- 26 Ağustos 2008
- 1.742
- 1.576
- 333
Normal Doğum yapan da pek yok ama :)Hyrlı geceler hanımlar size özel bi soru sormak istiyorum bilhassa norml doğum yapanlar bebeğim 73 günlük oldu eşinizle ilişki yaşarken iç dikişleriniz acıyo mu çok bnm çok acıyo aglicak dereceye geliyorum birde 2 kere kan geldi bu ndn olur acaba bnm gibi yaşayan var mı bu durumu
Çok fazla süt emiyorsa çıkarıyor evet seninki de çok emiyordur belki çünkü artık kısa sürelerde hızlı çekiyorlarEskiler oyle diyor evet, acikcasi oyle peynir gibi kustugunda ben de pek onemsemiyorum.
Ama ben bazen emziriyorum,gazini cikarmak icin kaldirdigimda emdigi sutu oldugu gibi cikariyor. O zaman cok üzülüyorum sutum bosa gitti diye . malum bu konuda takintiliyim :)
Geçen aya gore cok artti kusmasi. Bakalim tartida ne cikacak, duruma göre cocuk cerrahina goturecegim.
Kizimi görüşmüştüm, bebek reflusunde de oyle aman aman tedaviler uygulanmiyor. Hele teshis koymak icin yapilan islemler bebege eziyet ettigi gibi kesin sonuc da vermiyor. Her sekilde ayni ilaclari veriyorlar yani. Standart 2 -3 tane surup var. Acikcasi ne kadar ise yaramisti ondan bile emin olamiyorum.
Ama kizim en azindan fiskirtmiyordu onu cok net hatirliyorum. Oglum masallah uzun menzilli silah gibi hedef gostersen vurur kusmuguyla:)
Ben de lohusalıktan 15-16 gün sonra falan lekelenme şeklinde olmuştım bi daha olmadım ya emzirdigim içindir heralde yoksa insan hep şüpheye düşüyor acaba diye :))Kızlar merhaba spirali taktirdim bugün
1 hafta iliski yok 1 ay sonra kontrol dedi dr...adet olmadim daha dedim 4 ayı bulabilir en az 2-3 ay yumurtalama beklemiyoruz emzirildigi surece dedi...
Insallah cok emdiginden kusuyordur insan bilemiyor ki bu veletlerin icinde neler olup bitiyor :)Çok fazla süt emiyorsa çıkarıyor evet seninki de çok emiyordur belki çünkü artık kısa sürelerde hızlı çekiyorlar
Bi de sen hemen kaldırıyorsan ondan da olamaz mı ? ağzından gaz çıkarırken de emdikleri geliyor
Bizde oyleyiz kusmasi cok artti acaba diyorum cok sık emzirdigim icin kabahat bendemi geceleri kebdi uyanip emdiginden hic kusmuyor. Bugun 3 saatte bir emzireyim dedim hala kusmadi eger kusmazsa bundan sonra bu kadar sık emzirmeyecegim o kadar emmeye 500-600gr bile alamayacak bu ay. aslinda normal artik kilo alimlari yavaslayacak ama ana yuregi iste uzuluyoruz ister istemez :))Eskiler oyle diyor evet, acikcasi oyle peynir gibi kustugunda ben de pek onemsemiyorum.
Ama ben bazen emziriyorum,gazini cikarmak icin kaldirdigimda emdigi sutu oldugu gibi cikariyor. O zaman cok üzülüyorum sutum bosa gitti diye . malum bu konuda takintiliyim :)
Geçen aya gore cok artti kusmasi. Bakalim tartida ne cikacak, duruma göre cocuk cerrahina goturecegim.
Kizimi görüşmüştüm, bebek reflusunde de oyle aman aman tedaviler uygulanmiyor. Hele teshis koymak icin yapilan islemler bebege eziyet ettigi gibi kesin sonuc da vermiyor. Her sekilde ayni ilaclari veriyorlar yani. Standart 2 -3 tane surup var. Acikcasi ne kadar ise yaramisti ondan bile emin olamiyorum.
Ama kizim en azindan fiskirtmiyordu onu cok net hatirliyorum. Oglum masallah uzun menzilli silah gibi hedef gostersen vurur kusmuguyla:)
Aynen canim benim de gecen hafta oldu lekelenme ve 2 korunmasiz iliskim olmustu tirsiyordum ama rahim bombos dedi dr...Ben de lohusalıktan 15-16 gün sonra falan lekelenme şeklinde olmuştım bi daha olmadım ya emzirdigim içindir heralde yoksa insan hep şüpheye düşüyor acaba diye :))
Bugun son 3 saatte belki 3 kere emdi Barış:) emmeleri 2 -3 dk seklinde ama. Uyuyamadi bir turlu. Emerken uyuyor sonrabhemen uyaniyor. Kisacik zaman gecince huzursuz oluyor sonra hadi bastan... Gercekten bilemiyorum ne yapacagimi.Bizde oyleyiz kusmasi cok artti acaba diyorum cok sık emzirdigim icin kabahat bendemi geceleri kebdi uyanip emdiginden hic kusmuyor. Bugun 3 saatte bir emzireyim dedim hala kusmadi eger kusmazsa bundan sonra bu kadar sık emzirmeyecegim o kadar emmeye 500-600gr bile alamayacak bu ay. aslinda normal artik kilo alimlari yavaslayacak ama ana yuregi iste uzuluyoruz ister istemez :))
Ben de gündüzleri kendi istedikçe vereyim diyordum ama 500gramdan sonra sürekli emziresim geliyor :))) halbuki artık daha geç acıkıyorlar ilk zamanlar gibi degil belki gündüz emme aralıgı uzarsa gece de uzatır benimki ya hala geceleri aynıyız ışık fark ettirmediBizde oyleyiz kusmasi cok artti acaba diyorum cok sık emzirdigim icin kabahat bendemi geceleri kebdi uyanip emdiginden hic kusmuyor. Bugun 3 saatte bir emzireyim dedim hala kusmadi eger kusmazsa bundan sonra bu kadar sık emzirmeyecegim o kadar emmeye 500-600gr bile alamayacak bu ay. aslinda normal artik kilo alimlari yavaslayacak ama ana yuregi iste uzuluyoruz ister istemez :))
Aslında emzik alsa biraz onla oyalanırken uyurduBugun son 3 saatte belki 3 kere emdi Barış:) emmeleri 2 -3 dk seklinde ama. Uyuyamadi bir turlu. Emerken uyuyor sonrabhemen uyaniyor. Kisacik zaman gecince huzursuz oluyor sonra hadi bastan... Gercekten bilemiyorum ne yapacagimi.
Nazardan korkuyorum ama aksamlari 22.30 en gec 23 de uyuyor epeydir. ilk gece uykusuna yatisimiz bu saat. 3 gundurde 4 u 5 i buluyor emmek icin uyanmasi hatta o uyanmiyor artik ben o saatte mudahele ediyorum emsin diye gece uykusu cok onemli gelisimi icin kendi haline biraktim o yuzden. Darisi basiniza artik :))Ben de gündüzleri kendi istedikçe vereyim diyordum ama 500gramdan sonra sürekli emziresim geliyor :))) halbuki artık daha geç acıkıyorlar ilk zamanlar gibi degil belki gündüz emme aralıgı uzarsa gece de uzatır benimki ya hala geceleri aynıyız ışık fark ettirmedi
Iste burada bizim kurtaricimiz parmagi oldu emzik almadigi icin kendini avutuyor hatta sallamiyorum koydugum yerde parmagini emip uyiyor kuzucum:)Aslında emzik alsa biraz onla oyalanırken uyurdu
Çok emen bebeklerin emzik alması şart gibi bi şey bence yoksa hem midelerine yazık hem annelerine :)
Keske alsaydi gerçekten cok ugrastim ama almiyor inatla. Cidden bana da yazik sirtim agriyor egilmekten. Biraz daha büyüdüklerinde nasil taşıyacağım ben bilmiyorum.Aslında emzik alsa biraz onla oyalanırken uyurdu
Çok emen bebeklerin emzik alması şart gibi bi şey bence yoksa hem midelerine yazık hem annelerine :)
Canım seninki gene 10buçukta yatıyormuş ya nazar değmez çünkü normalde bebekler 8-9 da yatıyor en geç :) bence de elleme uyusun güzelce uykusunu alsın büyüsünNazardan korkuyorum ama aksamlari 22.30 en gec 23 de uyuyor epeydir. ilk gece uykusuna yatisimiz bu saat. 3 gundurde 4 u 5 i buluyor emmek icin uyanmasi hatta o uyanmiyor artik ben o saatte mudahele ediyorum emsin diye gece uykusu cok onemli gelisimi icin kendi haline biraktim o yuzden. Darisi basiniza artik :))
Masallah masallah :) bu hafta annemdeyim burayı mi sevdi nedir bizimki de oyle.Nazardan korkuyorum ama aksamlari 22.30 en gec 23 de uyuyor epeydir. ilk gece uykusuna yatisimiz bu saat. 3 gundurde 4 u 5 i buluyor emmek icin uyanmasi hatta o uyanmiyor artik ben o saatte mudahele ediyorum emsin diye gece uykusu cok onemli gelisimi icin kendi haline biraktim o yuzden. Darisi basiniza artik :))
Evet ben de bazen ana kucağını hafifçe sallıyordum ama artık emzik iyi oldu uyutuyor o.sonra ağzından çekiyorm.Iste burada bizim kurtaricimiz parmagi oldu emzik almadigi icin kendini avutuyor hatta sallamiyorum koydugum yerde parmagini emip uyiyor kuzucum:)
Bak bana arkadaşım emzik tutsun diye ne tavsiye etti ben de sana edeyim :))Keske alsaydi gerçekten cok ugrastim ama almiyor inatla. Cidden bana da yazik sirtim agriyor egilmekten. Biraz daha büyüdüklerinde nasil taşıyacağım ben bilmiyorum.
Oh ser canım senin hakkın post sermek :) hatta varsa fırsatın ara ara git kal annenlere :))Masallah masallah :) bu hafta annemdeyim burayı mi sevdi nedir bizimki de oyle.
Ben de postu serdim iyice esek gibi yatiyorum gece cocuk mizildanmaya basliyor annem uyandırıyor onu bile duymuyorum :))) omrumun en tatli uykusunu uyuyorum bu hafta gercekten.
Normalde aksam 8 ile 9.5 arasida uyuyor zaten ama uyandiginda hemen uyumuyor 1 saat daha uyanik duruyor yoksa uykusu guzel. Bunada sukur ya :)Canım seninki gene 10buçukta yatıyormuş ya nazar değmez çünkü normalde bebekler 8-9 da yatıyor en geç :) bence de elleme uyusun güzelce uykusunu alsın büyüsün
Benimki neden bu kadar erken uyanıyor bilmiyorum ya çok mu çabuk hazmediyor yada alışkanlık mı oldu onu çözemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?