- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Ben avent nuk falan bir suru cook guzel emzik aldim hicbirini almadi. kiz kardesim bebeginden kalan kiyafetlerle birlikte oglunun fistik yeşili kocaman kaucuk, damaksiz, hayatta begenip almayacagim chicconun emzigini getirmiş. sadece onu aldi eskici kizim :))Ben de bari geceleri iyiyiz diye teselli ediyorum kendimi :) Şimdilik annem yanımda evi o çekip çeviriyor, ben de kızımla ilgileniyorum. Ama önünde sonunda annem gidicek ve tek kalıcam. Hem eve hem bebeğime yetebilmem için gündüzleri biraz memeden bağımsız oyalanma ve uyumaya alışması lazım. Emzik olayını çözersem belki sorun hallolur diye düşünüyorum.
AminnnnnnAynen 3 bezi kirletip 4u bagladığımizı biliyorum bende bizimkinin huyu bozuk deyip gülüyorduk
Allah babalarına sağlık uzun omur versin bol bol bez alsın yavrularina
Bizde de durum aynı :) alt acma sırasındaki hareket etkili oluyor. Ben bekliyorum biraz bacaklarını hafif hafif hareket ettiriyorum. Yine de yapmayıp yeni beze hemen yaptığı oluyor.Benim deli oğlan da ayni.
Bezini değiştiriyorum,ustunu giydirirken yeniden yapiyor.
Her seferinde 2 bez harciyoruz.
Anlayamiyorum neden, alti acik beklesem yapmıyor, bezi degistirip kapatıyorum o zaman kaka yapiyor.
Evirip cevirirken olan hareketlilik mi sebep oluyor bilemiyorum ama tonla bez harciyoruz.
Sarılığına kan alarakmı baktılar sizde. Bizimkine temassız ateş ölçer gibi bir cihazla bakılmıştı.InşaAllah alerji vs degildir canim. Bizimki de altın sarısı suan. Alerji vs inşaAllah değildir ya korktum şimdi bi sarılıkta topuk kaninda kan aldilar maffettiler yavrumu
Aynısı bende de oluyor canım bazen. Memeyi çekiştiriyor. Kızıyor vs. Ben dediğin gibi meme ucunu sıkıyorum süt geliyor ama bizim kız memnun olmuyor. Oyusden emin olamıyorum doyup doymadığındanKızlar bizim oğlan emerken bazen meme ağzındayken kafasını hafif geriye doğru cektiriyor. Sağa sola salladığı da oluyor. Dikkat ettim genelde uzun süre emdiğinde bunu yapıyor. Memede süt bittiği için mi öyle yapıyor sizce? Ben öyle tahmin ediyorum ama memenin ucunu sıkıyorum süt geliyor. Acaba meme bos da olsa sıktığımızda süt gelir mi?
Ben ilk dogumumda yapmistim faydasi olmadi. Bunda da denedim cekirdekler pek iyi degildi jel kıvamına gelmedi.Bizde de durum aynı :) alt acma sırasındaki hareket etkili oluyor. Ben bekliyorum biraz bacaklarını hafif hafif hareket ettiriyorum. Yine de yapmayıp yeni beze hemen yaptığı oluyor.
Bu arada canım ben dün ayva cekirdeğini suda bekletip jel haline gelince meme ucuma sürdüm. İki kez kullandım fayda etti sanırım. Belki tesadüf olmustur ama bugün rahat emzirdim eskiye göre. Sen bu yöntemi denemiş miydin?
Benim kız bana çektiyse zaten kesin 5 liralık emzikleri sevecek :) Çocukken uzun süre emzik kullanmışım ve emziklerim de bakkal emzikleriymiş. Ne diş yapım ne de damak yapım bozuk değil çok şükür. Bu gidişle ben de dandik bi emzik alıp vericem bakim tutacak mı :)Ben avent nuk falan bir suru cook guzel emzik aldim hicbirini almadi. kiz kardesim bebeginden kalan kiyafetlerle birlikte oglunun fistik yeşili kocaman kaucuk, damaksiz, hayatta begenip almayacagim chicconun emzigini getirmiş. sadece onu aldi eskici kizim :))
Annenlere gitmeden önce kendi evinizdeyken de uyku rutini hep böyle miydi? Eğer annenlere gidince durum kötüleştiyse ev değişikliği kesinlikle etkilemiştir diyebiliriz. Maalesef bebeklerimiz hala çok küçük ve bizim için çok minimal olan şeyler onların dünyası için çok büyük olabiliyor. Benim kızım mesela misafir hiç sevmiyor :) misafir gelince uyumuyor çocuk.
Yalnız uyku düzeni aklıma ilk olarak "yeteri kadar doymadığı için kısa uykular uyuyor" diye bi düşünce getirdi. Kilo alımı ve çişli-kakalı bez durumları nasıl?
Annenlere gitmeden önce kendi evinizdeyken de uyku rutini hep böyle miydi? Eğer annenlere gidince durum kötüleştiyse ev değişikliği kesinlikle etkilemiştir diyebiliriz. Maalesef bebeklerimiz hala çok küçük ve bizim için çok minimal olan şeyler onların dünyası için çok büyük olabiliyor. Benim kızım mesela misafir hiç sevmiyor :) misafir gelince uyumuyor çocuk.
Yalnız uyku düzeni aklıma ilk olarak "yeteri kadar doymadığı için kısa uykular uyuyor" diye bi düşünce getirdi. Kilo alımı ve çişli-kakalı bez durumları nasıl?
Göğüste süt tamamen pek bitmiyor sanırım. 45 dk emzirdikten sonra bile göğsü sıkınca süt gelebiliyor ama illa ki az bi süt oluyordur içerde. Ne kadar emdikten sonra o hareketleri yapıyor bebeğin? Uzun emzirmeden sonraysa normaldir. Sonuçta ilk gelen sütler bol bol gelirken sona doğru azalıyor ve bazı iştahlı bebişler az az gelen süte sinirlenebiliyor. Diğer göğsünü verdiğinde de aynı hareketleri yapıyor mu?Kızlar bizim oğlan emerken bazen meme ağzındayken kafasını hafif geriye doğru cektiriyor. Sağa sola salladığı da oluyor. Dikkat ettim genelde uzun süre emdiğinde bunu yapıyor. Memede süt bittiği için mi öyle yapıyor sizce? Ben öyle tahmin ediyorum ama memenin ucunu sıkıyorum süt geliyor. Acaba meme bos da olsa sıktığımızda süt gelir mi?
Ben ilk dogumumda yapmistim faydasi olmadi. Bunda da denedim cekirdekler pek iyi degildi jel kıvamına gelmedi.
Ben de dun sabahtan beri burdan bir arkadaşın önerisiyle tahinin ustundeki yagi surup strecle sariyorum. Yorum yapmak icin erken ama sanki ise yarayacak gibi.
Cpk üzülüyorum sutum varken sirf bu yaralar yüzünden bazen emziremeyip mama vermek zorunda kalıyorum. Sonra zaten uzuntuden sutum azaliyor.
Insallah ise yarar da rahatlariz biz de canim. Allah beterinden korusun ama cok çektik ya
Insallah tutarda rahatlarsin :) onlarin gozu yuksektr degil ondan tav oluyorlar 3 kurusluk emziklere:)Benim kız bana çektiyse zaten kesin 5 liralık emzikleri sevecek :) Çocukken uzun süre emzik kullanmışım ve emziklerim de bakkal emzikleriymiş. Ne diş yapım ne de damak yapım bozuk değil çok şükür. Bu gidişle ben de dandik bi emzik alıp vericem bakim tutacak mı :)
Kızlar bizim oğlan emerken bazen meme ağzındayken kafasını hafif geriye doğru cektiriyor. Sağa sola sallabdığı da oluyor. Dikkat ettim enelde uzun süre emdiğinde bunu yapıyor. Memede süt bittiği için mi öyle yapıyor sizce? Ben öyle tahmin ediyorum ama memenin ucunu sıkıyorum süt geliyor. Acaba meme bos da olsa sıktığımızda süt gelir mi?
Ben ilk dogumumda yapmistim faydasi olmadi. Bunda da denedim cekirdekler pek iyi degildi jel kıvamına gelmedi.
Ben de dun sabahtan beri burdan bir arkadaşın önerisiyle tahinin ustundeki yagi surup strecle sariyorum. Yorum yapmak icin erken ama sanki ise yarayacak gibi.
Cpk üzülüyorum sutum varken sirf bu yaralar yüzünden bazen emziremeyip mama vermek zorunda kalıyorum. Sonra zaten uzuntuden sutum azaliyor.
Insallah ise yarar da rahatlariz biz de canim. Allah beterinden korusun ama cok çektik ya
Maşallah bebişekilo alimimiz iyi. Gunluk en az 30 gr almis olmasi gerekiyormus. 30 ile 40 gr arasi normal. Bizim de 38 gr di. Her bezimiz cisli. 3-4 kakali bez mutlaka oluyor. Zaten pasam ortaligi inletiyor doymazsa
ilk ay sonnda 30 ile 40 gr gunluk kilo alimi normal. Bizde 38 gr gunluk kilo alimi olsrak hesapladi doktorumuz. Her bezimiz cisli en az 3-4 kakali bez oluyor. Doymadigi an ortaligi inletiyor pasam :) Annemlerden once de pek bi duzen yoktu, kirki cikana kadar hergun ayri olur dedim bekledim. Bizimki de misafir varken bir uslu oluyor bizi yalanci cikariyor kereta :) esim cok gec gelecek iki ay boyunca eve biraz zorlanacagim, sıkılacagim ama bir an evvel evimize gecip bir duzen olusturmakta istiyorum. annem ile bu kdr yoruluyorum bakalim tek neler yapacagim :)
Hava yuttugu icin gazi oluyor ondan oyle yapiyor bence.Kızlar bizim oğlan emerken bazen meme ağzındayken kafasını hafif geriye doğru cektiriyor. Sağa sola salladığı da oluyor. Dikkat ettim genelde uzun süre emdiğinde bunu yapıyor. Memede süt bittiği için mi öyle yapıyor sizce? Ben öyle tahmin ediyorum ama memenin ucunu sıkıyorum süt geliyor. Acaba meme bos da olsa sıktığımızda süt gelir mi?
Canim ayni seyleri ben de yasamistim hatta gaz var cikaracam diye oglumu bir hayli hirpalamistim bunun icin dr a gittim dedigin gibi 15 gune kwdar gaz olmaz dedi aç dedi ve gunun her saatinde ayni oranda süt olmaz ya da bebek ayni düzeyde beslenmez drdi. Bende o gunden sonra her aglamasina emzirdimKızlar bugüm 5.günümüz hastaneden geldiğimizden beri geceleri ağlama tutturuyor ve uyumuyor saatlerce ne gezinmek ne kucak ne meme hiç bişey fayda etmiyor gaz desem ilk haftada olmaz dedi doktor ama karnına çekiyor ayaklarını gündüz desen uyanmak bilmiyor benim gibi durmda olan varmı ağlarken acı acı dayanamıyorum
Normal canim benim de 15.gunden sonra düzeldi.Günaydın kızlar , benim sezeryan olanlara bir sorum. Olacak. Bugün ameliyat olalı 13 gün olacak ve benim. Dikiş yerlerimin acisini hala hissediyorum. Yataktan kalkarken eğilip dogrulurken hala dikislerim acıyor, birde bebeği emzirirken bebek dikiş yerlerine minik tekmeler atincada acıyor. Sizin dikisleriniz ne kadar zamanda düzeldi. Ben duzelmekte geç kaldım gibi geliyor banadaha Bebeğimi doğru düzgün kucaklayip sevemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?