denedim denemez olur muyum evdeki bütün metaryelleri kullandık iki günde siyah beyaz kırmızı hatta telefon ışığını bile kullandık.sadece bi ara koltukta yatıyordu eşim koltuğun etrafında dönmeye başladı o Zaman babasını takip ettiNesnelerin de çok parlak olanlara dikkatli bakıyor, bir de kardeşim siyah bir tişört giymişti uzun süre tişörtü takip etmişti. Siyah-beyaz nesnelerle deneyin bir de
bu bebek işi şans işi gerçekten canm..benim arkadaşlarımın bebekleri de sadece emmeye kalkıp yatıyorlar gece gündüz..çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok..Allah yardımcmız olsun..inşallah tez vakitte düzelirler..Komşumuzun kızı benden bir gün önce doğum yaptı, arkadaşımın kız kardeşi de benden bir hafta sonra. İkisinin bebeği de gündüz emip yatıyor, akşamdan emziriyorlar hoop sabaha kadar uyuyor bebekler. Sadece anne sütü veriyorlar ama bebekler normal sınırların üstünde kilo alıyor. Bunları gördükçe ben beceremiyorum diyordum. Senin yazdıklarının aynısını yaşıyoruz canım. Meme dışında asla durmuyor, uyuklarsa da memede. Hatta emerken çıkıyor anında çığlık atmaya başlıyor yani gören saatlerdir aç bu çocuk der. Ben ailemin yanına geldim bu şekilde olunca, ama dediğin gibi hazır yemeği bile yiyemiyordum ama artık hem emzirip hem yiyorum. Yoksa açlıktan sütüm de iyice azalıyor. Benim kız bugün 2 aylık oldu, dr günde 16-17 saat uyuması lazım diyor ama gündüz en fazla 1 saat uyuyor, gece de 4-5 saat. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor
Benimkiler de yumuşacık oldular :))Ay o sıkıntı bende var ya psikolojik olarak göğsüm yumuşak olunca moralim bozuluyor. Sütüm azaldı diye bu psikolojiyi atmamlazım üzerimden
Sağol canım bir doktora danisalim bakalım aklımda olsun.kefir hiç icnedim bugüne kadar tadı nasıl bilmiyorum ama sırf şu gaz geçsin diye çiğ tavuk yiyecek raddeye geldim.biberonla değil de kasikla vermek işe yarıyor gerçekten de.biz de mamayi iyice azalttik günde bir ikiCanim cok gazı varsa bir doktora danışarak BAKSO adında bir probiyotik var onu kullanabilirsin bebeğine birde sen probiyotik yönünden zengin Beslen mesela kefir iç ben artık öyle yapıyorum, günde iki bardak kefir içiyorum, evde yoğurt yapiyorsan içine probiyotik toz falan koy, amaç sutundeki probiyotik miktarını artırmak, böylece bebeğin bağırsakları daha çabuk düzene girer. Ben bir ara her gece sütünü biberonla anneme veriyordum annem beni gece hiç kaldirmadan bebeği doyuruyordu ve gerçekten bir süre sonra biberona alıştı memeyi emmek zor geldi bizde bıraktık. ama şimdi çok caresiz kalınca iki üç günde bir yine biberon veriyorum.
Nasıl uykuyu seven insan var sevmeyen var bence bebeklerde de böyleKomşumuzun kızı benden bir gün önce doğum yaptı, arkadaşımın kız kardeşi de benden bir hafta sonra. İkisinin bebeği de gündüz emip yatıyor, akşamdan emziriyorlar hoop sabaha kadar uyuyor bebekler. Sadece anne sütü veriyorlar ama bebekler normal sınırların üstünde kilo alıyor. Bunları gördükçe ben beceremiyorum diyordum. Senin yazdıklarının aynısını yaşıyoruz canım. Meme dışında asla durmuyor, uyuklarsa da memede. Hatta emerken çıkıyor anında çığlık atmaya başlıyor yani gören saatlerdir aç bu çocuk der. Ben ailemin yanına geldim bu şekilde olunca, ama dediğin gibi hazır yemeği bile yiyemiyordum ama artık hem emzirip hem yiyorum. Yoksa açlıktan sütüm de iyice azalıyor. Benim kız bugün 2 aylık oldu, dr günde 16-17 saat uyuması lazım diyor ama gündüz en fazla 1 saat uyuyor, gece de 4-5 saat. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor
İnşallah bir an önce geçer se bir nebze olsun rahatlariz canım farklı bir şey denemedim bende Nurse Harvey ve rezene kimyon veriyorum cumartesi doktora gideceğiz bakalım ne diyecekBenim kizimda Öyle gazdan ikinmaktan kio kıpkırmızı oluyo icim gidiyo herşeyi denedim ama ne yazıkki hic bisey in faydası olmadi Insallah 3 aydan sonra geçer bn rezene anason biogaia sapsimpleks zinco metsil damlaları sıcak havlu koydum kiraz çekirdeği patik aldım valla hic biri fayda etmedi malesef bunlardan deneyebilirsin belki senin bebisine etki eder sen farklı bisey denedinmi bunlardan değişik
Ben de yapıyorum öyle denemeler açıkcası bazen hiç umursamıyor canı nereye bakmak isterse oraya bakıyor :)kızlar eşim ve ben tam bir pimpiriğizdünden beri oğlumla göz Kontağı kurmaya çalışıyoruz kuramayınca evdeki bütün metaryellerle dikkatini çekip takip ediyor mu diye testler uyguladık dünden beri başarısız olduk.dıurum böyle olunca hemen bir göz doktoruna randevu aldık bugün için.az öncede çocuk doktorumuzu aradım böyle böyle dedim.bana kızdı hayır dedi çocuk gayet sağlıklı ben her geldiğinizde muayene ediyorum aksi bir durum olsaydı size söylerdim çocuk size gülümsemiyor mu dedi bende konuşunca gülümsüyor dedim.tamam o zaman bi problem yok her şeyi takip etmesi için çok erken dedi.göz muayenesi içinde çok erken dedi.sizde durumlar Nasıl mesela gözünün önünde bir şeyleri hareket ettirdiğiniz Zaman sürekli takip ediyor mu?
Ne sormuştun görmedim sanırm :)Son. Bir kaç gündür yazdığım sorulara sizlerden cevap alamasam da yine yazmak istedim .
Gaz problemi yaşayan ve bebeği çok ağlayanlar için soyluyorum(bende o gruptanım :) )
Uzun süredir gorusemedigim ablam dediğim birisi vardı dün ilk defa görüştük senelerden sonra ebe hemşire kendisi bebegin gazını geceleri uyumadığını ağladığını anlattım elma yağının çok iyi geldiğini söyledi.
Aktarlarda satiliyormus ayağının altına bir damla sür egerki alerji yapmiyorsa ayaklarinın altina masaj yaparak Uygula rahatlatır gazını çıkarır ve eskisi kadar çok ağlamaz dedi.
Belki sizde daha önce bunu paylaşmış olabilirsiniz ben görmedim paylaşmak istedim
hayırlı günler hayırlı cumalar olsun herkese inşaAllah.
Evet canım hep göğüsleri taş gibiydi bol bol sütü var diye anlatılınca galiba hep öyle olacak düşüncesi varBenimkiler de yumuşacık oldular :))
Ama sütüm var canım oğluma da çok şükür yetiyor
İlk yumuşak gördüğümde ben de bi "ay sütüm azaldı"dedim onun da sebebi yaşı büyük kadınların hep söylediği memenin sert olmasıyla sütün çok olduğuyla ilgili efsaneler
Emerken gögsunuzdede uyuyorsa o ona yetiyordur. BiZimde aynı bahsettıgınız gıbıydı. Sadece aksama doğru sütüm ıyıce azaldı dıye gece yatarken mama verıyordum. Sanırım bıberon a alışma surecınde o sebeple memeyı reddediyor. Sımdı ağlaya ağlaya zor tutuyor memeyı. Eskısı gıbı memeye yapıştığı zamanları oZledım. Sımdı zorla da olsa uç saatte bır emZırmeye çalışıyorum. Uyuma Işınde de en son gazını çıkarırken omZumda uyuya kalıyor o sekılde yüz üstü yatırıyorum daha uzun uyumaya başladı. SıZde yavaş yavaş kademelı olarak memede kaldıgı sureyı azaltmaya çalışın. Insallah sonuca ulasırsınız
Son. Bir kaç gündür yazdığım sorulara sizlerden cevap alamasam da yine yazmak istedim .
Gaz problemi yaşayan ve bebeği çok ağlayanlar için soyluyorum(bende o gruptanım :) )
Uzun süredir gorusemedigim ablam dediğim birisi vardı dün ilk defa görüştük senelerden sonra ebe hemşire kendisi bebegin gazını geceleri uyumadığını ağladığını anlattım elma yağının çok iyi geldiğini söyledi.
Aktarlarda satiliyormus ayağının altına bir damla sür egerki alerji yapmiyorsa ayaklarinın altina masaj yaparak Uygula rahatlatır gazını çıkarır ve eskisi kadar çok ağlamaz dedi.
Belki sizde daha önce bunu paylaşmış olabilirsiniz ben görmedim paylaşmak istedim
hayırlı günler hayırlı cumalar olsun herkese inşaAllah.
aynen dediğin gibi bebeklerinde uykuyu seveni ve sevmeyeni var.örneğin benim oğlum gecede 2veya 3 kez uyanıyor ablamın 1,5 yaşında oğlu var oda 3 kez uyanıyor.bebekliğinde uykuyu deven büyüyünce de seviyor o düzen öyle devam ediyor.benim büyük kızım bebekken uykuyu çok severdi şimdi nerdeyse 8 yaşında hala çok sever.küçük kızımda tam aksi bebekken de uyumazdı şimdi 4 yaşında hala sevmez uykuyu biz gece 2 ye kadar oturalım oda oturur hiç uykuylanişi yokNasıl uykuyu seven insan var sevmeyen var bence bebeklerde de böyle
Bizim bebeğimiz Kitaplarda yazan kriterlere uyacak diye birşey Yok
Başka bebeklerle de kıyaslama üzülme hiç
Benimki de gündüz az uyuyor gece uykuları da değişkenlik gösteriyor
Zorla güzellik olmuyor işte ne kadar uğraşsak da uyumuyorsa ve gayet mutluysa sağlıklıysa Uykusuzluğa razı olacağız sanırm
Belli aylardan sonra da uyku eğitimi yöntemleri var kendimize göre bi rutin belirleriz mutlaka şimdi onlar için çok erken
evet 3. çocuğum ama benim diğerleri bu takip olayını 40 ları çıktıktan sonra hemen yaparlardı.erkekler biraz tembel oluyor sanırım.bide benim oğlan yay burcu keyifçi.keyfine göre valla.ha unutmadan ben tüplerimi bağlattım ya bende çocuklarıma karşı bi kaybetme korkusu oluştu oda en savunmasız en küçük olduğu için sanırım daha fazla üstüne düşüyorum.bugün ablama dedim ki göze randevu aldım bana diyor ki bence siz kendinize randevu alınBen de yapıyorum öyle denemeler açıkcası bazen hiç umursamıyor canı nereye bakmak isterse oraya bakıyor :)
normalde ben seslendigimde konuştuğumda bakıyor tanıyor giderken arkamdan takip ediyor
Bazen ışıklı şeylere odaklanıyor ve ne kadar denesem de istediğim yöne bakmıyor
Bence sorun yoktur ama muayene ediliyor aklına takılmasın git ettir.hem senin 3. Çocuğun Degil mi? normalde ilk çocuklara göre daha rahat büyüttüklerini, her şeyi çok takılmadıklarını söylerler ama :)))
Benimki ben biraz memede ısrarcı olunca uyuyor. Yanlış mı yapıyorum. Açmı yatıyoe bilmiyorumBnMkide senin bebek gibi cnm ben gece bikere 50cc veriyorum kızıma öteki türlü uyumuyo açlıktan
Ben memede ısrarcı olunca tutuyor bir süre sonra uyuyor. Hata mı ediyorum. Bende mi mama vermelimiyim bilmiyorum.Aynı durum bizdede var kızlar sabahları evet sütümüz var son zamanlarda dikkat ettim akşamları da var ama sabahki kadar değil doymuyor. Sagilaca k kadarda yok vs vs sadece akşamları bende 60 cc mama veriyorum ancak öyle uyuyor yoksa ağlaya ağlaya resmen çatlayacak açlıktan çünkü doymuyor. Mamayla karnı doyuyor ve uyuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?