Canım bende bir defa bi açtım bakamadım yazılanlara seni merak etmiştim. Valla senle ne kadar kaderdaş gibiyiz. Perşembe sabaha karşı 4te sancıyla uyandım bir saat bekleyip eşimi uyandırdım sancı aralıklarının sıklaşmasını bekledik 7gibi doktorumuzu aradık hastaneye geçtik akşam 17:35 te kızım doğdu çok şükür. Cuma öğleden sonra hastaneden çıktık bizde. Ama zormuş gerçekten doğum yapmak daha yeni kendime gelebildim desem doğru olur çok zorlandık dünden beri daha iyiyiz. Sizde durumlar nasıl bebek nasıl ?masmaviyim canim nasilsin gecmis sayfalari okuyamadim dogum yaptin mi?
ben persembe gecesi sancilandim cuma gunu dogumumuz oldu kendi bir anda gelmek istedi:)
sen nasılsın?
Nasil doktorlar var ya 12 gunde 410 gr cok iyi bi kilo hemen mamaya tesvik ediyorlar yurtdisinda da anne sutu ile besleryin diye hep konusuyorlar ayda 600 gr almis olan tanidiga devammanne sutu çok iyi diye tesvik ediyorlar ki ayda daha az alanlar var tebrik ederim cnm anne sutun varken mama vermemissinBayanlar merhabalar. Herkesin bebeği hayırlı, sağlıklı olsun. Uzun zamandır yazamıyorum ben de. 20ocakta spinal sezeryanla doğum yaptım. Bugün 12 günlük olduk. 49cm 3040 gram doğduk. 2750'ye kadar düştük. Bugün kü kontrolde 3160 gram olmuştuk. 12 günde 410 gram sadece anne sütü ile geri aldık. Çok kilo verince doktorumuz anne sütü yetmediği için mama takviyesi önerdi ama daha ilk mama verdiğimiz gün bebeğimiz mamayı sindiremedi ve ağzından burnundan katı katı çıkardı, nefes alamadı soluğu acilde aldık. O günden beri inat ettim sadece anne sütü ile besliyorum ve yeterli oluyor.
Spinal sezeryandan sonra benim hiç baş ağrım olmadı bu arada. Sadece sırt ağrısı yaşadım ki öncesinde de çok sırt ağrısı çeken biriydim. 12. Günümdeyim bugün avm'de dolanabildim. Evet acılar ağrılar kolay olmadı. Hala dikişlerimdr ağrı ve sızı var ama atlatılıyor.
Bez konusu geçmiş. Prima premium care kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Pişiğimiz henüz yok. Ben ara ara mustelanın pişik kremini sürüyorum.
Benim de sizlere bir sorum olacak. Bebeğimin dili bembeyaz. Çenesinde ve yanaklarında bir şey yok. Bugün doktorumuz pamukçuk dedi karbonatlı suyla temizleyin dedi. Ama kesinlikle mümkün olmuyor. Oğlum ağzını açmıyor, açsa da parmağımı temizlemek için soktuğumda çok ağlıypr temizleyemiyorum. Bilmiyorum acaba pamukçuk değil de anne sütünden mi beyaz acaba dili diyorum bazen de. Başına gelen ve bunsorunu çözen var mı aranızda?
Bayanlar merhabalar. Herkesin bebeği hayırlı, sağlıklı olsun. Uzun zamandır yazamıyorum ben de. 20ocakta spinal sezeryanla doğum yaptım. Bugün 12 günlük olduk. 49cm 3040 gram doğduk. 2750'ye kadar düştük. Bugün kü kontrolde 3160 gram olmuştuk. 12 günde 410 gram sadece anne sütü ile geri aldık. Çok kilo verince doktorumuz anne sütü yetmediği için mama takviyesi önerdi ama daha ilk mama verdiğimiz gün bebeğimiz mamayı sindiremedi ve ağzından burnundan katı katı çıkardı, nefes alamadı soluğu acilde aldık. O günden beri inat ettim sadece anne sütü ile besliyorum ve yeterli oluyor.
Spinal sezeryandan sonra benim hiç baş ağrım olmadı bu arada. Sadece sırt ağrısı yaşadım ki öncesinde de çok sırt ağrısı çeken biriydim. 12. Günümdeyim bugün avm'de dolanabildim. Evet acılar ağrılar kolay olmadı. Hala dikişlerimdr ağrı ve sızı var ama atlatılıyor.
Bez konusu geçmiş. Prima premium care kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Pişiğimiz henüz yok. Ben ara ara mustelanın pişik kremini sürüyorum.
Benim de sizlere bir sorum olacak. Bebeğimin dili bembeyaz. Çenesinde ve yanaklarında bir şey yok. Bugün doktorumuz pamukçuk dedi karbonatlı suyla temizleyin dedi. Ama kesinlikle mümkün olmuyor. Oğlum ağzını açmıyor, açsa da parmağımı temizlemek için soktuğumda çok ağlıypr temizleyemiyorum. Bilmiyorum acaba pamukçuk değil de anne sütünden mi beyaz acaba dili diyorum bazen de. Başına gelen ve bunsorunu çözen var mı aranızda?
Bende anne oldum kızlar ...
super canim gozun aydin cok sevindim herseyin normal seyrinde gitmesine aklımdaydin :)Canım bende bir defa bi açtım bakamadım yazılanlara seni merak etmiştim. Valla senle ne kadar kaderdaş gibiyiz. Perşembe sabaha karşı 4te sancıyla uyandım bir saat bekleyip eşimi uyandırdım sancı aralıklarının sıklaşmasını bekledik 7gibi doktorumuzu aradık hastaneye geçtik akşam 17:35 te kızım doğdu çok şükür. Cuma öğleden sonra hastaneden çıktık bizde. Ama zormuş gerçekten doğum yapmak daha yeni kendime gelebildim desem doğru olur çok zorlandık dünden beri daha iyiyiz. Sizde durumlar nasıl bebek nasıl ?
Evet uyuyor ama benimkinin emdikten sonraki uykusu en fazla 10 dkve uyanınca da emmek istiyor yine, bahsetmiştim bana yapışık bi bebeğim var diye. Böyle bir kısır döngü içindeyiz gün boyu o yüzden altını değişirken uyanır endişesi taşımıyorum zaten uyanıyo diye. Yarı baygın gibi oluyor altını değişirken, o ayılana kadar da bitirmiş oluyorum alt değişme işini :)
Kızlar 15 günlük olduk hala memeyi almıyor. Geceleri mama veriyorum gündüz sütümü sağıp veriyorum çok üzülüyorum buna. Lütfen bizim için dua edin emsin artık.
Bide biberonlar mama vermekten içi yağlı yağlı sıcak suda bekletiyorum düzelmiyo emzik kısmı hafif sarardı. Değiştirsem mi.
Birşey olur diye kaynatmadim canım ya denesem mi acaba. Biberonlar avent.
İnşallah alır canım benim oğlumda. Çok inatçı memeyi verince sinirleniyo felaket agliyo susturamiyorum. Çekmeyi denese aslında süt gelecek ama inat ediyo. Emmedigi için sanırım sütümde azaldı.
kızlar bebeğimin altını ve üzerini değiştirirken çok sorun yaşıyorum..aşırı ağlıyor..kaldırıp sakinleşire sakinleştire altını değiştirebiliyorum..bide bu işlemi 2 kişi zor yapıyoruz..o kdar zorluyor yani bizi..bu sorunu yaşayan ve buna çözüm bulan var mı içinizde? gözüm çok korktu 2. bebek fikrini şuan tamamen kafamdan çıkarmış durumdayım..
Benimki de öyle canım, 14 günlüğüz yeni yeni alışmaya başladı altının değiştirilmesine. Hele o ıslak mendil ya da pamuk poposuna soğuk soğuk değince çıldırıyordu. Ben emzirdikten sonra değişiyorum altını, o yüzden sakin oluyor genelde.
Gözünüz aydın. Allah analı babalı saglikla büyütmek nasip etsin inşallah.Bende anne oldum kızlar ...
super canim gozun aydin cok sevindim herseyin normal seyrinde gitmesine aklımdaydin :)
zamanla toparlarsin canım agir kaldirma dinlen bol bol..
bizde iyiyiz bir sikintimiz yok cok sukur. 2 yaşındaki ablamizla basimiz dertte cok degisti cok yaramaz asi oldu onunla ugrasiyoruz :))
jBende anne oldum kızlar ...
Maşallah sizeee :) bizim doktorumuz 1ayda en az 600gr almalı dedii. Seninki almış maşallah. Emzrmeden önce memeyi karbonatlı su ile silebirsin :)Bayanlar merhabalar. Herkesin bebeği hayırlı, sağlıklı olsun. Uzun zamandır yazamıyorum ben de. 20ocakta spinal sezeryanla doğum yaptım. Bugün 12 günlük olduk. 49cm 3040 gram doğduk. 2750'ye kadar düştük. Bugün kü kontrolde 3160 gram olmuştuk. 12 günde 410 gram sadece anne sütü ile geri aldık. Çok kilo verince doktorumuz anne sütü yetmediği için mama takviyesi önerdi ama daha ilk mama verdiğimiz gün bebeğimiz mamayı sindiremedi ve ağzından burnundan katı katı çıkardı, nefes alamadı soluğu acilde aldık. O günden beri inat ettim sadece anne sütü ile besliyorum ve yeterli oluyor.
Bende seni merak ediyordum. Sona kalanlar olarak.güle güle büyüt canımBizimki zorlu bir normal doğum oldu. Senin ki normal mi oldu cuma sezeryan olacaktın sen zaten diye hatırlıyorum.
Acemilik vardı tabi düne kadar uykusuzluk emmeme ağlama gibi sorunlarla Perte çıkmıştık eşimde bende ama dünden beri düzene girmeye başladık şükür.
Ablanız kıskanmıştır haklı olarak işiniz zor erkek kardeşimin 17 aylık bir kızı var aralıkta oğlu oldu başta kıskanmıyordu ama şimdi bebeği kaldırıp onun yattığı heryere yatmak istiyor pusetine oturup sallanıyor emziğini alıp emmeye çalışıyor ki kendi hiç emmedi emzik
Çok çok geçmiş olsunkızlar zor ama sonu güzel biten bir gündü bugün. Allah beterinden saklasın.size yazmak istedim sabah 8 de emzirdim oğlumu 13.10 da ameliyata girdi saat 2 ye geliyordu çıktığında ameliyattan sonra da 2 saat açlık süresi vardı.saat 16.00 olduğunda ilk emzirmemizi yaptık oğlumu görmeniz lazım dı öyle bir saldırdı ki mememe sanki bırakıp kaçacakmışım gibi.yavrum ne kadar acıktıysa artık.neyseki atlattık.
kızlar sizde dikkat edin özellikle erkek bebeği olanlar erkek bebeklerde daha sık rastlanıyormuş bu kasık fıtığı rahatsızlığına.arada altını değiştirirken kontrol edin kasıklarında şişme var mı diye.benim oğlanın kasık fıtığından bağırsak çıkmış testisine kadar sarkmıştı.sağ testisi bile şişmişti.Bağırsak boğulması ihtimali beni çok korkutmuştu.Allahım hepimizin evlatlarını sakınsın.hepinize dualarınız için tekrar teşekkür ederim Allah hepinizden tazı olsun.minnoşlarınızla sağlıklı Mutlu uzun ömürlerimiz olsun inşallah
kiskanclik gibi degil suanlik, yogun sevgi gösterisi :)Bizimki zorlu bir normal doğum oldu. Senin ki normal mi oldu cuma sezeryan olacaktın sen zaten diye hatırlıyorum.
Acemilik vardı tabi düne kadar uykusuzluk emmeme ağlama gibi sorunlarla Perte çıkmıştık eşimde bende ama dünden beri düzene girmeye başladık şükür.
Ablanız kıskanmıştır haklı olarak işiniz zor erkek kardeşimin 17 aylık bir kızı var aralıkta oğlu oldu başta kıskanmıyordu ama şimdi bebeği kaldırıp onun yattığı heryere yatmak istiyor pusetine oturup sallanıyor emziğini alıp emmeye çalışıyor ki kendi hiç emmedi emzik
Başta yeğenimin ki de öyleydi bebek cici diyip seviyordu herkese gösteriyordu ama yavaş yavaş sanki kıskanmaya başladı. Ama şimdilik çok sıkıntı olmadı zarar vermiyor en azından.kiskanclik gibi degil suanlik, yogun sevgi gösterisi :)
canim cumaya sozlesmistik suni sanci baslicakti olmazsa sezeryan olacaktim. persembe gece nisanim geldi sancim basladi. yoğundu sancim suni almadim.
zamanla duzene oturtursunuz canim henuz cok yeni
insallah bizimki kıskançliga cevirmez. ama banada icine atıyormuş gibi geliyor. disa vurumu normal ama icsel kıskaniyor gibi.Başta yeğenimin ki de öyleydi bebek cici diyip seviyordu herkese gösteriyordu ama yavaş yavaş sanki kıskanmaya başladı. Ama şimdilik çok sıkıntı olmadı zarar vermiyor en azından.
Kendiliğinden gelmesi iyi oldu ikimiz içinde şükür. Benim ki epiduralli normal doğumdu epidural de benim sağ bacağımda uyuşma yaptı nedense o yüzden ıkınamadım ve doğum zor oldu ama doktorum sağolsun ısrar etti normalde sezeryana geçmedi. Geçti gitti neyse ki bebişlerimiz sağ salim geldiya önemli olan o. Ama şuda bir gerçek beklediğimden daha zordu süreç.
Çok saoll canımmm ağrılarda olmasa...ne zaman geçiyor bu yanma sızı ayağa kalkmaya korkuyorumHayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşaAllah
Gecmis olsun. Insallah gecer doktora gorundun mu? Sezaryan miydi seninki dogum yapali ne kadar oldu?
insallah bizimki kıskançliga cevirmez. ama banada icine atıyormuş gibi geliyor. disa vurumu normal ama icsel kıskaniyor gibi.
benimde dogum ani biraz kotuydu. fazla gerildim ilk olmamasina ragmen,ikinamadim dogum uzun sürdü :)
aynen canim gecti gitti cok sukur zor oluyor falan ama hemen unutuluyor. :)
bacagin da birsey kalmadi degil mi?
haftasonu sinavlara giremedin tabi.. :/
kızlar zor ama sonu güzel biten bir gündü bugün. Allah beterinden saklasın.size yazmak istedim sabah 8 de emzirdim oğlumu 13.10 da ameliyata girdi saat 2 ye geliyordu çıktığında ameliyattan sonra da 2 saat açlık süresi vardı.saat 16.00 olduğunda ilk emzirmemizi yaptık oğlumu görmeniz lazım dı öyle bir saldırdı ki mememe sanki bırakıp kaçacakmışım gibi.yavrum ne kadar acıktıysa artık.neyseki atlattık.
kızlar sizde dikkat edin özellikle erkek bebeği olanlar erkek bebeklerde daha sık rastlanıyormuş bu kasık fıtığı rahatsızlığına.arada altını değiştirirken kontrol edin kasıklarında şişme var mı diye.benim oğlanın kasık fıtığından bağırsak çıkmış testisine kadar sarkmıştı.sağ testisi bile şişmişti.Bağırsak boğulması ihtimali beni çok korkutmuştu.Allahım hepimizin evlatlarını sakınsın.hepinize dualarınız için tekrar teşekkür ederim Allah hepinizden tazı olsun.minnoşlarınızla sağlıklı Mutlu uzun ömürlerimiz olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?