Ilık suyla masaj yap ovala canım bilemedim benim başıma gelmedi ama mastit dedikleri olmasın ilerlemeden el at bu duruma :)İyi geceler kızlar .. herkes şimdi kuzusuyla mesguldur bol uykulu geceler diliyorumakşamdan beri sağ göğsümün sağ tarafında bi sertlik var ve ağrı yapıo neden acaba başta süt doldu sandım emzirdim ama geçmedi hala orası sert başına böyle bişey gelen oldu mu
Çok geçmiş olsun Esra emzirme azmine gayretine hayran kaldım belki ben olsam "ya doktor da böyle söyledi" diyip vazgeçebilirdimAa evet haklisin. Dun fark ettim kahverengi kisim biraz şişmiş, ama kalkandan olacağını dusunmemistim. Surekli baski yaptığı icin agri da oluyor biraz ama uçlari camasira degmesin diye kullanıyordum surekli. Aralikli kullanayim artik.
Evet yastik kullanmayin diyiliyor ama benim kizim surekli kusuyor o yuzden incecik bir yastikla basini destekliyorum yan yatirip sadece basinin altina koyuyorum bu sekilde kusmuyor ama yastiksiz her yatisinda kusuyorKızlar bebek için yastık kullanmıyorum diyorum ama yan yatırmaya destek olsun diye küçük bi yastık var ona biraz eğim verip sırtından hizalayınp koyuyorum tam anlatamadım galiba ama başka nasıl yazarım bilmiyorum :) yastık kullanmış sayılır mıyım acaba ya siz dümdüz öyle bırakıyor musunuz ? Benim bebeğim kusmaya başladı bu aralar o yüzden özellikle yan yatırmaya büyük gayret ediyorm yastıktan destek alayım ddim ama aklıma da takılıyor
Canim başının altina koyma. Biraz daha kalın bir yastiga belden yukarısından itibaren yatır.Evet yastik kullanmayin diyiliyor ama benim kizim surekli kusuyor o yuzden incecik bir yastikla basini destekliyorum yan yatirip sadece basinin altina koyuyorum bu sekilde kusmuyor ama yastiksiz her yatisinda kusuyor
Sagol canim.kızım emmedi 6 ay sut sagdimn6 ay ağladım. Icimde kalan tek sey emzirmek bir daha doğurursam sirf emzirmek icin doguracagim dedigim gunler bile oldu.Çok geçmiş olsun Esra emzirme azmine gayretine hayran kaldım belki ben olsam "ya doktor da böyle söyledi" diyip vazgeçebilirdim
geçecektir mutlaka sen bu kadar uğraşıyorsun, sen daha inatçı çık o ağrıdan :)
Ben reflü yatağı kullanıyorum. Eğimli olduğu için çok kullanışlı. Yan yatış için de sırt destekleri var yanlarda.Kızlar bebek için yastık kullanmıyorum diyorum ama yan yatırmaya destek olsun diye küçük bi yastık var ona biraz eğim verip sırtından hizalayınp koyuyorum tam anlatamadım galiba ama başka nasıl yazarım bilmiyorum :) yastık kullanmış sayılır mıyım acaba ya siz dümdüz öyle bırakıyor musunuz ? Benim bebeğim kusmaya başladı bu aralar o yüzden özellikle yan yatırmaya büyük gayret ediyorm yastıktan destek alayım ddim ama aklıma da takılıyor
Ben güldüm canımAy fayda görsekte rahatlasak. Osuruktan poktan islerden pek haz etmeyen bir babamiz var hamileyken bunun icin kizin gozune bakacagin onunla eziyet cekip yapsin diye care arayacagin gunler olacak dedigimde hayatta olacak iş degil o diyen adam suan ikinirken kizimiza kocluk yapiyor hadi kizim sal kizimi ha gayret, ohhh aferin kizima diyor guleyimmi aglayayimmi bilemiyorum
Ebemiz yeni doğanlar çok kusar yan yatır dedi. Yastıkla arkadan destekten bişi olmaz canım. Kafası düz olsun yeterKızlar bebek için yastık kullanmıyorum diyorum ama yan yatırmaya destek olsun diye küçük bi yastık var ona biraz eğim verip sırtından hizalayınp koyuyorum tam anlatamadım galiba ama başka nasıl yazarım bilmiyorum :) yastık kullanmış sayılır mıyım acaba ya siz dümdüz öyle bırakıyor musunuz ? Benim bebeğim kusmaya başladı bu aralar o yüzden özellikle yan yatırmaya büyük gayret ediyorm yastıktan destek alayım ddim ama aklıma da takılıyor
Ay dogrusu oda bana cok dengesiz yatiyor gibi geliyor o zamanda :)Canim başının altina koyma. Biraz daha kalın bir yastiga belden yukarısından itibaren yatır.
Benimki de kusmaya basladi ben de kullanacagim artik.
Yazdimda burdan ben indirim var diye gormedin demekki ben 5 paket aldim 3 ve 4 numara.Bu arada e bebekte şubat boyunca her gün 28 indirim var. Bugun humana çaylarında var mesela bence bi göz atın anneler :) ben ilk gün bebek bezini kaçırmısım üzülmedim değil :)
Canım biliyosun ben de senin gibi meme ucu yaralarından çok çekiyorum. Hatta son iki gündür iyice beter bir hal aldı. Ama zamanla gececek inşallah. Çoğu kişide ilk emzirirken bu sorunlar oluyo ama zamanla atlatıyorlar. Belki bizim yapı biraz daha hassastır ama inanıyorum ki eninde sonunda gececek.Bugun ben de genel cerraha gittim arkadaslar meme yaralari icin.
İşi sütten kesmeye kadar götürdü malesef.
10-15 gun kadar sadece kuru tutup lansinoh sur, makineyle sag emzirme dedi.
Eger iyilesme olmaz, kanarsa falan bebegin sürekli kan emmesi refluye sebep olur sutten kesmek gerekir dedi.
Ben de ben çözüm bulmaya geldim siz su an benim icin buyuk bir hayalkirikligi oldunuz dedim. Sanirim gozlerim aglamakli oldu biraz. Farkindayim ama israrci olmanin bir anlami yok bu sekilde emziremezsin meme ucundan tum memeye enfeksiyon yayilabilir falan dedi.
Simdi tek gogsumu emziriyorum o daha iyi durumda, digerini sagiyorum.
Dun aksam 100 cc sagdigim memeden bu olaydan sonra 40cc sut geldi. Moral bozukluğundan herhalde.
Insallah gecer artik ya yok daha neler sutten kesmek falan
Gördüğümde saat 1 diYazdimda burdan ben indirim var diye gormedin demekki ben 5 paket aldim 3 ve 4 numara.
Rahatla canım var diye düşün. Psikolojik çoğu olay yetiyor, geliyor dşye düşün. Ebemiz bize çok sakin stressiz ol, stres yapanlarıda odadan at dedi. Tavsiye olarak ta soğuk kompleks önerdi. Sıcağın aksine önce kanalları büzer sonra daha cok acar kanalları dedi. Dene istersenSlm kizlar
Sabahlari goguslerim ikiside dolu oluyor birinden emerken dogrrinden akiyor ama ogleden sonra 13 dem sonra sut azaliyir emzirmeden sonra sagdigimda 10 cc cikiyor . Dolu memeden ise 40 cc filan cikiyor. 80 100 cc lere nasil cikacagim . Karnim tokken surekli biseyler icemiyotum .humana gunde 1defa anca iciyotum pek fayda da etmedi sanki . Tahin helvasi dere otu yiyorum. Boza 1 hafta boyunca gunde 1 lt ictim 1 kg aldim valla . 2 3lt su da iciyorum yine de oglenden sonra azalıyor
ayynen : )) Gaz falan çıkarmak neyse, bazen olur, ama alt falan deiştirmem, yuh, babayım ben,erkeğim, o kadar da deil, diyen kocişim, şimdi beni itip, alt deiştiriyo, şöle yap böle yap diye uyarıyo falan : ))))Ay fayda görsekte rahatlasak. Osuruktan poktan islerden pek haz etmeyen bir babamiz var hamileyken bunun icin kizin gozune bakacagin onunla eziyet cekip yapsin diye care arayacagin gunler olacak dedigimde hayatta olacak iş degil o diyen adam suan ikinirken kizimiza kocluk yapiyor hadi kizim sal kizimi ha gayret, ohhh aferin kizima diyor guleyimmi aglayayimmi bilemiyorum
bebeğin ne kadarlık? Kaç gün?Kızlar iki gün önce kontrolümüz vardı. Doktor bebeğin kilo alımı yavas dedi. Her emzirmeden sonra sütünü sağ onu ver üstüne de yediği kadar mama ver dedi. Mama seceneğini şimdilik biraz erteledim. Belki hiç gerek kalmaz.
Emzirdikten sonra pompayla sağamıyorum. Meme uclarım yara ve sağma sırasındaki acıya dayanamıyorum. Günde bir kez silikon uc takıp zar zor sağıyorum.
Şimdilik emzirme sıklığını arttırdım. Arası bir bucuk saati gecmeyecek sekilde sürekli emziriyorum. Sizce doğru mu yapıyorum. Bana fikir verir misiniz.
Bir de bebeğim genelde çok kısa emip hemen uykuya dalıyor. Ayaklarıyla filan oynayarak süreyi uzatmaya calışıyorum. Şimdiye kadar bir kez bile bir memeyi tamamen boşaltamadı bence. O yüzden uyandırıp ya da altını acıp tekrar emzirmeye calışıyorum. Daha uzun emzirebilmek için ne yapabilirim?
Benimkideeeayynen : )) Gaz falan çıkarmak neyse, bazen olur, ama alt falan deiştirmem, yuh, babayım ben,erkeğim, o kadar da deil, diyen kocişim, şimdi beni itip, alt deiştiriyo, şöle yap böle yap diye uyarıyo falan : ))))
Arkadaşta sormus. Kaç günde kaç kilo aldı canım. Bende emziriyorum 15dk sonra uyuyup kalıo. Altını değiştiriyorum. Uyanıyo bi daha emziriyorum. İkincide daha kısa sürede uyuyoKızlar iki gün önce kontrolümüz vardı. Doktor bebeğin kilo alımı yavas dedi. Her emzirmeden sonra sütünü sağ onu ver üstüne de yediği kadar mama ver dedi. Mama seceneğini şimdilik biraz erteledim. Belki hiç gerek kalmaz.
Emzirdikten sonra pompayla sağamıyorum. Meme uclarım yara ve sağma sırasındaki acıya dayanamıyorum. Günde bir kez silikon uc takıp zar zor sağıyorum.
Şimdilik emzirme sıklığını arttırdım. Arası bir bucuk saati gecmeyecek sekilde sürekli emziriyorum. Sizce doğru mu yapıyorum. Bana fikir verir misiniz.
Bir de bebeğim genelde çok kısa emip hemen uykuya dalıyor. Ayaklarıyla filan oynayarak süreyi uzatmaya calışıyorum. Şimdiye kadar bir kez bile bir memeyi tamamen boşaltamadı bence. O yüzden uyandırıp ya da altını acıp tekrar emzirmeye calışıyorum. Daha uzun emzirebilmek için ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?