BnMkide senin bebek gibi cnm ben gece bikere 50cc veriyorum kızıma öteki türlü uyumuyo açlıktanKızlar iyi geceler. Benimde bir konuda fikre ihtiyacım var. Bizimde gündüz uykumuz yok denilcek kadar az. Onun dışında hep memedeyiz. Gece 12den öncede uyumuyoruz. Hatta çoğu zaman gecev2de yatıyoruz. Tüm gün memede olduğumuzdan. Akşamları artık 10dan sonra filan memeden tatmin olmuyoruz. Memeyle boğuşuyoruz. Ağlıyoruz. Kendi ellerine saldırıyor resmen emmek için. Memesiz oyalamak mümkün olmuyor. Ben inatla bi o memeyi bi diğerini verip en sonunda sakinleştiriyorum uyuyor memede ( bırakınca uyanıyor o ayrı ) memeyi sıkıyorum süt var ama az. Demem o ki inatlaşmakla hatamı ediyorum. Açmı uyutuyorum yavrumu. Mama vermelimiyim. Kilo alımımız alt sınırda zaten. Haftada 150 160 gr alıyoruz şuan.
Yok canım benimki ağlamadı sayılır o yüzden emzirmedim aşıdan çıkınca eve gelene kadar uyudu hattaAsi esnasinda emzirmeyi dusunuyordun. Uygulayabildin mi? Bir etkisi oldu mu aglamasini azaltmak icin?
Hayır tatlım seninki normal 2 aylık bi bebegin 16-18 saat uyuması gerekiyor ama bizimkiler uyku sevmiyor :)Çok şaşırdım ya bu bebekler nasıl durabiliyor bu kadar az uykuylabenimki mi anormal acaba akşam 9 dan sabah 5 e kadar .. sabah 10 dan akşam 5 e kadar uyuyor benimki sadece acıkınca uyaniyo
Kızlar sezeryan olalı 36 gün oldu ağrılarım geçmişti ne güzel seviniyordum şimdi 3-4 gündur karnımda acıma var dün doktora gittim tam olarak iyileşmen iç dikişlerin erimesi falan 90 günü bulur dedi.
Ama düzelmistim ben neden birden ağrılar başladı anlamadım. Sizde durumlar ne alemde. Neden olabilir ağrılarım. Çok gezdirdim oğlumu salladım falan fazla mı yüklendim kendime acaba. Ağrı kesici de geçirmiyor
Kızlar iyi geceler. Benimde bir konuda fikre ihtiyacım var. Bizimde gündüz uykumuz yok denilcek kadar az. Onun dışında hep memedeyiz. Gece 12den öncede uyumuyoruz. Hatta çoğu zaman gecev2de yatıyoruz. Tüm gün memede olduğumuzdan. Akşamları artık 10dan sonra filan memeden tatmin olmuyoruz. Memeyle boğuşuyoruz. Ağlıyoruz. Kendi ellerine saldırıyor resmen emmek için. Memesiz oyalamak mümkün olmuyor. Ben inatla bi o memeyi bi diğerini verip en sonunda sakinleştiriyorum uyuyor memede ( bırakınca uyanıyor o ayrı ) memeyi sıkıyorum süt var ama az. Demem o ki inatlaşmakla hatamı ediyorum. Açmı uyutuyorum yavrumu. Mama vermelimiyim. Kilo alımımız alt sınırda zaten. Haftada 150 160 gr alıyoruz şuan.
BnMkide senin bebek gibi cnm ben gece bikere 50cc veriyorum kızıma öteki türlü uyumuyo açlıktan
Evet canım ben çıkış talebinde bulundum çünkü ocak ayında maasımdan zorunlu bes kesintisi yapılmıstı. Aradım iptal ettirdim kestikleri bedeli de geri yatırdılar. Zorunlu bes istemiyosan gec kalmadan hangi sigortadan yapıldı ise arayıp iptal ettir canım.Merhabalar, uzun zamandır yazamamıştım herkes iyidir inşallah. Benim bir sorum var bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ederim. Malum şuan bir çoğumuz Doğum izninde ve şuan zorunlu bireysel emeklilik sistemi başladı. Zorla sisteme üye oluyoruz ve çıkış talebi yapmak için son gün 28 şubat imiş. Biz izinli ve maaşsız olmamıza rağmen şuan çıkarılma talebinde bulunmalı mıyız? Bilgisi olan var mıdır? Şimdiden teşekkürler kızlar
Tamamen aynı durumdayız. Bugün 40 ımız cıktı. İnş düzelir yakında diye umut ediyorum.aynıyız biz de senle canım..gündüz uykumuz hiç yok..artık çığlık atıp verdim şimdi babasına..çok yoruluyorum akşama kadar kendim uğraşıyorum..uyumuyor..sürekli memede kalmak istiyor..kucak dışında bir yerde durmuyor..sırt üstü yatıramıyorum bile çığlığı koparıyor..bana yapışık bir şekilde yaşıyoruz..aç susuz geziyorum evde..hazır yemeği bile yiyemiyorum yani..ben senden de dertliyim galiba..Allahım bir an önce bize de kolaylıklar verir inşallah çok yoruldum çünkü..
Ay o sıkıntı bende var ya psikolojik olarak göğsüm yumuşak olunca moralim bozuluyor. Sütüm azaldı diye bu psikolojiyi atmamlazım üzerimden
gazdan da yapıyor olabilir canım..bezlerin genelde kakalı oluyorsa mamayı düşünme bence..ama doktoruna da bi danış..Kızlar iyi geceler. Benimde bir konuda fikre ihtiyacım var. Bizimde gündüz uykumuz yok denilcek kadar az. Onun dışında hep memedeyiz. Gece 12den öncede uyumuyoruz. Hatta çoğu zaman gecev2de yatıyoruz. Tüm gün memede olduğumuzdan. Akşamları artık 10dan sonra filan memeden tatmin olmuyoruz. Memeyle boğuşuyoruz. Ağlıyoruz. Kendi ellerine saldırıyor resmen emmek için. Memesiz oyalamak mümkün olmuyor. Ben inatla bi o memeyi bi diğerini verip en sonunda sakinleştiriyorum uyuyor memede ( bırakınca uyanıyor o ayrı ) memeyi sıkıyorum süt var ama az. Demem o ki inatlaşmakla hatamı ediyorum. Açmı uyutuyorum yavrumu. Mama vermelimiyim. Kilo alımımız alt sınırda zaten. Haftada 150 160 gr alıyoruz şuan.
Aslında size daha güzel bi haberim var ama bizzat kendim araştırıp doğruluğundan henüz emin olamadığım için yazmamıştım. Diğer topiklerden birinde bahsetmişler. Yabancı bir makalede diyormuş ki, emziren annelerin süt üretimleri üzerinde araştırma yapılmış. Bir anneden 75 cc süt çıkarken, başka bir anneden 595 cc süt çıkmış! Bunun tek sebebi kadınların göğüslerinde süt depolama kapasitelerinin farklı oluşuymuş. Aslında her iki kadında emzirdiği sürede mütemadiyen memesinden süt gelirmiş. Sadece birinin deposu diğerinden büyükmüş o kadar.Ay o sıkıntı bende var ya psikolojik olarak göğsüm yumuşak olunca moralim bozuluyor. Sütüm azaldı diye bu psikolojiyi atmamlazım üzerimden
Sürekli en kötü ihtimalle 1.5 saat ara veriyoruz. Sadece sabaha karşı gazı çok oluyor ememiyor bende sağıp veriyorum. Tek göğüs emziriyorum birde diğerini getirtmeye uğraşıyorum hala 2 gündür damlalar biraz arttı kafaya koydum az miktarda da olsa ondan getirecem. Ama sağarken bile biraz içinde süt kalsa mı diye düşünceye giriyorum. Buda kötü etkiliyor galiba bu düşünceyi nasıl atacam bilemedim.Aslında size daha güzel bi haberim var ama bizzat kendim araştırıp doğruluğundan henüz emin olamadığım için yazmamıştım. Diğer topiklerden birinde bahsetmişler. Yabancı bir makalede diyormuş ki, emziren annelerin süt üretimleri üzerinde araştırma yapılmış. Bir anneden 75 cc süt çıkarken, başka bir anneden 595 cc süt çıkmış! Bunun tek sebebi kadınların göğüslerinde süt depolama kapasitelerinin farklı oluşuymuş. Aslında her iki kadında emzirdiği sürede mütemadiyen memesinden süt gelirmiş. Sadece birinin deposu diğerinden büyükmüş o kadar.
Memen sertleşsin diye bekleme cnm, sık sık emzir sen. Bebiş çektikçe geliyor merak etme.
aynıyız biz de senle canım..gündüz uykumuz hiç yok..artık çığlık atıp verdim şimdi babasına..çok yoruluyorum akşama kadar kendim uğraşıyorum..uyumuyor..sürekli memede kalmak istiyor..kucak dışında bir yerde durmuyor..sırt üstü yatıramıyorum bile çığlığı koparıyor..bana yapışık bir şekilde yaşıyoruz..aç susuz geziyorum evde..hazır yemeği bile yiyemiyorum yani..ben senden de dertliyim galiba..Allahım bir an önce bize de kolaylıklar verir inşallah çok yoruldum çünkü..
Çok şaşırdım ya bu bebekler nasıl durabiliyor bu kadar az uykuylabenimki mi anormal acaba akşam 9 dan sabah 5 e kadar .. sabah 10 dan akşam 5 e kadar uyuyor benimki sadece acıkınca uyaniyo
kızlar eşim ve ben tam bir pimpiriğizdünden beri oğlumla göz Kontağı kurmaya çalışıyoruz kuramayınca evdeki bütün metaryellerle dikkatini çekip takip ediyor mu diye testler uyguladık dünden beri başarısız olduk.dıurum böyle olunca hemen bir göz doktoruna randevu aldık bugün için.az öncede çocuk doktorumuzu aradım böyle böyle dedim.bana kızdı hayır dedi çocuk gayet sağlıklı ben her geldiğinizde muayene ediyorum aksi bir durum olsaydı size söylerdim çocuk size gülümsemiyor mu dedi bende konuşunca gülümsüyor dedim.tamam o zaman bi problem yok her şeyi takip etmesi için çok erken dedi.göz muayenesi içinde çok erken dedi.sizde durumlar Nasıl mesela gözünün önünde bir şeyleri hareket ettirdiğiniz Zaman sürekli takip ediyor mu?
Nesnelerin de çok parlak olanlara dikkatli bakıyor, bir de kardeşim siyah bir tişört giymişti uzun süre tişörtü takip etmişti. Siyah-beyaz nesnelerle deneyin bir dekızlar eşim ve ben tam bir pimpiriğizdünden beri oğlumla göz Kontağı kurmaya çalışıyoruz kuramayınca evdeki bütün metaryellerle dikkatini çekip takip ediyor mu diye testler uyguladık dünden beri başarısız olduk.dıurum böyle olunca hemen bir göz doktoruna randevu aldık bugün için.az öncede çocuk doktorumuzu aradım böyle böyle dedim.bana kızdı hayır dedi çocuk gayet sağlıklı ben her geldiğinizde muayene ediyorum aksi bir durum olsaydı size söylerdim çocuk size gülümsemiyor mu dedi bende konuşunca gülümsüyor dedim.tamam o zaman bi problem yok her şeyi takip etmesi için çok erken dedi.göz muayenesi içinde çok erken dedi.sizde durumlar Nasıl mesela gözünün önünde bir şeyleri hareket ettirdiğiniz Zaman sürekli takip ediyor mu?
Emerken gögsunuzdede uyuyorsa o ona yetiyordur. BiZimde aynı bahsettıgınız gıbıydı. Sadece aksama doğru sütüm ıyıce azaldı dıye gece yatarken mama verıyordum. Sanırım bıberon a alışma surecınde o sebeple memeyı reddediyor. Sımdı ağlaya ağlaya zor tutuyor memeyı. Eskısı gıbı memeye yapıştığı zamanları oZledım. Sımdı zorla da olsa uç saatte bır emZırmeye çalışıyorum. Uyuma Işınde de en son gazını çıkarırken omZumda uyuya kalıyor o sekılde yüz üstü yatırıyorum daha uzun uyumaya başladı. SıZde yavaş yavaş kademelı olarak memede kaldıgı sureyı azaltmaya çalışın. Insallah sonuca ulasırsınızKomşumuzun kızı benden bir gün önce doğum yaptı, arkadaşımın kız kardeşi de benden bir hafta sonra. İkisinin bebeği de gündüz emip yatıyor, akşamdan emziriyorlar hoop sabaha kadar uyuyor bebekler. Sadece anne sütü veriyorlar ama bebekler normal sınırların üstünde kilo alıyor. Bunları gördükçe ben beceremiyorum diyordum. Senin yazdıklarının aynısını yaşıyoruz canım. Meme dışında asla durmuyor, uyuklarsa da memede. Hatta emerken çıkıyor anında çığlık atmaya başlıyor yani gören saatlerdir aç bu çocuk der. Ben ailemin yanına geldim bu şekilde olunca, ama dediğin gibi hazır yemeği bile yiyemiyordum ama artık hem emzirip hem yiyorum. Yoksa açlıktan sütüm de iyice azalıyor. Benim kız bugün 2 aylık oldu, dr günde 16-17 saat uyuması lazım diyor ama gündüz en fazla 1 saat uyuyor, gece de 4-5 saat. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor
aslında bizim evde birde 4 yaşında bir ablamız var ben ne zaman Kerem'le ilgilenmeye başlasam hemen yanımıza geliyor ve müdahale ediyor Kerem'inde dikkati dağılıyor.o yüzden pek iletişime geçemiyoruzBunu ben de sürekli takip etmeye çalışıyorum :)) sürekli bir şeyler getirip takip edecek mi diye bakıyorum ama annesi daha kolayı var, kızım annemin kucağındayken beni görene kadar bekliyorum, sonra yavaşça kalkıp kızımın etrafından dolanıyorum(tabi bu arada Gözlerimiz hep kontak halinde) oldukça yavaş hareket ediyorum ve tepesine geçince bile gözlerini yukarı çevire çevire bakıyor:)) zaten Dr göz muayenesi için 6.ayı bekleyin hala kaymalar olabilir demişti bize. Bu arada benim kızım bugün tam 2 aylık oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?