- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Ya biri beni kucaginda omzunda ana kucaginda ayaginda sallasa ben uyurum uykum olmasada bu neyin inadidir:) bizi çıldırta çıldırta buyuyecekler belli :)Evet seninki ayların verdiği yorgunluktur bence de
Bazen bu bebeklere bi şey oluyor ve çok uzun süre uyumuyorlar. her uykuya dalmaya çalıştıklarında geri uyanıyorlar ve uyuyamadıkça daha çok yorulup huysuzlanıp daha fazla uykusuz kalıyorlar. Onlar için de zor yani biz büyükler çok aşırı yorulunca uykuya dalmakta zorluk çekiyoruz ya aynı onun gibi.
Bir günleri diğer günlerini tutmuyor işte geçen de bahsettik ya..
benimki 18 günlüktü 10 saat hiç gözünü kapatmaz mı bi Bebek kapatamadı :) o zaman annem de Yok kafayı yiyecektim :)
bu minikler böyle bazen sevindiriyorlar bazen yoruyorlar. Allah annelere güç kuvvet versin.
Ya biri beni kucaginda omzunda ana kucaginda ayaginda sallasa ben uyurum uykum olmasada bu neyin inadidir:) bizi çıldırta çıldırta buyuyecekler belli :)
alışırsın can'ım uykusuzluğa da:) ayak üstü bi peynir ekmek filan atıştır aç bekleme sütün olmaz.bi 6 aylık olsa bebişlerimiz biraz rahatlıycaz inş.az kaldı sabırSenin isim daha zor farkindayim benimki ilk kez gece uyumamazlik yapti ve tum dengem şaştı cok zormus 7 den beri yine ayakta. Artik ana kucagini yataga aramiza koyduk salliyorum suan acliktan karnim gurulduyor ama uyursa uyumayi planliyorum ac durabiliyorumda uykusuz asla :))
Canım kızların bahsettiklerine ek olarak App Store'da "Büyüyen Bebek" diye bir uygulama var onu da tavsiye ederim.Kızlar bebeklerınıze günlük egıtıcı aktıvıte neler yapıyorsunuz suan?
Bu kocalarin hepsi ayni sanirim. Cocuga biz bakiyoruz, onkar yoruluyor. Bebee bugun erken uyudu, ben de o uyurken uyuyayim dedim. Esim beraber hic bise yapamiyoruz, birseyler izleyelim mi diyinc kiyamadim. Sonuc ben bebeyle turuykrum, esim horluyor.
Ben de cok cocuk sarkisi bilmiyodum, youtube saolsun bir suru ogrendim. Gerci benim cocuk coj sevemedi sarkilari. Bir kirmizi balik diye bi sarki var ona tepki veriyor. Gerci o sarkiyi ben de cok sevdim.
Bi de poset sesi cikartan oyuncaklsr var. Onlarin renkerini gosteriyirum. Ne olduklarini anlatip hikaye uyduruyorum. Sıkıliyosa zorlamamak gerek. Kafasini cevirdiginde birakiyorum. Bi de alt degistirme masasinin yanina duvara hayvan cikartmalari yapisturdim. Her seferinde kiiteniyor onlara. Hem kolay alt degistirmeye basladim hem de bebe ck sevdi bakip bakip guluyor, tepkier veriyor. Bazen aldigimda oradan aglamaya basliyor. Atini zor degistirenlere tavsiye ediyorum gercekten.
Teyze seni ittirerek tabagini mi doldurdu? :) Ayip la.
Harika cok tesekkurlerCanım kızların bahsettiklerine ek olarak App Store'da "Büyüyen Bebek" diye bir uygulama var onu da tavsiye ederim.
Çok geniş içerikli bir uygulama değil ama Günlük Aktiviteler bölümü hoşuma gitti. Bedensel, İnce Kas, Zihinsel vs şeklinde aktiviteleri gruplandırmış. Bebişin Doğum tarihini giriyorsun, her ay sana ayıyla uyumlu aktiviteleri ve nasıl yapılacağının videolarını gösteriyor.
Eki Görüntüle 1962447
Eki Görüntüle 1962448
teşekkürler bende indiricem şimdiCanım kızların bahsettiklerine ek olarak App Store'da "Büyüyen Bebek" diye bir uygulama var onu da tavsiye ederim.
Çok geniş içerikli bir uygulama değil ama Günlük Aktiviteler bölümü hoşuma gitti. Bedensel, İnce Kas, Zihinsel vs şeklinde aktiviteleri gruplandırmış. Bebişin Doğum tarihini giriyorsun, her ay sana ayıyla uyumlu aktiviteleri ve nasıl yapılacağının videolarını gösteriyor.
Eki Görüntüle 1962447
Eki Görüntüle 1962448
Bugün biz de hava güzel aşağı parka mı insek diyoruz :) Dışarı çıkarırken nasıl giydirip örtüyorsun canım?Kesinlikle alt degistirme masasindan gorebilecekleri bir nesne, cikartma vs cok ise yariyor. odasinin duvari beyaz uzerinde siyah bulut cikartmalari var hemen kafasini o tarafa ceviriyor alt degisirken. Gunicinde ben de farkli hisirtili sesler cikaran oyuncaklar, hayvan sekilleriyle hikayeler haricinde pek birsey yapmiyorum. Sarki, ninni esliginde evi tanitmaya devam :) pharell williams happy sarkisiyla dans ediyoruz. Bir de ben parka cikariyorum en az iki uc gunde bir en . Yarim saat temiz hava aliyoruz.
can'ım bi rsv virüsü varmış ekimle nisan ayları arasında görülürmüş yenidoğan bebeklerinde %60 onda ilk bu aylarında yakalanırmış.ve ilacı yok 1 hafta 10 gün sürüyormuş belirtisi öksürük ve burun akıntısı bazılarında da ateş eşlik edermiş keremde ateş olmadı şükür ama bu geniz burun akıntısı ve öksürük mahvetti bizi.bu sabah yine emzirdim gazını almak için kaldırdım öksürük tuttu ve bütün emdiğini fışkırtarak kustu.öksürük gazı çıkmadan yakalarsa mutlaka kusturuyor.çok şükür ciğerlerine inmedi bu virüs zatürreyi de çevirebiliyormuş.5 gün oldu bize günlerim ağzımdan burnumdan geldi benim de kereminde.ayrıca çok kolay bulaşabilen bir virüsmüş.ben sizlerin yerinde olsam asla misafir kabul etmem kim küsüyorsa küssün.berbat durumdayız.bu arada çok kötü cümleler kurmuşum şuan uykusuzluktan sersem haldeyim.anlayışınıza sığınıyorum
Dediğin şeyin aynısını biz de yaşadık ilk başta bi yüzünde ufak ufak sivilceler çıktı daha sonra diğer yüzüne alnına çenesinin altlarına filan yayıldı. kimi sütün yağlı dedi kimi yarıyo dedi bazıları sıcaktan dedi, dr. un biri kreme gerek yok ılık suyla sil dedi o sıralar yüzü pütür pütür olmuştu yazık dün doktorumuza gittik egzama olmuş dedi bioderma yazdı bebeğim biraz rahatladı şükür, sürekli elleriyle yüzünü kapatıyo diye kızıyodum meğer kaşınıyomuş çocuk kıyamam kim bilir ne kadar rahatsız oluyomuş miniğimMerhaba kızlar benim bebeğimin 10 15 günlük olduğundan beri yüzünde isilik gibi sivilce gibi şeyler vardı ve ne yapsam geçmedi. Bu güne kadar bir sürü insan yok anne sütü ağır geliyor yediğine dikkat et yok bu çocuğu sıcak basmış çok giydirme diyip durdu, beslenmemden bir sürü şeyi çıkardım bu yüzden , tahin yumurta tereyağ gibi zaten bebeği hep tek kat giydiriyorum ben nasıl giyinirsem o da öyle giyiniyor sadece bi patik bi yelek giydiriyorum fazladan, dün 38 günlük oldu ve genel kontrol için doktora gittik ve bebeğimin atopik dermatit olduğunu öğrendimeğer bir süre daha geçmezse bi krem vereceğim onu kullanacaksin dedi. verecekleri kremin kortizonlu olduğunu öğrenince eczaneden atopik ciltli bebekler için nemlendirici aldım Bella B marka. Şimdiye kadar boşuna kocakari lafı dinleyip bebeği ergen gibi sivilceli bi suratla gezdirmisim birde bunun üstüne dün kv. Bebeğin burnunu yanlarından sıkıp sıkıp durdu böyle yap ki burnu toplu düzgün olsun diye , tee allahım genetik diye bişey var kadın burun sikmayla düzelir mi diyemedim tabi neyse siz siz olun böyle koca karı laflarına çok itibar etmeyin zamanında doktora gostersem çoktan duzelmisti bebeğin cildi.
Ne ayakustusu mukellef kahvalti hazirladim kendime 4 haslanmis yumurta eşliğinde bu kiza yetisebilmek icin proteine ihtiyacim var bolca belkide aksam yemegimdir bu :) ben gece 2 ayin hatta hamileligin patlamasini yasayip desarj oldum onlarin cani sag olsunalışırsın can'ım uykusuzluğa da:) ayak üstü bi peynir ekmek filan atıştır aç bekleme sütün olmaz.bi 6 aylık olsa bebişlerimiz biraz rahatlıycaz inş.az kaldı sabır
Ya benim kız 40 günlük bir kaç gündür parmaklarını emiyor, bi de arada ufak sesler çıkarıyor, kavramasi için önüne tutabilecegi bir iki oyuncak tuttum ama kavramiyor ben mi çok aceleciyim acaba, yoksa bizim minik mi tembelAraba gelmiş
Durakta durmuş
Düttt dütt
Oynunu herkes bilir ya onu da yapıyorum ses tonunuzu değiştirip kamyon gelmiş dott dott minibüs gelmiş dittt diittt fln uydurup yapabilirsniz. hem dokunmuş oluyoruz hem de farklı sesler hoşlarına gidiyor :) bi de cee-ee oynu var o Zaten bilinen bi oyun çok da güzel ilk aylar da.
Tabi benimki bu topiğin en büyük bebeklerinden
Yani yaptığınızda tepki vermese de zamanı vardır daha
Canim kremin tam adını yazar misin benimki bella b silk honey günlük nemlendirici, bu iyi gelmezse senin kullandığını deneyeyim, cok rahatsız edici , inşallah bi an once düzelir senin bebisinde benimki de ,Dediğin şeyin aynısını biz de yaşadık ilk başta bi yüzünde ufak ufak sivilceler çıktı daha sonra diğer yüzüne alnına çenesinin altlarına filan yayıldı. kimi sütün yağlı dedi kimi yarıyo dedi bazıları sıcaktan dedi, dr. un biri kreme gerek yok ılık suyla sil dedi o sıralar yüzü pütür pütür olmuştu yazık dün doktorumuza gittik egzama olmuş dedi bioderma yazdı bebeğim biraz rahatladı şükür, sürekli elleriyle yüzünü kapatıyo diye kızıyodum meğer kaşınıyomuş çocuk kıyamam kim bilir ne kadar rahatsız oluyomuş miniğim
Doğru söylüyorsun canım aslında hiçbir şey bebeklerimizin sağlığından daha önemli değil. İnsanlar da çok anlayışsız. 13 günlük lohusaydım gelmeye başladılar sanki takının hediyenin acelesi var. Çocukla bi yere kaçacak değilim herhalde bu neyin aceleciliğiyse. Kv Allahtan kendi tarafına kırkı çıksın öyle götürürüm dedi de az misafirle geldik bu zamana. Ama şimdi de herkes kırkı beklemiş gibi ışığı gören geliyor. Eşimle bi istişare edelim bakalım minimuma nasıl indiribiliriz. Çocuğu hasta edene kadar uğraşmanın bi anlamı yok.can'ım bi rsv virüsü varmış ekimle nisan ayları arasında görülürmüş yenidoğan bebeklerinde %60 onda ilk bu aylarında yakalanırmış.ve ilacı yok 1 hafta 10 gün sürüyormuş belirtisi öksürük ve burun akıntısı bazılarında da ateş eşlik edermiş keremde ateş olmadı şükür ama bu geniz burun akıntısı ve öksürük mahvetti bizi.bu sabah yine emzirdim gazını almak için kaldırdım öksürük tuttu ve bütün emdiğini fışkırtarak kustu.öksürük gazı çıkmadan yakalarsa mutlaka kusturuyor.çok şükür ciğerlerine inmedi bu virüs zatürreyi de çevirebiliyormuş.5 gün oldu bize günlerim ağzımdan burnumdan geldi benim de kereminde.ayrıca çok kolay bulaşabilen bir virüsmüş.ben sizlerin yerinde olsam asla misafir kabul etmem kim küsüyorsa küssün.berbat durumdayız.bu arada çok kötü cümleler kurmuşum şuan uykusuzluktan sersem haldeyim.anlayışınıza sığınıyorum
Evet tam dedigin gibi. Ev kiyafeti ustune astronot giyiyoruz. Yagmurluk kullanmam gereken sert hava kosullarinda cikarmadim zaten. Dedigin gibi cocuk o havayi teneffus etmedigi surece anlamsiz oluyor disari cikmak. Battaniye yedek aliyorum yanima ani bir hava akimi, ruzgar vs olursa o an ortuyorum Pusetin uzerini. Ya da rahatsz edecek kadar gunes gelirse. doktorumuz hergun cikar dedi bana kirki cikinca. Rahat ol, kaygili olma daha saglikli olacak demisti :)Bugün biz de hava güzel aşağı parka mı insek diyoruz :) Dışarı çıkarırken nasıl giydirip örtüyorsun canım?
Normal ev içi kıyafetinin üzerine astronot tulumunu giydirsem olur değil mi? Bebek arabasının yağmurluğu da var, onu takarsam rüzgarı keser ama öyle de sanki dışarı çıkartıp hava almasının bi anlamı kalmayacakmış gibi geliyor. Dizlerinin üstüne bi battaniye atsam kafi gelir mi acaba?
Sağol canım tulumları çekip çıkıyoruz o zaman :))Evet tam dedigin gibi. Ev kiyafeti ustune astronot giyiyoruz. Yagmurluk kullanmam gereken sert hava kosullarinda cikarmadim zaten. Dedigin gibi cocuk o havayi teneffus etmedigi surece anlamsiz oluyor disari cikmak. Battaniye yedek aliyorum yanima ani bir hava akimi, ruzgar vs olursa o an ortuyorum Pusetin uzerini. Ya da rahatsz edecek kadar gunes gelirse. doktorumuz hergun cikar dedi bana kirki cikinca. Rahat ol, kaygili olma daha saglikli olacak demisti :)
Bızımde park yatağın alt degıstırme unıtesı var orda grılı sıyahlı asılı 3 fıl var son zamanlarda ona kıtlenıyo,benımde ısımı kolaylastırıyo gerçektenBu kocalarin hepsi ayni sanirim. Cocuga biz bakiyoruz, onkar yoruluyor. Bebee bugun erken uyudu, ben de o uyurken uyuyayim dedim. Esim beraber hic bise yapamiyoruz, birseyler izleyelim mi diyinc kiyamadim. Sonuc ben bebeyle turuykrum, esim horluyor.
Ben de cok cocuk sarkisi bilmiyodum, youtube saolsun bir suru ogrendim. Gerci benim cocuk coj sevemedi sarkilari. Bir kirmizi balik diye bi sarki var ona tepki veriyor. Gerci o sarkiyi ben de cok sevdim.
Bi de poset sesi cikartan oyuncaklsr var. Onlarin renkerini gosteriyirum. Ne olduklarini anlatip hikaye uyduruyorum. Sıkıliyosa zorlamamak gerek. Kafasini cevirdiginde birakiyorum. Bi de alt degistirme masasinin yanina duvara hayvan cikartmalari yapisturdim. Her seferinde kiiteniyor onlara. Hem kolay alt degistirmeye basladim hem de bebe ck sevdi bakip bakip guluyor, tepkier veriyor. Bazen aldigimda oradan aglamaya basliyor. Atini zor degistirenlere tavsiye ediyorum gercekten.
Teyze seni ittirerek tabagini mi doldurdu? :) Ayip la.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?