2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ev tipi derken bende fisher price in bu ana kucagi var cok memnunum aslinda simdi tam zamani ben son 15 gundur cok aktif kullanmaya basladim. Kizlarin onerisi ile daha oncesinde bel kismina yastik koyuyordum ama artik koymaya gerek kalmıyor kendi kendine uyuyor hareket ediyorsada salliyor kendini :) yemek yerken cok rahat oluyor bilhassa yanimiza alip mizmizlanirsa ayagimizla sallayarak yemeye devam ediyoruz. Bugun misafirim geldi 6 aylik oglunu koydu dikkatini cekmedi ciglik cigliga kalkmak istedi o aylarda bizimkiler ne yapar bilmem ama o donemler icinde oyun halisini dusunuyorum ona terfi edecegiz 1 2 haftaya zaten nasipse. Bence almadiysan cok uzun soluklu olmayacagini goz onunde bulundurarak ona gore bir urun al yada alma :)

Eklentiler

• 20170225_154823_HDR-1.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 63

Bende de Sabirsiz61 'in kullandığı ana kucağından var. İlk oğlumda almıştım. Şimdi 2.ci oğlum 1 aylık oldu ve 2 -3 haftadır kullanıyoruz.
Çok oyalayıcı ve rahat oluyor benim için ama en fazla 7.ci ay'a kadar kullanabilmiştik ilk oğlumda.
Sonra içinden çıkma çabaları başlıyor...

Sakinleştirmek için herşeyi yapıyoruz o anlarda canım. Zaten memeyi bütün gün hiç bırakmıyor. Örneğin bugün 8 saat aralıksız memede emiyor. Birkaç kez 15 dakika dışında hiç bırakmadı memeyi. Uyuyor memede indiriyorum ağlıyor. Son 2 saatide memeyle boğuşarak geçti.
Oyalamak için uğraşıyoruz ama memeden ayrı durması en fazla 15 20 dk. Saatlerce aralıksız emiyoruz. Uyuyoruz memede bırakınca ağlıyoruz. Bir kere uyuduk uyuduk. Yoksa gece 12ye kadar böyleyiz. Sonrada akşam memeden de tatmin olmuyoruz boğuşmaya ağlamaya başlıyoruz. Gözümüz açılmıyor bu sırada ama inatla cebelleşiyoruz. 3 gündür açmışız gibi ellerimize memeye saldırıyoruz. Bir süre sonra durumu kabullenip memede uyuyoruz tekrarr. Hergünümüz böylee son zamanlardaa

Bende de casual ın şu modeli var, bir heves aldık ama kızım hiç sevmedi maalesef. 5dk bile durmuyor

Fotoğraf büyük gelmiş eklenmemiş. Casual activity rocker modeli

Peki kusuyormu surekli yani meme istegi acliktan degil emzik tutsa belki rahat edersin inan ayni durumdaydim surekli memede duruyordu yada uyuyordu bu yuzden surekli kusup duruyordu ee gazida cabasi. Emzik tuttu sonunda ve rahatladik kusmasida kesildi meme icin cebellesmeside.

Gündüzleri kusuyor. Akşamları pek kusmuyor. Emzik emmiyor ne yazıkki. Bir iki çekiyor sonra atıyor. Gaviscon verdi doktorumuz çok kusarsa 2 gün kullan sonra beni ara dedi. Ben kullanmadım henüz ama

Gündüzleri kusuyor. Akşamları pek kusmuyor. Emzik emmiyor ne yazıkki. Bir iki çekiyor sonra atıyor. Gaviscon verdi doktorumuz çok kusarsa 2 gün kullan sonra beni ara dedi. Ben kullanmadım henüz ama
Cok emdiginden kusuyor iste :) biz emzige basladigimizdan beri kusmayi kesti sukur. Bir iki cekiyorsa dunde dediğim gibi emzigi almaya meyillidir biraz uzerine dus insallah basarirsin.

Sütüm çok fazla ama biberon gibi gelsin ıstıyor. Sütünde tadını sevmıyor sanırım. Bebeklerde bir dönem reddetme olurmus genelde üç ile dört ay arası olurken bizde erken basladı
sütüm fazla diyorsun ya bebeğe hızlı geliyor olabilir. İlk gelen hızlı sütü 2 dakika sağ biraz yavaşlasın öyle dene canım.

Ah bu gaz problemleri. Biz de de ayni ... benimkine de pek fayda etmediler bebegim hala ikiniyo agliyo kizariyo huysuzlaniyo.. doktor genellikle 3 ayda gecer dedi . 4 gozle bekloyorum
Kıyamam ya bende bekliyorum sabırsıZlıkla su 3.ayı Insallah geçer uzamasinda

Kızlar bebeğimde göbek fıtığı başlangıcı varmış. 2 yasina kadar geçer dediler çok ağlatma vs dedi doktorla ebe hemşire bu fitik çok yaygınmış bebeklerde sizlere dedi mi öyle birşey doktor yada ne yapmak lazım sizin düşünceleriniz nedir.

Biberon hiç vermemek lazım. Bende çok çaresizim ne olacak bilmiyorum. Doktora da götürdük erken başlamış sızınkı dedı

Biberon hiç vermemek lazım. Bende çok çaresizim ne olacak bilmiyorum. Doktora da götürdük erken başlamış sızınkı dedı

Bizim de salı günü kontrol o zamana kadar vazgeçsin tek dileğim kaşıkla yedirmeyi de denemedim..ne olacak böyle bilmiyorum biz aşımızı olduk onun da etkisi var mı bilmiyorum aşıdan sonra düzeni tepetaklak oldu...

Cok emdiginden kusuyor iste :) biz emzige basladigimizdan beri kusmayi kesti sukur. Bir iki cekiyorsa dunde dediğim gibi emzigi almaya meyillidir biraz uzerine dus insallah basarirsin.
Gündüzleri öylede uyumadığı zaman akşama süt azalıyor artık. Hiç meme dışında durmamaya başlıyor artık çünkü bide. Yetişmiyor okadar saat demekki. Sıkıncada 1 2 damla zor geliyor çünkü. Emziğide ilginçtirki takside arabada vs tutuyor uyuyor. Evde tutmuyor. Mecburiyetten heralde. Bakıyor meme gelicek gibi değil. Emziği alayım bari napim diyor heralde ;-) bu arada canım sen sağım yapıyodun. Sağdığın sütleri saklama poşetlerindemi kaplarındamı saklıyosun. Bide lansinosh pompalar babymall de yüzde 30 indirimde. İyimi acaba alsammı. Bende kızımın uyuduğu zamanlarda sağıp kenara koymayı deneyeyim ihtiyaç ve kriz anlarında kullanayım diyorum. Bende aventin manuel pompası var. Bir iki denedim. Meme ucum yaraydı acıttı fena bidaha denemedim. Eltim bana kendi elektrikli pompasını vermişti. Veron mu neydi markası. Onla sağdım birkaç kez 30 35 cc anca çıktı 15 dakikada 2 memeden. Bi geliyor bi gelmiyor.Sonra hiç gelmiyor. Pompayı kapatınca ucundan damlıyor. Sorun bendemi pompadamı yoksa sütümdemi anlayamadım. Boşa moralim bozuluyor az çıktı diye ve göğüs uçlarımda fena acıyor emzirirken. Şuan memeden inmediği için acıyolar bir süre sonra kökleri zatenn. Uzun oldu biraz ama durum böyle canım lansinosh iyimidir fiyatıda uygun. Alayım bitanee

Aranizda kanguru kullanan yada kullanicak olan var mi. Ben almayi dusunuyorum malum bide 2 yasinda oglum oldugu icin kanguruyla rahat ederim. Tavsiye edeceginiz bi model var mi

O zaman emzik tutuyor edepsizlik yapiyor :)) surekli memede duran bir bebekle gogsunde sutun kalmamasi saginca az cikmasi aksama zorlanman coook normalki zaten.
Ben sagim yapiyorum dogru hatirlamissin ama bende avent var ve coook memnunum avettede kampanya vardi daha yeni keske onu alsaydin lansinoh ile ilgili hicbir fikrim yok ama kullanan vardi diye animsiyorum. Manuel pompalar acitiyor zaten o yuzden ben marka gözetmeksizin hepsinden uzak duruyorum. Bir arkadasim markasini animsamadigim degisik bir elektrikli ile sagiyordu gogsu hem aciyordu hemde 30 40cc anca çıkıyordu tavsiyemle avent aldi 80 90 cc cikiyor ve acida yok yani elektriklide bile markadan markaya fark ediyor. Ben en cok sutu sabah 6 7 gibi sagiyorum birde gece 3 4 gibi. Gece emzirmek yada sagmak sut arttirmanin en guzel yollarindan biri bilgin olsun. Uyuyup dinlenme firsatin oldugu icin guzel sut cikiyor ve bosalttigin memeler sabaha kadar yine fazlasiyla doluyor. 3 gun 30cc cikar sonra 50 60 olur saga saga artacak pes etme. Birde en can alici nokta su gogsunden 30 sagdin diye sutun o kadar degil bebek emse 70 80 cikar oyle dusun en guclu pompa onlarin minnak ağızları.
Ben bak ne yapiyordum emzirir emzirmez gunduz goguslerimin ikisinide sagiyordum emzik niyetine kullanıyordu ya isteyince bos gogsumu veriyordum hem sut geliyor doyuyor hemde gogsum tamamen bosaldigi icin sut uretimide tetikleniyor. SUT ARTTIRMAK AMACIYLA IM EMZIRMEDEN ONCE, SUT BIRIKTIRMEK AMACIYLA SAGIM ISE EMZIRMEDEN SONRA YAPILINCA EN VERIMLI UYGULAMA OLUYOR.
Asil ben epey uzun yazdim :)))

Aranizda kanguru kullanan yada kullanicak olan var mi. Ben almayi dusunuyorum malum bide 2 yasinda oglum oldugu icin kanguruyla rahat ederim. Tavsiye edeceginiz bi model var mi
Ben kullanıyorum, momfortbaby den aldım. İlk kez 41 günlükken kullandım (yenidoğan aparatıyla tabii) o günden beri de kullanıyorum. Kızım içine girdikten birkaç dk sonra uyuyor:) ben memnunum

Evet canım benimde gece emzirdiğimde ve sabah göğüslerim baya dolu oluyor. Zaten bi gece uyuyabiliyorum birkaç saat. Gündüz bütün gün oturuyorum kızımla memede. Akşamları zorlanıyorum evet. Emzirdikten sonra göğsümde sırtıma vuran bir ağrı oluyor. Dr boşaltamadığından dedi ama hani nerde bu boşaltamadığım sütler. Akşamları o zor anlarda sa mesela genelde de birini emzirirken diğerinden süt damlıyor patır patır ama sonra çekiyor 1 2 dakika sonra süt yokk. Demekki damlamasının süt fazlalığıyla alakası yokk. Bakayım olmadı avent alırım. Yorumların için saol bu arada. İçimi rahatlatıyosun. Birde sağdın sütleri neyde saklıyosun. Saklama poşetlerimi,kapaklı kaplarmı. Gerçi bu emme temposuyla ben pek saklayabilceğimi sanmıyorum ama neysee

Çok geçmiş olsun canım. Bu konuda çok ayrıntılı bir bilgim yok ama internette denk gelip okuduğum kadarıyla genellikle kolik bebeklerde fazla ağlamaları sonucu olabiliyormuş. Kolik bitip ağlamalar geçince fıtıkta kendiliğinden geçiyormuş. Pek tedavi edilecek birşey değil yani. Çaresi bebeğin büyüyüp gaz ve kolik sorunlarının bitmesi. Doktor bebeğinin bu durumuna sebep olarak ne söyledi? Eğer dediğim sebeplerden ise meraklanma kalıcı bir sorun değil canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…