2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ya bizimki de geceleri irkiliyor daha doğrusu uyanmak istiyor ama uyanamıyor.bazen çok sık oluyor.bazen geceleri ben keremi uyutup tam uyuyacam bu sefer eşimi uyandırmaya çalışıyorum dürtüyorum sallıyorum sesleniyorum filan.zor ya işimiz gerçekten çok zor.ya bi de çok komik ben hamileyken bi gün dedim ki bebek doğduktan sonra nasıl yapıcam gece bebekten uyuyamıycam sabah kızın okulu var kalkıp göndermem kazım filan bana dedi ki sen sitres yapma can'ım ben elifi okula gönderirim.daha görülmedi kızı okula gönderdiği.sadece bir gün istedim can'ım nolur kalk kızı okula sen gönder çok uykusuzum perişanım dedim de ne olduysa o benden daha perişandı ben kalkamıyom bugünde okula gitmesin diyor ne diyon sen ya dedim kalk kızı kahvaltı yaptır bu sefer diyor ki kahvaltı yapmadan gitsin ben şok çocuk aç gidecekmiş okula.kalktım bir sinirle laf saya saya ama ayakta duramıyorum kapılara çarpıyorum resmen yine ben gönderdim kızı

Uzun zamandir iyi niyetine ve isinin yogunluguna siginarak yuklenmeyeyim diyip geciyordum ve sadece benim esim boyle saniyordum diyebilirim. Sevgi dolu ama sabirsiz. Hayrerler icerisinde kaliyorum. Oglumla konusur gibi yapip espiriyle karisik laf duyuruyorum gulup geciyor :) Allah bize saglik versin. Onlara da ultra empati kabiliyeti

Kızım 42 günlük olduğundan beri momfortbaby kullanıyorum ben yenidoğan aparatıyla tabii. Hiçbir kanguruyla dışa dönük kullanılmaması gerekiyor. Bebeğin sırtının C şeklinde olması gerekiyor ama dışa dönük olunca o şekilde olmuyor. Ben sürekli kullanıyorum ve memnunum. Tek sıkıntım benim doğumdan sonraki terlemelerim:/ sürekli terlediğim için kanguruyla da terliyorum haliyle. Onun için de şu kullandığımız müslinlerden koyuyorum kanguruda bebeğimle kendi arama,o emiyor hiç olmazsa

AYY Rabbim sana kolaylık versin valla... bizlere de güç kuvvet versin. Benimki sürekli seyahatte pazartesi gidip cuma geliyor.
Çocuğu veriyorum bi gezdir diye 6. Dakika bu çocuk aç diye geliyor neymiş aranıyormuş ver memesini diyorum gönlü razı olmuyormuş aç kalmasına...
Birde sürekli kızımı sinirlendiriyor tabi onu sakinleştirmeside bana düşüyor. İnş cinnet geçirmeden atlatırım şu durumu...

Sorsan içim gitti bakamadım der... Ben geçen bi altını değiştir dedim demez olaydım.
Valla beklensekte boş canım yapacak bir şey yokbazı kocaları görüyorum çevremde de var kadın sadece emzirmeye alıyor.

Haksizlik edemem altini falan degistiriyor ama temizken ben yarim saat once temizliyorum eve gelince hani yardim ediyorum diye hevesli hevesli aliyor bezi pamugu oturuyor degisiyor bende sesimi cikartmiyorum altini yeni degistim diyemiyorum aaa sagol diyorum :) emzirince alir gazini falan cikartayim der hoplatir ziplatir anasindan emdigi sutu burnundan getirmek denir ya aynen o misal ictiginin hepsini kusturur o kadar sallamayla sonrada vay efendim bu kiz neden beni hep kusuyor Dedigin gibi bak diye veriyorum 5 dk gecmiyor agliyor bu seni istiyor diye elime tutusturuyor hepsi ayni demek ki :) heee yalniz cok guzel masaj yapiyor, yagliyor ne zaman yapsa kiz 10dk gecmiyor kaka yapiyor o konuda ustune yok :)

sağol can'ım.bende öyle yaptım can'ım düştü çook şükür.
Gecmış olsun canım,burada ılık duş kısmı aşı zamanı ıçın degıldı ama anlamışsındır :))

Gecmış olsun canım,burada ılık duş kısmı aşı zamanı ıçın degıldı ama anlamışsındır :))
amaaannn bende kafamı kaldı yawwwff..çocukların hepsi birden hasta inanır mısın 4 gündür duş alamıyorum koşturmaktan.neyse ki bugün annem geldi de bi gittim hem hava aldım hemde market alışverişi yaptım birazdan da girip güzel bir duş almayı planlıyorum.şuan sırtım ağrıyor küçük kızı yıkançdım keremi yıkadım büyük kızımı da yıkayıp ben giricem

Cok imrendim benide yikasan sevabina

Allah yardımcın olsun canım benım :)) fırsat buldukça dınlen dıyıcem de nasıl bulacaksın o Fırsatı onu bılmıyorum :))

Ah ah ben de masa süsledim sözde ama masayla tek bi pozum bile Yok :)))
Allah tan gelenler duvardaki balonları afişi fln almamışlar da onlarla çekindik artık :)))

ah ayselll
tek bir duzgun pozum yok masayla, gece o kadar ugrastim.. birden çoktuler ayni anda..

merhabalar.. kizimin mutemadiyen burnu tikali.. serum fizyolojik sıkıyorum temizliyorum ama gene ayni.. temizleyince birsey de cikmiyor pek. sıkınca da rahatlama olmuyor gene tislayarak nefes aliyor bir hastaligi vs yok sadece burnu boyle. kbb ye goturecegim darlik vs mi var acaba aranizda boyle birsey yasayan var mi?

Kızlar bebeklerınıze günlük egıtıcı aktıvıte neler yapıyorsunuz suan?

Merhabalar

Aynı dertten ben de muzdaribim rutin kontrollerinde doktoru ciğerinde bir şey Yok burnunu temizleyin diyor. Normalmiş gibi davranıyor ancak ben yine de emin olamıyorum. Başka yapılabilecek bir şey var mıdır acaba?

Aynısı doğumdan sonra artarak benım oğlumda da oldu hala da var
Dr la konuştum,hatta hırıltı ve uykuda horlama gıbı dıyebılırım ses için
Suan normal oldugunu
2 yasına kadar bıle devam edebılecegını
Fakat bazı bebeklerde de gecmeyıp genız etı vs oldugunu
Ama bunu teshıs etmenın suan mümkün olmadığını erken oldugunu soyledı

internetten arastirdim da serum fizyolojik disi pek bir bilgi bulamadım. bizim dr umuzda normal dedi. yenidogan da dar oluyor vs dedi ama benim icim rahatlamadi kbb ye gidebilirsin dedi. bende kbb goturecegim. cunku temizleyince rahatlama olmuyor buyuk olcude emmesini ve rahat uyumasini etkiliyor. nefes tam alamadigi icin emerken cok yoruluyor sinirleniyor. cok etkiliyor. sütümü damlattim cektim okyanus suyu denedim fizyolojikleri yaptım hicbirsey degismedi. bu sefer tahris edicem diye korktum biraktim...

kizimin yapisal burnu basik suan 2 yasinda geniz eti buyuktu cok onceden teshis koyuldu. zamanla kuculur dendi ama suan kuculme yok. agzi acik uyurdu horlardi dediginiz gibi. ama dogumunda hic sikinti yasamadim burnunda. boyle tikanikligi vs yoktu olunca da serum fizyolojige cevap veriyordu tamamen rahatlardi.

Benım sorduğum Dr larda cok onemsemedıler ve bebeklerın çoğunda var gecıcek dıyerek uzerınde durmadılar
Evdekı nem oranını yukseltmemı ve serum fızyolojıgı tavsıye ettıler
Nem oranını yükseltmem aslında büyük oranda ıyı geldı dıyebılırım

Dogdugu gunden beri bizdede var ayni sikinti doktor gececek serum fiizyolojik sık ama cekme balgamla kusarak yada kakayla atar dedi yada minicik tereyagi koy burun deliklerine erisin aksin ayni gorevi gorur hicbir zararida yok sen aspirator ile cekme ödem yapar yara olur kanamasina sebep olursun birde aliskanlik haline gelir dedi. Ben ucunda sumugu gormedigim surece cekmiyorum. Genelde sabahlari tikaniyor. Yattigimiz odada petegi tamamen kapatiyorum tikanmasin diye gun icindede peteklerin uzerinde su var ve aksam uzeri aciyorum petegi ev sicakligi yoksa 29 30 dereceyi buluyor merkezi sistem olmasindan dolayi soguktan degilde sicaktan oluyor ne oluyorsa.

Bende aynı şekılde sumugu gördüğümde müdahele edıyorum,sen şanslısın benım petek kapatmam mümkün degıl.kombı sonuna kadar acık olmasına rağmen ısınmayan bı ev anca 22 derece olabılıyo
Peteklerın uzerıne su fılan herseyı denedım
Evdekı nem oranı %35 tı bı ara Dr 50-60 arası olsun dıyo
Mecbur buhar makınası aldım onu aldığımdan berı daha ıyı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…