2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bayanlar merhabalar. Herkesin bebeği hayırlı, sağlıklı olsun. Uzun zamandır yazamıyorum ben de. 20ocakta spinal sezeryanla doğum yaptım. Bugün 12 günlük olduk. 49cm 3040 gram doğduk. 2750'ye kadar düştük. Bugün kü kontrolde 3160 gram olmuştuk. 12 günde 410 gram sadece anne sütü ile geri aldık. Çok kilo verince doktorumuz anne sütü yetmediği için mama takviyesi önerdi ama daha ilk mama verdiğimiz gün bebeğimiz mamayı sindiremedi ve ağzından burnundan katı katı çıkardı, nefes alamadı soluğu acilde aldık. O günden beri inat ettim sadece anne sütü ile besliyorum ve yeterli oluyor.
Spinal sezeryandan sonra benim hiç baş ağrım olmadı bu arada. Sadece sırt ağrısı yaşadım ki öncesinde de çok sırt ağrısı çeken biriydim. 12. Günümdeyim bugün avm'de dolanabildim. Evet acılar ağrılar kolay olmadı. Hala dikişlerimdr ağrı ve sızı var ama atlatılıyor.
Bez konusu geçmiş. Prima premium care kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Pişiğimiz henüz yok. Ben ara ara mustelanın pişik kremini sürüyorum.
Benim de sizlere bir sorum olacak. Bebeğimin dili bembeyaz. Çenesinde ve yanaklarında bir şey yok. Bugün doktorumuz pamukçuk dedi karbonatlı suyla temizleyin dedi. Ama kesinlikle mümkün olmuyor. Oğlum ağzını açmıyor, açsa da parmağımı temizlemek için soktuğumda çok ağlıypr temizleyemiyorum. Bilmiyorum acaba pamukçuk değil de anne sütünden mi beyaz acaba dili diyorum bazen de. Başına gelen ve bunsorunu çözen var mı aranızda?

masmaviyim canim nasilsin gecmis sayfalari okuyamadim dogum yaptin mi?
ben persembe gecesi sancilandim cuma gunu dogumumuz oldu kendi bir anda gelmek istedi:)
sen nasılsın?
Canım bende bir defa bi açtım bakamadım yazılanlara seni merak etmiştim. Valla senle ne kadar kaderdaş gibiyiz. Perşembe sabaha karşı 4te sancıyla uyandım bir saat bekleyip eşimi uyandırdım sancı aralıklarının sıklaşmasını bekledik 7gibi doktorumuzu aradık hastaneye geçtik akşam 17:35 te kızım doğdu çok şükür. Cuma öğleden sonra hastaneden çıktık bizde. Ama zormuş gerçekten doğum yapmak daha yeni kendime gelebildim desem doğru olur çok zorlandık dünden beri daha iyiyiz. Sizde durumlar nasıl bebek nasıl ?

Nasil doktorlar var ya 12 gunde 410 gr cok iyi bi kilo hemen mamaya tesvik ediyorlar yurtdisinda da anne sutu ile besleryin diye hep konusuyorlar ayda 600 gr almis olan tanidiga devammanne sutu çok iyi diye tesvik ediyorlar ki ayda daha az alanlar var tebrik ederim cnm anne sutun varken mama vermemissin

Memene emzirmeden önce karbonatlı su sürebilirsin. Ben de ağzının içini silemedim, ağzını tam açsa bile her yerini silmek mümkün olmuyor. Bu dediğimi bana da kuzenim tavsiye etmişti, işe yarıyor.

super canim gozun aydin cok sevindim herseyin normal seyrinde gitmesine aklımdaydin :)

zamanla toparlarsin canım agir kaldirma dinlen bol bol..

bizde iyiyiz bir sikintimiz yok cok sukur. 2 yaşındaki ablamizla basimiz dertte cok degisti cok yaramaz asi oldu onunla ugrasiyoruz :))

Bendede aynı en fazla 10 dk , alt değiştirirken birde aglamamiz var şimdi yazıyorum bir yerde Yanimda ciyir ciyir Rabbim yardımcımız olsun ))

Benim bebeğimde 26 ocakta doğdu şükür emme konusunda bizde sorun yaşadık ilk iki gün zor bela emiyordu ama zor tutuyordu memeyi uğraşıp tutamayınca bırakıyordu uğraşmayı çok sinirlenip ağlıyordu. Bir gün hic emziremedik mama bile verdik. Dün doktor kontrolümüz vardı hemşire tekrar nasıl emzirecegimle ilgili eğitim verdi bana ve işe yaradı şükür. Göğüs ucunu baş parmakla işaret parmağının arasına alıp bebek arandığında ağzına memenin kahverengi kısmının tamamını sokmak gerekiyor dedi ve gösterdi birde benim göğüs ucum aşağı doğru olduğu için yukarı doğru tutmam gerekiyormuş. Bilmem işine yarar mı ama dene istersen. Bencede emzirmeyi her seferinde dene belki işe yarar.

Kızlar benim bebeğimde altını değiştirirken çok ağlıyor şimdilik eşimle birlikte değiştiriyoruz ama işe gidince bana kalacak. Şimdi eşim elini tutuyor yüzüne dokunuyor sakinleştiriyor bunlar bebeği.
Soğuk ıslak mendil gerçekten kötü oluyor bebek ürperiyor resmen haklıda. Bende ılık su hazırlıyorum yanıma pamuk veya ıslak mendili ılık suyla ıslatıp siliyorum iyi oluyor bu yöntem nasılsa musluklardan akıyor ılık su çok zahmetli olmuyor.

Bende anne oldum kızlar ...
Gözünüz aydın. Allah analı babalı saglikla büyütmek nasip etsin inşallah.

Bizimki zorlu bir normal doğum oldu. Senin ki normal mi oldu cuma sezeryan olacaktın sen zaten diye hatırlıyorum.
Acemilik vardı tabi düne kadar uykusuzluk emmeme ağlama gibi sorunlarla Perte çıkmıştık eşimde bende ama dünden beri düzene girmeye başladık şükür.
Ablanız kıskanmıştır haklı olarak işiniz zor erkek kardeşimin 17 aylık bir kızı var aralıkta oğlu oldu başta kıskanmıyordu ama şimdi bebeği kaldırıp onun yattığı heryere yatmak istiyor pusetine oturup sallanıyor emziğini alıp emmeye çalışıyor ki kendi hiç emmedi emzik

kızlar zor ama sonu güzel biten bir gündü bugün. Allah beterinden saklasın.size yazmak istedim sabah 8 de emzirdim oğlumu 13.10 da ameliyata girdi saat 2 ye geliyordu çıktığında ameliyattan sonra da 2 saat açlık süresi vardı.saat 16.00 olduğunda ilk emzirmemizi yaptık oğlumu görmeniz lazım dı öyle bir saldırdı ki mememe sanki bırakıp kaçacakmışım gibi.yavrum ne kadar acıktıysa artık.neyseki atlattık.
kızlar sizde dikkat edin özellikle erkek bebeği olanlar erkek bebeklerde daha sık rastlanıyormuş bu kasık fıtığı rahatsızlığına.arada altını değiştirirken kontrol edin kasıklarında şişme var mı diye.benim oğlanın kasık fıtığından bağırsak çıkmış testisine kadar sarkmıştı.sağ testisi bile şişmişti.Bağırsak boğulması ihtimali beni çok korkutmuştu.Allahım hepimizin evlatlarını sakınsın.hepinize dualarınız için tekrar teşekkür ederim Allah hepinizden tazı olsun.minnoşlarınızla sağlıklı Mutlu uzun ömürlerimiz olsun inşallah

Bende anne oldum kızlar ...
j
Hayırlı olsunnnnn :)

Maşallah sizeee :) bizim doktorumuz 1ayda en az 600gr almalı dedii. Seninki almış maşallah. Emzrmeden önce memeyi karbonatlı su ile silebirsin :)

Bende seni merak ediyordum. Sona kalanlar olarak.güle güle büyüt canım

Çok çok geçmiş olsun

kiskanclik gibi degil suanlik, yogun sevgi gösterisi :)

canim cumaya sozlesmistik suni sanci baslicakti olmazsa sezeryan olacaktim. persembe gece nisanim geldi sancim basladi. yoğundu sancim suni almadim.

zamanla duzene oturtursunuz canim henuz cok yeni

Başta yeğenimin ki de öyleydi bebek cici diyip seviyordu herkese gösteriyordu ama yavaş yavaş sanki kıskanmaya başladı. Ama şimdilik çok sıkıntı olmadı zarar vermiyor en azından.
Kendiliğinden gelmesi iyi oldu ikimiz içinde şükür. Benim ki epiduralli normal doğumdu epidural de benim sağ bacağımda uyuşma yaptı nedense o yüzden ıkınamadım ve doğum zor oldu ama doktorum sağolsun ısrar etti normalde sezeryana geçmedi. Geçti gitti neyse ki bebişlerimiz sağ salim geldiya önemli olan o. Ama şuda bir gerçek beklediğimden daha zordu süreç.

insallah bizimki kıskançliga cevirmez. ama banada icine atıyormuş gibi geliyor. disa vurumu normal ama icsel kıskaniyor gibi.

benimde dogum ani biraz kotuydu. fazla gerildim ilk olmamasina ragmen,ikinamadim dogum uzun sürdü :)

aynen canim gecti gitti cok sukur zor oluyor falan ama hemen unutuluyor. :)
bacagin da birsey kalmadi degil mi?
haftasonu sinavlara giremedin tabi.. :/

Sagol canim ,Sezeryan oldum 21 gün oldu .Dr a gittim fitil ve antibiyotik verdi Dr bile şaşırdı çok yoğun iltihap var dedi salı tekrar kontrole gidicem inşallah iyilesirim ozaman a kadar ... asli2434 canım çok geçmiş olsun bak bitti gitti bugün daha iyidir herhalde
Gecmis olsun. Insallah gecer doktora gorundun mu? Sezaryan miydi seninki dogum yapali ne kadar oldu?

Bacağım baya uyuşuk kaldı ama sonra geçti şükür neden öyle oldu kimse anlayamadı da anestezisyen herkese bu doz uygulanıyor böyle uyuşmaması gerekiyordu ama bünyenizle alakalı sanırım dedi ne derece doğru bilemiyorum.
Sınavlarda kaçtı eşim girdi ama çok uykusuzdu iki gün bebek uyutmamıstı ayakta zor duruyordu sınavdan da çok bişey beklemiyor girmiş olmak için girdi gibi oldu. Hayırlısı artık Büte gireriz inşallah.

Bugun ben de genel cerraha gittim arkadaslar meme yaralari icin.
İşi sütten kesmeye kadar götürdü malesef.
10-15 gun kadar sadece kuru tutup lansinoh sur, makineyle sag emzirme dedi.
Eger iyilesme olmaz, kanarsa falan bebegin sürekli kan emmesi refluye sebep olur sutten kesmek gerekir dedi.
Ben de ben çözüm bulmaya geldim siz su an benim icin buyuk bir hayalkirikligi oldunuz dedim. Sanirim gozlerim aglamakli oldu biraz. Farkindayim ama israrci olmanin bir anlami yok bu sekilde emziremezsin meme ucundan tum memeye enfeksiyon yayilabilir falan dedi.
Simdi tek gogsumu emziriyorum o daha iyi durumda, digerini sagiyorum.
Dun aksam 100 cc sagdigim memeden bu olaydan sonra 40cc sut geldi. Moral bozukluğundan herhalde.
Insallah gecer artik ya yok daha neler sutten kesmek falan

Cnm buyuk gecmis olsun bebisinin bunu atlattacak ne guzel enmeye bile baslamis
Bol bol emzir kokunu alsin yanliz olmadigini bilsin kiyamam ben ona ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…