Bana da diyorlar ay sen buna nasıl dayanıyorsun ısırmıyorsun diye niye ısırayım ya çocuuumu :))
can'ım her ikisinde sindirim sistemleri gıdalara daha alıştığı için hem gaz azalıyor hemde daha rahat çıkarıyorlar
Değil mi bir de o var :)
yok ben geç vericem dememiştim karıştırdın heraldeSen de emziği geç vereceğim demiştim dimi kaçıncı gün verdin?
Ben de geç başladım ama herkes o yüzden tutmuyor diyor
Şimdi benimkine emzik beğendiremiyoruz
En son bi emzik buldum şimdilik iyi gibi ama diğer bebeklerde gördüğüm gibi öyle istekli sıkı sıkı emmiyor yine de
ay kıyamam yaaa.sevmediğin biriyle doğum yapmakta ayrı sıkıntılı bir durum.ben sezeryandan çıktım kv ile görümcem gelmiş onları gördüm o zaman bile sinir olmuştum.bide sanki çok iyi bir ilişkimiz varmış gibi yapışmış beni öpüyorlar geçmiş olsun diyeSenın yıne doguma kadar yanında durmuş
Benımkı 1 haftalığına turkıye ye gelınce ben erken dogum yaptım
Yanımda ne aılem ne eşim
Yanımdakı tek kişi topiği karıştıran meşhur gorumcem
kiiz beni open bile olmadi yaaaay kıyamam yaaa.sevmediğin biriyle doğum yapmakta ayrı sıkıntılı bir durum.ben sezeryandan çıktım kv ile görümcem gelmiş onları gördüm o zaman bile sinir olmuştum.bide sanki çok iyi bir ilişkimiz varmış gibi yapışmış beni öpüyorlar geçmiş olsun diye
Uyanınca rahatlıyor minikler :) bende iki kalkıstan birine yakalanıyorum genelde. Uyumadan yapsın die dua ediyorumBen de gece uyanınca altını acmayım diyorum uykusu açılmasın diye ama her gece tam emerken kaka yapıyor. Mecbur kalıp acıyorum altını. Bu sefer de uyutmak uzun sürüyor. Gündüz de az uyuyor zaten. Nasıl büyüyecek benim bebik bu kadar az uyumayla
Gözünaydın bızımkıde 24 undekızlar bu arada biz bugün rota virüs aşımızın ilk dozunu aldık.28 gün beklemeye gerek yokmuş.canlı virüs verildiğinde ikisi de aynı yoldan uygulandığı zaman beklemek gerekirmiş.biri ağızdan biri koldan olduğunda sorun olmuyormuş
Maşallah maşallah kuzuyaa insallah boyle devam ederkızlar daha yeni gelebildim hastaneden istanbul trafiği felç olmuş.kerem çok iyi şükürler olsun ciğerleri temiz dedi doktor.kilo alımı da düzelmiş.
İki ayı doldurmadı benimki henüz ama seninki kadar alır diye tahmin ediyorum. Aylık 600gr 1kg arası iyi diyorlar. Maşallah güzel kilo alımıs seninkinin canımAnneler 2 aylık bebeğimin kilosu 4500 2600 doğdu kilo alımı az mı sizlerin bebekleri ayda kaç kilo alıyor
hiç sormadım doktora ama ateş yapacak olsaydı mutlaka uyarırdı doktorumuzGözünaydın bızımkıde 24 unde
ASLI peki bu da canlı vırus ya ateş yapabılıyomuymuş
inşallah doktorumuz bugün eğer yen'i bir virüs salgını olmazsa korkma kerem zaten hepsini geçirdi daha geçirmez .virüs kalmadı dediMaşallah maşallah kuzuyaa insallah boyle devam eder
Çok güzel bir paylaşım hemen aile grubumuza aticigiiimkizlar hosuma gitti alinti bi yazi
Bir çocuk eğer çok fazla kucak talep ediyorsa, onu annesi alıştırmamıştır, anne çocuğunun ancak ten teması ile rahatladığını farkettiğinden size göre çocuğunu daha fazla kucağına almış ve doğru da yapmıştır.
Algıları çok açık olduğu ,her sesi en yüksek perdeden algıladığı ve bu gürültüyle başedemediğinden ürküyor ve ancak kendini ağlayarak rahatlatabildiği için, sizin kadar kolay sosyal ortamlara giremiyor olabilir.
Tuvalete bile çocuksuz gidemiyor, yemeğini rahatça yiyemiyor, çayını zinhar sıcak içemiyor da olabilir. Tuvalete her daim bir çift minik gözle girmek en büyük hobisi de değildir.
Çocuk yatağından başka hiç bir yerde uyumadığından ve uyku saatleri aksadığında huzursuzlandığından akşamları misafir kabul edemiyor, hiç bir yere gidemiyor da olabilir.
Bu saydıklarımın hiç biri annenin suçu değildir. Çocuğu da huysuz, ağlak, yabani değildir. Sadece "high need child" ( yüksek ihtiyaçları olan hassas çocuk) olarak doğmuştur ve annenin yaptığı tek şey de onun daha huzurlu olduğu şartları sağlamaktır. Bu hassasiyet de doğru davranıldığında iki yaşında hafifleyip üç yasında tamamen geçecektir.
Hiç birimiz birbirimizden daha çok ya da daha az anne değiliz. Hiç birimizin diğerine böbürleneceği bir üstünlüğü ya da kınanacak bir eksikliği yoktur. Annelik ki ayağının altına cennet serilecek kadar hem mukaddes hem de meşakkatli bir yol iken, birbirimizin işini dil yaralarıyla zorlaştırmayalım...Lütfen
Aminnnnn :)))Cok şükür canim gece emme duzeni var. Aralarda uyansa da memeyi almiyor, kucagima gelip uyumayi tercih ediyor.
Bir de sabaha karsi gazi artiyor nedense.
Sanki aksamlari olur gaz sancisi daha cok, ama bizim 5 gibi basliyor.
Oyle boyle gidiyor bakalim.
Allah hepimize huzurlu,düzenli bebekler nasip etsin :)
Annem de büyüdü artık çok kuvvetli çekiyor ondandır diyor dediğin gibi baskı yapıyor acıtıyor bi de diş çıkınca düşünemiyorumKasinti bendede var iki gundur :) ama nedeniyle ilgili en ufak bilgim yok. Ucida sizliyor emmeleri daha guclendi ondan sanirim ben ona yoruyorum emerken sıkıyor cunku baskiyi iyice hissediyorum bu aralar belkide sagimda yaptigim icindir ikiside olabilir.
Evet yaaa geçen eşime fotoğrafını attım nereye bakıyor böyle dikkatli dikkatli diyorEvet çok merakla bakıyor bizimki de. Boş duvara bile öyle meraklı bakıyor kafayı sağa sola çeviriyor ki.. babasıyla gülüyoruz inşaat mühendisi mi olacaksın diye :)) havalar bi ısınsa da şöyle sere serpe dolaşmanin tadına varsalar. Slinge koyup çıkmak istiyorum ama astronotla mümkün gelmiyor sonra da o ağırlasacak..
benimki kizan :) oksurugu var ama yumusadi. antibiyotik agir geldi sanirim zor uyaniyor uyanamiyor yani. uyusmus gibi :/Denas14__ can'ım nasıl oldu bebiş? bizim kerem iyileşmiş merak etme senin bebişte iyileşir.hemde keremde rsv virüsü çıkmıştı.senin oğlunda oda yok bak.stres yapma
Yanlış hatırladım o zaman bi arkadaş 40 ı çıksın öyle vercem demiştiyok ben geç vericem dememiştim karıştırdın heraldeaksine ben emziğin ciddi bir kurtarıcı olduğunu düşünüyorum.20 günlüktü emziğe alıştırmaya başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?