2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ben de benimki uyuyo diyodum 1e kadar oturyrz ama detin uykuya dalıyor cok şükür 3 4 saat uyuyo,bazen uyanıyor bazen daha yzun uyuyor ama ben 4saatte rmziryrm en gec,acikmis oluyor emiyit uykusunda da olsa,gunduz de babası isteyken uyuyo sonra uyanıyor: ) eşimle başbaşa kalma ihtimalimiz yok

Esra anne evinin tadini cikar bizim icin onemli yerleri hissediyorlar sanrm benim kizim da anneannemde uyumustu=)

Canım arkadaşlAr yazmis zaten ama ben de yazmak istedim ,hamileyken hayal ettgmz gibi olmuyor sartlar uzulmeni anliyrm ,öncelikle bebegin seni sesinden kokundan tanır zaten anne karnında hissediyorlar bizi, bag kurmanin tek yolu emzirmek değil ,anneme alisirsa yazmssn sonucta annen de emzirmiyr ama sanirim sen dinlen diye annen bebegin sorumluluğunu almis ama sana iyilik degil yaptgi,bebegini bol bol kucagina al,onunla konus,eds seni mutlu edeblr emzirme hissini yasatacakrr,aparatlari bulamam dersen Biberonu göğsünün yaninda tutarak besleyeblrsn ,annen yaptikca sen cekingen kalirsn kendini yetersz hissetme bebegnn huzur buldgu yer sensin :)

Az daha sabır 63 gunluk olmussunuz bile duzene girecek emin ol gaz sancılarını atlattiniz mi olay tamamdir :)

Beş altı saat kesintisiz uyuyo geceleri uyandırıp emzirmeyi çok denedim uyanamıyo aç kalıyosa diye çok içim içimi yedi ama uyandıramadım naapiim, ablamın beş çocuğu varbi tanesi böyle uyurdu bi yaşına kadar uyudu ve kardeşleri içinde en iyi gelişeni o, hala da erken uyur. Uykusuna müdahale edildiği zaman dengesi şaşıyo çocukların diye düşünüyorum

Az daha sabır 63 gunluk olmussunuz bile duzene girecek emin ol gaz sancılarını atlattiniz mi olay tamamdir :)
İnşallah. O düzene gireceği günleri dört gözle bekliyoruz. Uykuya dalabilse iyi uyuyorda bizimki uykuya dalamıyor bir türlü. Hayırlısı bekleyip göreceğiz.

Ben kitaba gore cocuk yetistirme kafasinda olamadim hic sanirim yapamiyorum yani. Kizimla uyuyorum1 hafta 10 gundur ben huzurlu o huzurlu yanina yatmasam mizildaniyor ama yanindaylen uykulari daha derin bunu gozlemledim.

Sanırım 1 aya yakın oldu biz de birlikte uyuyoruz. Tabi bu durumda ne olur olmaz diye babayı gönderdik yataktan. Gece uykusu için bile besigine koyduğumda uyaniyordu. Bu şekilde daha derin uyudu. Ama son günlerde hem gaz hem de burun tıkanıklığı pek fırsat vermedi derin uykuya :) kitabı bebek yoktur herhalde. Hatta eğitim diyince bir bebek için kulağa fazla sert bile gelebiliyor. Aslında bebek bile olsa bazı ihtiyaçlarını gideriken edineceği alışkanlıkları, eğilimi doğru şekilde yapmak benim amacım. Bebeği izlemek ve ona göre tepkiler oluşturmak ilk tercihim. Fakat burada da yanlış düşündüğüm, fazla hissi davranarak aşırı korumacı, müdahaleci olmaktan korkmuyor değilim. Bebeklerde aşağı yukarı ise yarayan yöntemlerden benim akil edemedigim ve makul gördüklerimi denesem diyorum. Çünkü çok huysuz bir bebek değil oğlum aslında ama hala gün boyu kucağımda uyumak istemesi gece de yanında olmak... zor oluyor. Tek olduğumu düşününce de yanlış yaptığım hissi doğuyor.

Günlerdir bakıyorum uyku yöntemlerine ama elim varmıyor zaten. Sadece uyku öncesi risaleleri benimsenme çabası diyelim. O bile büyük bir adım olur bence. Ama benim kuzunun anladığı tek uyku öncesi ritueli kucak :) bu hafta hep hastaydim bulaştırmama icin cok sokulmak istemedim. Uyku zamanlarında çok zorlandık bu nedenle. İnş. Benim bebem de tum bebeler de verimli uyur.

Tanıdığını nasıl anladın canım mesela neler yapıyor görünce.
Canım emzıremıyebılırsın ama 9 ay sen onu karnında taşıdın
Tabıkı senı tanıycak
Mamasını daha cok sen ver ve bu esnada gözelerine bakıp elını tutup Konuş sureklı ınan kendını daha ıyı hıssedersın

Allah izin verirse canim
Ben yurt dışında sezeryan oldum
Oradaki uygulama sezeryanın kesınleşse bıle doguma bıkac hafta kala smear testi gıbı bı test yapıp enfeksıyon durumun ölçülüyor
Olakı normal dogum yaparsan sendekı enfeksıyon normal dogum esnasında bebeğe gecmesın dıye
Çünkü göz akcıger vs enfeksıyon bulaşabılıyomus
Eğer test sonucu pozıtıf çıkarsa tek kullanımlık bı ılaç verıyolar
Burda aynı uygulama varmı bılmıyorum ama doktoruna bunu danış istersen
Ama sezeryan olucaksan bı sıkıntı yok zaten bu konuda
Şimdıden hayırlı dogumlar

Bebeklerin mutluluğu önemlii tabi Ama hem tüm gün senle uyuyo ve eşinle yatamıyosun sana zor olmuyo mu?

Bebeklerin mutluluğu önemlii tabi Ama hem tüm gün senle uyuyo ve eşinle yatamıyosun sana zor olmuyo mu?

Olmaz mı :) sezaryen dikiş yerim bile acıyor çoğu zaman. Bilekler sırt pert oldu. Yaşlı teyzeler gibi ve koltuğun ucunda oturduğumu farkettim her an kalkacak gibi. Eşim ve benim için son Bıkac haftadır böyle. Ama idare ediyoruz. Burada kendi oylanarak uyuklayan bebekleri duyunca da sorguluyorum birşeylerı. 3 aylık olduk artık. Hala gazdan dolayı hoplayıp gezdirme modundayiz.

Baba kiskaniyor mu baba :))) bizimki deliriyor su aralar sana tepki veriyor beni iplemiyor diye. Bende cok degil 2 gececik sen uyan emzir ilgilen bak nasil tepki verecek sanada diyorum
Babasının kucağında gezmeyi çok seviyor kucakta iken bana pas vermiyor

Baba kiskaniyor mu baba :))) bizimki deliriyor su aralar sana tepki veriyor beni iplemiyor diye. Bende cok degil 2 gececik sen uyan emzir ilgilen bak nasil tepki verecek sanada diyorum

Aynı olay bizdede var. Babası kucağına alıyor gözleri bende. suna bak anneyi gördü beni iplemiyor bile . Eeee dediğin doğru bizim kadar ilgilensinler bakalım ipliyorlar mi iplemiyorlarmi

Merak ettim bu aşıların içine çocukların huyunu bozucu bir madde mi koyuyorlar şaka bir yana aşıdan sonra bizim oğlan bir acayip oldu 10 gundur uyuma yok kucak bağımlısı artı kendini yırtıyor sürekli bağıra bağıra hiç bir sikintisida yok belli ama işi edepsizlige vurdu anlasilan her aşıda böyle olursak ohoooo ooooo

Minigim17 öncelikle gecmis olsun. Rahatsizligin ne bilmiyorum insallah ciddi bir sey degildir.
Bir kizim var 6 yaşında. Sadece 1,5 ay emzirebildim onu da kavga dovus emdi. Benim meme yaralarim vardi. Yani oyle tadi cikarilan bir süreç olmadi. Sonra memeyi birakti sagdigim sutu icti.
Ben de senin gibi cok korktum, bebegimle aramdaki bag zayif mi olacak diye.
Ama kendimi bosa uzmusum. Kiz cocugu babaya düşkün olur derler bizde hic oyle olmadi. Kizim babasiyla bas basa gezmeye gitmek bile istemez sen olmayinca napiyim diye. Yani kendini uzup durma .
Yalniz bebegin bakimi konusunda agirligi uzerine alman lazim. Ben simdi annemdeyim 1 haftaligina. Oglumun altini sadece 1 kez anneannesi temizledi, o da o an orda olmadigim icin. Sadece sevmek icin aliyor , tum bakimiyla ben ilgileniyorum. Temizlik, yemek gibi dertlerim olmadiginda keyifle yapiyorum oğlumun islerini.
Bemce sen de annenden ev isleri konusunda destek alip bebeginle daha cok vakit geçirebilirsin.

Kızlar özellikle sünnet yaptıran veya düşünen anneler. 1 2 aya sünnet düşünüyoruz fakat bir kanamalı sünnet birde kanama siz sünnet varmış. Özellikle kanamasiz sünnette lazerli kesim diyorlar hem kesip hem o bölgeyi yakıyorlarmış. Seneler önce erkek kardeşim lazerli sünnet olmuştu oda 4 aylık falandı bildiğim kadarıyla onda bir sıkıntısı yok. Biraz nette araştırdım ciddi sıkıntıların yaşana bileceğini yazmış uzmanlar. Eşim zaten yaralı bölge yakılmaz lazer sıkıntı yapabilir istemiyorum vs vs diyor. Siz ne yaptınız sünnet yöntemi olarak yada ne düşünmektesiniz ???

Biz dün sünnet ettirdik :)) daha yenice buraya yazmaya vakit bulabiliyorum bizimkini uyusturarak yaptılar kanamalı oluyo yani çok şükür dün geceyi sıkıntısız atlattık normal günlerimizdeki gibi emdi uyudu sünnetten sonra ilk yarım saat agladı ondan sonra fazla sıkıntı yaşamadık çok şükür ettirdik kurtulduk :) sünnet yerine kagıt bardagı kestik koyduk temasta etmiyo bezle sizde oyle yapın :)

Bizim oglan yazin oldu 8 yasinda biz de cerrahi kanamali yaptirdik canim esim saglikci o da lazerden daha saglikli oldugunu soyledi lazerde doku ölümü sinir hasari falan olabiliyormus dusuk ihtimalde olsa...tabi 1 hafta cehennem azabi cektirdi bize en iyisi kucukken yaptirmak kardesim erkekse onunkini hemen yaptirin kucukken diyirdu yazik tabi kardesi kiz oldu o ayri :)

Hayirli olsun Allah evlenmesini de gostersin insallah canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…