayacagiz bu maratonda orasi kesin :)))Senin çoçuğunu senden daha çok düşünüyormuş gibi konuşanlara kulak asma bence
Sadece anne sütü vermeye çalışanlara da mama ver yetmez doymaz diyen oluyor
yani biz ne yapsak tam tersini söyleyen muhakkak çıkacak
Bencede onemli olan gece birinin olmasi. cok dikkatli olmama ragmen bazen emzirirken gozlerim daliyor ruya bile goruyorum :)Batıl inanç canım kalabilirsin tabiki zaten akşamları eşin geliyormuş
aynen canım..bizde anlaşamıoruz şuan..suratı asık bir şekilde geziyor evde..bende yalnız olayım ama kafam rahat olsun moralim yerinde olsun diyorum..galiba kendim idare etmeye çalışcamm..Annem 11.gun gitti ve esimde çalışıyor yalnizim tum gun kizimla. Eskidendi onlar ne yapacagim kimsem yok burada yoldan gecen birinemi gel diyecegim en guzeli hem yalniz olmak evet biraz yoruyor ama karisan eden herseye yorum yapan olmayinca insan daha rahat ediyor. Sadece eskiye ait seylerden gece bezini attirmiyorum cope birde odada gece lambası yakiyoruz yatak basinda karanlikta bırakmıyoruz ne derece dogrudur bilmem ama :) he bu arada annemle bile uyusamadik bu surecte kayinvalideyi aratmadi bana yada lohusalik dedikleri seyden ben huysuzdum bilemiyorum soylenen yapilan hersey batti resmen :)
Ilk 15 gun cok onemli sonraki surecte ben gece ona birakiyorum zaten en gec 3 saatte uyaniyor. Gunduzde her mizildandiginda tikiyorum memeyi agzina ne cekerse kardir diyorum :)Kizlar bebeklerde sarilik riski ne zaman sona eriyo. Yani 2 saatte 1 emzirmeye zamana kadar devam edicez. Ne zaman kendi aciktifinda meme vercez. Kafamda deli sorular
Biz hastane cikisi sutum hemen gelmedi diye mama almistik sadece evdeki ilk gece bir kez yaptim verdim mama dolaptaydi annem ben uyurken dinleneyim diye 2 kez yapmis sabaha kadar bende getirecek emzirecegim diye bekliyorum biraksam mamayla cocugu kendi bakacakti birde 27 28 derecelik evde kizi hem kundakladi hem cift kat giydirdi hemde uzerine penye battaniye ile orttu usurmus kizim ayaklarina kadar isilik olduaynen canım..bizde anlaşamıoruz şuan..suratı asık bir şekilde geziyor evde..bende yalnız olayım ama kafam rahat olsun moralim yerinde olsun diyorum..galiba kendim idare etmeye çalışcamm..
Hiç belli olmuyor canım güne filan bakmıyor. Doktorum zamanında gelir diye bekleme 31ocaktan once gelmeyebilir,ilk çocuklar geç doğar dedi. Hayırlısı.Amin canım senin günün bendende yakınmış
Ben de mama veriyorum ama emzirdikten sonra susmadiysa veriyorum . Mama yediginde daha uzun uyuyor dogrudur. Anne sutu de veriyorum mama da veriyorum once cok taktikmistim niye sadece anne sutuyle doymuyor diye ama cok istahli ml 30 40 dk emse bile uykuya dalmiyir ustine mama iciyor sonra memede uyuyor . Herkesin cocugu farkli . Hoc vermeyen karsi olanlar da var .ben karsi degilim bi cok arkadasima da sordum . Mama +meme ile besleyip 1.5 yildir emzirenler var . Sen biraktirmazsan birakmaz dediler . Sadece anne sutu vericem diye ac uyutamam ben
Doğru diyorsun canım. Tüm gün memedeydi belki ondandır. İlk kez sağdım sütümü 10 dakikada 30 CC anca çıkınca hayal kırıklığı yaşadım biraz. Evet normalmiş kilo almaması ilk hafta ama uyuyunca utanmıyor bide bazen böyle saatlerce huysuzlanıp memeden inmediğinde de çocuğum açmı acaba diye endişeleniyor um. Emdikten sonra memeyi sıkınca süt geliyor ama emerken ilk birkaç dakika yutkunuyor Luk Luk sonra emzik gibi çekiyor oyusden anlayamıyorum doyuyormu doymuyormu. Kilosu bi artmaya başlasaydıda bi rahata erseydim doyurabiliyorum yavrumu diyeeCanim caban cok guzel gerek olmadikca verme zaten mama. Butun gun emdi durdu diyorsun 30cc cikmasi normal benim sukur sorunum yok dunde benimki aksama kadar uyumadi memedeydi sagiyorum az az geliyor sut goguslerde sut birikmesine musade etmedikki sut gelsin :) birde sagimla gelen sutle emmeyle gelen cok farkediyor sagdigin sutu baz alma hicbir zaman emerken bıraktığında gogsunu sık bakalim sut geliyormu gelmiyormu. Ayrica ilk haftalar kilo her bebek almiyorki misal benim kizim hastene sonrasi kilo kaybi yasamadi yani odemli bir bebek degildi doktorumuzda soyledi boyle olunca kilo almaya basladi hemen ama 3 kilo dogan bebek 300gr kadar kaybediyor e bunuda anca bir hafta 10 gunde geri alacak 10 gun sonra 3 kilo cikmasi zayiflamis anlamina gelmez. 1 ayi baz al bu konuda.
Doğru diyorsun canım. Tüm gün memedeydi belki ondandır. İlk kez sağdım sütümü 10 dakikada 30 CC anca çıkınca hayal kırıklığı yaşadım biraz. Evet normalmiş kilo almaması ilk hafta ama uyuyunca utanmıyor bide bazen böyle saatlerce huysuzlanıp memeden inmediğinde de çocuğum açmı acaba diye endişeleniyor um. Emdikten sonra memeyi sıkınca süt geliyor ama emerken ilk birkaç dakika yutkunuyor Luk Luk sonra emzik gibi çekiyor oyusden anlayamıyorum doyuyormu doymuyormu. Kilosu bi artmaya başlasaydıda bi rahata erseydim doyurabiliyorum yavrumu diyeeCanim caban cok guzel gerek olmadikca verme zaten mama. Butun gun emdi durdu diyorsun 30cc cikmasi normal benim sukur sorunum yok dunde benimki aksama kadar uyumadi memedeydi sagiyorum az az geliyor sut goguslerde sut birikmesine musade etmedikki sut gelsin :) birde sagimla gelen sutle emmeyle gelen cok farkediyor sagdigin sutu baz alma hicbir zaman emerken bıraktığında gogsunu sık bakalim sut geliyormu gelmiyormu. Ayrica ilk haftalar kilo her bebek almiyorki misal benim kizim hastene sonrasi kilo kaybi yasamadi yani odemli bir bebek degildi doktorumuzda soyledi boyle olunca kilo almaya basladi hemen ama 3 kilo dogan bebek 300gr kadar kaybediyor e bunuda anca bir hafta 10 gunde geri alacak 10 gun sonra 3 kilo cikmasi zayiflamis anlamina gelmez. 1 ayi baz al bu konuda.
Endise etme bak sen soyluyorsun sut geliyor demekki ihtiyaci o kadar memeyi birakinca sirtini sivazla odada bir tutla tekrar vermeye calis yoruluyordur emme refleksi zayifsa ondanda olabilir stres yapma evrene olumlu msj gonder sutun var ve kuzucugun doyuyor. Gogsunu de ara ara sag 30 40 ne cikarsa gogusleri ne kadar bosaltirsan o kadar sut uretimi olacak.Doğru diyorsun canım. Tüm gün memedeydi belki ondandır. İlk kez sağdım sütümü 10 dakikada 30 CC anca çıkınca hayal kırıklığı yaşadım biraz. Evet normalmiş kilo almaması ilk hafta ama uyuyunca utanmıyor bide bazen böyle saatlerce huysuzlanıp memeden inmediğinde de çocuğum açmı acaba diye endişeleniyor um. Emdikten sonra memeyi sıkınca süt geliyor ama emerken ilk birkaç dakika yutkunuyor Luk Luk sonra emzik gibi çekiyor oyusden anlayamıyorum doyuyormu doymuyormu. Kilosu bi artmaya başlasaydıda bi rahata erseydim doyurabiliyorum yavrumu diyee
Vala ben ole yapyorum csnım benomde 15 gunluk olyor yarın nen 3 4 gununde berı gunduz tekım 6 kadr fln kayınvademde calsyor cunku ısden gelınce yanımda ılk baslatda uyuma fln dıyorlardı korkuyordum ama gwcen uyudum zaten sıkıntı gece dıyolr gecedenısga gelmezlermıs zayen esın olsa bıle ısım yak zaten cocuk ısıksız uymyor gercı ben yatrkennde led var odda onlafı yakyorum dua etcen bol bol hıde uwvsen takıorum ben yarfı okr bence bıde besmelssız asla bısy yapma en azından hep besmwle cekbugün 10 günlük olduk..25. güne kadar kalcak zaten..sonrasını hallederim gibi düşünüyorum..gündüz senin dediğin gibi yaparım gecede eşim olcak zaten..Allahın izniyle bir şey olmaz..
Saol cnm cvp verdiğin için yarın götürücm Dr inş geçerBizimkide dustukten 2 gun sonra kanadi ama devami gelmedi. Devam ediyorsa dr a görünmesinde fayda var kalemi var onunla yakıyorlar gobegi korkulacak birsey degil ihmal etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?