2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Arkadaşımız ayni seyleri yasadi Olderseolur0606 ve suan emziriyor umutsuz olma kendinide uzme lutfen.

Bebişim bikaç gündür hafif öksürüyordu tek tük bugün artınca dr a götürdük bronşit başlangıcı dedi moralim alt üst oldu ev sıcak üşümemesi için elimden geleni yapıyorum abisi hastaydı ondan mı bulaştı acaba yüzüne yüzüne eğildi kıskanmasın diye engel olmadım antibiyotik verdi artarsa mutlaka getir dedi dilinde beyazlık vardı pamukçuk değilmiş süt kesiği dedi inşallah bir an önce iyileşir miniğim kızlar (

Bu arada sütüm az diyordum 21 günde
1 kilo almış 2.5 cm uzamış bebeğim...biraz teselli oldu gelişmiş en azından. ..

Geçmiş olsun canım. Bebeğinin dili nasıl tarif edebilir misin? Panukçuk ve süt kesiğini nasıl ayırt ettiler? Süt kesiği için herhangi bir öneride bulundu mu doktorunuz?

Arkadaşımız ayni seyleri yasadi Olderseolur0606 ve suan emziriyor umutsuz olma kendinide uzme lutfen.
Bilmiyorum canim ya.
Ilk kızım memeyi tutamadı hic , onu emziremedim.
Oglum nerdeyse her dk versem emecek. Ama onda da boyle oldu doktor cok duyarsiz dan diye israr etmeye gerek yok pompalayip ver o da olmazsa sutu keseriz dedi. Moralim bozuldu haliyle.
Gecer insallah ne diyeyim

Cok gecmis olsun.
Benim ogluma da ablasindan bulasti, usumekle falan ilgili degil.
Bugun aile hekimine gosterdim asi icin gitmisken, cigeri temiz ama oksurugu artarsa mutlaka goturun tekrar dedi.
Kulaklari da hafif kizarikmis.
Insallah oglununki de bizimki de ilerlemez.
Minicikler daha, simdiden hastalıkla tanismalari kötü malesef.

hayırlı olsun bebişin canım sağlıklı günlerde büyüt..

canım benzer şeyler yaşamışız çok geçmiş olsun..benimde bebeğimin suyu bitti diye suni sancıyla doğum başlattılar dayanamayınca epidural yaptılar..ama aynen senin gibi oldum..benimde sol bacağıma acayip bir ağrı oluştu hastaneyi yıktım resmen..doğum sancısından daha beter bir ağrıydı..kaç tane ebe hemşire doktorum normal doğum yaptırtmaya calıştı bana..ama ağrıdan ıkınamıyordumki doğum yapayım..en son bebek geri içeri kaçınca hemen sezeryana aldılar..şükür bebeğime de bana da bir şey olmadı..ama her iki acıyı da yaşamış oldum..epiduraldan bir çok kişi memnunken benim sezeryan sebebim oldu..kişiden kişiye farklı sonuçlar yaratıyor bu iğne, iğneyi yapan kişide çok önemli..o zaman kimseyi korkutmamak ve etkilememek için yazmamıştım ama edidural mi bir daha asla..genel anastezi ile sezeryanım çok rahat oldu hiçbir şey hissetmedim..ama şükür ki atlattık yavrularımız iyi..

Geçmiş olsun canım. Bebeğinin dili nasıl tarif edebilir misin? Panukçuk ve süt kesiğini nasıl ayırt ettiler? Süt kesiği için herhangi bir öneride bulundu mu doktorunuz?
Sut kesigi kotu birsey degil diye biliyorum kusmasi parcali oluyor agzinin icindede kaliyor bu sekilde cokelek gibi:) sutun midede islem gordugu ve yaradigini soyler buyuklerimiz o sekilde kusan cocuk guzel kilo alirmis:)

Sağol canım... dilinin ön tarafında bişey yok köküne doğru beyazlık var ama tabaka şeklinde değil de hani boya sürülmüş gibi uyanınca foto atarım zaten pamukçuk olduğunda çok huzursuz olur ememezmiş bebiş benimkinde bunlar yoktu bir de karbonatlı suya kulak çubuğu batırıp sildim aynı kaldı pamukçukta tabaka silinip kanıyormuş...çocuk dr u baktı süt kesiği dedi hakkaten de kustuğunda pelte gibi geliyor sütler...sana da geçmiş olsun pamukçuksa da ihmal etme akciğerlere bağırsaklara yerleşip enfeksiyon yapıyormuş Allah korusun...

Bana da artarsa boğmaca gibi olursa mutlaka getir evde grip olan var mı dedi burnu tıkalı kalmasın mutlaka temizle evde buhar makinesi kullan dedi gazına da damla tavsiye etti ama eczanelerde ecza depolarında yokmuş humananın kimyonlu rezene çayını aldım onu içiyorum dünden beri inşallah faydası olur çocuk ıkına ıkına bağırarak morararak gaz çıkartıyor alttan içim parçalanıyor vallahi...o gaz çıkarınca biz ohh çekiyoruz :))

Kızlar bu arada günlük 5 hurma yiyorum anne sütünün kalitesini artırıyor çocuğun da ahlakına ağır başlı olmasına gürbüz olmasına fayda ediyormuş belki sütümü de o arttırmıştır diye düşünüyorum tek memeyi bitiremiyor artık bebişim :))

Altini degistirirken emzik veriyorum ya da sagdigim sutu vereceksem alt degistirirken veriyorum . Birde alt degistirurken bebisle kobusunca sakinlesiyor

Insallah ilerlemez canim.
Bize de gaz damlasi onerdi doktor ve dedigin gibi bulamadik ne internette ne eczanelerde. Ayni damla mi acaba :) colinox onerdi bize kizima da kullanmıştık onu ama simdi yok hicbir yerde. Baskasina da bakamadik henuz. Biogaia iyi deniyor ama bilemiyorum arastirma firsatim olmadi.

Ben gunde 2 3 defa karbonatli sutla siliyorum . Gazli bezi yuvarliyorum cubuk seklinde rulo yapiyorum islatip agzina sokuyirum cignemesini sagliyorum . Sikica tutmak lazim sadece yutmaya calismasin diye

Esracm evet aynı şeyleri yaşadık, mastit olduğumu düşünüp gittim, daha o memeden hayır gelmez diye gittim.. ağlaya ağlaya emzirdigimi bilirim... sonuç mu, memeden vazgeçmedim, ilaç kullanmadım, birçok krem vs deneyip de sonuç alamayan ben tahinin üstündeki yağı sürüp strecledim. Her emzirme öncesi yıkadım. Karbonat falan da kullanma sakın. Ilık duşta yuvarlak masaj, bol ovalama, bol emzirme ve sağma ile birkaç günde geçti. Ama bebeğe emzir, geçmezse başka emzirme yanlısı doktora git ama çocuğundan sütünü esirgeme. Emzirirken canın yansa da çocuğum için diyerek sabret, bebege o an gül onla kendini teselli et, bebekle konuş ama stresini ona yansıtma. Geçecek buna inan. Varsa emzirmedigin an 40 dk gecmeyecek şekilde avent kalkan da kullan. bu arada doğru emzirme tekniği ile emzirdiginden emin olarak emzir. Geçmiş olsun ki geçecek de buna inannnn

Bizde de ayni sirkulasyon var. Aglasin emzir altini degis hemen tekrar meme istesin emzir memede uyurken gazini al tekrar meme istesin.... diye yorulana kadar.. boyle oluncada fazla emip kusuyor. gazi da cogaliyor.. emzirmeden.mumkun degil altini degisemiyorum ortaligi indiriyor keratam :)

Nurse harweys ve maflor verdi drumuz . Maflir gunde 1 defa 5 damla sen de 20 damla ic sutunden gecsin dedi . Cok faydasibi gorduk . Gaz sancimiz oldukca azaldi maasallah diyim . Ayrica ben limonlu seyler yemuyorum cay kahve icmiyorum . Dr sen de bebek de patiksiz gezmeyin dedi . Hergun 2 lt komposto ic dedi . 2 lt icemesemde bebis hergun kaka rahat yapmaya basladi cok sukur . Bir de arada rezene cayi içiyorum

Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Umut oldun bana.
Benim gogsumun genelinde bir agri yok, sadece meme uclarim cok aciyor.
Tahin yagibi surdukten sonra nasil strecledin tarif edebilir misin? Meme ucuna bir sey koydun mu yagin orda kalmasi icin?
Bir de kallani ben surekli kullaniyorum 40 dk degil. Diger türlü cok canim aciyor meme uclari kiyafete ya da pede temas ettikçe. Sutu azalttigi soyleniyor ondan mi kullanma dedin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…