Bu ara yine artırdı benim kız da, hatta iki defa da kakasını temizleyip tam bezini bağlarken üstüme fışkırttı ben de yıldım kaka temizleme işinden bir de bir iki bodye bulaşmış çıkmadı makinada, nasıl temizlenecek ki bu?
16 günlük olduk bugün canım aynen ben de gazlıyım benden geçiyor çocuğa heralde..ben de başlayacağım gaz ilacına göz çapağı için direndim ama geçmedi dr a götürdüm damla verdi sol gözü geçti sağ hâlâ çapaklanıyor ılık su pamukla siliyorum ona rağmen tahriş oluyor kızarıveriyor boynunu hergün siliyorum ona rağmen pişik olmuş hergün bişey çıkıyor 16 günde pert oldum (
Bendeki ne psikopatliksa hep karnimda olmasini istedim. Plansiz dogum oldu benimki. Ilk dogum sezeryan olunca ikincisinde nst de sancim cikti ve apar topar sezeryana hazirladilar. Aglayarak girdim canimdan can aldilar sanki Sana en yakin ve guvende oldugu yerde suanda. Her saniyenin tadini cikar :)
Benimki ilk olunca onun heyecanı heralde :) bir de erken olur mu korkusu var işte inşallah zamanında gelir. Kaç haftalık doğum yaptın. İnşallah iyisinizdir ikiniz de
Oglumun hastalanmasina üzülürken birden bire silikon uc olmadan emmeye baslamasinin sevincini yasadim bugun.
Sanki 1 ay olmamis da ilk bugun emzirmeye baslamisim gibi.
Yaralar hala duzelmedi ama silikonla emzirdigimden daha fazla acimadi.
Demek ki bebeğim icin de cok sey fark etmis, surekli emmek istedi bugun. Normalde 5 dk emip uyuyan cocuk 20 dk memede duruyor,uyusa bile birakmiyor memeyi.
Insallah yaralarim da iyilesir de artik ben de emzirmekten zevk almaya baslarim.
Oglumun hastalanmasina üzülürken birden bire silikon uc olmadan emmeye baslamasinin sevincini yasadim bugun.
Demek ki bebeğim icin de cok sey fark etmis, surekli emmek istedi bugun. Normalde 5 dk emip uyuyan cocuk 20 dk memede duruyor,uyusa bile birakmiyor memeyi.
Insallah yaralarim da iyilesir de artik ben de emzirmekten zevk almaya baslarim.
5-10 dk cok canim ya :) 2 dakika suya sokup cikariyorum. Yerde yikiyorum ben. Teknesine dort parmak su koyuyorum ve biraz sampuan dokuyorum. Bir elimle bebegi tutup diğer avucumla suyu alip her yanini yikiyorum. Ikinci bir legenim daha var onda da temiz su var. Ayni sekilde duruluyorum :)
anne olmak gerçekten hem çok güzel hem de çok zor bir şeymiş..güzel olduğunu biliyor da insan bu kadar zor olabilceğini tahmin edemiyor..11. günümüz bugün..doğru düzgün uykum yok..geceleri uyumamak için inat ediyor sanki yavrum..hep memede kalmak istiyor..altı ıslandığı an altının değişmesini istiyor..gazını çıkarmayı beceremiyoruz henüz..ne zamana düzene gircek bunlar merak ediyorum..ben dışarı çıkıp hava alabilirim gibi düşünüyordum arada ama şuan mümkün görünmüyor..emzik de almadı oğlum..dün göbeğimiz düştü bugün ilk cıbı cıbımızı yaptık..banyodan sonra değişir bazı şeyler diye ümit ediyorum umarım öyle olur..
Ben de tekrar başladım doktorumun yönlendirmesi ile. Demir, decavit ve d vitaminini kullanıyorum. Bebiş için de sağlık ocağı d vitamini verdi ama henüz kullanmaya başlamadım.
Kızlar sizin bebekleriniz de 7/24 memede durmak istiyor mu hiç bir şey yapamıyorum sırf bu yüzden, bazen tuvalete bile zor gidiyorum. Gazı yok, altı temiz, bildiğimiz kadarıyla başka bir ağrı sızısı da yok. Sürekli emmek istiyor, gündüz uykusu yok, sadece benim kucağımdaysa uyuyor gündüzleri. Yoksa bıraktığım gibi uyanıp ağlıyor. Kimse oyalayamıyor da, emmeden başka onu sakinleştirebilmek mümkün değil. Meme uçları da pert durumda. Hayır en azından bir saatcik uyusa bütün işlerimi yapacağım ama yok, geceleri uyuyor Allah'dan ama o da ben yanındayım diye. Tuvalete vs kalksam hemen uyanıp ağlıyor peşimden. Bugün 11 günlük olduk, oğluma kilit vaziyetteyim
Kızlar benim sağ göğsüm aşırı sertleşti ve çok ağrıyor.Sıcak havlu koyup pompa ile sağmaya çalışıyorum ama fazla süt çıkmıyor. Gögsüm tam boşalmıyor. Bebek pompadan daha güçlü emer diye o taraftan emziriyorum ama bebeğim 10 dk dan uzun pek emmiyor. Sertlikler de geçmiyor. Sürekli o taraftan emzirsem süt daha da çok birikebilir. Ne yapmalıyım sizce? Bu durumu yaşayan oldu mu?
Kızlar benim sağ göğsüm aşırı sertleşti ve çok ağrıyor.Sıcak havlu koyup pompa ile sağmaya çalışıyorum ama fazla süt çıkmıyor. Gögsüm tam boşalmıyor. Bebek pompadan daha güçlü emer diye o taraftan emziriyorum ama bebeğim 10 dk dan uzun pek emmiyor. Sertlikler de geçmiyor. Sürekli o taraftan emzirsem süt daha da çok birikebilir. Ne yapmalıyım sizce? Bu durumu yaşayan oldu mu?
Canım benim de olmuştu ilk süt indiğinde ikisi birden buraya da yazmıştım hatta ben banyoda eze eze masaj yaptım su da biraz sıcağa yakındı o şekilde çözüldü benim düğümler ma bebiş bir süre emip boşsltamadığı için süt üretimi yavaşladı yeni yeni artıyor sütüm...