- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Doyma hisleri yok cok emiyorlar ve kusuyorlar fazlasini surekli ya durduk yere yada gazla ben gunde 4-5 kez ust degismekten camasir yetistiremiyorum zilliye surekli memede durmak istiyor veriyorum bu seferde kusuyor vermesen ayri dert versen ayri :) bebegede 2 saat dolmadi yok sana meme diyemiyorsun iste mizildaninca uyur yada actir belkide rahatlar diye veriyoruz napalim:)evet basta hep oyle yaptim ama simdi tekrar emzirmeye korktum. her emzirmeden sonra kusuyor ve gaz cikaracagi zaman gibi zorlanarak kusuyor bazen. Doktorumuzda 2 saatten sık emzirme dedi. yine de azcik emzirme seklinde birsey olmaz sanirim :)
Doyma hisleri yok cok emiyorlar ve kusuyorlar fazlasini surekli ya durduk yere yada gazla ben gunde 4-5 kez ust degismekten camasir yetistiremiyorum zilliye surekli memede durmak istiyor veriyorum bu seferde kusuyor vermesen ayri dert versen ayri :) bebegede 2 saat dolmadi yok sana meme diyemiyorsun iste mizildaninca uyur yada actir belkide rahatlar diye veriyoruz napalim:)
Gündüz uykuları nasıl? Gündüz güzel uyuyup gece olunca mı uyumuyor? Eğer öyleyse gece ve gündüz kavramı ters olmuş demektir.arkadaslar biz dun 40 gunluk olduk. Fakat bir uyku duzenimiz yok. Henuz cok erken diye dusunmustum ama bakiyorum bebeklerinin belli rutinlerinden bahsedenler var. Aksam olunca iyice aciyor gozleri esniyor esniyor iki dakika daliyor sonra pat diye aciyor gozleri. cok irkiliyor hapsirdim oyle bir korkuyla aglayarak uyandi ki.. supurge sesi, sallamak vs kar etmiyor. memede dalinca uyuyor besige koyunca uyaniyor. var mi onerileriniz ?
Aynen ya kusunca agzini siliyorum elimi emmeye calisiyor cildirmis :)) bildigim kadariyla kusmugu kokmuyorsa ve kakasida mukuslu ve yesil degilse usutmeden soz edemeyiz. Cocuk bu kusacak tabi onlarin bebeleri kusmadan micmadan buyumus herhal:):))) :))) :))) yok sana meme.. oyle ben de doktoru dikkate alsamda sonucta bebegi dinlemek gerekiyor. cesitli nedenlerden memeye siginabilyorlar. Tek endisem reflu vb bir durumu tetiklemek. Kusuyor neredeyse kusarken daha meme ariyor. Bir de kustukca usuttunuz mu siz bu cocugu diyenler var ki..
Illa agzindan cikacak diye bir kaide yokki alttanda cikartabilir ayrica her bebek gazli olacak diye birseyde yok eger kivranmiyor kizarip bozarmiyorsa endise etmeArkadaşlar benim bebegimin mide gazi cok zor çıkıyor bazen cikaramiyoruz cok saçma soru olack ama çıkmayan gaz ne oluyo alttan mi cikiyo daha sonra. Kullandgmiz gaz damlalari mide gazi icin mi yoksa alttan salması icinmi bilen anlatsn lutfen
Ayni kizimi anlatmissin gece hersey iyi gunduz fildir fildir hep meme hep koy omzuna gezdir beni modunda :) aha uyudu diyorum birakiyorum besige daha sirtimi donmeden mizildaniyor ama sukurki en azindan ayni davranislari gece yapmiyor o zaman yanmistim resmen.Gündüz uykuları nasıl? Gündüz güzel uyuyup gece olunca mı uyumuyor? Eğer öyleyse gece ve gündüz kavramı ters olmuş demektir.
Gündüzleri mutlaka aydınlık odada uyut, geceleri de en fazla loş bi gece lambasının ışığında uyut. Geceleri sadece emzir ve bezini değiştir. Eğlenceli konuşmaları, oyunları, şirinlikleri falan sadece gündüzleri yap. Gündüz uykularının 3 saatten fazla olmamasına özen göster. Banyosunu akşamları hep aynı saatte yaptır. Sonrasında emzirerek uyku moduna geçir. Kısa sürede gündüz ve geceyi öğrenecektir.
Memede uyuma - beşikte uyanma sorunu biraz bizde de var. Geceleri 3 saatte bir kendi uyanıp emip beşiğinde hiç zorluk çıkartmadan uyuyor. Ama gündüz olunca çocuk resmen değişiyor. Bütün gün memede dursa "tamamdır beni beşiğime yatırın" demez yani :) Gündüzleri memede iyice derin uykuya geçtiğinden emin olup öyle beşiğine yatırıyorum o zaman uyanmıyor. Birde beşiğin içine hafif kalorifer peteğinde ısıttığım battaniyesini seriyorum. Kucağımın sıcağından yatağın serinliğine geçince de uyanabilir diye sıcak bi ortam hazırlıyorum ona. Ah bir de emzik tutsa, o zaman belki karnı doyunca emzik vererek emme refleksini giderebilirim.
alttan cok cikariyor kizarmiyo ama huzursuz oluyoIlla agzindan cikacak diye bir kaide yokki alttanda cikartabilir ayrica her bebek gazli olacak diye birseyde yok eger kivranmiyor kizarip bozarmiyorsa endise etme
Gündüz uykuları nasıl? Gündüz güzel uyuyup gece olunca mı uyumuyor? Eğer öyleyse gece ve gündüz kavramı ters olmuş demektir.
Gündüzleri mutlaka aydınlık odada uyut, geceleri de en fazla loş bi gece lambasının ışığında uyut. Geceleri sadece emzir ve bezini değiştir. Eğlenceli konuşmaları, oyunları, şirinlikleri falan sadece gündüzleri yap. Gündüz uykularının 3 saatten fazla olmamasına özen göster. Banyosunu akşamları hep aynı saatte yaptır. Sonrasında emzirerek uyku moduna geçir. Kısa sürede gündüz ve geceyi öğrenecektir.
Memede uyuma - beşikte uyanma sorunu biraz bizde de var. Geceleri 3 saatte bir kendi uyanıp emip beşiğinde hiç zorluk çıkartmadan uyuyor. Ama gündüz olunca çocuk resmen değişiyor. Bütün gün memede dursa "tamamdır beni beşiğime yatırın" demez yani :) Gündüzleri memede iyice derin uykuya geçtiğinden emin olup öyle beşiğine yatırıyorum o zaman uyanmıyor. Birde beşiğin içine hafif kalorifer peteğinde ısıttığım battaniyesini seriyorum. Kucağımın sıcağından yatağın serinliğine geçince de uyanabilir diye sıcak bi ortam hazırlıyorum ona. Ah bir de emzik tutsa, o zaman belki karnı doyunca emzik vererek emme refleksini giderebilirim.
Normal huzursuz olmasi bizimkide alttan genelde cikartiyor yuzu sekilden sekile giriyor agliyor. gaz sancisi yuzunden biz buyukler hastaneye bile gittigimiz oluyor onlarin durumu daha zor surekli bu donguyu yasiyorlar.alttan cok cikariyor kizarmiyo ama huzursuz oluyo
bebekler kendi kendine ne.zaman mide gazini çıkarır kiNormal huzursuz olmasi bizimkide alttan genelde cikartiyor yuzu sekilden sekile giriyor agliyor. gaz sancisi yuzunden biz buyukler hastaneye bile gittigimiz oluyor onlarin durumu daha zor surekli bu donguyu yasiyorlar.
Gündüz uykuları nasıl? Gündüz güzel uyuyup gece olunca mı uyumuyor? Eğer öyleyse gece ve gündüz kavramı ters olmuş demektir.
Bu arada besik ici sicaklik gercekten cok etkili oluyor. Ben de sicak su torbasi koyuyordum emzirmeye aldigimda ama senin yaptigin daha pratik. Emzige de insallah alisirlar gercekten cok ihtiyac duydugum anlar oluyor.Gündüz uykuları nasıl? Gündüz güzel uyuyup gece olunca mı uyumuyor? Eğer öyleyse gece ve gündüz kavramı ters olmuş demektir.
Ben de interneyten biraz arastirdim altin sarisi renkte ise anne sutu alan bebekte normal diyor ama cok sık kaka yapmaktan pisik oldu . Bir de bazi yerlerde alerji de sebep olabiliyir yaziyo . Yumurta ve sut alerjisi olabiliyor yaziyo insallah oyle birsey degildir .
Ben de bari geceleri iyiyiz diye teselli ediyorum kendimi :) Şimdilik annem yanımda evi o çekip çeviriyor, ben de kızımla ilgileniyorum. Ama önünde sonunda annem gidicek ve tek kalıcam. Hem eve hem bebeğime yetebilmem için gündüzleri biraz memeden bağımsız oyalanma ve uyumaya alışması lazım. Emzik olayını çözersem belki sorun hallolur diye düşünüyorum.Ayni kizimi anlatmissin gece hersey iyi gunduz fildir fildir hep meme hep koy omzuna gezdir beni modunda :) aha uyudu diyorum birakiyorum besige daha sirtimi donmeden mizildaniyor ama sukurki en azindan ayni davranislari gece yapmiyor o zaman yanmistim resmen.
Annenlere gitmeden önce kendi evinizdeyken de uyku rutini hep böyle miydi? Eğer annenlere gidince durum kötüleştiyse ev değişikliği kesinlikle etkilemiştir diyebiliriz. Maalesef bebeklerimiz hala çok küçük ve bizim için çok minimal olan şeyler onların dünyası için çok büyük olabiliyor. Benim kızım mesela misafir hiç sevmiyor :) misafir gelince uyumuyor çocuk.Gunduzleri de tedirgin bir uykusu var. hic uyanmadan sallayip pispislamadan iki uc saat uyudugu yik gibi. Genellikle 1 saat uyuyup uyaniyor. cok nadir iki saat uyudugu. Gece gunduz boyleyiz. Geceleri daha sakin sessiz oluyorum ama banyo vb uyku rutinleri olusturmadk.. Bu arada biz iki haftadir annemin yanina geldik esim cok gec geldigi ve ben biraz rahatsz oldugum icin. Bulundugu ortamin degismeside etkilemis olabilir mi ? Evimize gecince daha duzenli olur belki.
Alttan gaz cikarttiginda dikkat et bezini kontrol et hemen benimki gaz cikarttiginda cok azda olsa kakada saliyor normal diye dusunuyorum ki normal zaten
Evet sana tavsiyem var :) altini acinca yeni bezi hemen yerlestirme ziyan oluyorbez cikinca kiclari rahatliyor saliveriyorlar kakayi sidigi hepsi ayni demekki benimkide o modda o yuzden altini acinca biraz bekliyorum yapsin diye yoksa diger beze yapiyor mecburen o bezide degisyorum kiyamayip hatuna ziyan oluyor bu sefer
Benim deli oğlan da ayni.Kızlar benim minik davşan, kakasini çişini yapiyor altını açınca bir daha yapiyor. 21 gunluguz hep böyle 1 saatte beklesin 5 saatte 10dk da 30 dk.da 5dk.da yok açılınca altı birdaha yapıyor. Altı açılınca daha mi rahat ediyor anlamadım. Bana bir garip geldi günün ne zamani olursa olsun kaç gündür deniyorum hep böyle. Var mi bir tavsiyeniz ( :
Bence de kesinlikle sebebi hareketlilik.Benim deli oğlan da ayni.
Bezini değiştiriyorum,ustunu giydirirken yeniden yapiyor.
Her seferinde 2 bez harciyoruz.
Anlayamiyorum neden, alti acik beklesem yapmıyor, bezi degistirip kapatıyorum o zaman kaka yapiyor.
Evirip cevirirken olan hareketlilik mi sebep oluyor bilemiyorum ama tonla bez harciyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?