- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Arkadaşımız ayni seyleri yasadiBugun ben de genel cerraha gittim arkadaslar meme yaralari icin.
İşi sütten kesmeye kadar götürdü malesef.
10-15 gun kadar sadece kuru tutup lansinoh sur, makineyle sag emzirme dedi.
Eger iyilesme olmaz, kanarsa falan bebegin sürekli kan emmesi refluye sebep olur sutten kesmek gerekir dedi.
Ben de ben çözüm bulmaya geldim siz su an benim icin buyuk bir hayalkirikligi oldunuz dedim. Sanirim gozlerim aglamakli oldu biraz. Farkindayim ama israrci olmanin bir anlami yok bu sekilde emziremezsin meme ucundan tum memeye enfeksiyon yayilabilir falan dedi.
Simdi tek gogsumu emziriyorum o daha iyi durumda, digerini sagiyorum.
Dun aksam 100 cc sagdigim memeden bu olaydan sonra 40cc sut geldi. Moral bozukluğundan herhalde.
Insallah gecer artik ya yok daha neler sutten kesmek falan
Geçmiş olsun canım. Bebeğinin dili nasıl tarif edebilir misin? Panukçuk ve süt kesiğini nasıl ayırt ettiler? Süt kesiği için herhangi bir öneride bulundu mu doktorunuz?Bebişim bikaç gündür hafif öksürüyordu tek tük bugün artınca dr a götürdük bronşit başlangıcı dedi moralim alt üst oldu ev sıcak üşümemesi için elimden geleni yapıyorum abisi hastaydı ondan mı bulaştı acaba yüzüne yüzüne eğildi kıskanmasın diye engel olmadım antibiyotik verdi artarsa mutlaka getir dedi dilinde beyazlık vardı pamukçuk değilmiş süt kesiği dedi inşallah bir an önce iyileşir miniğim kızlar(
Bilmiyorum canim ya.Arkadaşımız ayni seyleri yasadiOlderseolur0606 ve suan emziriyor umutsuz olma kendinide uzme lutfen.
Cok gecmis olsun.Bebişim bikaç gündür hafif öksürüyordu tek tük bugün artınca dr a götürdük bronşit başlangıcı dedi moralim alt üst oldu ev sıcak üşümemesi için elimden geleni yapıyorum abisi hastaydı ondan mı bulaştı acaba yüzüne yüzüne eğildi kıskanmasın diye engel olmadım antibiyotik verdi artarsa mutlaka getir dedi dilinde beyazlık vardı pamukçuk değilmiş süt kesiği dedi inşallah bir an önce iyileşir miniğim kızlar(
hayırlı olsun bebişin canım sağlıklı günlerde büyüt..Benim bebeğimde 26 ocakta doğdu şükür emme konusunda bizde sorun yaşadık ilk iki gün zor bela emiyordu ama zor tutuyordu memeyi uğraşıp tutamayınca bırakıyordu uğraşmayı çok sinirlenip ağlıyordu. Bir gün hic emziremedik mama bile verdik. Dün doktor kontrolümüz vardı hemşire tekrar nasıl emzirecegimle ilgili eğitim verdi bana ve işe yaradı şükür. Göğüs ucunu baş parmakla işaret parmağının arasına alıp bebek arandığında ağzına memenin kahverengi kısmının tamamını sokmak gerekiyor dedi ve gösterdi birde benim göğüs ucum aşağı doğru olduğu için yukarı doğru tutmam gerekiyormuş. Bilmem işine yarar mı ama dene istersen. Bencede emzirmeyi her seferinde dene belki işe yarar.
Kızlar benim bebeğimde altını değiştirirken çok ağlıyor şimdilik eşimle birlikte değiştiriyoruz ama işe gidince bana kalacak. Şimdi eşim elini tutuyor yüzüne dokunuyor sakinleştiriyor bunlar bebeği.
Soğuk ıslak mendil gerçekten kötü oluyor bebek ürperiyor resmen haklıda. Bende ılık su hazırlıyorum yanıma pamuk veya ıslak mendili ılık suyla ıslatıp siliyorum iyi oluyor bu yöntem nasılsa musluklardan akıyor ılık su çok zahmetli olmuyor.
Gözünüz aydın. Allah analı babalı saglikla büyütmek nasip etsin inşallah.
canım benzer şeyler yaşamışız çok geçmiş olsun..benimde bebeğimin suyu bitti diye suni sancıyla doğum başlattılar dayanamayınca epidural yaptılar..ama aynen senin gibi oldum..benimde sol bacağıma acayip bir ağrı oluştu hastaneyi yıktım resmen..doğum sancısından daha beter bir ağrıydı..kaç tane ebe hemşire doktorum normal doğum yaptırtmaya calıştı bana..ama ağrıdan ıkınamıyordumki doğum yapayım..en son bebek geri içeri kaçınca hemen sezeryana aldılar..şükür bebeğime de bana da bir şey olmadı..ama her iki acıyı da yaşamış oldum..epiduraldan bir çok kişi memnunken benim sezeryan sebebim oldu..kişiden kişiye farklı sonuçlar yaratıyor bu iğne, iğneyi yapan kişide çok önemli..o zaman kimseyi korkutmamak ve etkilememek için yazmamıştım ama edidural mi bir daha asla..genel anastezi ile sezeryanım çok rahat oldu hiçbir şey hissetmedim..ama şükür ki atlattık yavrularımız iyi..Başta yeğenimin ki de öyleydi bebek cici diyip seviyordu herkese gösteriyordu ama yavaş yavaş sanki kıskanmaya başladı. Ama şimdilik çok sıkıntı olmadı zarar vermiyor en azından.
Kendiliğinden gelmesi iyi oldu ikimiz içinde şükür. Benim ki epiduralli normal doğumdu epidural de benim sağ bacağımda uyuşma yaptı nedense o yüzden ıkınamadım ve doğum zor oldu ama doktorum sağolsun ısrar etti normalde sezeryana geçmedi. Geçti gitti neyse ki bebişlerimiz sağ salim geldiya önemli olan o. Ama şuda bir gerçek beklediğimden daha zordu süreç.
Sut kesigi kotu birsey degil diye biliyorum kusmasi parcali oluyor agzinin icindede kaliyor bu sekilde cokelek gibi:) sutun midede islem gordugu ve yaradigini soyler buyuklerimiz o sekilde kusan cocuk guzel kilo alirmis:)Geçmiş olsun canım. Bebeğinin dili nasıl tarif edebilir misin? Panukçuk ve süt kesiğini nasıl ayırt ettiler? Süt kesiği için herhangi bir öneride bulundu mu doktorunuz?
Sağol canım... dilinin ön tarafında bişey yok köküne doğru beyazlık var ama tabaka şeklinde değil de hani boya sürülmüş gibi uyanınca foto atarım zaten pamukçuk olduğunda çok huzursuz olur ememezmiş bebiş benimkinde bunlar yoktu bir de karbonatlı suya kulak çubuğu batırıp sildim aynı kaldı pamukçukta tabaka silinip kanıyormuş...çocuk dr u baktı süt kesiği dedi hakkaten de kustuğunda pelte gibi geliyor sütler...sana da geçmiş olsun pamukçuksa da ihmal etme akciğerlere bağırsaklara yerleşip enfeksiyon yapıyormuş Allah korusun...Geçmiş olsun canım. Bebeğinin dili nasıl tarif edebilir misin? Panukçuk ve süt kesiğini nasıl ayırt ettiler? Süt kesiği için herhangi bir öneride bulundu mu doktorunuz?
Bana da artarsa boğmaca gibi olursa mutlaka getir evde grip olan var mı dedi burnu tıkalı kalmasın mutlaka temizle evde buhar makinesi kullan dedi gazına da damla tavsiye etti ama eczanelerde ecza depolarında yokmuş humananın kimyonlu rezene çayını aldım onu içiyorum dünden beri inşallah faydası olur çocuk ıkına ıkına bağırarak morararak gaz çıkartıyor alttan içim parçalanıyor vallahi...o gaz çıkarınca biz ohh çekiyoruz :))Cok gecmis olsun.
Benim ogluma da ablasindan bulasti, usumekle falan ilgili degil.
Bugun aile hekimine gosterdim asi icin gitmisken, cigeri temiz ama oksurugu artarsa mutlaka goturun tekrar dedi.
Kulaklari da hafif kizarikmis.
Insallah oglununki de bizimki de ilerlemez.
Minicikler daha, simdiden hastalıkla tanismalari kötü malesef.
kızlar bebeğimin altını ve üzerini değiştirirken çok sorun yaşıyorum..aşırı ağlıyor..kaldırıp sakinleşire sakinleştire altını değiştirebiliyorum..bide bu işlemi 2 kişi zor yapıyoruz..o kdar zorluyor yani bizi..bu sorunu yaşayan ve buna çözüm bulan var mı içinizde? gözüm çok korktu 2. bebek fikrini şuan tamamen kafamdan çıkarmış durumdayım..
Insallah ilerlemez canim.Bana da artarsa boğmaca gibi olursa mutlaka getir evde grip olan var mı dedi burnu tıkalı kalmasın mutlaka temizle evde buhar makinesi kullan dedi gazına da damla tavsiye etti ama eczanelerde ecza depolarında yokmuş humananın kimyonlu rezene çayını aldım onu içiyorum dünden beri inşallah faydası olur çocuk ıkına ıkına bağırarak morararak gaz çıkartıyor alttan içim parçalanıyor vallahi...o gaz çıkarınca biz ohh çekiyoruz :))
Bayanlar merhabalar. Herkesin bebeği hayırlı, sağlıklı olsun. Uzun zamandır yazamıyorum ben de. 20ocakta spinal sezeryanla doğum yaptım. Bugün 12 günlük olduk. 49cm 3040 gram doğduk. 2750'ye kadar düştük. Bugün kü kontrolde 3160 gram olmuştuk. 12 günde 410 gram sadece anne sütü ile geri aldık. Çok kilo verince doktorumuz anne sütü yetmediği için mama takviyesi önerdi ama daha ilk mama verdiğimiz gün bebeğimiz mamayı sindiremedi ve ağzından burnundan katı katı çıkardı, nefes alamadı soluğu acilde aldık. O günden beri inat ettim sadece anne sütü ile besliyorum ve yeterli oluyor.
Spinal sezeryandan sonra benim hiç baş ağrım olmadı bu arada. Sadece sırt ağrısı yaşadım ki öncesinde de çok sırt ağrısı çeken biriydim. 12. Günümdeyim bugün avm'de dolanabildim. Evet acılar ağrılar kolay olmadı. Hala dikişlerimdr ağrı ve sızı var ama atlatılıyor.
Bez konusu geçmiş. Prima premium care kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Pişiğimiz henüz yok. Ben ara ara mustelanın pişik kremini sürüyorum.
Benim de sizlere bir sorum olacak. Bebeğimin dili bembeyaz. Çenesinde ve yanaklarında bir şey yok. Bugün doktorumuz pamukçuk dedi karbonatlı suyla temizleyin dedi. Ama kesinlikle mümkün olmuyor. Oğlum ağzını açmıyor, açsa da parmağımı temizlemek için soktuğumda çok ağlıypr temizleyemiyorum. Bilmiyorum acaba pamukçuk değil de anne sütünden mi beyaz acaba dili diyorum bazen de. Başına gelen ve bunsorunu çözen var mı aranızda?
Esracm evet aynı şeyleri yaşadık, mastit olduğumu düşünüp gittim, daha o memeden hayır gelmez diye gittim.. ağlaya ağlaya emzirdigimi bilirim... sonuç mu, memeden vazgeçmedim, ilaç kullanmadım, birçok krem vs deneyip de sonuç alamayan ben tahinin üstündeki yağı sürüp strecledim. Her emzirme öncesi yıkadım. Karbonat falan da kullanma sakın. Ilık duşta yuvarlak masaj, bol ovalama, bol emzirme ve sağma ile birkaç günde geçti. Ama bebeğe emzir, geçmezse başka emzirme yanlısı doktora git ama çocuğundan sütünü esirgeme. Emzirirken canın yansa da çocuğum için diyerek sabret, bebege o an gül onla kendini teselli et, bebekle konuş ama stresini ona yansıtma. Geçecek buna inan. Varsa emzirmedigin an 40 dk gecmeyecek şekilde avent kalkan da kullan. bu arada doğru emzirme tekniği ile emzirdiginden emin olarak emzir. Geçmiş olsun ki geçecek de buna inannnnArkadaşımız ayni seyleri yasadiOlderseolur0606 ve suan emziriyor umutsuz olma kendinide uzme lutfen.
Maşallah denemekte fayda var :)Kızlar bu arada günlük 5 hurma yiyorum anne sütünün kalitesini artırıyor çocuğun da ahlakına ağır başlı olmasına gürbüz olmasına fayda ediyormuş belki sütümü de o arttırmıştır diye düşünüyorum tek memeyi bitiremiyor artık bebişim :))
Evet uyuyor ama benimkinin emdikten sonraki uykusu en fazla 10 dkve uyanınca da emmek istiyor yine, bahsetmiştim bana yapışık bi bebeğim var diye. Böyle bir kısır döngü içindeyiz gün boyu o yüzden altını değişirken uyanır endişesi taşımıyorum zaten uyanıyo diye. Yarı baygın gibi oluyor altını değişirken, o ayılana kadar da bitirmiş oluyorum alt değişme işini :)
Insallah ilerlemez canim.
Bize de gaz damlasi onerdi doktor ve dedigin gibi bulamadik ne internette ne eczanelerde. Ayni damla mi acaba :) colinox onerdi bize kizima da kullanmıştık onu ama simdi yok hicbir yerde. Baskasina da bakamadik henuz. Biogaia iyi deniyor ama bilemiyorum arastirma firsatim olmadi.
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Umut oldun bana.Esracm evet aynı şeyleri yaşadık, mastit olduğumu düşünüp gittim, daha o memeden hayır gelmez diye gittim.. ağlaya ağlaya emzirdigimi bilirim... sonuç mu, memeden vazgeçmedim, ilaç kullanmadım, birçok krem vs deneyip de sonuç alamayan ben tahinin üstündeki yağı sürüp strecledim. Her emzirme öncesi yıkadım. Karbonat falan da kullanma sakın. Ilık duşta yuvarlak masaj, bol ovalama, bol emzirme ve sağma ile birkaç günde geçti. Ama bebeğe emzir, geçmezse başka emzirme yanlısı doktora git ama çocuğundan sütünü esirgeme. Emzirirken canın yansa da çocuğum için diyerek sabret, bebege o an gül onla kendini teselli et, bebekle konuş ama stresini ona yansıtma. Geçecek buna inan. Varsa emzirmedigin an 40 dk gecmeyecek şekilde avent kalkan da kullan. bu arada doğru emzirme tekniği ile emzirdiginden emin olarak emzir. Geçmiş olsun ki geçecek de buna inannnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?