hay maşallah bende aldım ama benim ki bitmek üzere bende yeniden alayım diyorum bence ıslak mendilden daha kullanışlı.içim çok rahat ben bazen yüzünü bile siliyorum oğlumun sağ Kaş'ında kuruma var küçük küçük kabuk bağlıyor onunla siliyorum.hemde yumuşacık oğlumun poposunu yumuşak yumuşak siliyorum.Ben hala alt değiştirirken ıslatılmış pamuk kullanıyorum o kadar çok almışım ki bitirene kadar 3 aylık olur heralde :)))
Ondan mı bilmiyorum ama pişik sorunumuz olmadı çok şükür inş olmaz ya ben ne desem hemen tersi çıkıyor gerçi
Ben her seferinde cikarmak icin ugrasiyorum. Genellikle cikariyor ama nadiren de olsa cikarmadan da yatiriyorum benimki de memede uyuyor ama gaz cikarmaya calisirken uyaniyor maalesef. Gazli uyutursam sonrasi daha kotu oluyor. Bu durum bebekteb bebege degisebilir. Ben kendimde biraz gazli bir insanim bebek de oyle. Seninki gazli degilse sorun degil. Bu arada gaz olayi genelde 3. Haftadan sonra basliyormus bende de oyle olduBebişler gelince bir sakinleşti burası. Kuzuşlarla ilgilenmekten fırsat bulamıyoruz pek. Ozaman hemen bir soru sorayım belki gelir birileri her emzirmeden sonra gaz çıkartıyomusunuz. Ben çıkartmadan da yatırıyorum bazen. Memede uyuduğu için gaz çıkarmaya çalışınca uyanıyor tekrar emiyor. Direk yatağa koyuyorum bende bazen. Siz her seferinde çıkarıyomusunuz
Evet silmeye gerek yok canim. Ben silmeden kullandimTeyzeleri ben de 20 ocakta spinal anesteziyle oglumu kucagima aldim. 2680 gr cok minik benim kuzum ama masallah kafasini falan tutuyor gelisimi güzel dik bir bebek. Ben de sizler gibi emzirirken cok aci cekiyorum kantaron yagi sürüyorum ve her defasinda sicak suyla siliyorum. Elimde lansinoh falan da var ama onu arada sirada kullaniyorum. Bu lansinoh emzirmeden önce silmeye gerek olmayan kremdi degil mi
Ay benimki de oyle o gazi cikarmak icin cok ugrasiyor bi de kiyamam sekilden sekle giriyor ve kocaman osuruyor inanamiyoruzGeceleri bazen cikarmiyorum ben de. Zaten her seferinde gaz cikarmiyor ya da biz beceremiyoruz gazini almayi.
Yatırdıktan bi 5 dk sonra falan huysuzlaniyor bazen, o zaman daha kolay cikariyor pit diye :) bir de bizimkinin bagirsak gazi cok fena. Resmen buyuk adam gibi zorrrt zorrt ses cikariyor inanamiyorum :)
@matmazel_matmazel gozun aydin gule gule buyut bebegini.
Mama verilen cocuklar oyle oluyor. Mamanin sindirimi daha uzun olduundan cocuklari uzun sure tok tutuyor diye biliyorum ben de sezaryan dan sonra sutum gelmeyince vermistim bi gece . O gece full uyuduÖncelikle yeni doğum yapan annelerimiz, bebekleriniz hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşaAllah...
Kizlar bu arada bir sorum olacak sütüm var ama bebek doymuyor.. 2dir bebelac gold mama veriyorum geceleri çocuk kesintisiz uyuyor baygın gibi. Doyduğun dan mi yoksa mamada mi bir anormallik var bilemedim...
Sizde durumlar nedir
Ben de mamaya karsi degilim sekerim. Bebek icin her yol mubah bence. Ne gerekiyorsa onu yapmak lazim. Cok diretmemek gerek diye dusunuyorumBen de mama veriyorum ama emzirdikten sonra susmadiysa veriyorum . Mama yediginde daha uzun uyuyor dogrudur. Anne sutu de veriyorum mama da veriyorum once cok taktikmistim niye sadece anne sutuyle doymuyor diye ama cok istahli ml 30 40 dk emse bile uykuya dalmiyir ustine mama iciyor sonra memede uyuyor . Herkesin cocugu farkli . Hoc vermeyen karsi olanlar da var .ben karsi degilim bi cok arkadasima da sordum . Mama +meme ile besleyip 1.5 yildir emzirenler var . Sen biraktirmazsan birakmaz dediler . Sadece anne sutu vericem diye ac uyutamam ben
Kaliyorum tabikikızlar bu 40 olayını ben pek bilmiyorum ama annem yalnız kalmaman lazım diyor..bende evde kendi düzeni oturtmak istiyorum artık..sizler tek kalıyor musunuz bebeğinizle?
Cok fazla takma kafaya. Bebek acsa kendini belli eder zaten. Aglar meme arar vs.. doktorun mama konusunda seni yonlendirir. Benimkiler kilo alisina gore bana soyluyorlar mamaya gerek yok diye. Onlar yok diyirsa yoktur. Ama bi gun derlerse mama takviyesi lazim o zaman veririm.Kızlar bende bebeğimi emziriyorum. Birkaç kez mama verdim sadece. Ama sütüm yetiyormu bilemiyorum. Hala kiloda artıya geçemedik. 15 günlüguz. Salı kontrole gidip tartılcaz bakalım. Bebeğimde sarılık yok. Emince hemen uyuyor. 2 2,5 saatte bir ben uyandırıyorum. Kendiliğinden nadiren kalkıyor. Sabaha karşı uyandığında memeden inmiyor saatlerce uyumuyor. Bugün mesela sabah 7.30 da kalktı akşam 17.30da uyudu. Hep meme istedi inmedi memeden. 30 CC de mama verdim yine uyumadı. Uyuduktan sonra sağdım ilk defa bugün 2 memeden 30 CC anca çıktı. Günde 3 4 kez kakada yapıyor. Her bezi çişlide ama ben çıkamadım bu işin içinden çocuğum açmı doyuyormu anlayamıyorum Doktor mama verme dediği içinde vermiyorum. Çocuğum anne sütüyle
doysun büyüsünde çok istiyorum.
1. Ay sonuna kadar sarilij riski var diye biliyorum. Doktoruna sor istersenKizlar bebeklerde sarilik riski ne zaman sona eriyo. Yani 2 saatte 1 emzirmeye zamana kadar devam edicez. Ne zaman kendi aciktifinda meme vercez. Kafamda deli sorular
Oyyy sejinle ayni durumdaymisiz. Annemle papaz oldum dayanamadim. Bana da ayni sekilde her sey batti. 30 gun durdu nasil gonderdigimi bilemedimAnnem 11.gun gitti ve esimde çalışıyor yalnizim tum gun kizimla. Eskidendi onlar ne yapacagim kimsem yok burada yoldan gecen birinemi gel diyecegim en guzeli hem yalniz olmak evet biraz yoruyor ama karisan eden herseye yorum yapan olmayinca insan daha rahat ediyor. Sadece eskiye ait seylerden gece bezini attirmiyorum cope birde odada gece lambası yakiyoruz yatak basinda karanlikta bırakmıyoruz ne derece dogrudur bilmem ama :) he bu arada annemle bile uyusamadik bu surecte kayinvalideyi aratmadi bana yada lohusalik dedikleri seyden ben huysuzdum bilemiyorum soylenen yapilan hersey batti resmen :)
En guzeli canim ben gonderdim huzur buldumaynen canım..bizde anlaşamıoruz şuan..suratı asık bir şekilde geziyor evde..bende yalnız olayım ama kafam rahat olsun moralim yerinde olsun diyorum..galiba kendim idare etmeye çalışcamm..
Offf ayni benimki yaaaBiz hastane cikisi sutum hemen gelmedi diye mama almistik sadece evdeki ilk gece bir kez yaptim verdim mama dolaptaydi annem ben uyurken dinleneyim diye 2 kez yapmis sabaha kadar bende getirecek emzirecegim diye bekliyorum biraksam mamayla cocugu kendi bakacakti birde 27 28 derecelik evde kizi hem kundakladi hem cift kat giydirdi hemde uzerine penye battaniye ile orttu usurmus kizim ayaklarina kadar isilik oldudiyorum ya kaynana yapsa topa tutariz ama kaynanalikla alakali degilmis gordum yani
Ben kullaniyorum canim memnunum. Ben de ise yaradi. Ben e bebekten almistim 4 al 3 ode vardi 4 tanesi 75 tl fln sanirimKızlar humana çayını kullanan var mı memnun msnz bnde almayı düşünüyorum ama pek bi bilgim yok bununla ilgili eczanelerde fiyatları nekadar msela
Gecmis olsun canim. Tez zamanda iyilesir insallahOğlum hastalandi
Evdeki herkes grip,ya bizden bulaştı ya da usuttu bilmiyorum.
Burnu cok tikali zor nefes aliyor, balgami da var. Insan inanamıyor bu minicik bedenin nasil bu kadar balgami sumugu olur diye ama var malesef.
Neyseki cigerleri temizmis, serum fizyolojikle aciyoruz su an sadece.
Cok hevesliler madem dogursunlar yahu biraksinlar biz dogurduklarimiza analik edelim :))(Offf ayni benimki yaaa
Cocuk usuyecek diye kat kat giydirmeler
Kendi kendine beslemeye calismalar
Bir takim sacma sapan yorumlar
Ay yanliz degilmisim
Anladım kızlar ozmn almym boşuna düzenli beslenmk yeterli olur inşallah30 TL'ye almıştım ben içiyorum hatta bitmek üzere ama açıkçası çok faydası olduğunu düşünmüyorum onun yerine doğal kurutulmuş bitki çaylarının daha çok faydasını gördüm
Sagol canim size de gecmis olsun.Can'ım benim oğlumda dün fena halde grip ti.doktorumuz sık sık burnunu aç aşağıya inmesin dedi.bende sık sık serum fizyolojik sıkıp otribebe ile çektim bugün rahatladı baya.sakın ihmal etme bizim de babamız ve ablamız gripti onlardan geçti.malesef kış bebekleri zor oluyor
Zannetmiyorum refluyle alakali oldugunu. Uyurken de almaz cani yandigi icin olsa.reflüyle m
reflüyle mi alakalıdır dersiniz sizinki ne zaman düzeldi veya düzledimi peki
Size de gecmis olsun canim.Geçmiş olsun Esra
Benim de aynı şekilde herkes hasta olunca etkilendi sanırım Ankara da zaten buz gibi
Balgamlı kustu dün bi de burnundan dediğin gibi kocaman insan gibi sümüğü çıktı :)))
Hem çok acıkmıştı deli gibi emmek istiyor bi yandan burnu tıkalı nefes alamıyor emerken yutlunamıyordu çıkartınca rahatladı çok şükür ya aman onlara bi şey olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?