Ben de benimki uyuyo diyodum 1e kadar oturyrz ama detin uykuya dalıyor cok şükür 3 4 saat uyuyo,bazen uyanıyor bazen daha yzun uyuyor ama ben 4saatte rmziryrm en gec,acikmis oluyor emiyit uykusunda da olsa,gunduz de babası isteyken uyuyo sonra uyanıyor: ) eşimle başbaşa kalma ihtimalimiz yokCanım seninki gene 10buçukta yatıyormuş ya nazar değmez çünkü normalde bebekler 8-9 da yatıyor en geç :) bence de elleme uyusun güzelce uykusunu alsın büyüsün
Benimki neden bu kadar erken uyanıyor bilmiyorum ya çok mu çabuk hazmediyor yada alışkanlık mı oldu onu çözemiyorum
Canım arkadaşlAr yazmis zaten ama ben de yazmak istedim ,hamileyken hayal ettgmz gibi olmuyor sartlar uzulmeni anliyrm ,öncelikle bebegin seni sesinden kokundan tanır zaten anne karnında hissediyorlar bizi, bag kurmanin tek yolu emzirmek değil ,anneme alisirsa yazmssn sonucta annen de emzirmiyr ama sanirim sen dinlen diye annen bebegin sorumluluğunu almis ama sana iyilik degil yaptgi,bebegini bol bol kucagina al,onunla konus,eds seni mutlu edeblr emzirme hissini yasatacakrr,aparatlari bulamam dersen Biberonu göğsünün yaninda tutarak besleyeblrsn ,annen yaptikca sen cekingen kalirsn kendini yetersz hissetme bebegnn huzur buldgu yer sensin :)Kızlar bebeklerimiz bizi tanıyor mu acaba artık çok merak ediyorum bunu. Tanıyorsa nasıl ayırt ediyor. Ben emzirmiyorum bebeğimi ilaç kullandigim için. Emmedi de zaten başlarda da sağarak vermiştim ilaca baslayinca bıraktım. Kokundan tanır diyorlar ama öyle ten temasimiz da yok bide annem daha çok ilgileniyo onunla sanki bana bağlı değil gibi geliyor üzülüyorum. Bide emziremedigim için aramizda bi bağ yok gibi geliyor
Seninki geceleri kaç saat uyuyor ?kaçta yatıp kaçta kalkıyor ?
Bugün bi arkadaşımla konuştum 1,5 yaşında çocuğu ve hala 2 saatte bir emiyormuş geceleri. benimkinin gidişatı nasıl olacak korkuyorummm :)))
Az daha sabır 63 gunluk olmussunuz bile duzene girecek emin ol gaz sancılarını atlattiniz mi olay tamamdir :)Bizde de oluyor o muhabbet bak sana güldü bana niye gülmüyor bana gelince ağlıyor bak sen aldın hemen sustu şakayla karışık diyor eşimde.
Bu arada uyku konusu olmuş bizimki gece 2, 3 hatta 5e kadar uyumamışlığı var gaz sorunu hat safhada. Akşam biz otururken 8,9 gibi uyuyup 11de uyanır bu sefer bizim uykumuz gelir o uyumaz uğraş dur. 63 günlük olduk bugünde aşılarımızı vurulduk inşallah artık yavaş yavaş düzene girer umudumuz bu yönde.
bu arada bizimkide yumruğunu emiyor arada birde bizim omuzumuzu bacağımızı bulduğu yeri emiyor ama 7 tane emziğin hiçbirini emmiyor. Birde bebek arabasında pek durmuyor inşallah alışır yoksa zor olacak. Ne yapalım sağlık olsun.
Beş altı saat kesintisiz uyuyo geceleri uyandırıp emzirmeyi çok denedim uyanamıyo aç kalıyosa diye çok içim içimi yedi ama uyandıramadım naapiim, ablamın beş çocuğu varSeninki geceleri kaç saat uyuyor ?kaçta yatıp kaçta kalkıyor ?
Bugün bi arkadaşımla konuştum 1,5 yaşında çocuğu ve hala 2 saatte bir emiyormuş geceleri. benimkinin gidişatı nasıl olacak korkuyorummm :)))
İnşallah. O düzene gireceği günleri dört gözle bekliyoruz. Uykuya dalabilse iyi uyuyorda bizimki uykuya dalamıyor bir türlü. Hayırlısı bekleyip göreceğiz.Az daha sabır 63 gunluk olmussunuz bile duzene girecek emin ol gaz sancılarını atlattiniz mi olay tamamdir :)
Ben kitaba gore cocuk yetistirme kafasinda olamadim hic sanirim yapamiyorum yani. Kizimla uyuyorum1 hafta 10 gundur ben huzurlu o huzurlu yanina yatmasam mizildaniyor ama yanindaylen uykulari daha derin bunu gozlemledim.
Bu yazdıklarının aynısını benim bebiş de yaptı uzun bi süre 12buçuk 1 den önce gece uykusuna geçmedi şimdi biraz daha iyi o konuda Bence kesinlikle dönemsel oluyor geçiyor böyle şeyler
Ben uyku eğitimine hala erken diye düşünüyorum yapana bi şey diyemem sonuçta herkes bebeğini daha iyi tanıyor
Canım emzıremıyebılırsın ama 9 ay sen onu karnında taşıdınTanıdığını nasıl anladın canım mesela neler yapıyor görünce.
Kendi mi çok kasıyorum doğru ama nblm çık canım yanıyor yaa npcam blmyrm adama yaklaşmaya korkuyorum artkNormal Doğum yapan da pek yok ama :)
Dogum yaptığın için dikişlerini falan düşünüp kendini kasıyor olabilir misin ?
Ben yurt dışında sezeryan oldumAllah izin verirse canim
Bebeklerin mutluluğu önemlii tabi Ama hem tüm gün senle uyuyo ve eşinle yatamıyosun sana zor olmuyo mu?Sanırım 1 aya yakın oldu biz de birlikte uyuyoruz. Tabi bu durumda ne olur olmaz diye babayı gönderdik yataktan. Gece uykusu için bile besigine koyduğumda uyaniyordu. Bu şekilde daha derin uyudu. Ama son günlerde hem gaz hem de burun tıkanıklığı pek fırsat vermedi derin uykuya :) kitabı bebek yoktur herhalde. Hatta eğitim diyince bir bebek için kulağa fazla sert bile gelebiliyor. Aslında bebek bile olsa bazı ihtiyaçlarını gideriken edineceği alışkanlıkları, eğilimi doğru şekilde yapmak benim amacım. Bebeği izlemek ve ona göre tepkiler oluşturmak ilk tercihim. Fakat burada da yanlış düşündüğüm, fazla hissi davranarak aşırı korumacı, müdahaleci olmaktan korkmuyor değilim. Bebeklerde aşağı yukarı ise yarayan yöntemlerden benim akil edemedigim ve makul gördüklerimi denesem diyorum. Çünkü çok huysuz bir bebek değil oğlum aslında ama hala gün boyu kucağımda uyumak istemesi gece de yanında olmak... zor oluyor. Tek olduğumu düşününce de yanlış yaptığım hissi doğuyor.
Bebeklerin mutluluğu önemlii tabi Ama hem tüm gün senle uyuyo ve eşinle yatamıyosun sana zor olmuyo mu?
Babasının kucağında gezmeyi çok seviyor kucakta iken bana pas vermiyorBaba kiskaniyor mu baba :))) bizimki deliriyor su aralar sana tepki veriyor beni iplemiyor diye. Bende cok degil 2 gececik sen uyan emzir ilgilen bak nasil tepki verecek sanada diyorum
Baba kiskaniyor mu baba :))) bizimki deliriyor su aralar sana tepki veriyor beni iplemiyor diye. Bende cok degil 2 gececik sen uyan emzir ilgilen bak nasil tepki verecek sanada diyorum
Kızlar özellikle sünnet yaptıran veya düşünen anneler. 1 2 aya sünnet düşünüyoruz fakat bir kanamalı sünnet birde kanama siz sünnet varmış. Özellikle kanamasiz sünnette lazerli kesim diyorlar hem kesip hem o bölgeyi yakıyorlarmış. Seneler önce erkek kardeşim lazerli sünnet olmuştu oda 4 aylık falandı bildiğim kadarıyla onda bir sıkıntısı yok. Biraz nette araştırdım ciddi sıkıntıların yaşana bileceğini yazmış uzmanlar. Eşim zaten yaralı bölge yakılmaz lazer sıkıntı yapabilir istemiyorum vs vs diyor. Siz ne yaptınız sünnet yöntemi olarak yada ne düşünmektesiniz ???
Bizim oglan yazin oldu 8 yasinda biz de cerrahi kanamali yaptirdik canim esim saglikci o da lazerden daha saglikli oldugunu soyledi lazerde doku ölümü sinir hasari falan olabiliyormus dusuk ihtimalde olsa...tabi 1 hafta cehennem azabi cektirdi bize en iyisi kucukken yaptirmak kardesim erkekse onunkini hemen yaptirin kucukken diyirdu yazik tabi kardesi kiz oldu o ayri :)Kızlar özellikle sünnet yaptıran veya düşünen anneler. 1 2 aya sünnet düşünüyoruz fakat bir kanamalı sünnet birde kanama siz sünnet varmış. Özellikle kanamasiz sünnette lazerli kesim diyorlar hem kesip hem o bölgeyi yakıyorlarmış. Seneler önce erkek kardeşim lazerli sünnet olmuştu oda 4 aylık falandı bildiğim kadarıyla onda bir sıkıntısı yok. Biraz nette araştırdım ciddi sıkıntıların yaşana bileceğini yazmış uzmanlar. Eşim zaten yaralı bölge yakılmaz lazer sıkıntı yapabilir istemiyorum vs vs diyor. Siz ne yaptınız sünnet yöntemi olarak yada ne düşünmektesiniz ???
Hayirli olsun Allah evlenmesini de gostersin insallah canimBiz dün sünnet ettirdik :)) daha yenice buraya yazmaya vakit bulabiliyorum bizimkini uyusturarak yaptılar kanamalı oluyo yani çok şükür dün geceyi sıkıntısız atlattık normal günlerimizdeki gibi emdi uyudu sünnetten sonra ilk yarım saat agladı ondan sonra fazla sıkıntı yaşamadık çok şükür ettirdik kurtulduk :) sünnet yerine kagıt bardagı kestik koyduk temasta etmiyo bezle sizde oyle yapın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?