ya bizimki de geceleri irkiliyor daha doğrusu uyanmak istiyor ama uyanamıyor.bazen çok sık oluyor.bazen geceleri ben keremi uyutup tam uyuyacam bu sefer eşimi uyandırmaya çalışıyorum dürtüyorum sallıyorum sesleniyorum filan.zor ya işimiz gerçekten çok zor.ya bi de çok komik ben hamileyken bi gün dedim ki bebek doğduktan sonra nasıl yapıcam gece bebekten uyuyamıycam sabah kızın okulu var kalkıp göndermem kazım filan bana dedi ki sen sitres yapma can'ım ben elifi okula gönderirim.daha görülmedi kızı okula gönderdiği.sadece bir gün istedim can'ım nolur kalk kızı okula sen gönder çok uykusuzum perişanım dedim de ne olduysa o benden daha perişandı ben kalkamıyom bugünde okula gitmesin diyor ne diyon sen ya dedim kalk kızı kahvaltı yaptır bu sefer diyor ki kahvaltı yapmadan gitsin ben şok çocuk aç gidecekmiş okula.kalktım bir sinirle laf saya saya ama ayakta duramıyorum kapılara çarpıyorum resmen yine ben gönderdim kızıNur benim esim uyurgezer.
Belli donemlerde artiyor,dogumdan sonra da artti.
Gece bir de onu avutuyorum.
Niye boyle oluyor dedim, cocuklardan oturu cok stresliyim diyor.
Benim cinler de tepeme cikmaya basladi artık.
Streslisin de neyin stresi bu? Sabaha kadar horul horul uyuyor, yemek hazir, ev temiz.
Misafiri de ben agirliyorum iki ayagim bir pabuca girerek.
Strese esim giriyor ama.
Soyledim, senin daha zor durumda olman benim stresli olmami engellemiyor uzgunum diyor bir de ukala ukala.
Bu cinsinden bendede var eve geliyor cok yorgunum uzanicam diyor bir kac gundur ben aval aval bakiyorum. Gece sabaha kadar ellemiyorum ise gidiyor diye kiyamiyorum ona ragmen es kaza 1 kez uyansa uyuyamadim gece diyor erkeklerin neden dogurmadigini daha iyi anlayabiliyorum sabirlari yok. Dun devlete gittik kalca cikigi icin kizi o tuttu kucaginda battaniyesindeydi. Off uff pfff dedim hayirdir ne oldu cok agir bu kiz belim agirdi dedi. Dedim 10dk oldu ben 10 saat yalnizim butun gun kucagimda neyin isyani bu simdi ses yok :) asiyi gozunun onunde yaptilar ben tuttum o bakti gozleri kisik kisik. Eve gelince uzerini o degistirdi. Sag kolunu nazikce yavas yavas kizla konusa konusa cikartti acitmicam korkma babacim yavas yavas heeeh tamam aferin kizima... Sol kolunu palas pandiras cikartti ben soklardayim napiyosun dedim asiyi saga degil sola yaptilar ona bile oylesine bakmis yanisonucc bize ve cocuklarimiza bizden fayda var kizlar cok buyuk beklentiler icine girmeyelim bu adamlardan
Ya acikcasi boba ve ergobaby bana biraz pahali geldi sonuc olarak bir kumas. Ergonomik olanlardan solomon ile momcomfort a baktim ama onlarda da galiba bebegin yuzu disa donuk olacak sekilde kullanilmiyor. Max 200-250 civarinda bisey bakiyorum tesekkur ederim yine de
Nur benim esim uyurgezer.
Belli donemlerde artiyor,dogumdan sonra da artti.
Gece bir de onu avutuyorum.
Niye boyle oluyor dedim, cocuklardan oturu cok stresliyim diyor.
Benim cinler de tepeme cikmaya basladi artık.
Streslisin de neyin stresi bu? Sabaha kadar horul horul uyuyor, yemek hazir, ev temiz.
Misafiri de ben agirliyorum iki ayagim bir pabuca girerek.
Strese esim giriyor ama.
Soyledim, senin daha zor durumda olman benim stresli olmami engellemiyor uzgunum diyor bir de ukala ukala.
Sorsan içim gitti bakamadım der... Ben geçen bi altını değiştir dedim demez olaydım.Bu cinsinden bendede var eve geliyor cok yorgunum uzanicam diyor bir kac gundur ben aval aval bakiyorum. Gece sabaha kadar ellemiyorum ise gidiyor diye kiyamiyorum ona ragmen es kaza 1 kez uyansa uyuyamadim gece diyor erkeklerin neden dogurmadigini daha iyi anlayabiliyorum sabirlari yok. Dun devlete gittik kalca cikigi icin kizi o tuttu kucaginda battaniyesindeydi. Off uff pfff dedim hayirdir ne oldu cok agir bu kiz belim agirdi dedi. Dedim 10dk oldu ben 10 saat yalnizim butun gun kucagimda neyin isyani bu simdi ses yok :) asiyi gozunun onunde yaptilar ben tuttum o bakti gozleri kisik kisik. Eve gelince uzerini o degistirdi. Sag kolunu nazikce yavas yavas kizla konusa konusa cikartti acitmicam korkma babacim yavas yavas heeeh tamam aferin kizima... Sol kolunu palas pandiras cikartti ben soklardayim napiyosun dedim asiyi saga degil sola yaptilar ona bile oylesine bakmis yanisonucc bize ve cocuklarimiza bizden fayda var kizlar cok buyuk beklentiler icine girmeyelim bu adamlardan
Haksizlik edemem altini falan degistiriyor ama temizkenAYY Rabbim sana kolaylık versin valla... bizlere de güç kuvvet versin. Benimki sürekli seyahatte pazartesi gidip cuma geliyor.
Çocuğu veriyorum bi gezdir diye 6. Dakika bu çocuk aç diye geliyor neymiş aranıyormuş ver memesini diyorum gönlü razı olmuyormuş aç kalmasına...
Birde sürekli kızımı sinirlendiriyor tabi onu sakinleştirmeside bana düşüyor. İnş cinnet geçirmeden atlatırım şu durumu...
Sorsan içim gitti bakamadım der... Ben geçen bi altını değiştir dedim demez olaydım.
Valla beklensekte boş canım yapacak bir şey yokbazı kocaları görüyorum çevremde de var kadın sadece emzirmeye alıyor.
Gecmış olsun canım,burada ılık duş kısmı aşı zamanı ıçın degıldı ama anlamışsındır :))sağol can'ım.bende öyle yaptım can'ım düştü çook şükür.
amaaannn bende kafamı kaldı yawwwff..çocukların hepsi birden hasta inanır mısın 4 gündür duş alamıyorum koşturmaktan.neyse ki bugün annem geldi de bi gittim hem hava aldım hemde market alışverişi yaptım birazdan da girip güzel bir duş almayı planlıyorum.şuan sırtım ağrıyor küçük kızı yıkançdım keremi yıkadım büyük kızımı da yıkayıp ben giricemGecmış olsun canım,burada ılık duş kısmı aşı zamanı ıçın degıldı ama anlamışsındır :))
Cok imrendim benide yikasan sevabinaamaaannn bende kafamı kaldı yawwwff..çocukların hepsi birden hasta inanır mısın 4 gündür duş alamıyorum koşturmaktan.neyse ki bugün annem geldi de bi gittim hem hava aldım hemde market alışverişi yaptım birazdan da girip güzel bir duş almayı planlıyorum.şuan sırtım ağrıyor küçük kızı yıkançdım keremi yıkadım büyük kızımı da yıkayıp ben giricem
Allah yardımcın olsun canım benım :)) fırsat buldukça dınlen dıyıcem de nasıl bulacaksın o Fırsatı onu bılmıyorum :))amaaannn bende kafamı kaldı yawwwff..çocukların hepsi birden hasta inanır mısın 4 gündür duş alamıyorum koşturmaktan.neyse ki bugün annem geldi de bi gittim hem hava aldım hemde market alışverişi yaptım birazdan da girip güzel bir duş almayı planlıyorum.şuan sırtım ağrıyor küçük kızı yıkançdım keremi yıkadım büyük kızımı da yıkayıp ben giricem
Ah ah ben de masa süsledim sözde ama masayla tek bi pozum bile Yok :)))
Allah tan gelenler duvardaki balonları afişi fln almamışlar da onlarla çekindik artık :)))
Merhabalarmerhabalar.. kizimin mutemadiyen burnu tikali.. serum fizyolojik sıkıyorum temizliyorum ama gene ayni.. temizleyince birsey de cikmiyor pek. sıkınca da rahatlama olmuyor gene tislayarak nefes aliyor bir hastaligi vs yok sadece burnu boyle. kbb ye goturecegim darlik vs mi var acaba aranizda boyle birsey yasayan var mi?
Aynısı doğumdan sonra artarak benım oğlumda da oldu hala da varmerhabalar.. kizimin mutemadiyen burnu tikali.. serum fizyolojik sıkıyorum temizliyorum ama gene ayni.. temizleyince birsey de cikmiyor pek. sıkınca da rahatlama olmuyor gene tislayarak nefes aliyor bir hastaligi vs yok sadece burnu boyle. kbb ye goturecegim darlik vs mi var acaba aranizda boyle birsey yasayan var mi?
internetten arastirdim da serum fizyolojik disi pek bir bilgi bulamadım. bizim dr umuzda normal dedi. yenidogan da dar oluyor vs dedi ama benim icim rahatlamadi kbb ye gidebilirsin dedi. bende kbb goturecegim. cunku temizleyince rahatlama olmuyor buyuk olcude emmesini ve rahat uyumasini etkiliyor. nefes tam alamadigi icin emerken cok yoruluyor sinirleniyor. cok etkiliyor. sütümü damlattim cektim okyanus suyu denedim fizyolojikleri yaptım hicbirsey degismedi. bu sefer tahris edicem diye korktum biraktim...Merhabalar
Aynı dertten ben de muzdaribim rutin kontrollerinde doktoru ciğerinde bir şey Yok burnunu temizleyin diyor. Normalmiş gibi davranıyor ancak ben yine de emin olamıyorum. Başka yapılabilecek bir şey var mıdır acaba?
kizimin yapisal burnu basik suan 2 yasinda geniz eti buyuktu cok onceden teshis koyuldu. zamanla kuculur dendi ama suan kuculme yok. agzi acik uyurdu horlardi dediginiz gibi. ama dogumunda hic sikinti yasamadim burnunda. boyle tikanikligi vs yoktu olunca da serum fizyolojige cevap veriyordu tamamen rahatlardi.Aynısı doğumdan sonra artarak benım oğlumda da oldu hala da var
Dr la konuştum,hatta hırıltı ve uykuda horlama gıbı dıyebılırım ses için
Suan normal oldugunu
2 yasına kadar bıle devam edebılecegını
Fakat bazı bebeklerde de gecmeyıp genız etı vs oldugunu
Ama bunu teshıs etmenın suan mümkün olmadığını erken oldugunu soyledı
gel aradan seni de çıkartırım.hızımı alamadım annemin de sırtını sürdümCok imrendim benide yikasan sevabina
Benım sorduğum Dr larda cok onemsemedıler ve bebeklerın çoğunda var gecıcek dıyerek uzerınde durmadılarkizimin yapisal burnu basik suan 2 yasinda geniz eti buyuktu cok onceden teshis koyuldu. zamanla kuculur dendi ama suan kuculme yok. agzi acik uyurdu horlardi dediginiz gibi. ama dogumunda hic sikinti yasamadim burnunda. boyle tikanikligi vs yoktu olunca da serum fizyolojige cevap veriyordu tamamen rahatlardi.
Dogdugu gunden beri bizdede var ayni sikinti doktor gececek serum fiizyolojik sık ama cekme balgamla kusarak yada kakayla atar dedi yada minicik tereyagi koy burun deliklerine erisin aksin ayni gorevi gorur hicbir zararida yok sen aspirator ile cekme ödem yapar yara olur kanamasina sebep olursun birde aliskanlik haline gelir dedi. Ben ucunda sumugu gormedigim surece cekmiyorum. Genelde sabahlari tikaniyor. Yattigimiz odada petegi tamamen kapatiyorum tikanmasin diye gun icindede peteklerin uzerinde su var ve aksam uzeri aciyorum petegi ev sicakligi yoksa 29 30 dereceyi buluyor merkezi sistem olmasindan dolayi soguktan degilde sicaktan oluyor ne oluyorsa.Benım sorduğum Dr larda cok onemsemedıler ve bebeklerın çoğunda var gecıcek dıyerek uzerınde durmadılar
Evdekı nem oranını yukseltmemı ve serum fızyolojıgı tavsıye ettıler
Nem oranını yükseltmem aslında büyük oranda ıyı geldı dıyebılırım
Bende aynı şekılde sumugu gördüğümde müdahele edıyorum,sen şanslısın benım petek kapatmam mümkün degıl.kombı sonuna kadar acık olmasına rağmen ısınmayan bı evDogdugu gunden beri bizdede var ayni sikinti doktor gececek serum fiizyolojik sık ama cekme balgamla kusarak yada kakayla atar dedi yada minicik tereyagi koy burun deliklerine erisin aksin ayni gorevi gorur hicbir zararida yok sen aspirator ile cekme ödem yapar yara olur kanamasina sebep olursun birde aliskanlik haline gelir dedi. Ben ucunda sumugu gormedigim surece cekmiyorum. Genelde sabahlari tikaniyor. Yattigimiz odada petegi tamamen kapatiyorum tikanmasin diye gun icindede peteklerin uzerinde su var ve aksam uzeri aciyorum petegi ev sicakligi yoksa 29 30 dereceyi buluyor merkezi sistem olmasindan dolayi soguktan degilde sicaktan oluyor ne oluyorsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?