- 22 Kasım 2016
- 913
- 1.279
- 33
Canım kendini hiç suçlama. Arada duygusallık sinirlilik hali banada geliyor. Bunlar cok olagan. Gececek de her şey düzene girecek deKızlaaar merhaba hala lohusalık bunalımı yaşayan var mı ya benim birde 20 aylık kızım var oğlum 2 aylık benim sürekli ağlayasım geliyor eşime kötü davranıyorum annemler e kızıyorum kayınvalide me kızıyorum bazen kimseyi görmek istemiyorum bildiğim bunalımdayım kendim başa çıkamıyorum mutlu değilim evet Allah beterini göstermesin belki şımarıklık ama içim sıkkın ne önerirsiniz
Normalde hic almayip ogurup atsa meme almiyor derimde emip atiyorsa demekko emzik tutma potansiyeli var tuttugu emzigi ara ara bilhassa uyutma sırasında vermeyi dene tekrar istersen
Hiç öyle düşünmemiştim. Bi umut doğdu şimdi içime :) tamam deniycem mutlaka
Masallh benim bebegimde öyle bn normal görüyorum bu aylarda bu durumuÇok şaşırdım ya bu bebekler nasıl durabiliyor bu kadar az uykuylabenimki mi anormal acaba akşam 9 dan sabah 5 e kadar .. sabah 10 dan akşam 5 e kadar uyuyor benimki sadece acıkınca uyaniyo
Canim cok sagol.Esra canım göğüs uçların nasıl oldu?
Kızımda kusma yok, gaz da çok nadir oluyor. Eğer iki memeyi birden emzirirsem mutlaka ikinci memeye geçmeden önce ben de gazını çıkarıyorum. Ama özellikle geceleri tek meme emip uyuyacaksa gaz çıkartmadan da yatırabiliyorum. Şimdiye kadar hiç gazını çıkartmadan yatırdım diye erken uyandığı ya da huysuzlandığı olmadı. Emme sırasında elimden geldiğince hava yutmamasına gayret ediyorum, gerisini kızım kendi hallediyor. Dediğin durumlar olsaydı mutlaka gaz çıkartmak gerekirdi ama tekrar nasıl kısır döngüye girmeden uyuturdum bilmiyorum cnm.
Sen gazını çıkartmadan uyumasına izin vermeyi denedin mi hiç? yoksa kusma falan olduğu için mi çıkartmadan yatıramıyorsun?
Bazı kitaplar bebek gaz sıkıntısı çekiyor olsa o an zaten derin uykuya dalamaz, gaz çıkartmaya çalışmayın, bırakın bebek uyusun diyor. Bence de eğer bebek kendi kendine gazının üstesinden gelebiliyorsa uyumasına izin verilmeli.
Gaz sikayetimiz epey oldugu icin ben de ilaclara vs cok muhtac olmamak adina emzirme sonrasi gazinin cikmasina dikkat etmeye calisiyorum. ilk zamanlar pek beceremiyordum ve de o sekilde uyumasina izin veriyordum. Bir nebze rahatlatir diye dusundugum.icin simdi gazini aliyorum fakat gece emmek icin uyandiginda yapmiyorum bolunmesin uykusu diye. Hava yutmamasi icin de ugrasiyorum ama bazen alip birakiyor defalarca. Bir de iki memeyi mi emiyor cogunlukla? Ne kadar suruyor bu, iki memeden gelen ml mi ancak yeterli oluyor?
canım benim de denemediğim kalmadı her gün uykususuz..ama doktor yapacak bir şey yok diyor..en az 3 ay bekliceksiniz gaz için başka çözüm yolu yok dedi..sadece belki biraz azaltabiliriz diye damla şurup felan verdi ama fayda eden olmadı..en son araştırıp bi ilaç buldum internetten onu aldık amerikadan gelcek..onun gelmesine de var baya..acı elma yağımı denemedim sıcak havlu anason rezene fayda eden bulamadım ben canım..gaz ilaçları da her çocukta başka etki yaratıyormuş..bir kaç tane dene dedi doktor sende öyle yapabilirsin belki..ama açıkcası bu gaz sorununun tek çaresi zaman..ha bide kiraz çekirdekli patik ve bel kemeri oluyor onları da deneyebilirsin..ben aldım da henüz gelmedi onun için fayda eder mi etmez mi bilmiyorum..
Ah bu gaz problemleri. Biz de de ayni ... benimkine de pek fayda etmediler bebegim hala ikiniyo agliyo kizariyo huysuzlaniyo.. doktor genellikle 3 ayda gecer dedi . 4 gozle bekloyorumBenim kizimda Öyle gazdan ikinmaktan kio kıpkırmızı oluyo icim gidiyo herşeyi denedim ama ne yazıkki hic bisey in faydası olmadi Insallah 3 aydan sonra geçer bn rezene anason biogaia sapsimpleks zinco metsil damlaları sıcak havlu koydum kiraz çekirdeği patik aldım valla hic biri fayda etmedi malesef bunlardan deneyebilirsin belki senin bebisine etki eder sen farklı bisey denedinmi bunlardan değişik
Benim bebek memeti sadece ackendegil huzursuzken de istiyor. Tok olsa bile sakinlesmek icin memede kaliyirKomşumuzun kızı benden bir gün önce doğum yaptı, arkadaşımın kız kardeşi de benden bir hafta sonra. İkisinin bebeği de gündüz emip yatıyor, akşamdan emziriyorlar hoop sabaha kadar uyuyor bebekler. Sadece anne sütü veriyorlar ama bebekler normal sınırların üstünde kilo alıyor. Bunları gördükçe ben beceremiyorum diyordum. Senin yazdıklarının aynısını yaşıyoruz canım. Meme dışında asla durmuyor, uyuklarsa da memede. Hatta emerken çıkıyor anında çığlık atmaya başlıyor yani gören saatlerdir aç bu çocuk der. Ben ailemin yanına geldim bu şekilde olunca, ama dediğin gibi hazır yemeği bile yiyemiyordum ama artık hem emzirip hem yiyorum. Yoksa açlıktan sütüm de iyice azalıyor. Benim kız bugün 2 aylık oldu, dr günde 16-17 saat uyuması lazım diyor ama gündüz en fazla 1 saat uyuyor, gece de 4-5 saat. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor
Benim kızım bir hafta 10 gündür gaz sorunu yaşıyor gazı olsa zaten uyuyamaz bizimki uyurken gaz gelince aniden ağlayarak uyanıyor inliyor ve ayaklarını çekiyor karnına çok fena.
Ah ah bu saat oldu uyku yok bana 12de uyuduk 2de uyandık 4e kadar agladık 5e kadar arabayla ankara turu attık son çare eve geldik geri açıldı gözler ama neyseki ağlaması devam etmedi şimdi daldı ama arada inliyor inşallah gaz gelmezse uyuruz artık. Ne gazmış bir hafta 10 gündür serseme döndük uykusuzluktan. Çarede sabır doktor öyle diyor. Ya sabır....
bebekten bebeğe değişiyo demekki canım herkes uyumamasından şikayetçi benimki de uykucu. gece dokunmasam sabaha kadar uyuyacak bazen uyanamıyorum vicdan azabı çekiyorum çocuğu aç mı bırakıyorum diye. ama son 4-5 gündür akşamları sancısı oluyo yedide huysuzlanmaya başlıyo on ikiye bire kadar tavan yapıyo ağlamasıÇok şaşırdım ya bu bebekler nasıl durabiliyor bu kadar az uykuylabenimki mi anormal acaba akşam 9 dan sabah 5 e kadar .. sabah 10 dan akşam 5 e kadar uyuyor benimki sadece acıkınca uyaniyo
Sütün var mı canım. Sütü memedeyken yandan kaşıkla vermiştim ben. Ya da serum hortumuna bağla biberonu memedeyken bi yandan hortumu çeksin. Daha hızlı süt geldiği için memeyi daha cok sever inşallahKıZlar çok caresızım. Kızım memeyı bır turlu tutmuyor. Yedı gün oldu her seferınde yarım saat kesıntısız ağlıyor emmek ıstemıyor. Aç aç duruyor. Kaşıkla verıyoruZ ıstemıyor. Bıberon ıstıyor ılla. Göğsümü tutsun dıye vermıyoruz. Bı reddetme olayı ne kadar sürecek daha artık sabrım kalmadı
Sütüm çok fazla ama biberon gibi gelsin ıstıyor. Sütünde tadını sevmıyor sanırım. Bebeklerde bir dönem reddetme olurmus genelde üç ile dört ay arası olurken bizde erken basladıSütün var mı canım. Sütü memedeyken yandan kaşıkla vermiştim ben. Ya da serum hortumuna bağla biberonu memedeyken bi yandan hortumu çeksin. Daha hızlı süt geldiği için memeyi daha cok sever inşallah
Sutunun tadina baktin miSütüm çok fazla ama biberon gibi gelsin ıstıyor. Sütünde tadını sevmıyor sanırım. Bebeklerde bir dönem reddetme olurmus genelde üç ile dört ay arası olurken bizde erken basladı
KıZlar çok caresızım. Kızım memeyı bır turlu tutmuyor. Yedı gün oldu her seferınde yarım saat kesıntısız ağlıyor emmek ıstemıyor. Aç aç duruyor. Kaşıkla verıyoruZ ıstemıyor. Bıberon ıstıyor ılla. Göğsümü tutsun dıye vermıyoruz. Bı reddetme olayı ne kadar sürecek daha artık sabrım kalmadı
Kendi kendime hep konuşuyorum söylüyorum ama olmuyor galiba ben beceriksizim diyorum kızım kıskanmaları arttı çocuğu emziremiyorum bile kucağımdan bıraktırmıyor aslında yardımcı oluyorlar ama sabrım bitiyor benim geçecek inşallahCanım kendini hiç suçlama. Arada duygusallık sinirlilik hali banada geliyor. Bunlar cok olagan. Gececek de her şey düzene girecek de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?