Günde 2 veya 3 kez kaka yapıyoruz. 2 maksimum 3 saatte bir açıyorum altınıgazdan da yapıyor olabilir canım..bezlerin genelde kakalı oluyorsa mamayı düşünme bence..ama doktoruna da bi danış..
benden de gelmişti parça sordum dr a normal dedi.doğduğu günden sonraki gün sayılıyor Can'ım.Kızlar biz 17 ocak doğumluyuz hangi gün kirki çıkıyor doğduğu gün sayılıyo mu acaba.
Bide benim kanamam bitmişti bugün kahverengi akıntı ile birlikte bi parça geldi neden olabilir. Adet mi olacağım acaba ama o parça neydi.
1aylık oldu benimkide bugun göbeğim bşraz toplamaya başladı ama hala 4 aylık seviyesindee. Zamanla daha çok toplanır. Dikişlerim tam iyileşince egzersiz e başlıcam zaten :)Bizde 28 günlük olduk ve dikislerim fazla ayakta durunca falan ağrıyor. Bebeği çok kucağıma alincada ağrı yapıyor. o yüzden emzirip altını değiştirip yatağına bırakıyorum, öyle fazla mecbur kalmadikca kucağımda gezdirmiyorum, aslında çok istiyorum ama ben ne kadar çabuk iyilesirsem onun içinde o kadar iyi diye düşünüyorum. Bir de ben hala 5 aylık hamile gibiyim ve sadece 50 kiloyum sizin gobek ler ne alemde?
Hep tersini düşünmüştüm bunu okuduğum iyi oldu :)Kizlar misafirim yabanci değil ama birkac gunlugune olunca biraz strese girdim.
Beklemedigim bir durum. Benden baska kalinabilecek daha munasip yerler var aslinda ama neyse artik.
Hic kendimi uzmeyecegim oldugu kadar,halim ortada sonucta.
Mecbur kendisi de girip is yapacak mutfakta. Bebekli eve gelen bunu goze almali :)
54 gunluk olduk bugun odada yalnizken odaya girdigimde gozler kilitleniyor gittigim yere donduruo bakiyor. Bugunde yatagin uzerine birakip güneşligi açayım dedim kafasini geri atarak bakti kizim masallahi var ama her bebek bur degil sonucta bizimkide cok yeni yeni yapmaya basladi bunu babamiz konusunca ona gulumsuyor isveler cilvelerde basladi :) bence acele ediyor ve kendinizi strese sokuyorsunuz azicik sabir hersey doktorunuz yolunda diyorsa yolundadir.kızlar eşim ve ben tam bir pimpiriğizdünden beri oğlumla göz Kontağı kurmaya çalışıyoruz kuramayınca evdeki bütün metaryellerle dikkatini çekip takip ediyor mu diye testler uyguladık dünden beri başarısız olduk.dıurum böyle olunca hemen bir göz doktoruna randevu aldık bugün için.az öncede çocuk doktorumuzu aradım böyle böyle dedim.bana kızdı hayır dedi çocuk gayet sağlıklı ben her geldiğinizde muayene ediyorum aksi bir durum olsaydı size söylerdim çocuk size gülümsemiyor mu dedi bende konuşunca gülümsüyor dedim.tamam o zaman bi problem yok her şeyi takip etmesi için çok erken dedi.göz muayenesi içinde çok erken dedi.sizde durumlar Nasıl mesela gözünün önünde bir şeyleri hareket ettirdiğiniz Zaman sürekli takip ediyor mu?
Kalmasin neden kalsin sag hepsini tekrar biriksin sutun en sagliklisi tamamen sagman yada bebegin tamamen emmesi.Sürekli en kötü ihtimalle 1.5 saat ara veriyoruz. Sadece sabaha karşı gazı çok oluyor ememiyor bende sağıp veriyorum. Tek göğüs emziriyorum birde diğerini getirtmeye uğraşıyorum hala 2 gündür damlalar biraz arttı kafaya koydum az miktarda da olsa ondan getirecem. Ama sağarken bile biraz içinde süt kalsa mı diye düşünceye giriyorum. Buda kötü etkiliyor galiba bu düşünceyi nasıl atacam bilemedim.
hayır bide komik tarafı öncesinde göz Kontağı kurup takip yapıyordu sadece 1 gün yapmadı diye biz bir panik bir panik.komiğiz ya sanki ilk çocuğumuzmuş gibi.bazen acaba görmemişin oğlu mu oldu diyorum kendimiz için54 gunluk olduk bugun odada yalnizken odaya girdigimde gozler kilitleniyor gittigim yere donduruo bakiyor. Bugunde yatagin uzerine birakip güneşligi açayım dedim kafasini geri atarak bakti kizim masallahi var ama her bebek bur degil sonucta bizimkide cok yeni yeni yapmaya basladi bunu babamiz konusunca ona gulumsuyor isveler cilvelerde basladi :) bence acele ediyor ve kendinizi strese sokuyorsunuz azicik sabir hersey doktorunuz yolunda diyorsa yolundadir.
Ayni durumdaydim emzige alistirinca inan cok rahataldim surekli agzinda tutmuyorum karni tokken huysuzlaninca veriyorum 2 dk sonda uyuyor ya kendisi atiyor yada ben aliyorum. Emzige karsiydim inanilmaz düzene girdi hersey.Komşumuzun kızı benden bir gün önce doğum yaptı, arkadaşımın kız kardeşi de benden bir hafta sonra. İkisinin bebeği de gündüz emip yatıyor, akşamdan emziriyorlar hoop sabaha kadar uyuyor bebekler. Sadece anne sütü veriyorlar ama bebekler normal sınırların üstünde kilo alıyor. Bunları gördükçe ben beceremiyorum diyordum. Senin yazdıklarının aynısını yaşıyoruz canım. Meme dışında asla durmuyor, uyuklarsa da memede. Hatta emerken çıkıyor anında çığlık atmaya başlıyor yani gören saatlerdir aç bu çocuk der. Ben ailemin yanına geldim bu şekilde olunca, ama dediğin gibi hazır yemeği bile yiyemiyordum ama artık hem emzirip hem yiyorum. Yoksa açlıktan sütüm de iyice azalıyor. Benim kız bugün 2 aylık oldu, dr günde 16-17 saat uyuması lazım diyor ama gündüz en fazla 1 saat uyuyor, gece de 4-5 saat. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor
Kalca ultrasonu icin ortopedi doktorlari 45 gun hatta 2 aylik olunmasini tavsiye ediyorlar sonuclar daha saglikli ve dogru cikiyormus.İşitme testini yaptırmayan var mı aranızda sağlık ocağından mutlaka yaptırın dediler saglik Bakanlığı kayit ediyor sorguluyor dediler.bebeğim gayet iyi duyuyor bizce Çit sesine uyanıyor o derece yani.bir de kalca ultrasonu 3 aya kadar yapiliyormus 39 gunlukken hem işitme testi hem kalça ultrasonu yaptırmayi düşünüyorum.
Aylik dr kontrolunde aksi durum görülmediği surece mama vermeden devam etmen dogrusu.Ben memede ısrarcı olunca tutuyor bir süre sonra uyuyor. Hata mı ediyorum. Bende mi mama vermelimiyim bilmiyorum.
Dogdugu gun sayilmiyor.Kızlar biz 17 ocak doğumluyuz hangi gün kirki çıkıyor doğduğu gün sayılıyo mu acaba.
Bide benim kanamam bitmişti bugün kahverengi akıntı ile birlikte bi parça geldi neden olabilir. Adet mi olacağım acaba ama o parça neydi.
Kakadan ziyade cisli bez sayiniz nasilGünde 2 veya 3 kez kaka yapıyoruz. 2 maksimum 3 saatte bir açıyorum altını
Ne sormuştun görmedim sanırm :)
Acı elma yağını ben de duydum denemekte fayda var damlaları da çok sağlıklı bulmuyoruz çünkü
Hem bebekler ayak masajına bayılıyor :)
Ben memede ısrarcı olunca tutuyor bir süre sonra uyuyor. Hata mı ediyorum. Bende mi mama vermelimiyim bilmiyorum.
Bugün tüm yazılanları okumaya çalışsam da sizinkileri görmemişim. Ben son bir haftadır elma yağı kullanıyorum kızıma, masaj yaparak sürdükten sonra daha tutumun bacaklarını giydirirken başlıyor gaz çıkarmaya. Önce korktum çok yoğun koktuğu için yakar mı ya da kızarıklık vs olur mu diye ama çok şükür bir yan etkisini görmedim. Hatta gaz için kullandığım şurubu bile bıraktım bunun sayesinde. Tabi ben de günde 2 kupa rezene+kimyon içiyorum bu arada. İnşallah siz de görürsünüz faydasını
Ayni durumdaydim emzige alistirinca inan cok rahataldim surekli agzinda tutmuyorum karni tokken huysuzlaninca veriyorum 2 dk sonda uyuyor ya kendisi atiyor yada ben aliyorum. Emzige karsiydim inanilmaz düzene girdi hersey.
Her bezimiz çişli,çoğu özellikle gündüzleri dolu dolu oluyor. Böyle yapıp uyuduğunda gece ilk açtığım bezde çok az çiş oluyor. İlk ay 500 gr aldık. Geçen haftada 1 haftada 160 gr almıştıkKakadan ziyade cisli bez sayiniz nasil
Normalde hic almayip ogurup atsa meme almiyor derimde emip atiyorsa demekko emzik tutma potansiyeli var tuttugu emzigi ara ara bilhassa uyutma sırasında vermeyi dene tekrar istersen.Emziği çok denedim, soothie, avent, nuk, silikon kauçuk... Ama maalesef bir iki emiyor sonra fırlatıyor ağzından
Ilk ay dogum kilosundan dolayi az almis gorunuyordur ama az degildir sisini verip aliyor sonucta sutunde anca duzene girmistir. Ama bir haftada gayet guzel almis verme mama doyuyor yavrucuk annesi. Her bez cisli diyorsun daha ne olsun. Ben 11 de bezleyip sabah aliyorum bezini cok guzel emmesine ragmem gece cis ve kaka nadiren yapiyor bebeklerin geneli zaten gece cis yapmıyor bunu cok kişiden duydum endise edip yok yere hem kendini uzme hemde bebisi mamaya alistirma cokta takiyorsan kafani bosta olsa memeni ver ceksin dursun illa ac olduklari icin aglamiyorlar al omzuna koy dolas sakinlessin yatir yada sakinleyince ver tekrar gogsunu. 2.ay kontrolunde kilo alimi az derse ebe yada doktorunuz o zaman bunlari dusunursun.Her bezimiz çişli,çoğu özellikle gündüzleri dolu dolu oluyor. Böyle yapıp uyuduğunda gece ilk açtığım bezde çok az çiş oluyor. İlk ay 500 gr aldık. Geçen haftada 1 haftada 160 gr almıştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?