2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ah ayselll
tek bir duzgun pozum yok masayla, gece o kadar ugrastim.. birden çoktuler ayni anda..
Canım ben tek bebişle her şeye annem koşturduğu halde hazırlanıp çekemedim ki senin için çok daha zordu.
bi de bizim gelenlerden biri masanın başına geçip aa dur dağıtayım herkese bunlardan diyip hem ikramlık şekerlemeleri hem hediyelikleri dağıttı çok teşekkür ettim :)))))
Günün sonunda da masada sadece örtü ve süsler vardı :))) hatta biri o süsleri de alayım demiş de annem başkasına vereceğiz demiş :)))
Neyse ben duvardaki fotolarla idare ettim bide oğluşu tekrar giydirip evde rahatça çekerim onlar hatıra kalsın napalım :))
Şu anki hedefim diş buğdayı

yaaaa hazirianip millet gelmeden foto cekemedik, onlarin yaninda cek bari dedim esime, aldim birini bi koluma, oburunu diger koluma.. allahimmmmm
yok dusureceksin, ayyy kafasi yamuk, duzgun tut, kolu sikisti, ikisi birden alinmaz, boyle tutulmaz.... vs vs
eeeeh bi kesin sesinizi diye bagiracaktim nerdeyse..
neyse mevlut okundu bitti, tekrar deneyim dedim yemek seansı baslamadan, masaya hem susleri hem mamalari koymustuk, ben masanin onunde resim cekilmeye calisirken "yeter 2-3 tane cekildin iste aciktik biz" dedi bi teyze, beni itti tabagini doldurmaya basladi :)
la havle... diyerek ve boynumu bukerek iceri kactim :)
diş bugdayi fln yapmam sanirim

Kızlar bebeklerınıze günlük egıtıcı aktıvıte neler yapıyorsunuz suan?
çocuk şarkıları söylüyorum ona okul önceci olunca repertuar da geniş oluyor :))
Hikaye anlatıyorum
oyun halısı zamanı yapıyoruz :) onu seviyor sanki oradaki hayvanlarla konuşuyor gibi tabi o kadar ses çıkaramıyor ama ağzını açıp kapatıyor diliyle konuşur gibi yapıyor onlara gülüyor. bazen o oyun halısındayken Ben oradaki hayvanlarla hikaye uyduruyorum :)
Bi de aynalı bi oyuncağımız var onunla oynuyoruz o da ilgisini çekiyor baya inceliyor yer değiştirdikçe takip ediyor
Bazen pop müzik açıp beraber dans ediyoruz :)))
Bi de kimya87 paylaşmıştı siyahlı beyazlı kırmızılı kartlar var onlarla hikayeler anlatıp takip ettiriyorum
Özellikle göz teması kurarak konuşmaya çalışıyorum dokunmaya okşamaya
En güzel aktivite sanırm birbirimizi bu şekilde hissetmek oluyor

Sanki yaklaşık iki buçuk aydır kendileri bakmış kendileri tutmuş da sen şimdi düşüreceksin :))
İnsan gülerek poz veremez karşılarında
Yamuk mamuk bi fotoğrafım olsun nolur susun deseydin :))
diş buğdayına daha çok ay var o zamana kadar tekrar gelir bi heves :) ona teyzeleri çağırmayız zaten :)
Sen kızlara 6 ay kınası yap hatta :))

Araba gelmiş
Durakta durmuş
Düttt dütt
Oynunu herkes bilir ya onu da yapıyorum ses tonunuzu değiştirip kamyon gelmiş dott dott minibüs gelmiş dittt diittt fln uydurup yapabilirsniz. hem dokunmuş oluyoruz hem de farklı sesler hoşlarına gidiyor :) bi de cee-ee oynu var o Zaten bilinen bi oyun çok da güzel ilk aylar da.
Tabi benimki bu topiğin en büyük bebeklerinden
Yani yaptığınızda tepki vermese de zamanı vardır daha

Valla eşim kızımın odasına gitti ben iki çocuklaydım. Sabah uyanınca birde çok yorgunum dedi. Çıldıracaktım resmen

Bu kocalarin hepsi ayni sanirim. Cocuga biz bakiyoruz, onkar yoruluyor. Bebee bugun erken uyudu, ben de o uyurken uyuyayim dedim. Esim beraber hic bise yapamiyoruz, birseyler izleyelim mi diyinc kiyamadim. Sonuc ben bebeyle turuykrum, esim horluyor.

Kızlar bebeklerınıze günlük egıtıcı aktıvıte neler yapıyorsunuz suan?

Ben de cok cocuk sarkisi bilmiyodum, youtube saolsun bir suru ogrendim. Gerci benim cocuk coj sevemedi sarkilari. Bir kirmizi balik diye bi sarki var ona tepki veriyor. Gerci o sarkiyi ben de cok sevdim.
Bi de poset sesi cikartan oyuncaklsr var. Onlarin renkerini gosteriyirum. Ne olduklarini anlatip hikaye uyduruyorum. Sıkıliyosa zorlamamak gerek. Kafasini cevirdiginde birakiyorum. Bi de alt degistirme masasinin yanina duvara hayvan cikartmalari yapisturdim. Her seferinde kiiteniyor onlara. Hem kolay alt degistirmeye basladim hem de bebe ck sevdi bakip bakip guluyor, tepkier veriyor. Bazen aldigimda oradan aglamaya basliyor. Atini zor degistirenlere tavsiye ediyorum gercekten.

Teyze seni ittirerek tabagini mi doldurdu? :) Ayip la.

Sabah 7 den beri ayaktayim aksam 11 dedimi uyumus olan kizim 6 dan beri gram uyumadi takatim kalmadi aglamaktan icim disima cikti cok yorgunum artik 2 aydir bunaldim asilar yuzunden sanirim duzenimizde bozuldu uykusuzluktan dusup kalmazsam iyidir adamda iceride horulduyor onu duydukca iyice nevrim donuyor.

Sakin ol biraz canim, bu kucuk canavarlar bizim.panik oldugumuzu cok rahat anliyorlar. Gecici bi sure uykusuz kalicaz ille hepimiz.
Uzun sure uyuadiginda kucagimda uyumasina izin veriyorum. Biraz sakinlestir once kendini. Sonra eminim yapmisindir bir cok sey ama mesela kucagina al yine gezdir, kisik sesle sarki soyleyerek, farkki sekilde yayir ya da tyt. Dene bi sekil ille bulacaksin bebeyi rahatlatmayi.

Yapmadigim denemedigim sey kalmadi ilk defa ayagimda bile salladim banamisin demedi esniyor agzi yirtilacak ama sanki yemin vermis uyumuyor. Suan ana kucaginda daldi sanirim biraz daha derinlessin uykusu yerine koyacagim umarim uyanmaz 2 ayin birikimi bendeki sanirim iceride herif horlamaya devam ettikce iyice diş biliyorum :)

Uyumustur umarim bebe, oyle tabiki. İnsan yoruluyor, yardim bekliyor. Ben de yapiyorum aynisini. Esim uyudukca sinir oluyorum. Sonra bebe de ben de uyuyunca geciyor, uyanik olsa napcak ki diyorum. Yazik zaten calisiyo tum gun.

Uyumustur umarim bebe, oyle tabiki. İnsan yoruluyor, yardim bekliyor. Ben de yapiyorum aynisini. Esim uyudukca sinir oluyorum. Sonra bebe de ben de uyuyunca geciyor, uyanik olsa napcak ki diyorum. Yazik zaten calisiyo tum gun.
Aynen o anki sinirle zaten bu hisler :) uyufu 4 te. Simdi uyandi emdi uyudu tekrar. Bugun buldugum her firsatta uyuyup dinlenmem lazim zombi gibiyim :)

ayselmis ozellikle meslegin geregi senden bilgi almak cok iyi oldu
tesekkur ederim
demek benimde en kisa surede cocuk sarkisi repertuari olusturmam gerekiyo, simdilik pop muzikle idare ediyoruz :))
bizimki bu gunlerde parmak emmeye basladi, bende emzikten farkli olsun diye dis kasiyicilarini verdim bugun ama hic ilgisini cekmedi

bizimki sabirsiz oldugundan 3 hafta erken geldi,26 aralikta o yuzden yakindir zamanlarimiz
off ben bu araba gelmisleri filan hic bilmiyorum :))
cee-ee de kalmisim
bu oyun ve sarkilari bugün ezberlemeye basliyim

Kızlar Aranızda emzirdiği halde adet gören var mı? Bu gece bende hafif kanama var adet kanına benziyor . Erken değil mi ? Sütümün miktarını etkiler mi?

Evet seninki ayların verdiği yorgunluktur bence de
Bazen bu bebeklere bi şey oluyor ve çok uzun süre uyumuyorlar. her uykuya dalmaya çalıştıklarında geri uyanıyorlar ve uyuyamadıkça daha çok yorulup huysuzlanıp daha fazla uykusuz kalıyorlar. Onlar için de zor yani biz büyükler çok aşırı yorulunca uykuya dalmakta zorluk çekiyoruz ya aynı onun gibi.
Bir günleri diğer günlerini tutmuyor işte geçen de bahsettik ya..
benimki 18 günlüktü 10 saat hiç gözünü kapatmaz mı bi Bebek kapatamadı :) o zaman annem de Yok kafayı yiyecektim :)
bu minikler böyle bazen sevindiriyorlar bazen yoruyorlar. Allah annelere güç kuvvet versin.

Emsin elini parmaklarını keşfediyor benim bebiş de emiyor hatta burda da yazmıştı başka arkadaşlar dönemsel sanırım
Bizimki de 21 Aralık'ta geldi aralarında çok yokmuş evet seninki de büyüklerden :)
YouTube da Gülçin öğretmenim kanalı var ordan çocuk şarkılarını dinleyebilirsin güzel yorumluyor :) benimki pop müzik de seviyor ya sanırm anne karnında dinleye dinleye çocuk alıştı :) hamileyken arabada en çok dinlediğim şarkılardan açarsam ben bunu bi yerden hatırlıyorum sanki der gibi susup dinliyor dans ederken gayet mutlu oluyor :)

Kızlar Aranızda emzirdiği halde adet gören var mı? Bu gece bende hafif kanama var adet kanına benziyor . Erken değil mi ? Sütümün miktarını etkiler mi?
Evet 40 günlük lohusalıktan 16 gün sonra 4 gün süren lekeler gelmişti adet olduğumu düşünüyorum. Ama kanama şeklinde normal adetlerim gibi değildi sütümü de etkilemedi. Adet görenler var. emzirdiğimiz içn olmaz diye bi şey Yok sanırım.

sakin ol canım bende aynı senin gibiyim gece 4 te yattım saat 8.30 da kalktım ölüyorum uykusuzluktan.kerem hasta ya nefesini tutup sonra bırakıp hırıltılı bi şekilde geri veriyor.saatlerce nefesini gözlemledim. ama biliyorum ki geçecek bu günler.bak önümüz yaz bebişlerimizi alıp yürüyüşlere gidicez.kızın büyüyecek sana arkadaşlık edecek.güzel tarafından bakmaya çalış

Senin isim daha zor farkindayim benimki ilk kez gece uyumamazlik yapti ve tum dengem şaştı cok zormus 7 den beri yine ayakta. Artik ana kucagini yataga aramiza koyduk salliyorum suan acliktan karnim gurulduyor ama uyursa uyumayi planliyorum ac durabiliyorumda uykusuz asla :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…