2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Nesnelerin de çok parlak olanlara dikkatli bakıyor, bir de kardeşim siyah bir tişört giymişti uzun süre tişörtü takip etmişti. Siyah-beyaz nesnelerle deneyin bir de
denedim denemez olur muyum evdeki bütün metaryelleri kullandık iki günde siyah beyaz kırmızı hatta telefon ışığını bile kullandık.sadece bi ara koltukta yatıyordu eşim koltuğun etrafında dönmeye başladı o Zaman babasını takip etti

Son. Bir kaç gündür yazdığım sorulara sizlerden cevap alamasam da yine yazmak istedim .

Gaz problemi yaşayan ve bebeği çok ağlayanlar için soyluyorum(bende o gruptanım :) )

Uzun süredir gorusemedigim ablam dediğim birisi vardı dün ilk defa görüştük senelerden sonra ebe hemşire kendisi bebegin gazını geceleri uyumadığını ağladığını anlattım elma yağının çok iyi geldiğini söyledi.
Aktarlarda satiliyormus ayağının altına bir damla sür egerki alerji yapmiyorsa ayaklarinın altina masaj yaparak Uygula rahatlatır gazını çıkarır ve eskisi kadar çok ağlamaz dedi.

Belki sizde daha önce bunu paylaşmış olabilirsiniz ben görmedim paylaşmak istedim
hayırlı günler hayırlı cumalar olsun herkese inşaAllah.

bu bebek işi şans işi gerçekten canm..benim arkadaşlarımın bebekleri de sadece emmeye kalkıp yatıyorlar gece gündüz..çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok..Allah yardımcmız olsun..inşallah tez vakitte düzelirler..

Ay o sıkıntı bende var ya psikolojik olarak göğsüm yumuşak olunca moralim bozuluyor. Sütüm azaldı diye bu psikolojiyi atmamlazım üzerimden
Benimkiler de yumuşacık oldular :))
Ama sütüm var canım oğluma da çok şükür yetiyor
İlk yumuşak gördüğümde ben de bi "ay sütüm azaldı"dedim onun da sebebi yaşı büyük kadınların hep söylediği memenin sert olmasıyla sütün çok olduğuyla ilgili efsaneler

Sağol canım bir doktora danisalim bakalım aklımda olsun.kefir hiç icnedim bugüne kadar tadı nasıl bilmiyorum ama sırf şu gaz geçsin diye çiğ tavuk yiyecek raddeye geldim.biberonla değil de kasikla vermek işe yarıyor gerçekten de.biz de mamayi iyice azalttik günde bir iki

Nasıl uykuyu seven insan var sevmeyen var bence bebeklerde de böyle
Bizim bebeğimiz Kitaplarda yazan kriterlere uyacak diye birşey Yok
Başka bebeklerle de kıyaslama üzülme hiç
Benimki de gündüz az uyuyor gece uykuları da değişkenlik gösteriyor
Zorla güzellik olmuyor işte ne kadar uğraşsak da uyumuyorsa ve gayet mutluysa sağlıklıysa Uykusuzluğa razı olacağız sanırm
Belli aylardan sonra da uyku eğitimi yöntemleri var kendimize göre bi rutin belirleriz mutlaka şimdi onlar için çok erken

İnşallah bir an önce geçer se bir nebze olsun rahatlariz canım farklı bir şey denemedim bende Nurse Harvey ve rezene kimyon veriyorum cumartesi doktora gideceğiz bakalım ne diyecek

Ben de yapıyorum öyle denemeler açıkcası bazen hiç umursamıyor canı nereye bakmak isterse oraya bakıyor :)
normalde ben seslendigimde konuştuğumda bakıyor tanıyor giderken arkamdan takip ediyor
Bazen ışıklı şeylere odaklanıyor ve ne kadar denesem de istediğim yöne bakmıyor
Bence sorun yoktur ama muayene ediliyor aklına takılmasın git ettir.hem senin 3. Çocuğun Degil mi? normalde ilk çocuklara göre daha rahat büyüttüklerini, her şeyi çok takılmadıklarını söylerler ama :)))

Ne sormuştun görmedim sanırm :)
Acı elma yağını ben de duydum denemekte fayda var damlaları da çok sağlıklı bulmuyoruz çünkü
Hem bebekler ayak masajına bayılıyor :)

İşitme testini yaptırmayan var mı aranızda sağlık ocağından mutlaka yaptırın dediler saglik Bakanlığı kayit ediyor sorguluyor dediler.bebeğim gayet iyi duyuyor bizce Çit sesine uyanıyor o derece yani.bir de kalca ultrasonu 3 aya kadar yapiliyormus 39 gunlukken hem işitme testi hem kalça ultrasonu yaptırmayi düşünüyorum.

Evet canım hep göğüsleri taş gibiydi bol bol sütü var diye anlatılınca galiba hep öyle olacak düşüncesi var

Biz son iki haftaya kadar günde 4-5 defa mama veriyorduk(kilo alımı az olduğu ve rh uyuşmazlığından sarılığı 3 haftadan uzun sürdüğü için Dr yönlendirmesiyle) ama ona rağmen çok şükür memeden vazgeçmedi hiç. Şimdi sizin de söylediğiniz gibi akşama sütüm kalmadığı için sadece akşam bi defa mama veriyorum. Ama memede durduğu zamanı nasıl azaltıcam bilemiyorum, çünkü ne yaparsak yapalım ağlıyor kıpkırmızı oluyor hemen.umarım sizin bebeğiniz memeyi daha çok tutar, benimki de memesiz de sakin kalır :)

Bugün tüm yazılanları okumaya çalışsam da sizinkileri görmemişim. Ben son bir haftadır elma yağı kullanıyorum kızıma, masaj yaparak sürdükten sonra daha tutumun bacaklarını giydirirken başlıyor gaz çıkarmaya. Önce korktum çok yoğun koktuğu için yakar mı ya da kızarıklık vs olur mu diye ama çok şükür bir yan etkisini görmedim. Hatta gaz için kullandığım şurubu bile bıraktım bunun sayesinde. Tabi ben de günde 2 kupa rezene+kimyon içiyorum bu arada. İnşallah siz de görürsünüz faydasını

a
aynen dediğin gibi bebeklerinde uykuyu seveni ve sevmeyeni var.örneğin benim oğlum gecede 2veya 3 kez uyanıyor ablamın 1,5 yaşında oğlu var oda 3 kez uyanıyor.bebekliğinde uykuyu deven büyüyünce de seviyor o düzen öyle devam ediyor.benim büyük kızım bebekken uykuyu çok severdi şimdi nerdeyse 8 yaşında hala çok sever.küçük kızımda tam aksi bebekken de uyumazdı şimdi 4 yaşında hala sevmez uykuyu biz gece 2 ye kadar oturalım oda oturur hiç uykuylanişi yok

evet 3. çocuğum ama benim diğerleri bu takip olayını 40 ları çıktıktan sonra hemen yaparlardı.erkekler biraz tembel oluyor sanırım.bide benim oğlan yay burcu keyifçi.keyfine göre valla.ha unutmadan ben tüplerimi bağlattım ya bende çocuklarıma karşı bi kaybetme korkusu oluştu oda en savunmasız en küçük olduğu için sanırım daha fazla üstüne düşüyorum.bugün ablama dedim ki göze randevu aldım bana diyor ki bence siz kendinize randevu alın

Kızlar biz 17 ocak doğumluyuz hangi gün kirki çıkıyor doğduğu gün sayılıyo mu acaba.

Bide benim kanamam bitmişti bugün kahverengi akıntı ile birlikte bi parça geldi neden olabilir. Adet mi olacağım acaba ama o parça neydi.

Ben memede ısrarcı olunca tutuyor bir süre sonra uyuyor. Hata mı ediyorum. Bende mi mama vermelimiyim bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…