kesinlikle normalde biz kusmuyoruz ama nirkaç gündür geniz akıntısından dolayı kusuyoruz bende oğlana kıyafet yetiştiremiyorumKusan cocuk zor oluyor gercekten.
Camasirin arkasi kesilmiyor.
Ben bazen kendim bile ic camasirlarima kadar kusmuk oluyorum.
Cok sukur gelisimine yansimamis.
Kizim da cok kusardi benim.
Bir makine onlugu olurdu sadece diger kiyafetlerden haric.
Bu mesaji yazarken fork diye cikardi yine kucuk esek :)
ben bizim doktora sordum gerek yok verme dediI ikizcan2016 canim sen de hem mama hem de sutünü veriyordun. Peki su da veriyor musun. Ben de gunde 2 kez mamaya basladim fakat sadece mama verenlerdeki gibi su da vermemiz gerekiyor mu?
ya benim küçük kızın ateşi çıktı bugün.onun içinde verdi.Allahtan oğlana antibiyotik gerek yok dediZaten hastaneye gitmeye gor, aninda antibiyotik veriyorlar.
Insallah gercekten gerektigi icin vermistir size de.
Ben artik hic emin olamiyorum ilac verirken.
I ikizcan2016 canim sen de hem mama hem de sutünü veriyordun. Peki su da veriyor musun. Ben de gunde 2 kez mamaya basladim fakat sadece mama verenlerdeki gibi su da vermemiz gerekiyor mu?
Sen iki cocukla sutyeni birak unutup donu bile giymesen yeridir Allah kolaylik versin sana :))
senin iki taneyle topige girebilmeni bile taktir ediyorummasallah canim :))
ben de insanliktan ciktim :)))
üşendim kuafore gitmeye, kaşımı kendim aliym dedim, birini aldim yoruldum, biri kaldi :) o derece..
Haha markete gittim senin bu yazdigindan etkilenip bir paket susam aldimArkadaşlar daha önce paylaşan, dikkat eden oldu mu bilmiyorum ama söylemek istedim. Ne zaman simit ya da susamlı ekmek vb birşey yesem göğüslerime sütün dolduğunu hissediyorum. Ayaküstü atıştırıp aç aç dolaşırken farkettim. Mübarek susam ne faydaymış. Yağı yaralara, kendisi süte.. :)
Canim sen kac kez mama veriyorsunben bizim doktora sordum gerek yok verme dedi
bence biberon zorda kalmadıkça verme biz sarılık oldu diye verdik meme emmk hic istemiyo gerekirse kaşıkla ver bezde prima beyaz paket kullanıyoruz memnunuz emzikte vermiştim doktor tokluk hissi verir iyice memeden uzaklaşır dedi vermedik.Ocak anneleri merhabalar.. bebislerinize kavuştunuz allah size de onlara da saglik versin inşallah..
Ben siz tecrübeli annelere bikac bisey sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim
1.si bebek bezi. Bazen düşünüyorum prima ile baslayayim en iyisi olsun ama sonra neye alıştırırsam öyle devam eder diyorum çok masraf mi olur diyorum. Sleepy sensitive su an çok uygun önce onunla baslayayim bi bakayım diyorum kullanan var mi öneren var mi
2. Si emzik biberon konusu çalışmayan bir anneyim aslında inşallah sütüm yeter hiç biberon vermem ama yine de almalı miyim ne marka tavsiye edersiniz. Emzik kullanmak da istemiyordum ama faydalarını da okuyunca bi tane alayim bulunsun dedim suavinex emzikler kullanan var mi çok şıklar ama yorum okumaidm hiç haklarında ikincisi avent anne memesine çok benzediğini söylüyorlar bebeklerin çoğu kabul ediyormuş. Bunu soothie ler için mi diyorlar ama onlar da yenidoğanın yüzünde kocaman kalıyor siz neler kullanilarsinuz acaba
Aylik takibinde kilosu nasil kilo alimi normalse 2 degilde 1 ver en azindan mamayi sindirmesi zor olsugu uzun surdugu icin emme sikligida dusecek sutun etkilenmesin sonra. Surekli emzirmen artiracak sutunu sonucta. Biberonuda gece uyku arasinda vermeye calismanda en azindan meme reddini belki bir nebze azaltir. Her biberon alan bebekte meme reddi olmuyor sonucta ama ne olur ne olmaz.Bugun 43 gunluk Surekli emmek istiyor 1 saat memede kaliyordu bundan sikayetim yok yeter ki karni doysun diyordum aglama krizleri olunca gazi var diye dusunuyordum bir de gunduz hic uyumuyordu meger oglum acmis 2 gundur gunde 2 kez mama verdim misil misil uyumaya basladi. Ama hala tedirginim cok korkuyorum mama vermekten beni birakir diye ya da sutum azalir diye
çok teşekkür ederim canım cevabın için..dün dediğin gibi emzirdim bide sağdım bugün daha iyi gibi akşam eşim gelince yine emzircem o şekilde..geçmezse de pazartesi doktora gidicem..bebekle hastanelerde ugraşması da zor umarım geçer..Doktorun mutlaka kontrolnetmesi gerekiyor iltahaplanma, apse var ni yok mu diyr. Apse oldugu durumds hem mudahale gerekiyor hem de emzirmemek gerekiyor.
Eger iltahaplanma varsa o zaman antibiyotik veriyorlar ama emzirmeye devam ediyorsun. Sislik varsa zaten mutlaka emzirmek gerekiyor. Aksam uzeri mastit icin paylasim yapmistim. Sislik varsa onun icin deneyebilirsin ama yine de iltahaplanma var mi diye kontrol etmek icin doktora git derim.
Yontem de su ; hangi goguste mastit varsa ters emzir. Mesela benimki sagda. Normalde ayaklari sol tarafimda kalkyor, bu yontemle ayaklarini sag tarafta tutacak sekide emziriyoruz.
Bir de doktordan randevu alacakken ben bayaa bir zorlanmistim. Genel cerrahi bakiyor mastite. Umarim en kisa surede gecer.
Benimde ihtiyacim var esim disari cikalim hava al diyor ama ben cesaret edemiyorum cok zor bir bebek mart sonunda bizde memlekete gidecegiz biraz degisim olur bizede ama araba yokculugu gozumu korkutuyor alti saat arabada nasil sustururum bilmiyorum ben yalniz degilim yanimda ya annem yada kardesim kaliyor tunayi biraz olsun yalniz birakamiyoruzZamanla duzene girecek merak etme. Ben kendimi hep bu durumun gecici olmasiyla rahatlatiyorum. Zor geciyor biliyorum ama sabredecegiz. Ben de ayni senin gibi ugrasiyorum. Tek basimayim gunduzleri. Aksamlari eşim işten gelince yardimci oluyor sagolsun. Oyle idare ediyoruz. Hatta haftaya tatile bile gitmeyi planliyoruz. Biraz degisiklik lazim. Cok sıkıldik artik
Haha markete gittim senin bu yazdigindan etkilenip bir paket susam aldim
bir tanıdığım bana süt için susamı tavada kavur ye demişti.ama ben daha uygulamadım.boza bana baya iyi geldi artık neredeyse hiç mama vermiyorum gibi 1 haftada sadece 2 kere verdim oda toplamda 90 ccHaha markete gittim senin bu yazdigindan etkilenip bir paket susam aldim
önceden günde bir kere veriyordum 30 veya 45 cc şeklinde ama bir haftadır 2 kere verdim toplam 90 ccCanim sen kac kez mama veriyorsun
arabada sürekli uyur bebekler merak etme senBenimde ihtiyacim var esim disari cikalim hava al diyor ama ben cesaret edemiyorum cok zor bir bebek mart sonunda bizde memlekete gidecegiz biraz degisim olur bizede ama araba yokculugu gozumu korkutuyor alti saat arabada nasil sustururum bilmiyorum ben yalniz degilim yanimda ya annem yada kardesim kaliyor tunayi biraz olsun yalniz birakamiyoruz
Bunların hepsine bebeğin cevap verecek :)Ocak anneleri merhabalar.. bebislerinize kavuştunuz allah size de onlara da saglik versin inşallah..
Ben siz tecrübeli annelere bikac bisey sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim
1.si bebek bezi. Bazen düşünüyorum prima ile baslayayim en iyisi olsun ama sonra neye alıştırırsam öyle devam eder diyorum çok masraf mi olur diyorum. Sleepy sensitive su an çok uygun önce onunla baslayayim bi bakayım diyorum kullanan var mi öneren var mi
2. Si emzik biberon konusu çalışmayan bir anneyim aslında inşallah sütüm yeter hiç biberon vermem ama yine de almalı miyim ne marka tavsiye edersiniz. Emzik kullanmak da istemiyordum ama faydalarını da okuyunca bi tane alayim bulunsun dedim suavinex emzikler kullanan var mi çok şıklar ama yorum okumaidm hiç haklarında ikincisi avent anne memesine çok benzediğini söylüyorlar bebeklerin çoğu kabul ediyormuş. Bunu soothie ler için mi diyorlar ama onlar da yenidoğanın yüzünde kocaman kalıyor siz neler kullanilarsinuz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?