Soothie boşa mı gitti yani ay benimki Zaten hiç almadı onu :) şimdi suavinexin little star silikon uçlu olanını alıyor dene istersen ama +4 olanını verdim ben bi arkdş öyle tavsiye etmişti.Benim sabirsizligim kızım icindi geri kalan herseye sabrim var. Bende cok sey ogreniyorum burada sadece ogrenmek degil bildiklerimizide paylaşmak lazim. Komse kotu niyetli degilEsra da bunu bildiginden ses etmedi zaten :)
Benimde sıkıntım var kızım biberon almiyor sutum varda ne sagdigim sutleri icemeyecek bu gidisle bunu cozmenin ugruna 3 gundur kara kara dusunuyorum yapmadigim kalmadi bu stres bile sutumu etkiledi acikcasi. Varsa fikri olan her turlu yardıma acigim. He bu arada emzigide 1 haftadir agzina surmuyor oda elimde patladi yeni kankasi bas parmagi gece bile onu emerken yakalayip emziriyorum aglamiyor artik onunla avunuyor buda ayri sıkıntım:)
Benim sabirsizligim kızım icindi geri kalan herseye sabrim var. Bende cok sey ogreniyorum burada sadece ogrenmek degil bildiklerimizide paylaşmak lazim. Komse kotu niyetli degilEsra da bunu bildiginden ses etmedi zaten :)
Benimde sıkıntım var kızım biberon almiyor sutum varda ne sagdigim sutleri icemeyecek bu gidisle bunu cozmenin ugruna 3 gundur kara kara dusunuyorum yapmadigim kalmadi bu stres bile sutumu etkiledi acikcasi. Varsa fikri olan her turlu yardıma acigim. He bu arada emzigide 1 haftadir agzina surmuyor oda elimde patladi yeni kankasi bas parmagi gece bile onu emerken yakalayip emziriyorum aglamiyor artik onunla avunuyor buda ayri sıkıntım:)
Evet bosa gitti soothie:) avent biberonumuz 20 kere denediysem 1 inde aldi anca. Buzluktan cikan sutlemk sorunu var diye taze sagdigimida verdim almadi biberonla ilgili olayi ondan emin oldum. Bir iki biberon alip onlarla denemem lazim. Sutler asla bosa gitmez son care sut anne olacagim bir kuzuya onuda araştırıyorum ama once emin olmak lazim almadigindan biberonu cunku az oncede yazdim bugun sutumun olmasi bu sekilde devam edecegi anlamina gelmiyor.Soothie boşa mı gitti yani ay benimki Zaten hiç almadı onu :) şimdi suavinexin little star silikon uçlu olanını alıyor dene istersen ama +4 olanını verdim ben bi arkdş öyle tavsiye etmişti.
Hangi biberonu veriyorsun ? Avent mi ? Benimki de o tarz uçları sevemedi ya illa damaklı gibi olacak halbuki meme ucuna benzeyen onlar ama bizimki ters o konuda
Evet elini kesfettiginden dondurma yalamakta lafmi ya kulahiyla yer gibiler yumruk yapip agzina hepsini sokmaya calismasi delirtiyor beni :) benimki 3 gecedir gece emmiyordu dogru duzgun 1 2 dk bile surmuyordu zaten 2 kez uyaniyor ikisindede ayni. Dun gece farkettimki uyku arasinda elini emiyor buda emzigin yaptigi seyi yapiyor yalanci tokluk hissi veriyor. Emdigini cupcupladigini duydugum gibi yakalayip memeye taktim uzun emdi. Parmak nobetide tutucam geceleri belli oldu :)Parmak emmesi de elini keşfettiği için diye düşünüyorum
benimki de öyle mızırdanırken elini ağzına götürüyor ve sesi kesiliyor dondurma yalar gibi yapıyor :) bi de beyfendi tadını beğenmeyip yüzünü ekşitiyor :)))
Siringa ile vermeyi denesene kasiktan daha kolay ve dokme riski yok. Birde 30 a az deme 3 sagimi birlestir at buzluga. Sen yokken mecbur kalip alacak biberonu. Ben sinemaya gittiğimde annemden icmis cunku biberonla oradan biliyorum cok zekiler tazesi varken napsin beklemisi:)mrs_aysel , Sabirsiz61 ne terslemesi kizlar seviyorum hepinizi:) desteginizle , verdiginiz moralle gecti zor gunlerim Allah hepinizden razi olsun.
Sabirsiz, benim oğlum da almiyor biberonu ben de kara kara dusunuyorum ise baslayinca falan nasil olacak diye.
Ya da hic mi birine bırakıp cikamayacagim biraz nefes almak icin bilmiyorum.
Stokladigim fazla sutum yok. Biberon almamasi motivasyonumu dusuruyor zaten. Bazen sagiyorum gogsum tam bosalmazsa. 30cc oluyor mesela,gun icinde veririm diyorum dolaba koymuyorum o kadsrcik seyi. Ama iciremiyorum hep dökülüyor o sutler.
Gecen gece emzirdim ama gogsum sertti, sagdim tabi son sut oldugu icin sirf yag. Baya da çıktı sut.
Ertesi aksam oglan huysuzlandi,isitip vereyim kasikla falan belki alir dedim. Elim carpti hepsi dokuldu yere o kadar uzuldum ki. Bir turlu kismet olmuyor cocuga sutumun tamamini vermek boyle ziyan oluyor hep.
O yumrukcudan bendede var dogal surecleri bu bide hirslaniyor bisey gelmeyince dahada bir hisimla asiliyor parmagina:) biberonu almazsa yapacak bisey yok benim acimdan ben zaten calismiyorumda calisanlarin simdiden birseyler yapmasi denemesi lazim ama her halukarda anne olmayinca mecbur kalip alacaklar biz simdi 1 2 iteklese diliyle itse birazda mizildansa zorlamiyor dayanamayıp memeyi veriyoruz meme yokken ac kalamayacağindan alacaktır diye dusunuyorum.Bir akşam sütüm az doymadı gibi geldi yeni sagmistim. Biberonla onu vereyim dedim almadı içmedi..o güne özel bir huysuzluk muydu bilmiyorum ama o da kötü hakikaten. Gerek duyunca çok zor olur. El mevzusu :) Benim kuzu yumruğunu sokmaya çalışıyor ağzına. Bir de sesler çıkarıyor ki. Parmaklarıulan canını yakacak
diye korkuyorum ki arada oluyor. Parmak emmek tamam da yumruk ne :))
bizimkinde de varmış biri bi kaç ay içinde düzelir diğeri de iki üç yaşında düzelirmiş, bize de aynısını söylediler genelde oluyomuş ve zamanla geçiyomuş, geçer inşallahkızlar bizde de 15 günlükken gittiğimizde kalp doktoru her şey normal dedi gönderdi..bide doktorumuza gösterelim sonuçları dedik..o kalpte ufak bir delik var ama önemli değil hemen hemen her bebekte oluyor zamanla kapanır dedi..aklımıza takıldı tekrar kalp doktoruna sorduk sıkıntı yok oluyor bebeklerde dedi..ama hala aklıma takılıyor sizlerde böyle çıkan var mı sizlere ne söylendi?
Aynen sana katılıyorum canım. Buraya bilgi almaya giriyorum ama bazen üzülerek çıkıyorum. Çünkü ben bebeğime süt veremiyorum ilaç kullandığım için mama ile büyütmek zorundayım.Bu mama dusmanligini anlamiyorum .sutu az olan cocugunu ac mi biraksin .mamalar zehir mi iceriyor . Herkesin yedekleyecek kadar cok olmayabiliyor . Lutfen mama kullanmak zorunda olanlara cocuguna zehir veriyormus gibi davranmayin. Benm cevrem de de cok var . Cocuguna 1 kasik mama vermedim diye övünür ama sonra kahve de verir cips de verir. Bu ne pehriz bu ne tursusuyu
bende ikinci çocuğumda sütüm olmadı doğumdan hemen sonra ailevi sorunlar yaşadım benim değil eşim kendi ailesiyle.benim sütüm çok çok asaldı kızımı 6 ay oda ite kaka emzirebildim.peki sonra noldu o hiçbirşey olmamış gibi oldu ailesiyle.olan benim kızıma oldu anne sütünü tam alamadı.hala vicdan azabı çekerim düşündükçe keşke takmasaydım kafamaTesekkurler anlayisin icin sut damlasi kullanmadim nereden alabilirim eczaneden falan mi kulandiklarim humana ve nurse harvey cayi rezene ve isirgan otu marul tahin pekmek dereotu bulgur bebegime gaz yapiyor yinede denedim ise yarasaydi devam ederdim sut iciyorum boza dus iyi geliyo bu kadar ugrasmasam sanirim coktan kesilirdi iyice
Suan kaç haftalık oldu?canım bizim gecemiz gündüzümüz yok gaz agrısından her şeyi araştırdım denedim..bu ilacı gördüm birkaç yerde kullanan herkes çok memnundu..düzeldi hemen diyorlardı..ama iişte elimize ulaşmadı ilaç bi türlü..
inşallah canımmbizimkinde de varmış biri bi kaç ay içinde düzelir diğeri de iki üç yaşında düzelirmiş, bize de aynısını söylediler genelde oluyomuş ve zamanla geçiyomuş, geçer inşallah
7. haftamız bitti canımSuan kaç haftalık oldu?
Soka gideyim bari kargoyu bekleyene kadar alirim tesekkur ederim ins ise yararA101 de her zaman olmuyor ama şok ta ne zaman girsem goruyorum ben. Dikkat etmemissindir belki. Ulkerinki satiliyor.
Canım bende mama takvıyesı yapıyorum bebegıme çünkü sutum yetmıyo, Tabıkı bebegımı aç bırakıp,Gelişimini olumsuz etkılememek adına mama vermiyorum.hiç kimsede bebegıme neden mama takvıyesı yapıyorum dıye benı sorgulayamaz,kötü annesın dıyemez vıcdanım rahat çünkü burda sut mucadelesı yapan tüm anneler gıbı normalde ıçının kaldırmayacagı seylerı karıştırıp yıyorum. Bulgur sut kuru üzüm karışımı gıbı ve her duydugum okuduğum faydalı seyı sorgusuz denemeye devam edıyorum ama içim rahat degıl çünkü 9 ay hayalını kurduğum gıbı sadece anne sütüyle besleyemeyıp fabrıkasyon bı Urun verıyorum küçücük bedenıneBu mama dusmanligini anlamiyorum .sutu az olan cocugunu ac mi biraksin .mamalar zehir mi iceriyor . Herkesin yedekleyecek kadar cok olmayabiliyor . Lutfen mama kullanmak zorunda olanlara cocuguna zehir veriyormus gibi davranmayin. Benm cevrem de de cok var . Cocuguna 1 kasik mama vermedim diye övünür ama sonra kahve de verir cips de verir. Bu ne pehriz bu ne tursusuyu
Offf sen kolıgın tam içine düşmüşsun suan7. haftamız bitti canım
Mustelanın Konak sampuanı var sadece 1 seferde bıtırdı,Dr umuz onermıştıBizdede konak var saf zeytinyagini sürüyorum gun icinde aksamda yikayip eski ince cep taraklari varya onunla tariyorum. Bir kez daha yaparsam bitecek gibi bakalim.
evet aynen canım..önceden gece olsun uyurdu birkaç saat..kaç gündür gece de uyumuyor..öylece ayaktayız..sabretmeye çalışıyorum bakalım..inşallah düzelir biran önce..Offf sen kolıgın tam içine düşmüşsun suan
6-8 hafta arası en sıddetlı dönem
Bızım 10 hafta bıttı bıraz sabır
Bızımde gecmedı daha ama daha ıyıyız cok şükür
Benımkı dun 13 saatte 1 saat uyudu. Bügünde gündüz uyuyo gece yaşadımevet aynen canım..önceden gece olsun uyurdu birkaç saat..kaç gündür gece de uyumuyor..öylece ayaktayız..sabretmeye çalışıyorum bakalım..inşallah düzelir biran önce..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?