2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Canım bende iri bekliyordum. Sıkı diyetteydim. 3bucuk beklerken 3kilo normal doğumla doğdu. Hiç belli olmuyor yani :)
Ne güzell maşallah size canım evet işte belli olmuyor sezeryan olsun diye hemen kestirip atıyorlar bende buna kızıyorum ama nabıcam mecbur doktorumu dinlicem

Cnm bizimde bikere öyle oldu aģzından burnundan fışkırdî yedirdiğim mama sonra bidaha olmadı şükür saat aralarına dikkat et sadece bişey olmaz inşallah

Lütfen bana yardimci olun Size birsey soracam prima premium care kullaniyorum fakat bebegim hep beline kadar islaniyor sizdirma yapiyor. Hangi markayi önerirsiniz sizce ne denemeliyim

Gozun aydin. Gun gectikce daha iyi olacak

Daha pek kucuk yavrum yazik. Ben de duzene girer diye bekliyorum ama hep bir dongu emzir gaz cikar altini degistir uyut emzir gaz cikar altini degistir bitmiyor vallaha

Ah ben ne cektim o pisikten... yaranin nasil olduguna bagli cok coddi bsey degilse bepanthol isini gorur iyi yapmissin. Alt degistirmelerde bol bol havalandir nemli kapatma. Pisik onlemek icin sudokrem kullanabilirsin. Bircok kiside ise yariyor. Yaramayan da oluyormus denersin

Maflor u ben de kullaniyorum. Sen de ise yarar mi bilmem ben de pek faydasi olmadi ne yazik ki. Meme haricinde agliyor diyorsun ya iste o gaz aancisindan oyle bence. Benimki de oyle cunku. Surekli emme istegi de ondan sanirim benimki de ne zaman gaz tavan yapsa hep meme istiyor. 3 ay diyolar o zamana ne hale gelirim kiamet artik

Bende avent chicco ve nuk vardi hepsini denedim sadece chicconun kaucuk olanini aldi ilk 2 hafta ama artik agzina alinca ogurup atiyor almayacak sanirim :)
bendeki nuktu canım ilk hafta aldı..artık anlıyor süt gelmeyince hemen fırlatıyor ağzından..ilk başta hemen almıştı markadan değil de öğrendiği için almıyorlar galiba..

Ne güzell maşallah size canım evet işte belli olmuyor sezeryan olsun diye hemen kestirip atıyorlar bende buna kızıyorum ama nabıcam mecbur doktorumu dinlicem
Naçizane fikrim hiçbir şey için mecbur değilsiniz. Beden sizin, bebek sizin. Gerçekçi bir tıbbi gerekçe olmadığı sürece hiçbir doktorun sizi sezaryen yapma hakkı yok. Kaldı ki doktorlar normal Doğum için değil ama sezaryan Doğum yaptırabilmek için bi gerekçe rapor etmek zorunda. Usg lerin yanılma payı olduğu gibi, yanılmamış ve 4 kg bir bebek doğuracak olsanız bile bu normal doğuma engel bir durum değildir. Gerçekten ama gerçekten normal Doğum yapmak istiyorsanız bence doktorunuza bunu kesin bir dille ifade edin. Karşısında bilinçli ve ne istediğini iyi bilen bir gebe gören her doktor normal doğuma onay verecektir...

Lütfen bana yardimci olun Size birsey soracam prima premium care kullaniyorum fakat bebegim hep beline kadar islaniyor sizdirma yapiyor. Hangi markayi önerirsiniz sizce ne denemeliyim
Ben de kullanıyorum cnm ama hiç sızdırma olmadı şimdiye kadar. Doğru beden kullandığından ya da gevşek bezlemediğinden emin misin?
Başka marka deneyeceksen de huggies hiç alma derim. İnanılmaz kötü bir bez. Kalite sıfır. Bantları bile insanın elinde kalıyor. Kaka yaptığında da bi tuhaf oluyor iç malzemesi

Faydasını gördün mü cnm baya süt yaptı mı bn çok kararsız kaldm alıp almamakla
Kararsız kalma cnm al bi kutu dene derim. Tüketici yorumları ki buna bende dahilim çoğunlukla memnun kalındığı yönünde. Velevki sen de işe yaramadı diyelim, bir kutu çay masrafından başka bi zararı yok sonuçta. Bebişe süt yapma ihtimali olduktan sonra denemeye değer bence..

Peki bidaha ne zaman süt versem. Bide sürekli hergün mutlaka hıçkırık tutuyor
Geçmiş olsun cnm. Fışkırarak kusmanın birçok sebebi olabilir. Süt fazla gelmiş olabilir, fazlasını çıkartmıştır ki bu en tehlikesiz olan durum. Ama yenidoğan reflüsü, mide darlığı, idrar yolu iltihabı gibi birçok sorun da sebep olmuş olabilir. Bir gün daha gözlemleyip aynı şekilde kusma devam ediyorsa doktora göstermende fayda var cnm. Yüksek ihtimal sebep sadece basit bi süt fazlasıdır. Ama diğer ihtimalleri de yok saymamak gerek. İnş kusması düzelir bebişin.

Hıçkırık için de midesi büyüyor diye bilirdim meğer gazmış sebep. Memeyi ya da biberonu emerken gaz yutuyorsa vücut hıçkırarak tepki veriyormuş. Zaten hıçkırık tutunca emzirerek geçmesinin sebebi de mide büyümesi falan değil gazın yerini sütün almasıyla giderilmesiymiş.. Beslerken gaz yutmamasına özen gösterirsin cnm.

Geçen gün anne sütü ve mama ile beslenmeyle ilgili bir mesaj yazmıştın, cevap yazıcaktım ama sonra yanlış anlarsın diye yazmadım.

Öncelikle bilmeni isterim ki bebeğini anne sütü ile besleyen her anne bebeğini aç aç uyutmuyor emin olabilirsin :)
Sırf bebek kilo alsın diye (ki bu çoğu zaman alınmış sağlıklı bir kilo değil kof bir kilodur) mama ile beslemek bebeğe verilen büyük bir zarardır. Mama ile beslenen çocuğun anne sütüyle beslenenden daha fazla vitamin aldığını da yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam. Doğa da Allah tarafından yaratılmış olan ve taklit edilmesi henüz mümkün olmayan ender şeylerden biri de anne sütüdür. Dünyanın en mükemmel maması bile anne sütünün kalitesine erişemez.
Anne sütünü arttıran en önemli iki şey var; biri bol su içmek diğeri de bol booool emzirmek! Bebek ne kadar çok emerse vücut ve hormonlar o kadar fazla süt üretecektir. Ama sen mamayla bebeği doyurursan emme isteği azalacak, az emilen meme az süt üretecek ve bir bakacaksın memede hiç süt yok.. Doyuyor mu aç mı endişesini bırakıp birkaç gün boyunca 1,5-2 saat arayla emzir hatta memeden ayırınca ağlıyorsa bırak emsin istediği kadar. bak göreceksin sütün de artacak bebişte doyacak. Anne yüreği seni de anlıyorum açlığından endişe ediyorsun ama emin ol sütün sandığın kadar az olsaydı mamalarla bebeğin şu an en fazla olması gereken kilo kadar olurdu artıya geçmezdi.. 300 gram fazla bile kilo almış bebişin.

Sezeryan olan anneler kanama durumunuz nedir? Devam ediyormu yoğunmu. Benim 2 dir tam kesildi diyorum 24 saat bişey gelmiyor sonra yine gelmeye başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…