2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar gece mama veriyorum ben hipp almıştım o dokunuyo olabilir mi. Keçi sütünden mama var demiştiniz onu mu denesem bi de
Keçi sütü mama iki markada var. Golden Goat ve Töpfer. İkisi de iyi ürünlerdir.
İnternetten alacaksan dikkat et geçmiş tarihli ya da son kullanma tarihi yakın ürün gönderebilirler. Mutlaka satıcıdan son kullanma tarihini teyid edersin.
Golden Goat e-bebekte falan satılıyor ürüne ulaşması daha kolay. Töpfer maalesef her eczanede bulunmuyor. Temini daha zor bi mama ama bulabilirsen ilk önceliğin bu mama olabilir.

Merhaba..
Güle güle büyütün bebeğinizi..
Güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz. Ben de 4 günlük anneyim ama en zorlandığım kısım bebeğin gazını çıkartmak.
Var mı bunun kolay bir yöntemi ?
Teşekkür ederim, sizin de bebeğinizi Allah bağışlasın sağlıkla büyüsün inş.

Pek gaz sorunumuz olmadığı için çözümü kısmında bilgilerim genelde teorik. Pratikte de uygulayan arkadaşlar cevap yazarsa güzel olur.
Ama naçizane tavsiyelerim, bebeğin altını açıp çok naif hareketlerle bebeğin bacaklarına bisiklet pedalı çevirme hareketleri yaptırabilirsiniz. Kalça çıkıklığı riski yüzünden kalça ultrasonu çektirene kadar bu hareketi çok nazikçe uygulayın. Amaç bebeğe hareket ettirip bağırsaklarının çalışmasını sağlamak.
Çok zorda kalırsan makatını kesinlikle zorlamadan hafifçe kulak çubuğunu zeytinyağı ile yağlayıp uyarabilirsiniz. Bunu da sık sık yapmayın ki bağırsaklar tembelleşip sürekli uyarılma ile gazı çıkarmasın.
Bebeğin karın kısmını omzunuza denk getirerek yaslayın ve sırtına aşağıdan yukarı doğru masaj yapın. Bel kısmına da avuç içinizi çukur yaparak pat pat diye hafifçe vurun. Özellikle karnı omuza denk gelsin ve baskı yapsın ki içerdeki gaz baskıyla dışarı çıkabilsin. Ama bunu da göbeği düştükten sonra yapmakta fayda var.
Kimyon yağı alıp ayak tabanlarının altına sürebilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Ama en önemlisi emzirirken hava yutmamasına özen göstermeniz.. Gazın oluşma sebebini bulup önüne geçebilirseniz zaten gaz çıkartma tekniklerine de ihtiyacınız kalmayacaktır. Henüz çok küçükmüş, bebiş büyüdükçe de bağırsak florası gelişeceği için kısa zamanda atlatırsınız inş.

Tekrar içireceğin zaman bi kaba sıcak su koy, içine de biberonla mamayı oturt hemen ılınır zaten. Sonra içirebilirsin. Mamayı kesinlikle direk ateş üzerinde ısıtma cnm bozulur.
Birşey daha soracağım canım acaba mamayi yanlış mı yapıyorum ben. Kaynamış su ile hazır soğuk suyu karıştırıp ilitiyorum mamayi öyle hazırlıyorum. Çünkü acıkınca ortalığı yıkıyor oğlum kaynamış suyun ilimasini bekleyemiyoruz. Nasıl yapmalıyım.

Peki değiştirmeli miyim sizce mamayi canım. Hipp kullanıyorum şuan

Mama sadece kaynamış ve ılınmış suyla yapılır cnm. Koyduğun soğuk su daha önce hiç kaynamamış bir su ise kesinlikle koymaman lazım.

Ama şöyle birşey yapabilirsin; bolca suyu kaynat sonra da mama yapılacak ısıya gelince suyu termosa koy. Termosda su koyduğun ısıda muhafaza edilir. Mama yapacağın zaman direk termostan biberona koy anında hazır maman.

Termosun yoksa yine bolca suyu kaynat cam şişede muhafaza et. Mama yapacağın zaman lazım olan kadar suyu cezve de falan biraz ateş üzerinde tut hemen ılınır zaten.

Peki değiştirmeli miyim sizce mamayi canım. Hipp kullanıyorum şuan
Hipp te iyi bir mamadır aslında İsveç markası diye hatırlıyorum. Ama istersen yine de bi mama değişikliği yapıp sorunun mamadan mı kaynaklı olduğuna bi bakabilirsin. Değişen birşey olmazsa sorun mama değil demektir. İlla ki iki kutuyu da bitirecektir bebiş ziyan olma durumu olmaz.

Kızlar yaptığım mamayi ne kadar sürede tüketmesi gerekiyor. Bazen hepsini içemiyo hemen bozulur mu.

Mama soğur ama ısıtmali mi

Canım kaynamamış suyu karıştırma bence. Ben kaynattığım suyu cam şişeye doldurdum. Mama için ondan cezveye alıyorum cok az ısıtıp biberonda üzerine mama ekleyip çalkalıyorum. Mama iki saat kullanılabilir. Sonra atman lazım arkasında öyle yazıyor. Oda sıcaklığında cok soğumaz ama soğursa sıcak suya oturt biberonu hemen ısınır :)

Ayrıca eşim yapıyor bazen mamayi. Mamayı koyunca su soğuyor diyor. Sıcaklığı nasıl olmalı. Bi su termometresi mi alsam öyle ayarlasam

Ayrıca eşim yapıyor bazen mamayi. Mamayı koyunca su soğuyor diyor. Sıcaklığı nasıl olmalı. Bi su termometresi mi alsam öyle ayarlasam
40 derece suya mamayı koyup çalkala. Sonra biraz daha soğumasını bekle. Bileğine mamayı damlat ılıksa tamamdır içirebilirsin. Temassız ateş ölçerin varsa eğer onların su sıcaklığı oda sıcaklığı falan da ölçme özelliği var. Suyu onunla ölçebilirsin.

Tamam cnm bkym internetten teşekkür ederim

Canim boza ictinmi bozanin cok faydasini gordum humananim cayinida iciyorum. Birde bebegim gazli bir bebek rezene hem gazina iyi geliyor hemde sut yapiyor rezene kimyon cayida alabilirsin. Tabiki en önemlisi bol su tuket sutun cogalir insallah.
Boza içiyorum cnm bu dediklerinide duymuştum ama denemedim hiç olmazsa bnlarıda deniyim

Faydasını gördün mü cnm baya süt yaptı mı bn çok kararsız kaldm alıp almamakla
Kızımda almamıştım sonralardan almıştım faydasını gördüm şimdi doğum yapmadan önce aldımki eve gelir gelmez başladım içmeye bence faydası var ve çevremdekiler de memnun

Kızlar gobeginiz ne durumda doğum yapalı 13 gün oldu- göbeğim hala var ve sallanıyor çok yumuşak sönmüs balon gibi :) korse kullanıyorum 7. Günümde doktor dedi daha ben sormadan sımsıkı korse bağla geçer dedi 3 kere falan kullandım korseyide, ama göbeğim düzelecek gibi hicccc durmuyor sizde durumlar nedir :)

Biz kullandik canim. Bebegime ishal yapti

benimkide oyleydi yumusackti toparladı sonradan smdi eski hali gibi korsede kullanmadim :)

ben kullanıyorum Can'ım memnunum.hiç birşey bebeklerde ki gazı tam olarak gidermez zaten.bizide rahatlattı

Kızlar gece mama veriyorum ben hipp almıştım o dokunuyo olabilir mi. Keçi sütünden mama var demiştiniz onu mu denesem bi de
piyasa da ki en iyi mamalardan biridir tecrübelerime göre ayrıca çocuk doktorumuzda hipp öneriyor doktorumuza çok güveniyorum.hipp combiotic tavsiye ederim gaz sorunu çok olmuyor

piyasa da ki en iyi mamalardan biridir tecrübelerime göre ayrıca çocuk doktorumuzda hipp öneriyor doktorumuza çok güveniyorum.hipp combiotic tavsiye ederim gaz sorunu çok olmuyor
Aslı ameliyatınız ne zaman canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…