2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
biz kullaniyorz ama öyle.bi sorun yasamadik

Ben kızımda çok kullandım canım. Daha oğlumda hiç ilaç kullanmadım kimyon tohumu kıllanıyotum şükür ilaca gerek kalmıyor.

Ben cozumu rezene kimyonda buldum denemedin mi hic kendim iciyorum sutten ona geciyor zaten rahatliyor eskiye nazaran daha iyiyiz sukur

Kızlar gece mama veriyorum ben hipp almıştım o dokunuyo olabilir mi. Keçi sütünden mama var demiştiniz onu mu denesem bi de

Bu arada kızlar sütüm azaldı. Helva yiyorum kuruyemis falan. Başka ne yapsam. Çaylardan aldım midemi bulandırdı içemedim.

Aktardan mi aldın canım nasıl kullanıyorsun
Aktardan aldim 2 tatli kasigi rezene 1 tatli kasigi kimyonu bir bardak sicak suyun icinde 10 dk demleyip suzup iciyorum gunde 2 -3 bardak. Istersen humana yada milupaninda rezene kimyon cayi var onuda kullanabilirsin ben sahsen cok fayda gordum

Bu arada kızlar sütüm azaldı. Helva yiyorum kuruyemis falan. Başka ne yapsam. Çaylardan aldım midemi bulandırdı içemedim.
Sari leblebi :) hurma, boza icebilirsin uzerine tarcin dokup ikiside sut yapiyor. Birde sutlu irmik tatlisi yapip tuketebilirsin.

Kızlar gece mama veriyorum ben hipp almıştım o dokunuyo olabilir mi. Keçi sütünden mama var demiştiniz onu mu denesem bi de
Yedigin hicbirseyi dolap soguklugunda yeme icme oda gaz yapiyor ayagindab corabi eksiltme. Terli kalma. Birde tahin helvasi sut yapiyor evet ama bazi cocuklarda alerjenmis oda gazi tetikliyormus ben tahin helvasinida kestim bubyuzden gazli olunca ondan olabilir diye risk almadim.

Canım aktardan çekilmemiş kimyon al 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı kimyonu koy kaynamaya başlayınca kapat altını 1 çay kaşığı bebeğe içir kalanını kendin iç
Bebeklere mumkun mertebe anne sutu ve mecburi durumlarda mama disinda birsey verilmesini sahsen dogru bulmuyorum ki arastirmalarda bunu destekliyor gecende limon damlatip icirilmesi soylendi hickirik icin ama hem asitli hemde gaz sebebi onlarin korpecik mideleri bunu tolere edebilecek durumda degilki bir damla bile olsa. Anne sutunden cok rahat geciyor anne duzenli icerse fayda saglanir zaten diye dusunuyorum

Bize çocuk drumuz önermişti. Kızımda da damla yerine vermiştim. Oğlumda da kullanıyorum zaten bir çay kaşığı versende bir damlasını anca yutuyor geri kalanını çıkarıyor

Kesinlikle katılıyorum cnm. Yapılan onca araştırma, dünya sağlık örgütünün onca makalesi, ani bebek ölümü sendromları ve nedenleri bu denli ortadayken maalesef hala annelere kullanabilirsiniz diye tavsiyede bulunan doktorları duydukça çok üzülüyorum..
Doktoruna güvenip uygulayan o kadar çok insan var ki haklı olarak "e biz içirdik birşey olmadı gerçekten de" diyorlar. Katıldığım bi gebelik seminerinde doktor aynen şöyle demişti "milyonda 1 ihtimal bile olsa eğer sizin başınıza gelirse 100 de 100 doğru bir ihtimal oluverir!!! Bebeğimin başına gelebilir ihtimali milyonda bir bile olsa ben şahsen hiçbir şey yedirip içirmem.
Forumdan bi arkadaşım anlatmıştı hiç unutmam, bebişe su da lazım işgüzarlığı yapıp anne sütünü suyla karıştırarak içirmişler maalesef bebeğin beynindeki elektronlar zedelenmiş ve vefat etmiş.. Lütfen bebeğiniz 6 aylık olana kadar su bile dahil anne sütü ya da mama dışında hiçbir şey vermeyin..

Bebişlerdeki gazla ilgili de birşey paylaşmak istiyorum kızlar.

Geçen gün bebişi gazlı bir arkaşım için acaba anne ne tüketiyor da gazı oluyor diye araştırmaya başladık. Birçok doktor sitesinde "anne ne yerse yesin gazı bebeğe tıbben ulaşamaz" şeklinde açıklamalar yapmış. Asıl sebebin sadece ve sadece bebeğin beslenirken gaz yutması olduğunu söylemiş.

Sonra düşündüm doğru olabilirdi çünkü arkadaşım o kadar dikkat etmesine rağmen bebişte gaz oluyordu ama benim bebeğimin sanki ben hiç gazlı birşey yemiyormuşum gibi gaz sorunu olmuyordu.. Tüm cesaretimi toplayıp evdeki kuru fasulyeden koca bir tabak yedim :) Bana ciddi gaz yaptı ama bebeğimde yine tık yok! Sadece anne sütü ile besleniyor ve göğsümün kahverengi kısmının tamamını bir seferde alıp emebiliyor. Emerken gaz yutmadığı için sanırım gazı olmuyor.. benim bi lafımla yeme içme düzeninizi değiştirmeyeceksinizdir elbette ama naçizane tavsiyem bebekleri beslerken gaz yutmamalarına da dikkat edin belki bi faydası olur.

Merhaba..
Güle güle büyütün bebeğinizi..
Güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz. Ben de 4 günlük anneyim ama en zorlandığım kısım bebeğin gazını çıkartmak.
Var mı bunun kolay bir yöntemi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…